Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja žmona

Fui, nešvankėliai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Turtingasis kurmis @ 2006 09 13, 14:31)
Fui, nešvankėliai wink.gif

Man prie forume suteiktų pareigų šie žodžiai tinka, bet Jūs tai sužinosite tik parašęs 100 žinučių ir įrodęs man, kad esate pilnametis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Turtingasis kurmis @ 2006 09 12, 12:48)
Rašau labai rimtu klausimu. Kartą susibaręs su žmona, išgirdau įdomų priekaištą, kad nesirūpinu šeima, kad nieko nepadedu ir panašiai. Nors, mano manymu, nesu visiškas mačo, bet moteriška logika yra moteriška... Suprantate, ką noriu pasakyti. Taigi, žmona pasakė, kad jeigu ji gautų tiek, kiek ji iš tiesų uždirba, dirbdama namie 7/24, auklėdama du vaikus ir t.t., tai:
1) ji butu labai turtinga,
2) aš galėčiau niekuo daugiau nesirūpinti, t.y. tik mokėti babkés,
3) tokiai turtingai moteriai vyras nė nebūtų reikalingas.

Namų tvarkytoja 1 kartas (išvalo viską nuo iki) - 120Lt (jei nedidelis namas.. jei butas mažiau).
Skalbimas ir lyginimas valyklos kainomis (nežinau kiek kainuoja, nes ten skalbinius veža vyras tongue.gif )
Maisto gaminimą šeimai įvertinčiau kaip pusė etato fizinio mažai apmokamo darbo.. tai kokie 400Lt
Auklė vienam vaikui apie 900Lt mėnesiui (nors už tiek jau sunku surasti).. tai 2 be 1500Lt niekas neprižiūrės.. + naktinis tarifas.

Dėl geros išvaizdos ir šypsenos veide... jei turėčiau auklę, namų tvarkytoją ir virėją.. visada atrodyčiau nepriekaištingai flirt.gif nes tam turėčiau marias laiko...
o dabar sėdžiu su 2 vaikais, miegu retai... namai suversti, valgyt būna retkarčiais.. savo išvaizda dažniausiai pasirūpinu, jei mažas nusprendžia pamiegot rolleyes.gif Vyras dažnai nepatenkintas, bet aš nesiruošiu plauti grindis ir klausytis kaip vaikas verkia schmoll.gif jis reikalauja viso mano dėmesio ir man yra svarbesnis nei indai ir grindys.. puikiai ir pats gali susidėti indus į indaplovę ir prasinešti su šluota. Vaikų auginimas irgi yra DARBAS ir jis nesibaigia 17val... aš ir taip nakimis keliuosi viena.. nes jis negali nemiegojęs eiti į darbą... o aš galiu.. jam būna išeiginės, o man ne.. jis gali neatsiklausęs ir nesuderinęs dėl vaikų priežiūros vėluoti namo, o aš ne... taip kad persiplėšti visai nenoriu.
apskritai.. jei tau tokie klausimai atsiranda, tai ne žmonos supermenės tau reikia, o valymo ir maisto ruošimo įmonių paslaugų rolleyes.gif Žmonos fukcija šeimoje šiek tiek kitokia turėtų būt...
Atsakyti
Tinginystės pateisinti negalima.Yra tinginių ir vyrų ir moterų.Ir čia niekas nieko nepakeis,kol neįvardinsim visko savais vardais.Jei moteris kasdien praso šeimyną sudėti rūbus į vietas(nešvarius-nepatingėti nunešti į dėžę vonioje,išeiginius-tvarkingai pakabinti ant pakabos,o indus ne į kriauklę bet kaip sumesti ir dar kavos tirščiais sulaistyti ar maisto likučius sumesti ant jų).Ir tai tik mažytis trumpas aprašas tų nevalų darbelių.Tai aiškint,kad namų ruoša nėra vaikščiojimas iš paskos ir atlikimas neatliktų prievolių,o tai-dulkių šluostymas ir gringų plovimas,rūbų skalbimas ir valgio gaminimas.

