Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

as tuom susidomejau 12 klasej, kai reikejo savo medi nusipiest, tai gan nemazai atsikapsciau ax.gif
bet is savo artimuju, mociuciu ir t.t. blush2.gif
ir dabar vis pildau... rolleyes.gif
ikiuos, kad ir ateiyje jo nenutrauks...
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 03 06, 11:39)
Aha, apie geni.com jau kalbėjome. Labai gaila, kad ši programa nepalaiko gedcom formato ir medį reikia pradėti nuo nulio sad.gif O jei jau turi surinkus kokius 250 žmonių, tai ui kaip nesinori iš naujo viską daryti ir kiek laiko tai užima  doh.gif , be to lietuvių kalbos neturi sad.gif, ir dar savo kompe tos pat info negali laikyti, o kokios garantijos, kad vieną dieną ta svetainė nepasidarys mokama, ar neužlūš nuo kokio hakerio??? Gaila būtų visos prarastos informacijos. Namie aš dar viską ir į cd susirašau karts nuo karto.
O šiaip tai funkcijos visos kaip ir myheritage

Geni kur kas patogiau pildyti internete, o gedcomą gali persikelti. Tiesa, tik kiekvienas savo medį, o tam kad kelti ir ne tiesioginius gimines, reikia būti mokamos pro versijos vartotoju...

http://www.geni.com/gedcom

bet mus visiškai tenkina, yra 790 žmonių dabar, jokių archyvų dar nenaršėm....
pamažu kaupiam, keliam info, bet yra toks niuansas, kad dalis žmonių paniškai bijo pasirodyti, nors viešumo apribojimai dideli uždėti... bet kiekvienam nepaaiškinsi, jei žmgus žalio supratimo neturi...

o ką jūs darot su tokiais, kurie atsisako būti paminėti? mes nepaisom lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BalticGold: 06 kovo 2009 - 15:11
QUOTE(BalticGold @ 2009 03 06, 17:10)
o ką jūs darot su tokiais, kurie atsisako būti paminėti? mes nepaisom lotuliukas.gif

Žinai, man pasitaikė, kad žmogus nenorėjo būti paminėtas, vien dėl to, kad dirba valstybės tarnautoju ir pasirašė labai daug popierių, kad asmeninės informacijos apie save niekur neplatins. Taigi, ištryniau, kad žmogui problemų nebūtų.
Prie jo tėvų palikau "duktė" ar "sūnus" ir viskas.
Nesu labai įžūli ir jeigu žmonės nenori, gerbiu jų nuomonę. Savo sąrašuose namie turiu viską ir man to pakanka, o viešas publikavimas yra tik tų, kurie sutinka smile.gif

Papildyta:
QUOTE(giega27 @ 2009 03 06, 16:42)
na va mamytes pabandziau as uzsiregistruoti Ancestry.com 14 dienu ji yra nemokama ir jei tau daugiau jos paslaugu nereikes tai tada atsauki regisravima ir viskas, kitaip teks moketi. Siaip tai ji mane truputi sokiravo, vos uzmigau, nes tokio senumo nuotrauku is deduko gimines radau kad oi oi oi bigsmile.gif

O tas ancestry kaip nuotraukas randa??? Jau kažkas jas patalpino internete? Sudominai.
P.S. ką tik pabandžiau prisiregistruoti prie ancestry free ir negaliu, nes iš karto reikia įvesti kreditinės kortelės duomenis, o aš jos neturiu sad.gif Tai man ir neduos prisijungti sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 06 kovo 2009 - 16:09
Sveikos,

Mes geneologini medi sudarinejam jau trejus ar ketverius metus. Viskas irgi prasidejo nuo uzduoties universitete.
Kadangi musu seimoje proteviai buvo ir yra labai gerbiami taigi pasakojimai bei prisiminimai apie juos liko nepamirsti iki siu dienu ir mums pavyko be archyvu (!!!!) atkasti net 13 kartu (cia tik is mamos puses) ir praktiskai siekia 16ta amziu. Aisku senuju kartu yra zinomos tik gimimo ir mirties datos (bei islike kai kurie blausus pasakojimai) . Nezinomi daugumos vaiku likimai bei ju santuokos (kadangi sekem butent mamos linija) Yra kai kurios nuotraukos. Zinom kai kuriu skaudzias ir sunkias gyvenimo istorijas. Sita informacija laikau neikainojama.
Apie bajoriskas saknis pasakojo dar mano mociute (tad sita zinojau jau nuo mazu dienu ir nereikejo po archyvus knaisiotis biggrin.gif , aisku naudos realios nera bet zinoti savo istorija skaitau didziausia nauda)
Nesu uzsidegusi situo. Taciau tikrai nepaprastai dziaugiuosi kad turejau galimybe labai daug isgirsti is savo mociutes apie savo prosenele ir proseneli ir kitus tolimus protevius.
Dabar apleidom truputi sita reikala, tai laiko nera tai dar milijonai priezasciu atsiranda neprisesti doh.gif blush2.gif reiketu pasiknisineti ir is tecio puses daugiau , nes ten tik proseneliai zinomi blush2.gif
O darbas tikrai nepaprastai sudetingas nors ir idomus doh.gif
Linkiu kantrybes ir uzsidegimo ieskancioms savo praeities 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraciux: 07 kovo 2009 - 23:40
QUOTE(juraciux @ 2009 03 07, 23:31)
Sveikos,

