Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio kalbos

QUOTE(micietta @ 2006 09 24, 13:06)
bigsmile.gif man tiktu italu-graiku, anglu -graiku , na ir zinoma lietuviu -graiku... jeigu ka suzinosi, pranesk ax.gif
rolleyes.gif man italu gramatika neatrodo labai sudetinga, ypac del to fakto, kas sakinyje nera  grieztos zodziu tvarkos, kaip anglu ar vokieciu kalbose...  man sunkiausia buvo ismokti prielinskius ( a,del,da, sul, nel) doh.gif maisydavausi su artikeliais... bet kai esi priverstas visas dienas kalbeti butent ta kalba, nes gyveni toje salyje, tai kazkaip naturaliai ismoksti...

Micietta, aš tau jau sakiau, kad pavydžiu, kad gyveni Italijoj ir dar moki italų kalbą 4u.gif .

O aš tikriausiai nesveika esu, nes vis dar ieškausi literatūros visokiom kalbom. doh.gif doh.gif doh.gif Man kažkokia manija užėjus yra lotuliukas.gif .

Fainulka, a nepamiršai manęs? blush2.gif

Ai, ir dar, kad man galit pasakyti, kad prancūzai taria tą raidę "r"???
Blembam vieni sako, kad reikia garti kaip ir lietuviškai, aš kai klausau kasietas kartais girdžiu paprastą "h", o kartais tokią gerklinę "h" (nu kai būna toks garsas kai skalauji gerklę tongue.gif ). Nu vienu žodžiu padėkit man, nes su klausa man ne visaks tvarkoj. bigsmile.gif
Atsakyti
Cia visai neblogas paaiskinimas, kaip tarti prancuzu R, jei turesi kantrybes sekti instrukcija smile.gif Esme - pagauk, kurioj gerkles vietoje tari K, tik tark skiemeni RA-RA-RA smile.gif))
http://french.about......h pronounce r
As kazkaip intuityviai is klausos bandau pataikyti, kartais pavyksta.
O tai, ar ryskiai "gargaliuoti" ta R, ar tarti labiau kaip H, manau, priklauso nuo jos vietos zodyje/sakinyje, taip pat galbut nuo zmogaus tarmes. Gal kokia "prancuze" cia uzklys ir pakomentuos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 25 rugsėjo 2006 - 20:26
QUOTE(kismet @ 2006 09 25, 21:18)
Cia visai neblogas paaiskinimas, kaip tarti prancuzu R, jei turesi kantrybes sekti instrukcija smile.gif Esme - pagauk, kurioj gerkles vietoje tari K, tik tark skiemeni RA-RA-RA smile.gif))
http://french.about......h pronounce r
As kazkaip intuityviai is klausos bandau pataikyti, kartais pavyksta.
O tai, ar ryskiai "gargaliuoti" ta R, ar tarti labiau kaip H, manau, priklauso nuo jos vietos zodyje/sakinyje, taip pat galbut nuo zmogaus tarmes. Gal kokia "prancuze" cia uzklys ir pakomentuos smile.gif

Nu aš girdžiu, kad sako "h". Kartais paprastą, o kartais gargaliuojančią g.gif . Kismet, o tu kaip tari?
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 25, 21:38)
Nu aš girdžiu, kad sako "h". Kartais paprastą, o kartais gargaliuojančią  g.gif . Kismet, o tu kaip tari?

Nu ash tai stengiuosi ta R nezymiai pagargaliuoti gerkleje, nes man taip grazu biggrin.gif o kartais neiseina ir gaunasi tiesiog kazkas panasaus i H.
Mokytoja konkreciai del to manes netaise smile.gif

Beje, SOS - gal kas zinote, kas privaciai moko prancuzu? Nes manoji mokytoja isvaziuoja ilgam, o kalbos nenoriu apleisti. Visiskai savarankiskai mokytis galiu ir neprisiversti, kai laiko truks..
Atsakyti
Niu jau aš alpstu nuo italų, ispanų kalbos... wub.gif wub.gif wub.gif Tikiuos kada susiimsiu ir išmoksiu kažkuria iš šių kalbų bent susišnekėti blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2006 09 25, 22:45)
Nu ash tai stengiuosi ta R nezymiai pagargaliuoti gerkleje, nes man taip grazu biggrin.gif o kartais neiseina ir gaunasi tiesiog kazkas panasaus i H.
Mokytoja konkreciai del to manes netaise smile.gif

Beje, SOS - gal kas zinote, kas privaciai moko prancuzu? Nes manoji mokytoja isvaziuoja ilgam, o kalbos nenoriu apleisti. Visiskai savarankiskai mokytis galiu ir neprisiversti, kai laiko truks..

