Įkraunama...
Įkraunama...

Trikotažo siuvimas

QUOTE(Roskyte @ 2013 02 26, 19:10)
Neseniai nusipirkau paprastą siuvimo mašiną. Ji gali siūti ir su dviguba adata, bet komplekte dvigubų adatų nebuvo pridėta. Susiradau dar iš senų laikų adatų ir pabandžiau siūti: paprastą audinį siuva gerai, o trikotažo pabandžiau kraštą palenkti, tai viena adata praleidžia vis dygsnį.

Tai Tau dar labai neblogai sekėsi - aš irgi išbandžiau kelias poras senų adatų - kabina gal kas 20-tą dygsnį. Ar gali būti dėl to vien adatos kaltos? help.gif Gal kažką ne taip darau ir su gera irgi būtų tas pats verysad.gif Senosios pagal paskirtį niekada nenaudotos (nors tiesa gal ir nelabai saugotos...), plika akimi žiūrint reikiamų matmenų, siūlus keliskart iš naujo pervėrinėjau, reguliavau įtempimą - geriausiu atveju siuvinio apačioje susipainioja siūlai, o šiaip jie ir tįsiasi paviršiumi kur ne kur įsikabindami. unsure.gif

QUOTE(Roskyte @ 2013 02 26, 19:10)
Man dabar įdomu, ar būna dvigubų adatų trikotažui siūti (kaip paprastos su spalvotu galiuku, tik , kad būtų dviguba).

Būti tai būna, bet net Danesoje pardavėja nesuprato, ko man reikia - bandė kažką ant pakuočių berods čekiškai išskaityti, sakė, tad tikrai tinka ir (?) ne trikotažui... biggrin.gif Avikos tekstilėje turėjo vieną vienintelį variantą (truputį gailiuosi, kad tąsyk nenusipirkau, bet gal jos likusios mažiausiai paklausaus numerio, palyginti nebuvo su kuo). Dar keliose mažesnėse siuvimo/mezgimo reikmenų parduotuvėse dvigubų adatų arba išvis neturėjo, arba ne trikotažines. Trumpai tariant, tokio dalyko geriau iškart važiuoti į siuvimo mašinų parduotuvę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 26 gegužės 2013 - 12:51
Kadangi su siuvimo mašina visai nedraugauju, noriu paprašyti jūsų patarimo. Norėčiau į naują maudymosi kostiumėlį įdėti krūtinę prilaikančius įdėklus. Buvau Linos artelėje, man pasakė, jog jie turi tik paprastą trikotažo siuvimo mašiną ir jie negalės įsiūti įdėklų, nes reikia kažkokios spec. mašinos. Pasiūlė kreiptis kitur. Gal jūs žinote, kur galėčiau kreiptis (Vilniuje), kad man pataisytų maudymosi kostiumėlį? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 05 birželio 2013 - 07:40
Sveikos,

Gal žinote ar paprastute senute caika 142 imanoma siuti trikotaza ar kita tamprų audinį? Pamėginau, bet garbanoja audinuką sad.gif Gal yra spec pėdelė? Ar padėtų speciali adata trikotažui? Būčiau dėkinga už informaciją smile.gif Idėjų turiu, audinio irgi, o siūti neina sad.gif
Atsakyti
kas gali man patarti kaip siuti trikotazini aksoma, kad nesirauktu audinys? siunu sijono sonus, bet taip raukiasi ;/
Atsakyti
Sveikos siuvejeles, norejau paklausti, kadangi esu naujoke, kokia siuvimo masina trikotazui pasiulytumete, kad ir siutu ir metytu. Esu gavusi dovanu Janone is vyro, bet ji ne skirta trikotazui ,o tiek minciu irdeju su trikotazu yra...
Atsakyti
QUOTE(juscike @ 2015 02 11, 17:15)
Sveikos siuvejeles, norejau paklausti, kadangi esu naujoke, kokia siuvimo masina trikotazui pasiulytumete, kad ir siutu ir metytu. Esu gavusi dovanu Janone is vyro, bet ji ne skirta trikotazui ,o tiek minciu irdeju su trikotazu yra...

Tam skirti overlokai ir plokščiasiūlės siuvimo mašinos – tema apie siuvimo mašinas 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, reikia patarimo. Gavau darbeli, pailginti trikotazo suknele. Suknele tiesi ir ilga, tetulyte sugalvojo pailginti ant 10cm. ir dave medziagyte kazkas panasaus kaip sifonas, trikotazas sukneles plonas ir lengvai krentantis. Tas sifonas, kaip ir deretu, bet kaip ji dailiai prisiuti, gal kazkaip istrizai kirpti. Noreciau jusu patarimu ir ideju. Buciau dekinga, nes suku galva, kaip cia sukonstravus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2015 06 28, 10:08)
Mergaites, reikia patarimo. Gavau darbeli, pailginti trikotazo suknele. Suknele tiesi ir ilga, tetulyte sugalvojo pailginti ant 10cm. ir dave medziagyte kazkas panasaus kaip sifonas, trikotazas sukneles plonas ir lengvai krentantis. Tas sifonas, kaip ir deretu, bet kaip ji dailiai prisiuti, gal kazkaip istrizai kirpti. Noreciau jusu patarimu ir ideju. Buciau dekinga, nes suku galva, kaip cia sukonstravus  4u.gif

čia galima prigalvoti kaip tik nori. galima nuo apačios sukarpyti trikotažinę suknelę ir pridurti po 5cm šifono. Žodžiu, į apačią eina trikotažinė medžiaga, tada juostelė šifono, tada vėl trikotažas, šifonas ir visa apačia - trikotažas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2015 06 29, 12:09)
čia galima prigalvoti kaip tik nori. galima nuo apačios sukarpyti trikotažinę suknelę ir pridurti po 5cm šifono. Žodžiu, į apačią eina trikotažinė medžiaga, tada juostelė šifono, tada vėl trikotažas, šifonas ir visa apačia - trikotažas biggrin.gif

na reiks pabandyti g.gif , labai inoringa tetulyte, reik pasistengti biggrin.gif
Atsakyti
isigijau alia spec.adata trikotazaui ir nieko ji nepadeda. Vis tiek persoka siule vietomis schmoll.gif Tik pastebejau, kad jei audinys storesnis, tada beveik idealiai. Nejau su paprasta masina neimanoma normaliai siuti trikotazo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(juscike @ 2015 02 11, 16:15)

reiktu 4siuli overloka pirkti-super masinyte trikotažo susiuvimui:-)
Papildyta:
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2015 08 21, 11:49)
isigijau alia spec.adata trikotazaui ir nieko ji nepadeda. Vis tiek persoka siule vietomis  schmoll.gif Tik pastebejau, kad jei audinys storesnis, tada beveik idealiai. Nejau su paprasta masina neimanoma normaliai siuti trikotazo sad.gif

panasu, kad neimanoma. Vistiek siūlė trūkinės net jei ir susiūti pavyktu be praleidimu :-)
Atsakyti
Tikrai ketursiūlio overloko reikia trikotažui, kad nereiktų nervintis ir rezultatas būtų geras thumbup.gif
Atsakyti