Mes geneologini medi sudarinejam jau trejus ar ketverius metus.  Viskas irgi prasidejo nuo uzduoties universitete.
Kadangi musu seimoje proteviai buvo ir yra labai gerbiami taigi pasakojimai bei prisiminimai apie juos liko nepamirsti iki siu dienu ir mums pavyko be archyvu (!!!!) atkasti net 13 kartu (cia tik is mamos puses) ir praktiskai siekia 16ta amziu. Aisku senuju kartu yra zinomos tik gimimo ir mirties datos (bei islike kai kurie blausus pasakojimai) . Nezinomi daugumos vaiku likimai bei ju santuokos (kadangi sekem butent mamos linija) Yra kai kurios nuotraukos. Zinom kai kuriu skaudzias ir sunkias gyvenimo istorijas.  Sita informacija laikau neikainojama.
Apie bajoriskas saknis pasakojo dar mano mociute (tad sita zinojau jau nuo mazu dienu ir nereikejo po archyvus knaisiotis biggrin.gif , aisku naudos realios nera bet zinoti savo istorija skaitau didziausia nauda)
Nesu uzsidegusi situo. Taciau tikrai nepaprastai dziaugiuosi kad turejau galimybe labai daug isgirsti is savo mociutes apie savo prosenele ir proseneli ir kitus tolimus protevius.
Dabar apleidom truputi sita reikala, tai laiko nera tai dar milijonai priezasciu atsiranda neprisesti doh.gif  blush2.gif  reiketu pasiknisineti ir is tecio puses daugiau , nes ten tik proseneliai zinomi  blush2.gif
O darbas tikrai nepaprastai sudetingas nors ir idomus doh.gif
Linkiu kantrybes ir uzsidegimo ieskancioms savo praeities 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kuo tvirčiausiai sutinku, kad žinoti savo istoriją - tai ir yra didžiausia nauda ir vertybė smile.gif
Labai faina žinoti tiek daug, tik gaila, kad tai įmanoma tik tada, jei protėviai turi bajoriškų šaknų... Paprastų žmonių dokumentai per nelemtus karus sudeginti ir pan. sad.gif

Linkiu neapleisti šio darbo ir gilintis dabar jau ir į tėčio giminę smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, mielosios ir užsispyrusios savo šeimos, giminės istorikės

Esu viena iš besidominčių „Genealoginių medžių“ tema. Prieš pusantrų metų pradėjusi savo giminės šaknų paiešką, susidūriau su informacijos paieškos sunkumais ir jos trūkumais. doh.gif

Girdėjau ir apie Vilniuje esančius archyvus, kuriuose reik daug kantrybės norint surasti detalesnės informacijos apie giminaičius, tačiau man tinkamuose rajonuose pokario laikais buvo išdegintos knygos. Todėl labai džiaugiuosi, kad man padėjo tetos ir dėdės, kurių atmintis ir užrašai buvo tarpinė grandis tarp išsibarsčiusios giminės po visą pasaulį. Šiuo metu esu surinkusi 5 kartas giminaičių (365). thumbup.gif

Žinoma, smagu, kada internete gali rasti daug programų, kurių pagalba gali sisteminti surinktą informacija ir saugoti elektroninėse laikmenose, tačiau mano manymu, nėra nieko mieliau, kada surinkta informacija yra pateikiama ant popieriaus piešimo būdu. g.gif

Kadangi aš pati domiuosi „Genealoginių medžių“ sudarymu, žmonėm siūlau iš Jų surinktos informacijos sumaketuoti ir nupiešti Jų medį, kurį galiu ir įrėminti.

Pateikiu jau padaryto genealoginio giminės medžio pavyzdį http://lialia.mikrovisata.net.