Kismet, o kiek tu mokėdavai už valandą? blush2.gif
Ir dar norėjau pakausti kokio popūdžio būdavo tos pamokos: nauji žodžiai, gramatika ir pratimai ar kažkai kitaip? Ir iš kokių knygų tavė mokė?

Dangiuks, sveika prisijungus 4u.gif . Prisiversti visada prisiversi, bili tik noro yra bigsmile.gif .
Atsakyti
babouziuke nepamirsau nepamirsau, permeciau savo puslapeliuose, tai tavo norimu vokieciu vadoveliu neradau.. specialiai per google dar neieskojau.. rankos iki prancuzu irgi nedaeina.. prisisiunciau visokiausios medziagos, bet ner kada permest akimis.. o vyrs mano sake, kad jiems ryt duos prancuzu vadovelius jau tai pasakys is kokiu mokinsis smile.gif
Atsakyti
Noreciau ir as anglu k.ismokti,bet ir laiko nelabai turiu ir prisiversti sunku o ir nuo ko pradet,net neisivaizduoju...Ar imanoma savarankiskai ismokti kalba normaliai,taip,kad galetum susikalbet ir t.t. g.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mambu: 25 rugsėjo 2006 - 22:37
QUOTE(mambu @ 2006 09 25, 23:38)
Noreciau ir as anglu k.ismokti,bet ir laiko nelabai turiu ir prisiversti sunku o ir nuo ko pradet,net neisivaizduoju...Ar imanoma savarankiskai ismokti kalba normaliai,taip,kad galetum susikalbet ir t.t.  g.gif blush2.gif

tikrai taip smile.gif tik paskui norint tobulet vien paciai studijuot jau nebeuztenka.. ax.gif
Atsakyti
didelis dekui 4u.gif pasinaudojau jusu nuorodom
sunui ieskojau prancuzu kalbos, nes pati jokio supratimo apie ja neturiu.

Tai va, beieskodama medziagos radau toki saita

gal kas pasinaudos mirksiukas.gif

o gal vokieciu ka nors turit pazengusiems ? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pakasiukas: 25 rugsėjo 2006 - 23:29
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 25, 22:17)
Kismet, o kiek tu mokėdavai už valandą?  blush2.gif
Ir dar norėjau pakausti kokio popūdžio būdavo tos pamokos: nauji žodžiai, gramatika ir pratimai ar kažkai kitaip? Ir iš kokių knygų tavė mokė?

Mokedavau visai mazai - 15 Lt smile.gif Dabar jau lygtai susitariau uz 20 Lt /val. su kita mokytoja. Mokemes is vadoveliu , kuriu pavadinima pamirsau dabar wink.gif, plius papildomai namo duodavo tokia knygute skaityti po kelis skyrius, uzduodavo gramatikos pratimus daryti. Is esmes pamoka vykdavo taip: as parodau, ka padariau namuose, tada pasikalbam, naudodamos zodzius is praeitos pamokos, paklausom kokiu dialogu ar uzduociu, tada ji man aiskindavo kokia nors gramatikos tema, darydavom pratimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 26 rugsėjo 2006 - 13:15
Babouziuke gal ko neturi ir tiktu is siu vokisku:
Tell.Me.More German 1, 2, 3
Easy.Deutsch 1,2,
100% аудио немецкий 6 CD (rusiskai)
Грамматика.немецкого языка в таблицах, схемах, рисунках
Bildwörterbuch.Deutsch
Lehr- und Übungs-CD-ROM der deutschen Grammatik
em.Übungsgrammatik Deutsch als Fremdsprache
Em.Übungsgrammatik. Deutsch als Fremdsprache
Живой немецкий. Echtes.Deutsch. Диск первый