Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(Jolantuke @ 2009 04 07, 08:10)
nesupratau kame problema...
Aš tik džiaugiuosi, kad pagaliau ir šioje srityje "ledai pajudėjo".
Džiugu, kad pinigus skiria konkrečiam darbui, o ne jo reklamai (kaip mūsuose dažnai būna).
Na nežinojai, bet dabar jau žinai...
Šiaip genealogija.lt buvo info, kad jau yra epaveldas.lt, bet aš nežinojau kaip juo naudotis. Dabar jau paaiškinta  4u.gif

Gal StopIt tiesiog norėjo pasakyti, kad puslapis nėra labai aiškiai sudarytas ir dažnam neaišku kaip juo naudotis? Aš ir pati kol ten išsiaiškinau kažkada tai tikrai laiko užtruko.
Atsakyti
Aūūū.... smile.gif Kur dingo visos genealogės? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Merkyte @ 2009 04 11, 17:47)
Aūūū.... smile.gif Kur dingo visos genealogės? smile.gif

Velykom ruosiasi ax.gif
Atsakyti
Sveikos istorikės 4u.gif
Jungiuosi ir aš prie Jūsų ax.gif Genealoginį medį iš tėvo tėvo pusės pradėjau sudarinėti gal prieš keturis metus, kai pamačiau prosenelių nuotrauką. Tai buvo didžiausia paskata pradėti šį malonų ir be galo azartišką darbą. Buvau pasiknaisioti ir archyve. Mano seneliai reformatai kilę iš Biržų krašto, Kilučių km. Seniausias prosenelis, kurį pavyko atrasti, gimęs 1812m. Bandant gilinti paiškas, prasidėjo vokiečių kalba rašytos bažnytinės knygos doh.gif Čia ir susidūriau su problema blush2.gif Taigi paiškos sustojo. Laikinai rolleyes.gif
Bet atradusi šią puikią temą, pradėsiu sudarinėti giminės medį iš mamos mamos pusės (Janušai). Ačiū Merkytei už nuostabią nuorodą į suskaitmenintų bažnytinių knygų archyvą. Ten radau Šakynos (Šiaulių raj) bažnytines knygas thumbup.gif Jau peržvelgiau keletą lapų ir matau kad bus sunku doh.gif Lenkų kalba doh.gif Reformatų knygose buvo rusų, o iki tol vokiečių kalbos rolleyes.gif Jau dabar mintyse planuoju kalionę pas močiutę ir jos brolį. Labai knieti pamatyti senas nuotraukas ir išgirsti Jų atsiminimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milka@ @ 2009 04 15, 22:01)
Sveikos istorikės  4u.gif
Jungiuosi ir aš prie Jūsų  ax.gif Genealoginį medį iš tėvo tėvo pusės pradėjau sudarinėti gal prieš keturis metus, kai pamačiau prosenelių nuotrauką. Tai buvo didžiausia paskata pradėti šį malonų ir be galo azartišką darbą. Buvau pasiknaisioti ir archyve. Mano seneliai reformatai kilę iš Biržų krašto, Kilučių km. Seniausias prosenelis, kurį pavyko atrasti, gimęs 1812m. Bandant gilinti paiškas, prasidėjo vokiečių kalba rašytos bažnytinės knygos  doh.gif  Čia ir susidūriau su problema  blush2.gif Taigi paiškos sustojo. Laikinai  rolleyes.gif
Bet atradusi šią puikią temą, pradėsiu sudarinėti giminės medį iš mamos mamos pusės (Janušai). Ačiū Merkytei už nuostabią nuorodą į suskaitmenintų bažnytinių knygų archyvą. Ten radau Šakynos (Šiaulių raj) bažnytines knygas  thumbup.gif  Jau peržvelgiau keletą lapų ir matau kad bus sunku  doh.gif Lenkų kalba  doh.gif Reformatų knygose buvo rusų, o iki tol vokiečių kalbos  rolleyes.gif Jau dabar mintyse planuoju kalionę pas močiutę ir jos brolį. Labai knieti pamatyti senas nuotraukas ir išgirsti Jų atsiminimus  smile.gif

Nėra už ką, kad tik padėtų smile.gif
Neišisigąsk tos vokiečių ir lenkų kalbos. Žinok viska yra rašoma pagal šabloną, todėl reikia išmokti tik keletą žodžių (gimė, mirė, tuokėsi, mėnesių pavadinimai, skaičiai - pagrindiniai žodžiai) ir tuomet metrikus skaitai be vargo. Mes dabar lenkiškai skaitome be vargo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Merkyte @ 2009 04 15, 22:08)
Nėra už ką, kad tik padėtų smile.gif
Neišisigąsk tos vokiečių ir lenkų kalbos. Žinok viska yra rašoma pagal šabloną, todėl reikia išmokti tik keletą žodžių (gimė, mirė, tuokėsi, mėnesių pavadinimai, skaičiai - pagrindiniai žodžiai) ir tuomet metrikus skaitai be vargo. Mes dabar lenkiškai skaitome be vargo smile.gif

