Jau dabar su antru vaiku darau daug ka kitaip. Nebegu prie vaiko vos tik jam suverkus, leidziu ilgiau pabuti vienam, uzsiliuliuoti ir uzmigti. Nakti nekankinu saves ir nenesu vaiko atgal i lova vos jam pavalgius, nes juk pripras miegoti salia. Jei noriu miego, tai bezindydama ir pati uzmiegu. Nunesu i lova jei turiu tam upo, jei ne, tai ir miegam apsikabine su vaiku iki pat ryto. Perku tik butiniausius daiktus. Atsisakiau supyniu, migduku... bereikalingas pinigu svaistymas. Uztai isigijau karusele Tiny Love ir labai dziaugiuosiu. Pirmas vaikas turejo mechanine, pasikankinau besukdama ir padejau. Dar perejau prie vystyklu. Pampersus naudoju tik nakciai.
Auginu dvi dukrytes. Su antraja daug ka darau kitaip. Visu pirma,vaika migdydavau tik lovytej,netingejau kelti pavalgius,tai jokiu bedu db nera,teko pavargti gal 2sav kol apsiprato. Nelaikau nuolat vaiko rankose,ir nesistengiu nuolat pati jos uzimti. Kartais maziukei puikiai pavyksta uzsiimti ir paciai. Nera jokiu grafiku maitinimo,kas kiek laiko gerti PM ir pan. Vaikui nukritus irgi nebegu iskart guosti. Zodziu antro vaiko auginimas man tikrai daug lengvesnis,nes tiesiog ir mastymas kitoks,kad nieko nenutiks tam vaikuciui ir be manes-mamos,dazniau palieku ja tetai,mociutei,ko bijojau su pirmaja... Manau del to,pati isipratinau ja buti ir matyti tik su manim,zaisti tik su manim,ir miegoti tik su manim

Tiesa sakant, net nezinau, ka kitaip daryciau, gal viska panasiai, bet svarbiausia svajociau antro nestumo metu islikt kuo ramesniai ir kuo maziau streso ir nerimo

Kategoriskai nespresciau, kaip elgsiuosi gimus vaikui. Pvz., kol sunelis dar nebuvo gimes, prisiekinejau, kad mano vaikas vienoje lovoje su mumis tikrai nemiegos. Ka cia lovoje, jam atskira kambari irengsim, vaikas turi tureti savo erdve! Spekit, ar tas kambarys irengtas? Spekit, ar vaiko lovele stovi praktiskai nenaudojama?

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 20, 12:34)
Kategoriskai nespresciau, kaip elgsiuosi gimus vaikui. Pvz., kol sunelis dar nebuvo gimes, prisiekinejau, kad mano vaikas vienoje lovoje su mumis tikrai nemiegos. Ka cia lovoje, jam atskira kambari irengsim, vaikas turi tureti savo erdve! Spekit, ar tas kambarys irengtas? Spekit, ar vaiko lovele stovi praktiskai nenaudojama? 

As kaip suprantu,tai jum jusu sunelis pirmagymis? Tai cia eina kalba,ka darytum kitaip antrakart.... Kai jau esu praktiskai su daug kuo susidurusi tikroveje... Del ir sakom,kad pirma karta planuodamos,viska dazniausiai drom atvirksciai,nes bijom ir pan,arba norim viska atlikti idealiai,ar dar del kokiu priezasciu,o patirtis tikroji ir ramybe,auginant viaka,ateina su sekanciai vaikuciais.
QUOTE(Nala24 @ 2012 02 20, 22:21)
As kaip suprantu,tai jum jusu sunelis pirmagymis? Tai cia eina kalba,ka darytum kitaip antrakart....
Tai as ir kalbu, kad antrakart is anksto nespresciau, ka daryciau ir ko ne. Kas pasiteisino su suneliu, nebutinai pasiteisins su kitu vaiku. Gal kitas kaip tik mielai lovyteje miegos.
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 20, 23:12)
Tai as ir kalbu, kad antrakart is anksto nespresciau, ka daryciau ir ko ne. Kas pasiteisino su suneliu, nebutinai pasiteisins su kitu vaiku. Gal kitas kaip tik mielai lovyteje miegos.
Tada gal ne taip supratau jusu posta

QUOTE(Nala24 @ 2012 02 01, 20:34)
Zodziu antro vaiko auginimas man tikrai daug lengvesnis,nes tiesiog ir mastymas kitoks,kad nieko nenutiks tam vaikuciui ir be manes-mamos,dazniau palieku ja tetai,mociutei,ko bijojau su pirmaja... Manau del to,pati isipratinau ja buti ir matyti tik su manim,zaisti tik su manim,ir miegoti tik su manim 

Beveik mano zodziai...

Tuoj turesim antra, jau dabar mastau visai kitaip, ir laukimas visai kitoks...
Ir manau daug ka darysiu kitaip. Tik vat esam pakeite gyvenama vieta, dabar gyvenam name ir yra daug "pavoju", astrus kampai, daug duru,zidinys, laiptai ir t.t. Reikes visas pavojingas vietas kazkaip izoliuoti, kad visiems butu ramu ir saugu

Antrai jau beveik 4 metukai
Daug ką darėm su vyru kitaip ir dar vis darom
Visų pirma, nusiteikimas ir ramybė visai kita laukimosi eigoje
Gimus vaikeliui, nebuvo jokio streso ir klausimo,, ką dabar daryt? " Viskas ramiai ir aišku, kad mes tėvai ir padarysim taip, kaip mūsų vaikui ir mums bus geriausia. Miegojom kartu vienoj lovoj be jokių naktinių šokinėjimų. Nuo sauskelnių atpratinom be jokių nervų, nesvarbu kad mažylei buvo jau apie 2,5 metų
Augindami pirmą vaikelį vis klausėmės, ką pataria kiti (ypač visokios bobutės, gi jos žinovės). Ir visai be reikalo
Kuo skyrėsi pirmo ir antro vaiko auginimas, tai pačių nusiteikimas ir nesiblaškymas
Labiau reikia ramybės, nes tų stresų ir taip būna daug su tais mažiais

Sveiki,pirmą vaiką kai auginau labai visko bijojau,skaičiau knygas apie vaiko auginimą ir priežiūrą.Ne taip paimsiu,ne taip padėsiu, ne tą valgyti duosiu,taip galvodavo anyta, todėl visur ir visada buvo šalia
,nors išties buvau jauna, bet labai kištis seneliams irgi nereikia,tai erzina ir kelia įtampą santykiuose,bet teko pagyventi kartu puse metų. Po kiek laiko išsikraustėme atskirai gyventi, vat tada viskas pasikeitė, tapau ramesnė-normalesnė, kai antrą vaiką pasigimdžiau vaikas ramus, gerai miega, gerai valgo ir anyta labai gera tapo.

Net nežinau ar įmanoma sugalvoti ką darysiu kitaip
Gimsta vaikas ir pats viską pakoreguoja. Kadangi auginu trečią tai galiu pasakyti, planuok neplanavęs bus taip kaip bus
na nebent esate labai kategoriški ir laikysitės savo plano.