QUOTE(Roskyte @ 2013 02 26, 19:10)
Neseniai nusipirkau paprastą siuvimo mašiną. Ji gali siūti ir su dviguba adata, bet komplekte dvigubų adatų nebuvo pridėta. Susiradau dar iš senų laikų adatų ir pabandžiau siūti: paprastą audinį siuva gerai, o trikotažo pabandžiau kraštą palenkti, tai viena adata praleidžia vis dygsnį.
Tai Tau dar labai neblogai sekėsi - aš irgi išbandžiau kelias poras senų adatų - kabina gal kas 20-tą dygsnį. Ar gali būti dėl to vien adatos kaltos? Gal kažką ne taip darau ir su gera irgi būtų tas pats Senosios pagal paskirtį niekada nenaudotos (nors tiesa gal ir nelabai saugotos...), plika akimi žiūrint reikiamų matmenų, siūlus keliskart iš naujo pervėrinėjau, reguliavau įtempimą - geriausiu atveju siuvinio apačioje susipainioja siūlai, o šiaip jie ir tįsiasi paviršiumi kur ne kur įsikabindami.
QUOTE(Roskyte @ 2013 02 26, 19:10)
Man dabar įdomu, ar būna dvigubų adatų trikotažui siūti (kaip paprastos su spalvotu galiuku, tik , kad būtų dviguba).
Būti tai būna, bet net Danesoje pardavėja nesuprato, ko man reikia - bandė kažką ant pakuočių berods čekiškai išskaityti, sakė, tad tikrai tinka ir (?) ne trikotažui... Avikos tekstilėje turėjo vieną vienintelį variantą (truputį gailiuosi, kad tąsyk nenusipirkau, bet gal jos likusios mažiausiai paklausaus numerio, palyginti nebuvo su kuo). Dar keliose mažesnėse siuvimo/mezgimo reikmenų parduotuvėse dvigubų adatų arba išvis neturėjo, arba ne trikotažines. Trumpai tariant, tokio dalyko geriau iškart važiuoti į siuvimo mašinų parduotuvę.