Dėl lenkų kalbos apsirikau ax.gif Tuose Šakynos bažnyčios metrikuose rusų kalba. O jau raštas doh.gif Bet vargai po truputi atsiperka, jau radau kai ką bigsmile.gif Taip po gilę ir susideda šeimos ąžuolas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(milka@ @ 2009 04 15, 23:01)
Sveikos istorikės  4u.gif
Jungiuosi ir aš prie Jūsų  ax.gif Genealoginį medį iš tėvo tėvo pusės pradėjau sudarinėti gal prieš keturis metus, kai pamačiau prosenelių nuotrauką. Tai buvo didžiausia paskata pradėti šį malonų ir be galo azartišką darbą. Buvau pasiknaisioti ir archyve. Mano seneliai reformatai kilę iš Biržų krašto, Kilučių km. Seniausias prosenelis, kurį pavyko atrasti, gimęs 1812m. Bandant gilinti paiškas, prasidėjo vokiečių kalba rašytos bažnytinės knygos  doh.gif  Čia ir susidūriau su problema  blush2.gif Taigi paiškos sustojo. Laikinai  rolleyes.gif
Bet atradusi šią puikią temą, pradėsiu sudarinėti giminės medį iš mamos mamos pusės (Janušai). Ačiū Merkytei už nuostabią nuorodą į suskaitmenintų bažnytinių knygų archyvą. Ten radau Šakynos (Šiaulių raj) bažnytines knygas  thumbup.gif  Jau peržvelgiau keletą lapų ir matau kad bus sunku  doh.gif Lenkų kalba  doh.gif Reformatų knygose buvo rusų, o iki tol vokiečių kalbos  rolleyes.gif Jau dabar mintyse planuoju kalionę pas močiutę ir jos brolį. Labai knieti pamatyti senas nuotraukas ir išgirsti Jų atsiminimus  smile.gif

bigsmile.gif
O aš tame archyve dar neatkasiau nieko, nėra reikiamos parapijos, o ir paklausti jau nebėra pas ką, visi išmirę, kol gyvas diedukas buvo tai vis su sasiuviniu važiuodavau į kaimą ir kamandinėdavau, jam patikdavo kiap dabar atsimenu, pasakodavo apie karą, kaip nuo vokiečių bėgo, net ir vokiškai kalbėti pradėdavo, ech... wub.gif
jaučiu ir tavo giminaičiams bus puiki kelionė po praeitį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 04 16, 09:28)
bigsmile.gif
O aš tame archyve dar neatkasiau nieko, nėra reikiamos parapijos, o ir paklausti jau nebėra pas ką, visi išmirę, kol gyvas diedukas buvo tai vis su sasiuviniu važiuodavau į kaimą ir kamandinėdavau, jam patikdavo kiap dabar atsimenu, pasakodavo apie karą, kaip nuo vokiečių bėgo, net ir vokiškai kalbėti pradėdavo, ech...  wub.gif
jaučiu ir tavo giminaičiams bus puiki kelionė po praeitį  thumbup.gif

Ar tikrai tiksliai išsiaiškinai, kad nėra parapijos? Šiaip kiek žinau bent keletas knygų vis tiek būna išlikę iš visur. Negi būtent kažkurios parapijos absoliučiai visos knygos sunaikintos? Kokia būtent čia parapija? Kompe turiu kai kurias Lietuvos vietovių rodykles iš archyvo.
Atsakyti
QUOTE(Merkyte @ 2009 04 16, 10:51)
Ar tikrai tiksliai išsiaiškinai, kad nėra parapijos? Šiaip kiek žinau bent keletas knygų vis tiek būna išlikę iš visur. Negi būtent kažkurios parapijos absoliučiai visos knygos sunaikintos? Kokia būtent čia parapija? Kompe turiu kai kurias Lietuvos vietovių rodykles iš archyvo.

Čia reiktų gal Butrimonių ten randu artimiausias tik Jiezno ir Onuškio
Atsakyti
Sveikos mergaitės. Jungiuosi prie jūsų 4u.gif Turiu didžiulį giminės medį /iš tėčio pusės/ ir bandau tokį patį pasidaryti iš mamos pusės smile.gif . Tiksliau gautųsi du medžiai persipynusiomis šakomis, nes giminės kelis kartus vis susigiminiuodavo.... rolleyes.gif
Sunkumą turiu tokį, kad abu tėvai gyveno kaimeliuose /Kampiškės, Leonavas/, kuriuos užliejo Kauno marios ir žmonės patraukė kas kur.... sunku visus susekti. Mano giminių pavardės Kepežinskai, Kepežėnai, Karpavičiai.

Papildyta:
QUOTE(Merkyte @ 2009 04 16, 09:51)
Kompe turiu kai kurias Lietuvos vietovių rodykles iš archyvo.

Prieš užliejant Kampiškes Kauno mariomis bažnyčią nugriovė. Gal popierius bent paliko. Gal ten kas yra apie Kampiškes? 4u.gif
Atsakyti
kaip suprantu turi omeny Butrimonis Kaisiadoriu dekanato...

tai tarp skenuotu berods nera, o paciam gerosios vilties archyve kiek as zinau sios parapijos yra 1914-1940 metai.
Atsakyti
QUOTE(ferret @ 2009 04 16, 17:41)
kaip suprantu turi omeny Butrimonis Kaisiadoriu dekanato...

tai tarp skenuotu berods nera, o paciam gerosios vilties archyve kiek as zinau sios parapijos yra 1914-1940 metai.

o koks dekanatas tai nežinau blush2.gif
Atsakyti