Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja žmona

QUOTE(Turtingasis kurmis @ 2006 09 15, 19:41)
Tikėjausi, kad pasikeitimai bus mažesni... taigi..

Tikėkis iš naujo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Turtingasis kurmis @ 2006 09 15, 19:41)
Lyg ir mačiau, bet kaip sakoma, meilė - akla... Pats kaltas. Reikia klausyti giminių...
Kita vertus, nesame gyvenę visai atskirai ir dar savo namuose - vis pusiau studentišku stiliumi, kai viskas atrodo lyg ir laikina. As ir pats mielai pameistrauciau, bet kai butas ne tavo ir negali grežioti skylių sienoje, tai viskas kitaip...
Ir tikriausiai, kad vaikai daug ką keičia. Tikėjausi, kad pasikeitimai bus mažesni... taigi..

Iš tikro labai Tave suprantu, nes kai namie šiukšlynas, ko gero, nelabai ir norisi į juos grįžti, ta prasme nėra nusiteikimo, kad grįšiu į jaukią aplinką, kur jausiuosi komfortabiliai. Žinai, Tavo žmonai, man atrodo, irgi nėra lengva. Galbūt ji net bandė tvarkytis, keistis, bet sunkiausias dalykas yra kovoti su savimi (nors gyvenime tai reikia nuolat daryti).
Aš siūlyčiau pradžiai bandyti tartis, kad tarkim žmona bent kartą per savaitę ar dvi (čia jau kaip nutarsit) susitvarkys namus. Be abejo, čia reiks šiokios tokios ir Tavo pagalbos: tuo metu išeik su vaikais kur pasivaikščioti, kad ji galėtų bent kažkiek laiko praleisti vien tik ruošai. Galbūt tai bus nebloga pradžia...
Atsakyti
Zmona blogai tvarko, neskaniai verda valgyti, netvarko kambariu? O gi tu perimk visus jos darbus. Pasidaryk kaip tau reikia. O gal tu nori buti namu seimininke? Ogi visai neblogai butu. Tau ji ZMONA, o ne tarnaite. Nepamirsk jos pareigu JI YRA ZMONA. TAVO ZMONA. Kai zenijotes viskas buvo grazu, dabar kai blogai, prasote patarimu. Patarimu nereikia. O ar bent pasikalbejote abudu kada nors nuosirdziai apie iskilusias problema seimoje? Nepamirsk, ji yra zmogus su norais ir nenorais. Nevalia varzyti.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2006 09 15, 21:14)
Tau ji ZMONA, o ne tarnaite. Nepamirsk jos pareigu JI YRA ZMONA. Nepamirsk, ji yra zmogus su norais ir nenorais

Zvezdec, čitaju i xujeju sad.gif
O jei taip vyras pasakytų: aš esu tavo vyras, o ne šeimos maitintojas, pofig man tas darbas, aš noriu pagulėt - prie TV padrįbsot ir t.t.t. Pats esu sedėjęs namuose ir su 2, ir su 3 vaikais (du pametinukai) - ir nieko, nenukankina. Jei tik tokios jų problemos būtų - būtų idealu. Ir dar tais laikais, kai pampersus tik per vakarų TV stotis pamatydavom. Žinoma, jei vaiką pasidarysi "rankinuku" - ives iš proto, bet čia pačių problema.
REZIUME: tupint su vaikais namuose užtenka laiko ir kampus iškuopt, ir valgyt padaryt ir prie kompo ir prie TV padrįbsot. Pagaliau ir numiegot įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2006 09 15, 21:14)
Zmona blogai tvarko, neskaniai verda valgyti, netvarko kambariu? O gi tu perimk visus jos darbus. Pasidaryk kaip tau reikia. O gal tu nori buti namu seimininke? Ogi visai neblogai butu. Tau ji ZMONA, o ne tarnaite. Nepamirsk jos pareigu JI YRA ZMONA. TAVO ZMONA. Kai zenijotes viskas buvo grazu, dabar kai blogai, prasote patarimu. Patarimu nereikia. O ar bent pasikalbejote abudu kada nors nuosirdziai apie iskilusias problema seimoje? Nepamirsk, ji yra zmogus su norais ir nenorais. Nevalia varzyti.

