Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 16, 16:50)
o koks dekanatas tai nežinau  blush2.gif

Vadinasi Butrimonių metrikų arhyve šiek tiek yra išlikę, kaip sakė ferret. Taigi tik sėkmės ieškant belieka palinkėti smile.gif
Be to, reikia turėti galvoje, kad jei žinote, jog protėviai kilę iš kokio visai mažuliuko kaimelio, tai nereiškia, kad būtinai turi būti ir tokia parapija archyve. Juk ne kiekvienas mažuliukas kaimukas turėjo bažnyčią. Tuomet pirmiausia reikia išsiaiškinti, kuriai parapijai priklauso kaimukas ir ten jau žiūrėti.
Papildyta:
QUOTE(gude @ 2009 04 16, 10:39)
Sveikos mergaitės. Jungiuosi prie jūsų  4u.gif  Turiu didžiulį giminės medį /iš tėčio pusės/ ir bandau tokį patį pasidaryti iš mamos pusės  smile.gif . Tiksliau gautųsi du medžiai persipynusiomis šakomis, nes giminės kelis kartus vis susigiminiuodavo....  rolleyes.gif
Sunkumą turiu tokį, kad abu tėvai gyveno kaimeliuose /Kampiškės, Leonavas/, kuriuos užliejo Kauno marios ir žmonės patraukė kas kur.... sunku visus susekti. Mano giminių pavardės Kepežinskai, Kepežėnai, Karpavičiai.
Papildyta:
Prieš užliejant Kampiškes Kauno mariomis bažnyčią nugriovė. Gal popierius bent paliko. Gal ten kas yra apie Kampiškes?  4u.gif

Kaimelis vadinasi Kampiškiai. Mano kompe turimais duomenimis archyve yra 1910-1915 m. gimimo, mirties ir santuokos metrikai. tačiau aš nesu nusifotkinus visų rodyklių, todėl gal dar yra ir daugiau.
Vikipedijoj rašo, kad Kampiškių bažnyčią prieš užliejant Kauno mariomis perkėlė į Šlienavą.
Atsakyti
QUOTE(Merkyte @ 2009 04 16, 18:39)
Vadinasi Butrimonių metrikų arhyve šiek tiek yra išlikę, kaip sakė ferret. Taigi tik sėkmės ieškant belieka palinkėti smile.gif
Be to, reikia turėti galvoje, kad jei žinote, jog protėviai kilę iš kokio visai mažuliuko kaimelio, tai nereiškia, kad būtinai turi būti ir tokia parapija archyve. Juk ne kiekvienas mažuliukas kaimukas turėjo bažnyčią. Tuomet pirmiausia reikia išsiaiškinti, kuriai parapijai priklauso kaimukas ir ten jau žiūrėti.

http://kaisiadorys.l...anatai/alytaus/ parašyta kad Alytaus dekanatas
jau visai susibalamūtnau
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 16, 20:11)
http://kaisiadorys.l...anatai/alytaus/ parašyta kad Alytaus dekanatas
jau visai susibalamūtnau

Nežinau kuomet, bet dekanatai buvo perskirstyti. Dabar yra kitaip, negu prieškary... Bandysiu aiškintis, jei ką rasiu - papasakosiu plačiau.
Atsakyti
atsiprasau 4u.gif , nusisnekejau netycia blush2.gif .
Butrimonys - Alytaus dekanatas, Kaisiadoriu vyskupija.

Yra dar vieni Butrimonys Vilniaus arkivyskupijoj.
Atsakyti
QUOTE(juruze @ 2009 03 12, 02:58)
As norejau paklausti, gal netycia zinote, kas uzsiimtu geneologinio medzio sudarymu uz pinigus?

Jau veikia genealogija.lt svetainė. Štai nuoroda į privačių genealogų kontaktus: http://genealogija.l...m...&Itemid=170
Dar yra Archeonas, jie užsiima genealoginiais tyrimais: http://www.archeonas.lt/
Atsakyti
QUOTE(ferret @ 2009 04 16, 19:33)
atsiprasau  4u.gif , nusisnekejau netycia  blush2.gif .
Butrimonys - Alytaus dekanatas, Kaisiadoriu vyskupija.