Sykį pasiskaičiavau(privertė aplinkybės...išgirdus"tai ką veikei VISĄ DIENĄ",kad nepadarei?")kiek laiko užima skaniai išvirti pietus(NE iš pusfabrikačių-nuo 1 iki 2,5 val.Grindis drėgna šluoste(2 kamb.ir pagalbinės patalpos)apie 1 val.Tuoleto ir vonios šveitimas,veidrodžio ir kitų stiklo paviršių blizginimas(nuo kiekio)-apie 1 val.indų plovimas(ne mažiau 2 kartų per dieną)apie 1,5 val.Kai skalbiu pati ir rubus džaustau kieme...tenka paisyti oro ir vos pradėjus lynoti,skubėti nurinkt.Pampersai iššutina vaiko odelę karštomis dienomis-skalbiu pati marliukes ir skubu džiovinti,kad nepritrūktų.Turiu daržą ir mėgstamų užsiėmimų...prie kurių nuo vaiko gimimo neteko prisiliesti.

Nes likusį laiką atima kūdikis (dar neturintis metukų).Bet jau sugebantis iškraustyt spinteles,pažert pupas iš maišelio ar išverst košės lėkštę ant grindų,lovelės ir išsiteplioti iki viršugalvio.Užtenka to,kad viską reik tvarkyt,prie ko tik mažulis prisiliečia.

Ir jei rimtai...tai pirmiausia vaikutis ir tik po to....jei dal liko laiko (kol miega pietų)virti ,skalbti,plauti ravėti ....ir pasigražinti.JEI DAR IKI PASIGRAŽINIMO doh.gif nespejo sugrįžti vyras ir papriekaištauti.
Atsakyti
QUOTE(Turtingasis kurmis @ 2006 09 12, 13:48)
Sveikos, mamos!

Rašau labai rimtu klausimu. Kartą susibaręs su žmona, išgirdau įdomų priekaištą, kad nesirūpinu šeima, kad nieko nepadedu ir panašiai. Nors, mano manymu, nesu visiškas mačo, bet moteriška logika yra moteriška... Suprantate, ką noriu pasakyti. Taigi, žmona pasakė, kad jeigu ji gautų tiek, kiek ji iš tiesų uždirba, dirbdama namie 7/24, auklėdama du vaikus ir t.t., tai:
1) ji butu labai turtinga,
2) aš galėčiau niekuo daugiau nesirūpinti, t.y. tik mokėti babkés,

Žodžiu, užkabino jautrią vietą. Vienu žodžiu, noriu išsiaiškinti, kiek, mielos žmonos ir šiaip mamos vertinate savo "paslaugas". T.y. kiek turėtų atnešti (ar atneša  blink.gif ) jūsų vyriškis, kad:
- jūs sumestumėte drabužius į skalbyklę,
- išplautus skalbinius išlygintumėte,
- kartą per porą dienų išplautumėte grindis,
- kartą per dieną - indus,
- prižiurėtumėte ir lakstytumėte paskui vieną vaiką, kol antrasis - mokykloje ir paskui su abiem,
- kartą per savaitę ar rečiau leistumėtės pamylima,
- tvarkingai ir gražiai atrodytumėte,
- butumėte giedros nuotaikos.

Kadangi tai - grynai dalykiniai santykiai, pabandykite įvertinti savo paslaugas. Manau, tikriausiai reiktų paklausti ir ar sutiktumėte moketi už jūsu išlaikymą, jeigu suprantama, gyvenate kartu, o nesate "ateinanti žmona".

"Puse grūdelio per dieną - nedaug, bet 180 - tai jau daug..."
                                                                        Coliukės sužadetinis

Tar naitę samdyti yra daug pigiau , nei išlaikyti žmoną, tai investicija , kuri niekada neatsiperka. tongue.gif

QUOTE(Noire @ 2006 09 12, 14:27)
Labas, Turtingasis kurmi,

1-2 punktai -  nunešate savo skalbinius į skalbyklą ir sužinote kiek Jums kainuoja vienas kartas skalbiniu išskalbimo ir išlyginimo, tą sumą dauginate iš tiek kartų kiek naudojatės šia paslauga per mėnėsį.

3-4 punktai -  samdotės namų tvarkytoją, vieno karto sumą dauginate iš numatytų tvarkymosi kartų per mėnesį.