Tame ir fintas, kad valgyti gaminti nereikia, bent man (nors ir gamina skaniai) - ryte dar nevalgau, vakare jau nebevalgau, nebent savaitgaliais. Pokalbiai deja, bet problemų neišsprendžia, nebent terapeuto akivaizdoje - gal..

Aš mielai pabūčiau namų šeimininke. Pvz. šiandien grįžau iš darbo apie 20 val. Namiškių nė kvapo ir pusėtinai suversta. Tai iki 21:30, kol iš kažkokio kaimo atsibastė, spėjau ir žaislus surankioti, ir indus išplauti, ir visus drabužius sutvarkyti ir lovas pakloti. A, ir dar taip pusiau prabraukiau drėgnu šepečiu per parketą... Namai gal ir ne idealūs, liko neišlyginti drabužiai, ko nekenčiu daryti ir tiesą sakant, padoriai nemoku, neišmečiau iš šaldytuvo senų produktų ir kelių dienų senumo nesuvalgytų košių, bet išnešiau šiukšles. Dar reklamų krūvą sudėjau į kitą krūvą, kad tvarkingiau būtų ax.gif Ir tai - per 1.5 val. prieš grįžtant žmonai. Įtariu, kad jeigu ji 17 val pradėtų, tai iki man grįžtant namai blizgėtų, dar įvertinant, kad ji žino, kur kas virtuvėje ir spintoje padėta ir geriau tokius darbus išmano...

QUOTE(voveriukas36 @ 2006 09 15, 23:31)
Pats esu sedėjęs namuose ir su 2, ir su 3 vaikais (du pametinukai) - ir nieko, nenukankina.  <...>
REZIUME: tupint su vaikais namuose užtenka laiko ir kampus iškuopt, ir valgyt padaryt ir prie kompo ir prie TV padrįbsot. Pagaliau ir numiegot įmanoma.