Yra dar vieni Butrimonys Vilniaus arkivyskupijoj.

bandžiau dar pas pusesere klausti kur gimus močiutė, bet ir ta nežino, ech.. eisiu kapstytis toliau pati, nes geneologams neturiu pinigu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 16, 19:42)
bandžiau dar pas pusesere klausti kur gimus močiutė, bet ir ta nežino, ech.. eisiu kapstytis toliau pati, nes geneologams neturiu pinigu hihihi.gif

Pačiai daug idomiau užsiimti paiška mirksiukas.gif Aš į uždarbiaujančius genealogus kreipčiausi tik taka, kai atsidurčiau aklavietėje. Bet labai puikiai ir nemokamai pakonsultuoja patys archyvo darbuotojai rolleyes.gif Beje, šioje temoje yra neprastesnių genealgių už pačius archyvo darbuotojus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milka@ @ 2009 04 16, 21:48)
Pačiai daug idomiau užsiimti paiška  mirksiukas.gif Aš į uždarbiaujančius genealogus kreipčiausi tik taka, kai atsidurčiau aklavietėje. Bet labai puikiai ir nemokamai pakonsultuoja patys archyvo darbuotojai  rolleyes.gif Beje, šioje temoje yra neprastesnių genealgių už pačius archyvo darbuotojus  smile.gif

jums gerai, jums bent archyvas vietoj, man reiktu važiuoti, o nėra gi kada
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 16, 20:54)
jums gerai, jums bent archyvas vietoj, man reiktu važiuoti, o nėra gi kada

Šį kartą man netgi labai pasisekė. Galiu sėdėdama namie naršyti po suskaitmenintus bažnytinius metrikus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(milka@ @ 2009 04 16, 20:48)
Pačiai daug idomiau užsiimti paiška  mirksiukas.gif Aš į uždarbiaujančius genealogus kreipčiausi tik taka, kai atsidurčiau aklavietėje. Bet labai puikiai ir nemokamai pakonsultuoja patys archyvo darbuotojai  rolleyes.gif Beje, šioje temoje yra neprastesnių genealgių už pačius archyvo darbuotojus  smile.gif

Aš irgi kuo tvirčiausiai sutinku, kad pačiai kapstytis yra daug įdomiau. Bet, žinoma, tikrai ne visi turi tam ryžto. Tiksliau kiek man teko susidurti, tai labai mažuma ryžtasi.
Jo.... mes irgi vis važinėjam Kaunas - Vilnius. Blogiausia tai, kad labai daug pinigų išeina benzinui.
Na, kad labai padėtų archyvo darbuotojai, tai iš savo asmeninės patirties aš negalėčiau taip pasakyti. Kiek esam ko nors klausę, tai dažniausiai taip atsako, kad išeini dar labiau nesusipratęs. Per jų tokį nenorą padėti, mes vienos prosenelės gimimo metrikus sugebėjau atrasti tik po 1 metų naršymo, nors jų tam tikros informacijos klausėm kelis kartus, kol galiausiai patys viską išsiaiškinom smile.gif Bet kartais yra pasitaikę, kad ir visai normaliai padeda. Žodžiu mes nusprendėm, kad ten turbūt nuotaikos žmonės dirba smile.gif
Papildyta:
QUOTE(milka@ @ 2009 04 16, 21:17)
Šį kartą man netgi labai pasisekė. Galiu sėdėdama namie naršyti po suskaitmenintus bažnytinius metrikus  thumbup.gif

va čia tai yra turbūt pats geriausia dalykas thumbup.gif Aš dabar taip pradėjau kapstyti savo tėčio (Merkių) giminę.
Atsakyti
Merkyte, o kiek laiko prireikė blūdinėti po metrikos kol juos pradėjai skaityti be problemų g.gif Aš dabar prie vieno įrašo gal kokį pusvalandį sugaištu. Bet kartais vistiek nepavyksta perskaityti. Labai nepatogu iš ekrano skaityti doh.gif
Kai sudarynėjau pirmąjį medį greičiau sekėsi. Ten viskas taip aiškiai, pedantiškai surašyta buvo thumbup.gif
O archyve teko informaciją rinkti iš knygų ar mikrofilmų g.gif Mano visos užsakytos knygos buvo mikrofilmų pavidalu. Taip ir neteko pačiupinėti istorijos verysad.gif
Atsakyti
Man toks klausimas iškilo unsure.gif
lotyniškuose metrikuose kaip turėtų atrodyti Janušų pavardė. Kaip čia su ta "Š" raide g.gif
Atsakyti