Įkraunama...
Įkraunama...

Geneologinis medis.

QUOTE(i2kas @ 2009 02 24, 20:20)
Man ir noras uzejo padaryti gimines medi  4u.gif  tik va, kazkaip komp.variantai manes per labiausiai nezavi  schmoll.gif  niekaip nesugalvoju kokia schema reiktu ant lapo ja daryti  g.gif  gal patarimu kas?

Manęs taip pat netenkino nei viena genealoginio medžio sudarymo programa, kadangi nedaro tai vienos, tai kitos man reikalingos funkcijos.
Todėl viską darau corelyje: braižau apskritimus (moterys) ir kvadratus (vyrai). Tenai rašau žmogaus vardą, pavardę (moterų ir mergautinę), tikslią gimimo datą ir mirimo (kas mirę) bei gimimo vietą.
Corelis dar patogus ir tuo, kad iš jo lengvai galima pasidaryti pdf failą ir spausdinti galima bet koki formatą, o tos programos būna su visokiais spausdinimo apribojimais (o man tai yra labai svarbu, kadangi mano medis jau yra 5 metrų ilgio smile.gif )
Atsakyti

Norečiau ir aš susikuri savo giminės medį,bet ką daryt,jei angliškai neskaitau?
Atsakyti
QUOTE(shaiba @ 2009 02 25, 03:16)
Norečiau ir aš susikuri savo giminės medį,bet ką daryt,jei angliškai neskaitau?

yra lietuviška programa http://www.myheritage.lt/genealogija ją gali atsisųsti ir daryti lietuvių kalba savo kompe, po to nemokamai perkelti į internetą 4u.gif
Šiuo metu ma šita programėlė labiausiai patinka:)
Atsakyti
QUOTE(Merkyte @ 2009 02 25, 00:43)
Manęs taip pat netenkino nei viena genealoginio medžio sudarymo programa, kadangi nedaro tai vienos, tai kitos man reikalingos funkcijos.
Todėl viską darau corelyje: braižau apskritimus (moterys) ir kvadratus (vyrai). Tenai rašau žmogaus vardą, pavardę (moterų ir mergautinę), tikslią gimimo datą ir mirimo (kas mirę) bei gimimo vietą.
Corelis dar patogus ir tuo, kad iš jo lengvai galima pasidaryti pdf failą ir spausdinti galima bet koki formatą, o tos programos būna su visokiais spausdinimo apribojimais (o man tai yra labai svarbu, kadangi mano medis jau yra 5 metrų ilgio smile.gif )

gera ideja del corelio thumbup.gif visgi man specialios programos patinka tuo, kad gali daug papildomos informacijos patalpint be didelio galvos lauzymo
Atsakyti
sveikos, tyliai nebyliai jungiuos ir aš. tyliai, nes nežinau, ar neatšoks noras kapstytis biggrin.gif
kol kas turiu labai mažai- iki savo prosenelių, ir tai nepilnai- tik savo jėgom pradžią padariau. laukiu, kada pas senelius važiuosim, tada sodinsiuos prie kompo ir kamantinėsiu biggrin.gif
tiesa, pradėjau viską tame MyHeritage puslapy.

o ieškau žiūrau... Šimaičiai nuo Žagarės (Joniškio raj.), Bivainiai (Pasvalio apylinkės), Čepurnovai (Raseinių kraštai).
bet čia pavardės mano senelių, tai kai išsiaiškinsiu su prosenelių mergautinėm, proprosenelių, tada bus gerokai daugiau, manau.
su nekantrumu laukiu, kada daugiau ir plačiau rasiu- žinau, kad giminių Argentinoj yra, dar kažkur užsieny...
Atsakyti
QUOTE(munyt @ 2009 02 25, 11:39)
gera ideja del corelio  thumbup.gif  visgi man specialios programos patinka tuo, kad gali daug papildomos informacijos patalpint be didelio galvos lauzymo

Na taip, dėl papildomos informacijos rašymo tai tos programos yra gana gerai. Nes, pavyzdžiui, dabar pas mane su visa kita informacija tai toks šiek tiek bardakas tiek kompe, tiek didžiulėse papkėse - bandau tvarkytis viską, o tai jau karais nebesusigaudau kur kas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(luokė @ 2009 02 25, 12:13)
sveikos, tyliai nebyliai jungiuos ir aš. tyliai, nes nežinau, ar neatšoks noras kapstytis  biggrin.gif
kol kas turiu labai mažai- iki savo prosenelių, ir tai nepilnai- tik savo jėgom pradžią padariau. laukiu, kada pas senelius važiuosim, tada sodinsiuos prie kompo ir kamantinėsiu  biggrin.gif
tiesa, pradėjau viską tame MyHeritage puslapy.

o ieškau žiūrau... Šimaičiai nuo Žagarės (Joniškio raj.), Bivainiai (Pasvalio apylinkės), Čepurnovai (Raseinių kraštai).
bet čia pavardės mano senelių, tai kai išsiaiškinsiu su prosenelių mergautinėm, proprosenelių, tada bus gerokai daugiau, manau.
su nekantrumu laukiu, kada daugiau ir plačiau rasiu- žinau, kad giminių Argentinoj yra, dar kažkur užsieny...