5  punktas - samdotės auklę

6 paskaičiuojate kiek kainuos nusipirkti moterį (labai atsiprašau mamų, tai tik dalykinis paskaičiavimas) ir dauginate iš numatomų kartų per mėnesį

7-8 punktai - Jūsų investicija į Jūsų paties gerą nuotaiką (suma tiesiogiai proporcinga Jūsų norui matyti rezultato kokybę)
Taigi sudėjęs visas minėtas sumas Jūs paskaičiavote savo žmonos "priskaičiuotą atlyginimą"  (PS Jūs neįvertinote maisto gaminimo, tai irgi galite paskaičiuoti kiek suvalgote per dieną ir atitinkamai dauginate iš dienų skaičiaus). na va dabar viskas.

Dėl vaikų, jiems skirtas išlaidas dalinate per pusę.

Iš žmonai priskaičiuotos sumos atimate pusę vaikų išlaikymo išlaidų ir pusę bendrų namų išlaidų (pvz. komunalinės paslaugos, nuoma ir pan.).

skaičiavimas galioja, jei namuose nieko pats nedarote smile.gif 

PS tai yra mano moteriška logika pagrįstas  ir į visišką tiesą nepretenduojantis atsakymas smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Kol mūsų vaikai maži buvo pati sėdėjau namuose ir tada skaičiavau kiek aš galiu uždirbti pinigėlių , jei vyras mokėtų algą, tais laikais jo vienos algos man apmokėti neužteko. O kai nutariau nebebūti namų šeimininkė ir vaikų auklė , nes pradėjo važiuoti stogas ir vyrų reikalavimų ( BŪTI GRAŽI IR ĮDOMI ne tik jam , bet ir kitiems )nebegalėjau įvykdyti , nes atsibodo namų rūtina, išėjau į darbą. Taip kad dabar visi žino kiek irkas kainuoja ir nebereikia reikalauti iš kitų.
O JŪs pats esate įdomus žmogus ? Ar jūsų žmonai jūs neatsibodote su savo priekaištais , kad namai netvarkyti , valgyti nėra ko . Juk jūs taip pat turite rankas ir kojas, galite parnešti maisto į namus ir pats paruošti visiems valgyti . Juk jūs turite išeiginių dienų , kai nereikia eiti į darbą . O jūsų žmona ar turi ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(+333+ @ 2006 09 13, 21:10)
Vyras dažnai nepatenkintas, bet aš nesiruošiu plauti grindis ir klausytis kaip vaikas verkia  schmoll.gif jis reikalauja viso mano dėmesio ir man yra svarbesnis nei indai ir grindys.. puikiai ir pats gali susidėti indus į indaplovę ir prasinešti su šluota. Vaikų auginimas irgi yra DARBAS ir jis nesibaigia 17val... aš ir taip nakimis keliuosi viena.. nes jis negali nemiegojęs eiti į darbą... o aš galiu.. jam būna išeiginės, o man ne.. jis gali neatsiklausęs ir nesuderinęs dėl vaikų priežiūros vėluoti namo, o aš ne... taip kad persiplėšti visai nenoriu.
apskritai.. jei tau tokie klausimai atsiranda, tai ne žmonos supermenės tau reikia, o valymo ir maisto ruošimo įmonių paslaugų  rolleyes.gif Žmonos fukcija šeimoje šiek tiek kitokia turėtų būt...

Akurat kaip mano žmona. Čia ne tu, brangioji? Iš dalies sutinku, bet tik iš dalies. Aš visada sakiau, kad galime apsikeisti pareigomis - žmona tegu aprūpina šeimą, o aš sėdėsiu namie cool.gif tačiau kurgi, namie žmonai kažkodėl yra geriau.

Beje, ryte mes keliamės panašiai, einame gulti taip pat, kartais žmona dar ilgiau pasilieka prie forumų. Naktį, ypač kai mažiuką dar maitino, keldavosi tik ji, nes vis tiek nėra prasmės keltis abiems, nebent man pieno gamyba prasidėtų ax.gif O kitą dienos dalį kiekvienas esame savo "darbe". Iš darbo grįžtu iki 19-20, o kartais ir vėliau, bet bent pusę laiko daugiau mažiau skiriu vaikams. Taigi nematau kažko labai blogo.