Pagal savo praktiką žinau, kad yra didelis malonumas patiems rinkti informaciją ir pažinti savo šaknis, tačiau vizualiam informacijos pateikimui reik daug kantrybės bei laiko......
4u.gif

Atsakyti
QUOTE(EditaRrr @ 2009 03 10, 21:54)
Sveikutės, mielosios ir užsispyrusios savo šeimos, giminės istorikės

Esu viena iš besidominčių „Genealoginių medžių“ tema. Prieš pusantrų metų pradėjusi savo giminės šaknų paiešką, susidūriau su informacijos paieškos sunkumais ir jos trūkumais.  doh.gif

Girdėjau ir apie Vilniuje esančius archyvus, kuriuose reik daug kantrybės norint surasti detalesnės informacijos apie giminaičius, tačiau man tinkamuose rajonuose pokario laikais buvo išdegintos knygos. Todėl labai džiaugiuosi, kad man padėjo tetos ir dėdės, kurių atmintis ir užrašai buvo tarpinė grandis tarp išsibarsčiusios giminės po visą pasaulį. Šiuo metu esu surinkusi 5 kartas giminaičių (365).  thumbup.gif

Žinoma, smagu, kada internete gali rasti daug programų, kurių pagalba gali sisteminti surinktą informacija ir saugoti elektroninėse laikmenose, tačiau mano manymu, nėra nieko mieliau, kada surinkta informacija yra pateikiama ant popieriaus piešimo būdu.  g.gif

Kadangi aš pati domiuosi „Genealoginių medžių“ sudarymu, žmonėm siūlau iš Jų surinktos informacijos sumaketuoti ir nupiešti Jų medį, kurį galiu ir įrėminti.

Pateikiu jau padaryto genealoginio giminės medžio pavyzdį http://lialia.mikrovisata.net.

Pagal savo praktiką žinau, kad yra didelis malonumas patiems rinkti informaciją ir pažinti savo šaknis, tačiau vizualiam informacijos pateikimui reik daug kantrybės bei laiko......
4u.gif

Nuėjusi į tavo puslapiuką, pamačiau, kad darbus atliki Kaune ir Šakiuose. Tai galbūt iš Šakių būsi? Kokios giminės genealogija užsiimi - smalsu pasidarė smile.gif Nes aš kaip tik Šakių kraštą ir tyrinėju smile.gif
Atsakyti
Merkyte, as esu kilusi nuo Sakiu, kaip ir mano giminaičiai:
Naujokai, Naujokaičiai, Ūsai, Dėdynai smile.gif

mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(EditaRrr @ 2009 03 11, 18:38)
Merkyte, as esu kilusi nuo Sakiu, kaip ir mano giminaičiai:
Naujokai, Naujokaičiai, Ūsai, Dėdynai smile.gif

mirksiukas.gif

O aš tyrinėju Drevininkaičių, Bybartų, Zigaičių, Kurų gimines, kilusias iš Šakių raj. smile.gif
Atsakyti
Sveikos tyrinetojos 4u.gif

As norejau paklausti, gal netycia zinote, kas uzsiimtu geneologinio medzio sudarymu uz pinigus? Teta dedei jubiliejaus proga noretu padovanoti jo mamos geneologini medi, tai prase manes pasidometi, kas tai galetu padaryti. Zinau, kad tai kainuoja apie tukstanti, gal daugiau... Busiu dekinga uz betkokias nuorodas! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juruze @ 2009 03 12, 00:58)
Sveikos tyrinetojos  4u.gif

As norejau paklausti, gal netycia zinote, kas uzsiimtu geneologinio medzio sudarymu uz pinigus? Teta dedei jubiliejaus proga noretu padovanoti jo mamos geneologini medi, tai prase manes pasidometi, kas tai galetu padaryti. Zinau, kad tai kainuoja apie tukstanti, gal daugiau... Busiu dekinga uz betkokias nuorodas!  4u.gif

ka tu turi omenyje? Ar nori, kad kazkas surinktu visa info, ar jau turi visa informacija ir nori kad kazkas nupiestu ar kaip nors kitaip vizualizuotu gimines medi.
As esu savo anytai dovanojusi stai toki gimines medi:

user posted image

user posted image

Kitiems pagal uzsakymus esu dariusi tokius medzius:

user posted image

user posted image

Cia yra tik artimiausiu seimos nariu medziai, bet galima daryt ir issamesnius, didesnius.

Jei ka nors domina, tai daugiau pavyzdziu galima rasti cia

Atsakyti
QUOTE(juruze @ 2009 03 12, 02:58)
Sveikos tyrinetojos  4u.gif

As norejau paklausti, gal netycia zinote, kas uzsiimtu geneologinio medzio sudarymu uz pinigus? Teta dedei jubiliejaus proga noretu padovanoti jo mamos geneologini medi, tai prase manes pasidometi, kas tai galetu padaryti. Zinau, kad tai kainuoja apie tukstanti, gal daugiau... Busiu dekinga uz betkokias nuorodas!  4u.gif

Laba diena, Juruze,

Jeigu apsisprendei daryti tokia šaunia dovana, turi nusistatyti ribas:
- kokio dydžio ir apimties?
- kiek informacijos turi ir kiek trūksta?
- kaip nori vizualiai tai pateikti?

Aš esu padarius du didelius gimines medžius dovanų.
Tačiau dariau be programų ir rėminau į rėmus: http://lialia.mikrovisata.net

Jeigu norėsi pasitarti ar reikės pagalbos, rašyk arba skambink (nuorodoje rasi kontaktus). smile.gif
Atsakyti