QUOTE(micietta @ 2006 09 24, 13:06)
man tiktu italu-graiku, anglu -graiku , na ir zinoma lietuviu -graiku... jeigu ka suzinosi, pranesk
man italu gramatika neatrodo labai sudetinga, ypac del to fakto, kas sakinyje nera grieztos zodziu tvarkos, kaip anglu ar vokieciu kalbose... man sunkiausia buvo ismokti prielinskius ( a,del,da, sul, nel) maisydavausi su artikeliais... bet kai esi priverstas visas dienas kalbeti butent ta kalba, nes gyveni toje salyje, tai kazkaip naturaliai ismoksti...
man italu gramatika neatrodo labai sudetinga, ypac del to fakto, kas sakinyje nera grieztos zodziu tvarkos, kaip anglu ar vokieciu kalbose... man sunkiausia buvo ismokti prielinskius ( a,del,da, sul, nel) maisydavausi su artikeliais... bet kai esi priverstas visas dienas kalbeti butent ta kalba, nes gyveni toje salyje, tai kazkaip naturaliai ismoksti...
Micietta, aš tau jau sakiau, kad pavydžiu, kad gyveni Italijoj ir dar moki italų kalbą .
O aš tikriausiai nesveika esu, nes vis dar ieškausi literatūros visokiom kalbom. Man kažkokia manija užėjus yra .
Fainulka, a nepamiršai manęs?
Ai, ir dar, kad man galit pasakyti, kad prancūzai taria tą raidę "r"???
Blembam vieni sako, kad reikia garti kaip ir lietuviškai, aš kai klausau kasietas kartais girdžiu paprastą "h", o kartais tokią gerklinę "h" (nu kai būna toks garsas kai skalauji gerklę ). Nu vienu žodžiu padėkit man, nes su klausa man ne visaks tvarkoj.