QUOTE(Angelvita @ 2009 03 05, 16:02)
Chm...ir aš norėčiau suvesti į tą programą, kuria galėtų visi internete matyti, bet dabar jau būtų daug darbo viską iš naujo pervesti. O gal kas iš jūsų yra radę budų kaip iš vinos programos duomenis perkelti į kitą?
Labai paprasta
Pasižiūrėk ar tavoji programa gali exportuoti informaciją į GEDCOM formatą. O šį formatą jau priima beveik visos giminės medžio kūrimo programos.
Taigi tau siūlyčiau:
1. tavo programoje viską eksportuoti į gedcom,
2. atsisiųsti myheritage į savo kompą,
3. ją instaliavus importuoti tą gedcom ir susitvarkyti kaip tau patinka.
4. Va tik tada siūlau kelti į internetą. Ten bus labai paprasta, tik vieną mygtuką tereiks nuspausti
Pastebėjau kad dažnai jei žmonės pradeda medžius kurti tiesiai internete, pridaro N to medžio variantų, po to pasimeta tarp jų...
Dar pamaniau jei negaila, gal galite pasidalinti savo medžių nuorodomis? Būtų smagu pažiūrėti (bent kiek svetimiems leidžia programa) kaip kitos mamytės darbuojasi
Mano nuoroda jau buvo, bet galiu pakartoti: http://www.klietkus.myheritage.lt
Na ir dar mano asmeninėje svetainėje yra giminės medžio skyrius, kurį dariau su Great Family programa.
taip brangiosios mamytes isiveliau ir as i ta nerealu reikala. As pradejau daryti si medi savo sunycio 1 metu proga ir pasizadejau rinkti informacija iki kol jam sueis 16 metu. tai bus mano dovana jam, jei bus idomu jis gales testi o jei ne tai tures prisiminimui. As ieskau is Eiču, kurie yra issibarste po visa pasauli, Gudeliu, Skirkeviciu nuo suvalkijos, Saltonu nuo Mazeikiu.
Visai netyčia radau jūsų temukę apie genialoginius medžius. Noriu pasiųlyti jums pabandyti tokį susikurti internet.psl www.geni.com Čia galite labai paprastai prisijungę susivesti savo giminės duomenis bei nuotraukėles, taip pat pasikviesti juos kartu pildyti medį. Taip pildote ne tik jūs, bet visi pakviestieji ir prisijungę giminės nariai. Be to galite visi bendrauti, sveikinti vieni kitus įvairiomis progomis, dalintis nuotraukomis ir t.t. tikrai daug įvairių galimybių. O jei norėsite ir atsispausdinti visą medį. Tikrai ,labai smagus ir užkrečiantis dalykas.
p.s. gal jau apie šį puslpiuką jau ir esate kalbėjusios, tiesiog dėl laiko stokos neskaičiau ką esate šnekėjusios
Sėkmės
p.s. gal jau apie šį puslpiuką jau ir esate kalbėjusios, tiesiog dėl laiko stokos neskaičiau ką esate šnekėjusios
Sėkmės
aciu labai uz atsakyma. Maciau lyg ir jus turejote man klausimeliu, bet tai buvo pries metus. Geda, bet as tik dabar paziurejau. O jei grizti prie temos tai as jau visa tai esu padariusi ir labai dziaugiuosi sia programa. O gal esate susidurusi su programomis tokiomis kaip Ancestry.com, ar verta moketi kai baigiasi free
QUOTE(jurgituku @ 2009 03 05, 22:27)
Visai netyčia radau jūsų temukę apie genialoginius medžius. Noriu pasiųlyti jums pabandyti tokį susikurti internet.psl www.geni.com Čia galite labai paprastai prisijungę susivesti savo giminės duomenis bei nuotraukėles, taip pat pasikviesti juos kartu pildyti medį. Taip pildote ne tik jūs, bet visi pakviestieji ir prisijungę giminės nariai. Be to galite visi bendrauti, sveikinti vieni kitus įvairiomis progomis, dalintis nuotraukomis ir t.t. tikrai daug įvairių galimybių. O jei norėsite ir atsispausdinti visą medį. Tikrai ,labai smagus ir užkrečiantis dalykas.
Sėkmės
Sėkmės
mes jau pririnkom 700 narių
Na va, eksportavau duomenis iš Agelong tree į myheritage. Ačiū už pagalbą, bet man šita programėlė nepaliko didelio įspūdžio www.myheritage.lt. Be to ten galima suvesti nemokamai tik 250 žmonių, o tai giminės medžiui tikrai yra labai mažas kiekis. Perkant išeina beveik 50 dolerių per metus. Manau, kad daugoka...
O ir nemokamas variantas galios tik 2 mėnesius, jei jame neapsilankysi, ji uždarys. Kartais per kasdienybės rūpesčius, giminės medžio galima nežiūrėti ir visus metus...
Ir galilmybių Agelong tree turiu gerokai daugiau, tik didysis minusas, kad internete jo viešai giminėms nepateiksi.... reikės persiuntinėti. Vis tiek balsuoju už AGelong tree.
O ir nemokamas variantas galios tik 2 mėnesius, jei jame neapsilankysi, ji uždarys. Kartais per kasdienybės rūpesčius, giminės medžio galima nežiūrėti ir visus metus...
Ir galilmybių Agelong tree turiu gerokai daugiau, tik didysis minusas, kad internete jo viešai giminėms nepateiksi.... reikės persiuntinėti. Vis tiek balsuoju už AGelong tree.
QUOTE(Angelvita @ 2009 03 06, 11:19)
Na va, eksportavau duomenis iš Agelong tree į myheritage. Ačiū už pagalbą, bet man šita programėlė nepaliko didelio įspūdžio www.myheritage.lt. Be to ten galima suvesti nemokamai tik 250 žmonių, o tai giminės medžiui tikrai yra labai mažas kiekis. Perkant išeina beveik 50 dolerių per metus. Manau, kad daugoka...
Papratimas - antras prigimimas Prie programos įpratus paskui labai sunku persikraustyti ant kitos.
Šiek tiek klaidinga tavo info: Myheritage yra nemokama ne laikinai o visada. Galima suvesti max 500 žmonių. Man kol kas to skaičiaus yra per akis
Mokamas yra papildomas paketas jei nori, kad tau pati programa VISAME internete ieškotų atitinkamų pavardžių ir vardų bei jei turi giminių daugiau nei 500.
Apie tai, kad galios tik 2 mėn neapsilankant nelabai tikiu, nes peržvelgiau kai kuriuos laaaabai seniai sukurtus medžius, kuriuose turbūt nuo akmens amžiaus niekas nesilankė, ir nieko, kybo sau internete nebent neseniai tvarką pakeitė. Reiks dar kartą susipažinti su taisyklėmis
Iš tiesų ašų pati naudojuosi net trimis programomis, tai myheritage, agelong tree bei Great Family. Kiekviena turi savo privalumų, kurių neturi kitos. Bet va džiaugiuosi, kad visos programos palaiko gedcom formatą, tai labai labai nesudėtinga persikelti į reikiamą programą ir pasidaryti kaip reikia
Papildyta:
QUOTE(giega27 @ 2009 03 06, 04:22)
aciu labai uz atsakyma. Maciau lyg ir jus turejote man klausimeliu, bet tai buvo pries metus. Geda, bet as tik dabar paziurejau. O jei grizti prie temos tai as jau visa tai esu padariusi ir labai dziaugiuosi sia programa. O gal esate susidurusi su programomis tokiomis kaip Ancestry.com, ar verta moketi kai baigiasi free
Man Anestry labai nepatiko Tikrai nemokėčiau pinigų.
Čia apžvelgiau daugiau programų http://www.polia.inf...a/Programos.htm, bet žiūriu, kad anestry ir neįrašiau, reiks papildyti
QUOTE(jurgituku @ 2009 03 06, 00:27)
Aha, apie geni.com jau kalbėjome. Labai gaila, kad ši programa nepalaiko gedcom formato ir medį reikia pradėti nuo nulio O jei jau turi surinkus kokius 250 žmonių, tai ui kaip nesinori iš naujo viską daryti ir kiek laiko tai užima , be to lietuvių kalbos neturi , ir dar savo kompe tos pat info negali laikyti, o kokios garantijos, kad vieną dieną ta svetainė nepasidarys mokama, ar neužlūš nuo kokio hakerio??? Gaila būtų visos prarastos informacijos. Namie aš dar viską ir į cd susirašau karts nuo karto.
