Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio kalbos

QUOTE(-RebeLLiouS- @ 2006 09 14, 22:26)
Šiuo metu turkų kalbą, bet mielai sutikčiau padėti, jei kam reikėtų pagalbos mokantis ispanų ar italų kalbas 4u.gif Aš pati irgi daugiau jomis domėčiausi ir pasimokyčiau.. ax.gif

Turkų? Oho, o turi literatūros tai kalbai mokytis? rolleyes.gif
O kas neleidžia labiau domėtis italų ir ispanų kalbomis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2006 09 14, 08:16)
Super, aciu uz Frankona smile.gif Prancuzu namu darbu darymas gerokai palengves...

Kaip tau pavyko??? ax.gif Nelabai ten suprantu o labai norėčiau Frankono blush2.gif Ir mano antivirusinė rodo, kad tam puslapy slepias virusiukas mad.gif

Aš laabaai noriu išmokt italų klb. Kažkada mokiaus, bet dėl laiko stygiaus apleidau ir reiktų vėl viską nuo pradžių žiūrėt rolleyes.gif Moku aš prancūziškai ir pastebėjau, kad italų klboj yra nemažai panašių žodžių ir tarimas paprastesnis, gramatika taip pat smile.gif
Studijuojant mokėmės latviškai, oi kaip smagu buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rys @ 2006 09 14, 22:51)
Kaip tau pavyko???  ax.gif Nelabai ten suprantu  o labai norėčiau Frankono blush2.gif Ir mano antivirusinė rodo, kad tam puslapy slepias virusiukas  mad.gif
Aš laabaai noriu išmokt italų klb. Kažkada mokiaus, bet dėl laiko stygiaus apleidau ir reiktų vėl viską nuo pradžių žiūrėt  rolleyes.gif Moku aš prancūziškai ir pastebėjau, kad italų klboj yra nemažai panašių žodžių ir tarimas paprastesnis, gramatika taip pat  smile.gif
Studijuojant mokėmės latviškai, oi kaip smagu buvo  lotuliukas.gif

Kaip smagu, galėsi mums padėti mokytis prancūzų thumbup.gif . Nes aš kaip tik šiuo metu žiūrinėju. Bet labai sunku, literatūros mažai ir nežinau nuo ko pradėti. Ir čia puolu ir čia ir t.t....
O gal tu turi kokios nors literatūros mokytis prancūzų kalbai nuo nulio? blush2.gif

Dėl Frankono: ten tikrai negali būti jokių virusiukų. Aš pati žodyną siunčiausi iš ten ir nieko nebuvo. Tu paprasčiausiai prieš siunčiantis atjunk antivirusinę ir viskas. Kai parsisiųsi ir įdiegsi žodyną, antivirusinę ir vėl galėsi įjungti.
Tas žodynas nedaug vietos užima ir greitai atsisiunčia mirksiukas.gif .

Beje, sveikinu prisijungus 4u.gif . Tikiuosi, kad mūsų gretos tik didės ir greitai neišsilakstysim mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(rys @ 2006 09 14, 21:51)
Kaip tau pavyko???  ax.gif Nelabai ten suprantu  o labai norėčiau Frankono blush2.gif Ir mano antivirusinė rodo, kad tam puslapy slepias virusiukas  mad.gif

Na tam puslapy nuorodos i parsisiuntima reikia gerokai tarp reklamu paieskot smile.gif As radau mazdaug apie viduri po viena reklama. Parasyta kazkaip "this is your link to file". Ir siukstu niekur kitur nepaspausti, tik ant jos smile.gif Mano antivirusine triuksmo nekele.
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 14, 22:43)
Turkų? Oho, o turi literatūros tai kalbai mokytis?  rolleyes.gif
O kas neleidžia labiau domėtis italų ir ispanų kalbomis? ax.gif

Parsivežiau didelį žodyną ir knygutę "Turkų kalba per 30 dienų" iš Turkijos. Dar parsisiunčiau Rosetta Stones programą kalboms mokytis ir bandau kabintis. Pačius pagrindus kažkada išaiškino man vienas turkas, labai padėjo pradžiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-RebeLLiouS- @ 2006 09 15, 08:10)
Parsivežiau didelį žodyną ir knygutę "Turkų kalba per 30 dienų" iš Turkijos. Dar parsisiunčiau Rosetta Stones programą kalboms mokytis ir bandau kabintis. Pačius pagrindus kažkada išaiškino man vienas turkas, labai padėjo pradžiai ax.gif

O kur planuoji panaudoti turkų kalbą? Ar tik šiaip mokaisi iš malonumo?
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 15, 08:32)
O kur planuoji panaudoti turkų kalbą? Ar tik šiaip mokaisi iš malonumo?

