QUOTE(babouziuke @ 2007 09 07, 14:40)
Sveikutė Kismet
.
Davei labai puikią idėją
. Aš su mielu noriu prisijungsiu į grupę
. Tik, kad mano žinios visai pradedančios. Pradėjau daug lėčiau mokytis. Pasiimu vieną pamoką ir mokausi ją po truputį apie savaitę laiko. Taip geriau atsimenu, negu kai stengiausi kiekvieną pamoką per 2 dienas išmokti.
Kismet, iš kokių vadovėlių mokaisi?
Su mokytoja as mokausi is LE NOUVEAU SANS FRONTIERES, jei nieko nemaisau (neturiu atsisvietusi virselio). Ipusejome 2 lygi. Bet man sis vadovelis nuobodokas... Pamokos pradzioje yra pateikta kazkokios istorijos dalis su dialogais ir paveiksleliais, po to dviejuose puslapiuose surasyta tos temos gramatika ir zodziai, po to pratimai.
As labai nemegstu "kalti", todel nemegstu zodziu sarasu, pvz., 30 budvardziu, kuriais apibudinamos charakterio savybes. Vis tiek po savaites didziosios dalies neatsiminsiu
Todel prie mokytojos juos perskaitau, bet galvoje lieka tik tie keli, kuriuos naturaliai isimenu, kurie buvo pavartoti tam tikrame kontekste...
Kaip suprantu, tu gan sistemingai mokaisi, as taip niekada nesugebejau
Nors moku daug kalbu.
O darbe (
) siuo metu sisteminu gramatikos pradmenis is vadovelio "Beginning French for the Utterly Confused", kuri cia kazkur buvo imetusi Fainulka. I diena perskaitau apie 3 pamokas, nes visa ta gramatika jau esu mokiusis, reikia tik pasikartoti.
Man asmeniskai pranc. k. kol kas sunkiausia prielinksniai (jie vartojami kazkaip netvarkingai, be aiskiu taisykliu, pvz., a, dans, en ir t.t.), en/de vartojimas, tiesioginiai/netiesioginiai papildiniai. Su veiksmazodziais kazkaip didesniu problemu nekyla.