Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(milka@ @ 2009 04 17, 21:50)
epaveldas.lt radau tarp Šakynos bažnytinių knygų. Man taip pat tai naujiena.

Linkiu iššifruoti 4u.gif Per laiką akys pripras.
Smagu, kad atrandami vis nauji įdomūs dalykai.
Tikriausiai čia jau vietos klebono saviveikla buvo, bet koks vertingas dalykas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 17 balandžio 2009 - 20:01
QUOTE(Jolantuke @ 2009 04 17, 20:00)
Linkiu iššifruoti  4u.gif  Per laiką akys pripras.
Smagu, kad atrandami vis nauji įdomūs dalykai.
Tikriausiai čia jau vietos klebono saviveikla buvo, bet koks vertingas dalykas!

Jei idomu gali užmesti akį čia mirksiukas.gif

http://www.epaveldas...biRecordId=7505
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 04 17, 20:03)
g.gif  pirmą kartą išgirdau apie tokias knygas  blush2.gif
Gal gali man plačiau papasakoti kas tai yra ir kur saugoma? Labai įdomu.
Papildyta:

Jierz (arba Jierzy) ir yra lenkų kalboje - lietuviškasis Jurgis smile.gif
Piotr - Petras
Jan - Jonas
Juzef (rus. Iosif) - Juozapas
ir t.t.  4u.gif

zinau, tik dabar galvoju gal pagal lenkišką vardą reikia ieškoti, susibalamūtinau
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 17, 20:13)
zinau, tik dabar galvoju gal pagal lenkišką vardą reikia ieškoti, susibalamūtinau

Lenkiškoj knygoj lietuviškai parašytą vardą atrasi labai retai. Rusų kalba vėl kitaip skamba tas pats lietuviškas vardas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 04 17, 16:17)
Na ir lietuvių gramatikos tais laikais nebuvo smile.gif
Be to pavardes rašė ne gryna lotynų kalba, o taip, kaip buvo įprasta visuomenėje - lenkiškai. Taigi, pavardės greičiausiai bus lenkiškais rašmenimis, t.y. "š" raidė bus rašoma kaip "sz"  4u.gif

iš savo asmeninės patirties galiu paskayti, kad rašydami pavardes ir vardus rusindavo, lenkindavo - žiūrint kokia kalba parašytas metrikas.
Atsakyti
Aš dariau ir rėminau štai tokį savo giminės medį. Aišu čia yra tik artimiausi giminės (visa kita kompe).
user posted image

P.S. vardus, pavardes ištryniau, rodau tik šablona smile.gif

Jeigu ką domina tai daugiau pvz yra čia
Atsakyti
QUOTE(simsi @ 2009 04 20, 14:14)
Aš dariau ir rėminau štai tokį savo giminės medį. Aišu čia yra tik artimiausi giminės (visa kita kompe).
user posted image

O man kilo toks klausimas, kodėl ištrynei pavardes ir vardus? Negi čia yra toks jau slaptas dalykas? Man atrodo, kad kaip tik reikėtų didžiuotis tokiais dalykais ir skelbti viešai, kad visi matytų, ką žmonės daro, patys susidomėtų, o netyčia gal ir pažįstančių tavo giminę atsirastų?
Atsakyti
QUOTE(Merkyte @ 2009 04 20, 15:25)
O man kilo toks klausimas, kodėl ištrynei pavardes ir vardus? Negi čia yra toks jau slaptas dalykas? Man atrodo, kad kaip tik reikėtų didžiuotis tokiais dalykais ir skelbti viešai, kad visi matytų, ką žmonės daro, patys susidomėtų, o netyčia gal ir pažįstančių tavo giminę atsirastų?

Na tevai nelabai nori, kad ju asmeniniai duomenys butu talpinami i interneta. Taigi del sventos ramybes palikau tik medzio sablona. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(simsi @ 2009 04 20, 15:14)
user posted image

thumbup.gif aš vis niekaip neišsirenku šablono, gal dabar bus lengviaum, ačiū 4u.gif
Atsakyti
ar verta pirkti programą kokią nors, mačiau per ebay galima visai nebrangiai nusipirkti
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 21, 12:23)
ar verta pirkti programą kokią nors, mačiau per ebay galima visai nebrangiai nusipirkti

Aš manau, kad nelabai. Juk yra tų pačių ir piratinių visokiose linkomanijose ir pan. O be to, man tai nei viena programa netenkino mano pageidavimų, tai to, tai ano nedaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Merkyte @ 2009 04 21, 13:29)
Aš manau, kad nelabai. Juk yra tų pačių ir piratinių visokiose linkomanijose ir pan. O be to, man tai nei viena programa netenkino mano pageidavimų, tai to, tai ano nedaro smile.gif

nu jo, dar gal nesukurta tokia pagal mūsų reikalavimus doh.gif lotuliukas.gif

Kuičiausi po dokumentus ir radau kad senelių santuokų liudijime vardai ne toki, Visur Stasė ir Stasys, o ten Stanislova ir Stanislovas blink.gif tai kaip man jaustis dabar? rolleyes.gif
Atsakyti