Gal teks gyventi Turkijoje, tai ir panaudosiu, ir šiaip Lietuvoje būtų galima panaudoti, mano manymu. Nedaug žmonių šią kalbą mokosi ar moka gerai, todėl tokių vertėjų reikia.
Atsakyti
oho kokiu egzotisku kalbu mokomasi..
si savaitgali pabandysiu paieskot prancuzisku vadoveliu.. programines irangos ir ja pasidalinsiu smile.gif galesim jei musu besimokanciu susirinks kada susitikt kavos isgert pasidalint patyrimu ax.gif juk smagu butu.. vat tik butu idomu kiek vilnieciu atsiras norinciu prancuzu ismokti? a? g.gif
Atsakyti
QUOTE(FAINulka@ @ 2006 09 15, 15:37)
oho kokiu egzotisku kalbu mokomasi..
si savaitgali pabandysiu paieskot prancuzisku vadoveliu.. programines irangos ir ja pasidalinsiu smile.gif galesim jei musu besimokanciu susirinks kada susitikt kavos isgert pasidalint patyrimu  ax.gif  juk smagu butu.. vat tik butu idomu kiek vilnieciu atsiras norinciu prancuzu ismokti? a? g.gif

Dėl susitikimo 100 pro. sutinku thumbup.gif .
Aš manau, kad jau radau visą programinę įrangą mokytis prancūzų kalbai, tik bėda gali būti kam nors, nes ji iš anglų kalbos. Dar radau prancūzų kalbos gramatiką rusišką ir 4 rusų kalbos vadovėlius.

Tikiuosi, kad tu atrasi daugiau blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 15, 16:02)
Dėl susitikimo 100 pro. sutinku  thumbup.gif .
Aš manau, kad jau radau visą programinę įrangą mokytis prancūzų kalbai, tik bėda gali būti kam nors, nes ji iš anglų kalbos. Dar radau prancūzų kalbos gramatiką rusišką ir 4 rusų kalbos vadovėlius.

Tikiuosi, kad tu atrasi daugiau  blush2.gif .

na siaip as irgi ieskosiu pagrinde anglu kalba, nes ju paruosti vadoveliai, metodika man daug aiskesne nei lietuviu ar rusu.. (cia is patirties su anglu kalbos mokymusi:) nu psio lekiu tusintis o ryt paziuresim kaip seksis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(FAINulka@ @ 2006 09 15, 16:14)
na siaip as irgi ieskosiu pagrinde anglu kalba, nes ju paruosti vadoveliai, metodika man daug aiskesne nei lietuviu ar rusu.. (cia is patirties su anglu kalbos mokymusi:)  nu psio lekiu tusintis o ryt paziuresim kaip seksis rolleyes.gif

Gerai pasitusink rolleyes.gif . biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 14, 08:34)
O klausyk, tu gali plačiau papasakoti apie Esperanto kalbą? Kiek žinau ji mirusi ir nebelabai kur nors ją panaudosi g.gif:.

Esperanto nėra mirusi, ji yra dirbtinai sukurta, norint, kad anglų kalba neturėtų pirmenybės bei kad niekas nebūtų įsižeidęs, jog jam dirbtinai brukama bendrauti kieno nors kito kalba. Esperanto kalbos pagrindus 1887 m. paskelbė Zamenhofas Varšuvoje. Bet vis dėlto jo pastangos nuėjo niekais, bent kol kas tarptautine visgi pripažinta anglų kalba. Šiaip esperanto sudaryta daugiausia iš anglų, prancūzų, italų kalbų, sintaksė pasiskolinta iš slavų kalbų. Šiuo metu yra apie 200000 žodžių. Reguliariai net ir Lietuvoje vyksta esperantininkų susitikimai, buvo bandyta prastumt tą ir kaip tarptautinę kalbą, bet kol kas be rezultatų.
Kaip ant jos užbridau? Būnant aštuonių metų, man irgi buvo kilusi idėja sukurti tarptautinę kalbą, kas įdomiausia, tais pačiais principais, kuriais vadovavosi Zamenhofas. Tam tikslui buvau pasidarius aštuoniakalbį žodyną, ale dar neįpusėjus jo, sužinojau apie esperanto kalbą ir savo užmačias mečiau. Paskui trylikos dar to esperanto pasimokiau, o paskui kažkaip ant gyvųjų kalbų patraukė. Tad dabar tiesą sakant nė vieno žodžio nepamenu...
Atsakyti