Jau daugiau kaip metai turiu tik kortele ir jokiu problemu, visur ja priima ir uzsieniuos pabuvot teko. O jei reiks keliauti kur paso reikia, tai ji tada ir issiimsiu

Mes su vyru turim ir ta ir ta, o dukrele savo pasa. Lietuvoj naudojam kortele ( maziau vietos uzima ir lengvesne ), o uzsienyje tik pasai
Nu geras, as irgi nepasikeitusi ramiai vazineju. Mano irgi mergautine pavarde jose figuruoja. Bet as kazkaip, kol cia nepasiskaiciau, rami buvau, kad viskas ok. Tai kazin kaip yra istikruju? Drauge irgi nepasikeitusi teisiu vazineja ir net avarijoj teko pabut, bet niekas prie jos nekibo, tik santuokos liudijimo paprase. O kaip istikruju yra, tai net nezinau
aš irgi turiu teises mergautine pavarde ir manau nieko tokio, nes visuomet galima pateikti santuokos liudijimą reikalui esant. O būtinai reikėjo pasikeisti pasą po pavardės pakeitimo per kažkiek mėnesių ....
nepamanu per kiek....

turiu abu, dėl viso pikto. Kai prireiks staiga, juk nepulsi darytis. Teisių neturiu, tai kortelė mano vienintelės asmens dokumentas, kurį galiu nešiotis su savimi. Pasas per didelis, labai nusitrins po to. Kortelę žymiai patogiau nešiotis.
As naudojuosi tik pasu, mano kortele pavoge, o naujos neprisiruosiu pasidaryti
Visur tinka. Konsultavausi su teisininku, kai vienoj notarinej nenorejo imti paso. Sake, pasas - lygiavertis korteles dokumentas. Daugiau problemu niekur nekilo. Jau 3 metai, kai neturiu korteles. Bet aisku, su kortele patogiau

O aš galvojau, kad gal aš viena tokia, apsileidelė, nesugebanti prisiruošt ir pasikeist pavardę teisėse

QUOTE(IGu @ 2005 10 12, 14:38)
O aš galvojau, kad gal aš viena tokia, apsileidelė, nesugebanti prisiruošt ir pasikeist pavardę teisėse 

ne viena, ne viena, cia daug tokiu, kurios nepasikeitusios vazineja, nes nezino ar tikrai butina pasikeisti

Jungiuosi ir as i buri, kurios nepasikeitusios teisiu del mergautines pavardes
, as kazkur girdejau , kad iki nauju reikia pasikeisti, tad bandysiu eiti pasidomet, nors atvirai pasakius einu daugiau kaip 3 metai ir vis neprieinu tos institucijos, na gal siais metais ir nueisiiu
mano teises iduotos 1998m, tai taip suprantu, kad jei ne pavarde ju keist kaip ir nereiketu
o del mergautines pavardes jokios baudos but neturetu, nes asmuo juk tas pats.

mano teises iduotos 1998m, tai taip suprantu, kad jei ne pavarde ju keist kaip ir nereiketu

o del mergautines pavardes jokios baudos but neturetu, nes asmuo juk tas pats.
Sveiki,noriu paklaust ar kudikiui reikia paso ar kito kokio dokumento vykstant i Ryga,aciu.
būtinai reikia. Užmokat 30 litų Hansa banke už paso padaryma vaikui ir einat i Migracijos skyrių. Reikia turėti abiejų tėvų pasus, vaiko gimimo liudijimą. Padaro per 2 savaites - mėnesį. Reikalui esant gali padaryti ir per greitesnį laiką, bet tada mokėti reikia daugiau.