Visiškai sutinku. Ir man taip atrodo. Bet kai bandai tai pasakyti moteriškoms, tai jos atsako, kad moterys esą iš Veneros, o vyrai - jie apskritai - kiaulės... Va imk ir supaisyk... Malonu, kad nors forume yra barbių devyndarbių mirksiukas.gif
Atsakyti
Ai ir dar užmiršau pridurti, kad nors viską sutvarkiau ir turėjo matytis, tačiau žmona arba nepamatė, arba nutylėjo... Taigi tikriausiai ir šiaip kasdieną tvarkantis kaži ar pastebėtų...
Atsakyti
Man čia kvepia streiku. Na ir truputį abipuse depresija. Tik neaišku, kuris streikuoja.
Atsakyti
Kaip lengva vertinti ta darba, kai jo nedirbi istisus metus. O kai pasakiau, kad jeigu nepatinka tai galima istiesus kojas ziureti tv ir tegu pati zmonele uzsidirba pinigus. Labai lengva patarineti is salies ir laidyti liezuvius. Indai nesuplauti, grindys neisvalytos, vaiku zaislai ismetyti ir dar aibe kitu nepadarytu darbu. Juk gyvenate seimynini gyvenima. Jei tik teisingai supratau, vyras megsta labiau tvarka nei zmona. Siuo atveju as nekomentuoju ir nesmerkiu nei vieno nei kito. Nes tai zinau. Pati gyvenau su nevala. Ir tai buvo nepakenciama. Tiesiog jei man buvo blogai, kitai moteriai mano ex- yra idealus (pvz. girta priimti i lova). Jus mane nors uzmuskite, niemogojau su girtu lovoje ir nemiegosiu. Nedvoks ir vyro kojos namie. As kaip minejau, reikia kalbetis dviems apie savo norus, nenorus, kas patinka, nepatinka. Reikia ieskoti iseities. Kitaip atkeliaus neprasytos skyrybos. Atmink, vienas kaltas nebuna. Kalti abu. Tik vieno kalte didesne, kito mazesne. Ir niekas cia nekaltas, kad to zmogaus smegeneles taip dirba. Ir praleiskite laiko dviese daugiau. Man persasi tokia mintis, galbut per daug is zmonos reikalauji? Manes tikrai neuzdarytum namuose ir nebuciau namu seimininke. Ar nori zinoti kodel? Padiskutuoti galesime veliau, jei tik bus tamstos noras.
Atsakyti
Na ir as pasisakysiu... ax.gif Pas mus seimoje visus namu ruosos darbus atlieku as, dar auginu vienmete dukryte, plaunu grindis beveik kasdiena, darau valgyt taip pat beveik kasdiena, rubus skalbia skalbianke(kai kuriuos rubus skalbiu rankom, nes ju negalima masinoj), indus plaunu po kiekvieno valgymo-uzvalgymo(nekenciu neplautu indu, indaploves neturim), ir t.t....tiesa 1karta vyras yra man padejes, t.y. isplove grindis, ir tai buvo be galo malonu kai jis pats pasisiule..Aisku, visa si kasdienybe uzknisa negyvai, bet nenoreciau kad manovyras uz mane tvarkytu... schmoll.gif Man tai nepriimtina...Gal as pasirodysiu ir senamadiska, bet mano nuomone zmona turi suteikti namu jaukuma ir siluma...o ne vyras....Maniskis dirba ir uzdirba, sakykim gana neblogai, ir zinau kad sunkiai dirba, todel man sazine neleistu pasakyti "tu seima nesirupini, man nieko nepadedi"... doh.gif Buna ir pas mane dienu, kai tiesiog neturiu jegu(tiesiogine prasme) apsitvarkyti, (vyras niekada man nepriekaistavo del to)bet tos dienos praeina, ir vel kimbu i darba...As is savo vyro prasau tik truputi daugiau demesio dukrytei (as apseisiu kaip nors ax.gif ), supratingumo ir svelnumo...Ir jis stengiasi mums tai duoti...Oi cia turbut perdaug issipleciau, blush2.gif
" Man persasi tokia mintis, galbut per daug is zmonos reikalauji?"
Nieko sau per daug, tai ka vyras gryzes po darbo dar turi atlikti visus namu ruosos darbus, ar bent jau dali?...Ji pavyzdziui gali visus darbus atlikti tuomet kai vaikas miega pietu miego, o tai maziausiai 2val...O jus p.kurmi gal isleiskite ja dirbti, o pats pabukite namie...Tiesiog apsikeiskite vietomis...Ir isvis, ar ji yra kada dirbusi?... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Turtingasis kurmis @ 2006 09 16, 04:37)
Ai ir dar užmiršau pridurti, kad nors viską sutvarkiau ir turėjo matytis, tačiau žmona arba nepamatė, arba nutylėjo... Taigi tikriausiai ir šiaip kasdieną tvarkantis kaži ar pastebėtų...

tai ji gal taves nepagyre,nes pati is taves girdi tik priekaistus, o jokio pagyrimo nesulaukia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dolebuz: 16 rugsėjo 2006 - 13:57
Tikrai įdomi tema.. Įdomu, kokias mintis čia išsakytų "Turtingojo kurmio" žmona. Labai panašu, kad dviejų žmonių yra skirtingi poreikiai - vienam reikia tvarkos, kitam yra gerai ir taip, kaip yra. Labai daug reiškia, kokią tvarką, matėte dar savo šeimose. Gal žmona taip nesureikšmina to arba nemėgsta tvarkytis, arba tiesiog jai yra priimtina netvarka namuose...
Geriausia, kai apie iškilusią problemą pavyksta pasišnekėti su kitu žmogumi ir bendrai surasti išeitį/kompromisą.
Kažkada patiko vienoje knygoje skaityta mintis: "Užuot laukusi, kol tau kažkas padovanos gėlių, geriau pati pasisodink gėlių darželį.." Perfrazuosiu: užuot laukęs, kad tau sutvarkytų namus - pats juos pasidaryk tokius, kokius nori turėti. Sėkmės!
Atsakyti
Labai protingai pasakei. Su tavimi sutinku.
Atsakyti