Ir man nereikia "žmonos supermenės", t.y. nebūtina supermenės, nes planuojant laiką viską įmanoma padaryti. Kaip jau rašiau - skalbia, indus plauna mašinos, gal tik lyginti ir džiovinti automatiškai neišeina. Nors ir džioviname kartais mašinoje, kai norime pasilepinti. Taigi aš mielai sudaryčiau grafiką, ką galima padaryti tuo metu, kol kažkas kitas "darosi", bet tada tai laikoma kišimusi į ne savo reikalus. Dėl to dabar geriau nepriekaištauju, bet užsimerkiu ir nebesakau. Beje, vienintelė vieta yra prie kompiuterinio stalo, kur laidų raizgalynė trukdo žmonai gyventi, bet kitur - ne.

QUOTE(agle @ 2006 09 14, 07:37)
O JŪs pats esate įdomus  žmogus ? Ar jūsų žmonai jūs neatsibodote su savo priekaištais , kad namai netvarkyti , valgyti nėra ko . Juk jūs taip pat turite rankas ir kojas, galite parnešti maisto į namus ir pats paruošti visiems valgyti . Juk jūs turite išeiginių dienų , kai nereikia eiti į darbą . O jūsų žmona ar turi ? smile.gif

Buvau įdomus. Atsibodau. O kaip kitaip pasiekti rezultatą?

Bet priekaištauju tik dėl namų tvarkos. Ir ne tik dėl savęs. Vaikas dar roplys ir man žiauru matyti, kaip jis per smėlį ir dulkes šliaužioja. Na, gal ne visai taip žiauriai, bet į tą pusę.

Esu visiškai neišrankus maistui ir valgau viską, ką duoda, jeigu duoda ir jeigu pats valgau, nes šiaip vakarais stengiuosi nevalgyti bei rytais nevalgau namie, t.y. visą dieną mintu valdišku maistu. Maisto parnešti galiu, bet tada turiu tai daryti pietų sąskaita. Žmona apsipirkti eina visada tokiu metu, kai visi dirbantys eina, t.y. didžiausių grūsčių metu, taigi ir užtrunka ilgiausiai, o po to skundžiasi, kiek laiko tai atima. Taip pat nekaltas dalykas - sąrašiuko neturėjimas. Aš irgi einu paslampinėti po parduotuves, bet tada nesiskundžiu (ar nepasakoju) kiek ilgai tam sugaišau ir kaip sunkiai dirbu.

Aš galiu pagaminti valgyti, bet kol kas arba iš pusfabrikačių, arba tai, ką valgyčiau tik aš pats, ir tai tik iš principo, kad įrodyčiau, kad tai - valgomas daiktas doh.gif

Žmona išeiginių neturi, nes neprašo. Aš išeigines (laisvadienius) praleidžiu su šeima, t.p. kaip ir mano žmona.
Atsakyti
As tai manau, gerb. kurmi, kad jeigu jums is viso abejoniu kyla, kas geriau - zmona ar tarnaite, tai geriau jau tamstai atsisakyti zmonos ir turet tarnaite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Turtingasis kurmis @ 2006 09 12, 13:48)
1. Taigi, žmona pasakė, kad jeigu ji gautų tiek, kiek ji iš tiesų uždirba, dirbdama namie 7/24, auklėdama du vaikus ir t.t., tai:

2. T.y. kiek turėtų atnešti (ar atneša  blink.gif ) jūsų vyriškis, kad:
- kartą per savaitę ar rečiau leistumėtės pamylima,

1. Aplamai vyras nebūtų reikalingas, ar vyras su TOKIOMIS, kaip Jūsų pajamomis? unsure.gif

2. blink.gif Jei kada nors imčiau taip galvoti, man tai reikštų pabaigos pradžią.