Manau, kad kai pradėsi daugiau sužinoti, tai noras dar labiau sukils smile.gif Ir vis norėsi kuo daugiau sužinoti smile.gif bent jau man taip buvo... ir tebėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 02 25, 11:33)
yra lietuviška programa http://www.myheritage.lt/genealogija ją gali atsisųsti ir daryti lietuvių kalba savo kompe, po to nemokamai perkelti į internetą  4u.gif
Šiuo metu ma šita programėlė labiausiai patinka:)

bandziau atlikti kazkokia savo giminiu paieska, bet kaip supratau si programa iesko kitose duomenu bazese. Ar imanoma kazkaip atlikti paieska tarp kitu vartotoju? Galbut kazkas jau pildo seimos medi tarp kurio nariu yra ir mano ieskomas giminaitis. Taip butu galima atrasti senai pamestas gimines.
Atsakyti
QUOTE(simsi @ 2009 02 25, 17:22)
bandziau atlikti kazkokia savo giminiu paieska, bet kaip supratau si programa iesko kitose duomenu bazese. Ar imanoma kazkaip atlikti paieska tarp kitu vartotoju? Galbut kazkas jau pildo seimos medi tarp kurio nariu yra ir mano ieskomas giminaitis. Taip butu galima atrasti senai pamestas gimines.

Taip, tarp kitų vartotojų ieško. Tu pabandyk neprisijungusi atsidaryti www.myheritage.lt ir viršuje dešinėje yra langelis paieškai. Kai įvedžiau savo giminės pavardę, net dvi tolimas pusseseres radau, kurios taip pat pildo lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(luokė @ 2009 02 25, 14:13)

Yra dar paieškos svetainės giminių užsienyje.
Pavyzdžiui http://www.jurzak.pl/
Išsirenki kalbą ir po to atsidariusiame lange kairėje V. punktą. Tada atsidaro naujas langas, kuriame langelyje įrašai ieškomą pavardę ir ieško tokios pavardės per visą pasaulį. Daug atranda thumbup.gif Tik atsikasti kas prie ko gan sudėtinga.
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 02 25, 15:37)
Yra dar paieškos svetainės giminių užsienyje.
Pavyzdžiui http://www.jurzak.pl/
Išsirenki kalbą ir po to atsidariusiame lange kairėje V. punktą. Tada atsidaro naujas langas, kuriame langelyje įrašai ieškomą pavardę ir ieško tokios pavardės per visą pasaulį. Daug atranda  thumbup.gif  Tik atsikasti kas prie ko gan sudėtinga.

geras. įvedžiau močiutės mergautinę pavardę (vyr.g.). išmetė kelis. pasirinkau pirmą nuorodą, o ten- močiutės brolis (neva). gaila, nežinau gimimo datos. nors žinau, kad ten ne jis- parašyta, kad miręs jau. o šiaip- vardas, pavardė, gimimo-mirties data, Ilinojaus valstija, JAV, dar socialinis numeris lotuliukas.gif
ot čiūdų čia galima susirast

bet rimtai reiks kada su seneliais susėdus taip panaršyt- mažu rasim kokių tikrų, prapuolusių giminių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luokė: 25 vasario 2009 - 15:52
QUOTE(Jolantuke @ 2009 02 25, 15:37)
Taip, tarp kitų vartotojų ieško. Tu pabandyk neprisijungusi atsidaryti www.myheritage.lt ir viršuje dešinėje yra langelis paieškai. Kai įvedžiau savo giminės pavardę, net dvi tolimas pusseseres radau, kurios taip pat pildo  lotuliukas.gif

na prisijungti vis tiek po to reikalauja wink.gif O lietuvišku šriftu vesti?
Va kas gavosi atlikus paieska. Kaip suprantu tarp kitų narių nerado g.gif
user posted image

O ką rašo kai randa tarp kitų narių?
Atsakyti
QUOTE(simsi @ 2009 02 25, 18:29)
na prisijungti vis tiek po to reikalauja wink.gif O lietuvišku šriftu vesti?
Va kas gavosi atlikus paieska. Kaip suprantu tarp kitų narių nerado  g.gif
O ką rašo kai randa tarp kitų narių?

Hm... aš kaip tik tokios paieškos neradau lotuliukas.gif
Kai atsidarau www.myheritage.lt dešinėje pusėje yra "ABC vardai", tai juos atsidarau ir tada ieškau pavardės smile.gif Tada randa tarp jau sukurtų giminės medžių smile.gif
Atsakyti
o jūs pavardes rašot lietuviškom raidėm ar ne? g.gif
Atsakyti