QUOTE(stripulis @ 2006 09 14, 00:17)
Sveikos, priimkit ir mane į kalbų maniakių tarpą. Moku anglų, italų, lenkų ir rusų kalbas, mokiausi sustiprintai lotynų, tai patarles dar suprantu visas, o kalbą reiktų pasikartot, universitete tipo mokėmės latvių, ale liko tik šioks toks teksto supratimas, pati kalbėt negaliu, kadaise mokiausi esperanto ir buvau visai prakutus, bet dabar reiktų vėl pasikartot, mokykloj dar mokėmės vokiečių du metus, tai kiek žiūriu, su žodyno pagalba susišneku kur nors internete su vokietukais (ką sako, suprantu, o pati, kad pasakyčiau, turiu pasitikslint žodyne, bet gramatiką dar prisimenu), per serialus šiek tiek pramokau ispanų, tai suprantu, kas ką sako, o pasakyt pati galiu bendras frazes...
Dabar galvoju, kad norėčiau prancūzų išmokt, nes jau buvau kartą Paryžiuj ir kitose Prancūzijos vietovėse ir siutau, kad negaliu susikalbėt, aš prie tokių dalykų nepratus:) Galėjau tik labas, ačiū, viso gero suskelt. Ir norim dar kart organizuotis važiuot į Puatjė esantį Futuroskopą, šįsyk norėčiau susikalbėt. Laiko išmokt turiu iki pavasario:)
O šiaip kalbų mokausi pagrindiniu principu: pasiimu kokią knygą ir verčiu ją iš sau nežinomos kalbos. Ir kai jau žmogus išmoksti žodyną, tada galima ir tarimą išmokt. Bandysiu ir prancūzų taip pat daryt. Žiūrėsim, kaip ten kas.
Sėkmės jumi mokantis!
Sveika prisijungus
.
Oho, o tu žiūriu daug kalbū apturėjusi esi
. Tai labai faina, nes gali atsirinkti kas tau tinka ir patinka.
O klausyk, tu gali plačiau papasakoti apie Esperanto kalbą? Kiek žinau ji mirusi ir nebelabai kur nors ją panaudosi
:.
QUOTE(Eni @ 2006 09 14, 00:35)
Sveikute, aciu uz silta priemima
Tai jauciu kita karta, kai busiu netoliese tojavascript:emoticon('
') knygyno kur maciau imsiu ir nusipirksiu
O tada ziuresiu kaip seksis mokytis
Labai jau gundantis pasiulymas
O kokio jos dydzio, kiek vietos uzima?
Kazin ar meilu eitu siusti?
Tu iš karto negriebk pirkti
:, o pirmiausiai pasivartyk ir pažiūrėk ar patiks. Nes man tai patiko, o tau gal nepatiks, paskui bus išmesti pinigai į balą.
Dabar apie programas: problemėlė ten tame, kad jos yra mokytis užsienio kalbos iš anglų kalbos, nu tipo skirtos anglakalbiams žmonėms. Tai nežinau ar tinka tau, nes tik paskui paskaičiau, kad tu su anglų kalba dar nelabai draugauki
:. Ir jos vietos užima tikrai daug ir meilu nepersiųsčiau.
QUOTE(kismet @ 2006 09 14, 06:14)
Prašau
:
http://up-file.com/d....0.128.rar.html
P.S. Kas mokosi anglų kalbos nuo visiško nulio: aš vyrui prieš kelias dienas nupirkau tokią nedidelę, bet labai gražią knygelę "Anglų kalba 15 minučių per dieną" (atrodo, kad taip vadinasi). Knygelė labai faina, daug paveiksliukų, temos sudarytos iš pačių svarbiausių gyvenimiškų situacijų ir kas svarbiausia ir kas labiausiai man joje patiko yra tai, kad visur tarimas parašytas lietuviškomis raidėmis ir gali knygą skaityti lietuviškai. Ir mano vyrui ji dėl to labai patiko
.