QUOTE(katuksss @ 2006 09 16, 18:17)
Mielas kurmi, gal tiesiog tavo zmonai jau negera nuo tu kasdieniu darbu , tos rutinos...

pabandyk isleist ja viena pailset kokiai savaitelei, pvz. i Druskininkus, gal atsigaus ir i viska pazvelgs kitomis akimis
Būtų neblogai, bet su mažiuku nežinau ar susitvarkyčiau. Nebent aš irgi pasiimčiau vaiko auklėjimo atostogas, nes jis neina į jokį lopšelį. O konkrečiai į Druskininkus nežinau, ar išleisčiau... Sovietiniais laikais ten būdavo specifinis kurortas, dabar nežinau, bet kažko nenorėčiau žmonos vienos leisti,
just in case...
QUOTE(svete @ 2006 09 18, 21:13)
Labai idomi diskusija. Turtingasai Kurmi, o kaip tavo zmonos tevu namuose - svara ir tvarka ar siaip sau? Yra juk kategorija zmoniu, kurie visada gyvena apsikuite - vaikai mazi ar ne mazi. Gal zmonai normalu tie apversti namai, nes tokiuose uzaugo ir dabar nesupranta, kur tu matai problema? Arba gal viska uz ja mamyte darydavo?
Na, jeigu jau imti piešti psichologinį profilį ir žvelgti į vaikystę, tai problema gali būti tame. Uošviai nėra tvarkingi ir santykiai su motina yra blogi, t.y. jų nėra vos ne nuo paauglystės. Mamytė, kiek suprantu, nieko nedarydavo, labiau tėvas, bet kadangi jų šeima iš kaimo, tai tvarkingumas turi savotišką specifiką, tiek dėl bendro supratimo apie tvarką, tiek dėl turtinių problemų. Nors kaime esu matęs ir nuo plovimo baltas grindis, deja, ne tuose namuose.
Po viso, ką parašiau, turiu pripažinti ir aš, kad nesu pedantas, ir net to nereikalauju. Kultūrinė netvarka nėra blogai ir jeigu vienas stalas yra skirtas "technologiniam jovalui", kur galbūt lituojama, dirbama kompu, kraunamos baterijos ir pan. ir dėl to ten yra laidų raizgalynė, man tai netrukdo. Taip pat netrukdo, jeigu vakare nusirengi "ne ten", bet ryte viską sutvarkai, pagaliau negali iš karto visų drabužių sudėti į spintą, ypač naktį, bet neplauti indai bei grindys ir pampersai ant grindų, kai žinau, kad jie buvo keisti ryte, ir aš randu juos grįžęs iš darbo... Na mane varo iš savitvardos... Net jeigu mano daiktai kažkokie numesti ir aš nesugebėjau (ar patingėjau) vakare nunešti į miegamąjį, tai jie ten lauks nors ir kelias dienas, kol aš pats juos ir susidėsiu. Suprantu, kad gal aš taip dresuojamas būti tvarkingu, bet geriau man pasakytų, kad susitvarkyčiau arba pati sutvarkytų, negu kad ignoruotų tarsi bardakas būtų norma... Aš dar suprasčiau, jeigu vaikas eilėraščius mokėtų ar iki 100 skaičiuotų, tada irgi būtų rezultatas matyti...

Teko girdėti, kaip analogišką situaciją išsprendė vienas
mačo, kai žmonos apatiniai būdavo iškarstyti po visus namus ir šiaip tvarkos nebuvo. Pirmiausiai keletą kartų pasakė, kad brangioji susitvarkytų, o kai kalbos nepadėjo, davė į galvą

Ir, o stebukle, žmonai
dašilo. Dabar jau N metų kuo puikiausiai gyvena, tvarkingi ir visi patenkinti... Nesiruošiu imtis tokių metodų, bet kartais labai apie tai pagalvoju..........