Pernelyg merkantiliška, gerb. Kurmi... cool.gif
Atsakyti
Mielas kurmi , o jūs darote savo žmonai staigmenas . Gal tada ji atsidėkos jums skania vakariene . Ar anksčiau paguldytais vaikais ir jūs kartu ramiai praleisit vakarą . Tiesiog už viską reikia mokėti ( ne pinigais , o dėmesiu) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Turtingasis kurmis @ 2006 09 14, 15:28)
Akurat kaip mano žmona. Čia ne tu, brangioji? Iš dalies sutinku, bet tik iš dalies. Aš visada sakiau, kad galime apsikeisti pareigomis - žmona tegu aprūpina šeimą, o aš sėdėsiu namie  cool.gif  tačiau kurgi, namie žmonai kažkodėl yra geriau.

Beje, ryte mes keliamės panašiai, einame gulti taip pat, kartais žmona dar ilgiau pasilieka prie forumų. Naktį, ypač kai mažiuką dar maitino, keldavosi tik ji, nes vis tiek nėra prasmės keltis abiems, nebent man pieno gamyba prasidėtų  ax.gif  O kitą dienos dalį kiekvienas esame savo "darbe". Iš darbo grįžtu iki 19-20, o kartais ir vėliau, bet bent pusę laiko daugiau mažiau skiriu vaikams. Taigi nematau kažko labai blogo.

Ir man nereikia "žmonos supermenės", t.y. nebūtina supermenės, nes planuojant laiką viską įmanoma padaryti. Kaip jau rašiau - skalbia, indus plauna mašinos, gal tik lyginti ir džiovinti automatiškai neišeina. Nors ir džioviname kartais mašinoje, kai norime pasilepinti. Taigi aš mielai sudaryčiau grafiką, ką galima padaryti tuo metu, kol kažkas kitas "darosi", bet tada tai laikoma kišimusi į ne savo reikalus. Dėl to dabar geriau nepriekaištauju, bet užsimerkiu ir nebesakau. Beje, vienintelė vieta yra prie kompiuterinio stalo, kur laidų raizgalynė trukdo žmonai gyventi, bet kitur - ne.

lotuliukas.gif jei ne laikas kada iš darbo parsirandi.. pagalvočiau kad su saviškiu diskutuojam.. bet gerai, kad ne tongue.gif o planavimas su mažu lialium nieko vertas dalykas.. ir aš planuoju, kaip padarysiu tą ir aną.. tik netėkėtai ir labai dažnai mano planai būna stipriai pakoreguoti mažo žmogučio rolleyes.gif pasiūlysiu tau variantą.. kurį pati norėčiau išbandyti.. tu: užsimerki ir nematai betvarkės, keletą kartų per savaitę susirenki vaikus ir iškulniuoji laukan.. duodi jai laiko sau.. miegui, grožiui ar bet kam tongue.gif žmonai pasiūlai miegoti su vaiku pietų miego.. nesinervinti dėl neplautų grindų (nes tu neburbėsi) ir pasistengti būti geros nuotaikos (jei bus išsimiegojus ir nepervargus tokia ir bus).. vakare sumigus vaikam dviese labai greitai galit sumest indus į indaplovę, skalbinius į skalbyklę ir išsivirti maximinių koldūnų biggrin.gif vualia.. visi laimingi.. po metų kitų vaikas paaugs ir vėl namuose bus švara ir tvarka...
pasiūlymas jei nori išsaugoti šeimą.. barniai dėl neplautų indų mane žudo.. nepatinka susiplauk, aš rūpinuosi vaikais, vedžioju juos į mokyklėles.. mažą irgi.. ir po 3-4 valandas praleidžiu lauke, nes vaikam taip reikia... o kadangi tavo žmona kaip supratau panašio mąstymo į mane.. tai va tau ir tiesus atsakymas.. ne ant neplautų lėkščių gyvenimas lipdosi, o ant apsikabinusių žmonių, nors ir didžiausiam bardake wink.gif
Atsakyti
O as cia primeciau, man kokiu 6 tukstanciu uztektu. O jei dar pamyletu bent du kartus per savaite dar ir nuolaida padaryciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bugen @ 2006 09 15, 10:27)
O as cia primeciau, man kokiu 6 tukstanciu uztektu. O jei dar pamyletu bent du kartus per savaite dar ir nuolaida padaryciau biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti