QUOTE(Merguzele @ 2009 02 27, 23:32)
Sveikos,
Labai įdomi tema ir aš paskatinta jos užsiregistravau My Heritage psl. Bet man kaip naujokei iš kart kyla klausimas - kiek platus jūsų medis? Ar yra kažkokie rėmai, kuriais ribojate paiešką? Na pvz., turite kokias 9 pusseseres, tai ar registruojat, kas jų vyrai, tų vyrų tėvai? Nes taip jaučiu ir iki begalybės prieit galima? Ir kai sakote "Mano giminė", ką turite omenyje? Kai kurios užsiminėt apie giminės suvažiavimus, tai čia jūsų tėčio ir mamos pusė ar kaip?
Sveikute sveikutė
Labai malonu, kad jungiesi į genealogių gretas
Reikia apsibrėžti kažkokius rėmus, nes paskui tikrai gali nueiti iki begalybės. Bet tik, kad man tai yra taip: kuo daugiau knisu, tuo daugiau noriu ir sužinoti
Kas yra antrosios pusės tai aš būtinai registruoju, kadangi man yra nelogiška, sakykim, piešti tik vyrą ar moterį ir iš jo vieno vaikus. Vaikai iš vieno žmogaus neatsiranda
o analizuoti, sakykime, pusseseres vyro tėvus ir t. t. tai jau tikrai nereikia, nes čia jau yra visiškai kita giminė, su tavimi nesusijusi. Tik jis, vyras, atėjo į tavo giminę, o ne jo tėvais, seserys ir t. t.
Giminės suvažiavimuose dažniausiai būna viena giminė (tėčio ar mamos). nelogiška yra daryti susitikimus ir jungti kelias gimines. Taip neįmanoma ir normalios programos sudaryti - žmonės painiojasi tarpusavyje, ir, galų gale, juk patiems žmonėms neįdomu, kartu sėdėti su puse nepažįstamų visiškai jiems ne giminių žmonių.