O šiaip tai funkcijos visos kaip ir myheritage
QUOTE(Angelvita @ 2009 03 05, 13:10)
Merkyte, na tu super, iki knygos man dar toli gražu. Pirmiausia norečiau bent nuotraukas surinkti. Archyve net nebuvau, domejausi tik privačių genealogų paslaugomis. Norėjau, kad jie už mane archyvuose ieškotų. Brangios paslaugos labai.
Tas 12 metų, tai dar nieko nesako. Kai buvau mokinė, tai dailės mokytoja davė užduoti, padaryti giminės medį, tai tada taip rimtai pažiūrėjau į tą užduotį, kad lyg šiol ją tobulinu. Kartas nuo karto papildau medį gimimais ir mirtimis, nuvažiavus į kaimus paklausinėju vis ko plačiau. Seniausias mano giminaitis, kurio įrašyta gimimo data yra tik 1894metų.
Dabar dėlioju nuotraukas prie kiekvienos pavardės. Taip gražėja mano medis. Ir juokiuosi, kad jei koks giminaitis bus man blogas, tai įdėsiu negražią jo nuotrauką. . Juokauju.
Papildyta:
Merkyte, papasakok plačau apie savo medį. Apie knygą, ką ten rašėte? Kokie seniausi tavo atstovai?
Tas 12 metų, tai dar nieko nesako. Kai buvau mokinė, tai dailės mokytoja davė užduoti, padaryti giminės medį, tai tada taip rimtai pažiūrėjau į tą užduotį, kad lyg šiol ją tobulinu. Kartas nuo karto papildau medį gimimais ir mirtimis, nuvažiavus į kaimus paklausinėju vis ko plačiau. Seniausias mano giminaitis, kurio įrašyta gimimo data yra tik 1894metų.
Dabar dėlioju nuotraukas prie kiekvienos pavardės. Taip gražėja mano medis. Ir juokiuosi, kad jei koks giminaitis bus man blogas, tai įdėsiu negražią jo nuotrauką. . Juokauju.
Papildyta:
Merkyte, papasakok plačau apie savo medį. Apie knygą, ką ten rašėte? Kokie seniausi tavo atstovai?
mano susidomėjimas genealogija irgi prasidėjo nuo užduoties, gautos unviere 2 kurse Taip, genealogų tikrai brangios paslaugos. Plius, jeigu domiesi, tai daug įdomiau yra ieškoti pačiam - skaityti tuos senus metrikus (kai akis pripranta, tai raštas atrodo tikras dailyraštis:) ).
Mano medyje seniausias žmogus yra 1795 metų. Dabar mes turime kaip ir du medžius - mano mamos mamos giminės ir mano mamos tėčio giminės. Kol kas susitikima darėm tik mamos tėčio giminės, nes tas kitas dar iki galo nepabaigtas. Nors ir tėčio giminėje dar daug ko atknisam. Iš viso viename medyje yra apie 300 žmonių. Atrastos 9 kartos.
Na, o knygoje esame aprašę pačius seniausius protėvius - apie juos informacijos, žinoma, gana mažai - tiek kiek radome archyve. Paskui yra aprašyta kiekviena dabar gyvenanti šeima - kada žmonės susituokė ir su kuo, kokį išsimokslinimą gavo, ką veikia dabar, kiek vaikų turi ir pan. Taip pat visur publikuojamos žmonių nuotraukos.
Greitu laiku aš patalpinsiu tą knygą internete su medžiu, tai galėsiu įmesti nuorodą pasižiūrėti savo akimis, jei kam bus įdomu
na va mamytes pabandziau as uzsiregistruoti Ancestry.com 14 dienu ji yra nemokama ir jei tau daugiau jos paslaugu nereikes tai tada atsauki regisravima ir viskas, kitaip teks moketi. Siaip tai ji mane truputi sokiravo, vos uzmigau, nes tokio senumo nuotrauku is deduko gimines radau kad oi oi oi