Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryčiau kitaip, jeigu auginčiau antrą vaiką?

man dar būnant gimdymo namuose su ką tik gimusia dukra atėjo gydytoja ir atsinešė pluoštą lankstinukų apie kontraceptines tabletes ir mane užtikrino, kad kai vaikeliui bus jau trys mėnesiai galiu drasiai naudot. Taigi aš ja patikėjau ir nuo  ketvirto mėnesio ėmiau vartot tas pačias tabletes, kurias vartojau prieš nėštumą. Gavosi taip kad ketvirta mėnesi mano dukra nepriaugo nė 100 gramų, nors priaugdavo po 1.5kg. iki tol. Teko primaitint ir galiausiai ji visai nebenorėjo žįsti, nes iš buteliuko gerti jai buvo lengviau. Taigi maitinau pati tik iki keturių mėnesių, nors buvau tvirtai apsisprendusi, kad maitinsiu mažiausiai metus. dėl to dabar labiausiai ir gaila. Manau, kad čia tos tabletės ir buvo kaltos, nes kiek domėjausi tai pasikeičia pieno skonis nuo jų ir vaikelis nebenori.
Ka norėčiau pakeisti, tai tuos gimdymo namus ir tą gydytoją kuri priėmė vaikelį.
Ir dar manau laukdama antrojo ir augindama tikrai nenorėsiu kad taip greit bėgtų laikas, nes kai auginau pirmą tai vis skaičiavau dienas ir mėnesius kada bus didesnė. Antruoju manau tikrai mokėsiu džiaugtis ir nebebūsiu tokia neišmanėlė. :-[
Atsakyti
Dar prisiminiau vieną mūsų nesamonę, kuri dar nežinau ar bus klaida, ar ne. Kai dukrytei buvo 3 mėn.pradėjome mokyti kaip žaisliuką paimti ir su juo žaisti. Mokėme, mokėme gal mėnesį, ji jau gerai išmoko paimti ir barškinti ir tik tada pastebėjome, kad duodame ne į dešinę ranką, o į kairę. Tiesiog kai ji guli priešais, tai ir duodavome į tą pačią ranką, o ne į priešingą. Įdomiausia tai, kad pastoviai su ja būdavo 6 žmonės:seneliai, aš, tėvelis, mano sesuo ir mano draugė ir niekas to visą mėnesį nepastebėjo, tik atėjusi kita močiutė, vos tik pamatė ir sako: "tai kodėl jūs viską duodate į kairę ranką, o ne į dešinę". Tai nežinojome ar čia mums juoktis, ar verkti iš savo kvailumo. Po to pradėjome mokyti atvirkščiai
, tai dabar su abiem rankom ima vienodai, o kas bus vėliau sunku ir pasakyti. Jeigu kairiarankė - tai tik tėvelių ir senelių dėka.

Šita žinutė mane papiktino. Aš esu kairiarankė, jau 24 metus. Na ir kas? Erikos nuomone tai kažkoks trūkumas, kurį reikia taisyti. Nesijaučiu prastesne už dešiniarankius, man atrodo, kad esu visiškai normali. O gal klystu?
Atsakyti
jei auginčiau trečią, nepirkčiau jam tiek naujų žaislų, ne gausybėje pliusai  :smile.gif.Saviškėms buvau daug žaislų pripirkusi ir žaidimų, kurie tinkamesni vyresniems  :smile.gif, tai dabar, kai jau jos galėtų suprasdamos ir juos saugodamos žaisti, viskas išbarstyta, išmėtyta  :-/ (tik kai kas buvo paslėpta  :smile.gif, tai tą turim), maniau, kad sugebės, leidau žaisti, dabar mokau jas pačias pasidaryti įvairių žaidimų, žaislų  ;)
Atsakyti
O aš taip ir įsivaizduoju kaip Erika savo dukrytei įteigia ir įkala į galvą, kad ji negraži dėl to kad jos atlėpę ausys ir veda ją operuoti... Taigi nuo mažens kompleksą vaikui įvaryti galima!
Svarbu sveikas, tėveliai mylintys šalia, o prie ko čia ausys? Kol mes tokie proingi vaikams ko nors neįteigiam tai jie to ir nežino ir gyvena sau laimingi.
Aš manau kad atlėpusios ausytės ypač mažam vaikui yra LABAI simpatiška! Kai bus manekenė tai ir išsioperuos.
Atsakyti
Ačiū mamos smile.gif Labai mane nuraminote. Norėčiau dar jūsų patarimo dėl ausyčių. Kaip galvojate dėti man tą kepurytę naktinimis ar nedėti? Jeigu sakote, kad čia ne dėl kepurytės, o taip įgimta, tai gal ji mums visai ir nereikalinga. Kai pasižiūriu, tai tikrai nelabaai ji dabar mums padeda. Po nakties ausytės būna truputį prisiploję, o į vakarą vėl tas pats. Manu,  man irgi mano mažytė miela su tomis atlėpusiomis ausytėmis. Kai prilipinau su pleistru, tai be tų atlėpusių ausyčių ji man kažkokia svetima, kaip tobula lėlytė, o ne gyvas vaikas pasirodė.

saulele, nekankink vaiko su tom kepurem, anei pleistrais ;D
tai nepades- galiu garantuoti. vienintele pagalba- chirurginis budas, bet neskubekit... kaip  kazkas rase- uzaugs ir pati nuspres, trukdo jai tos ausys ar ne.
P.S.  ir mano, ir mano seses tokios... nu ir nieko- abi sveikos gyvos, turim mylincius vyrus ir ... atlepausius vaikus  ;D ;D
Atsakyti
misko uogai:

nereikia isizeisti. del kairiarankystes. cia nenorima jos del to, kad dauguma desiniarankiai, o tai reiskia, kad ir dauguma dalyku aplinkui mums pritaikyti daugiau desiniarankiams. tik tiek. jokio nenormalumo nera, tik patogumo aplinkoje klausimas.
as vienodai valdau abi rankas. ir ka?
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2003 08 02, 20:50)
 As savo antrajai, kai prades vaikscioti, nupirksiu gerus batukus. Nes sunui jau (per nezinojima) "itaisiau" ploksciapedyste.

Nezinau ar "blogi" batukai turi tam reiksmes, nebent padai visai nesilanksto ir yra visiskai kieti kaip plytos... Mes savo vyresneliui pirkom laaaabai brangius pirmus batukus, minkstucius, kad jaustusi kaip basas ir vistiek atrodo pilnapadis. Jam dabar jau beveik 3, atrodo pedoje islinkimas turetu pasirodyti, deje nera, plakscios pedutes. Taigi, mamyte, nesigrausk del to, as ir ortopedo klausiau- pilnapadyste daugiausia igimstama, paveldima. Mums brangus ir geri batukai nepadejo...
Atsakyti
Jei dabar auginčiau antrą vaiką, stengčiausi kuo labiau saugotis nuo neigiamų emocijų, nuo bendravimo su tais, kukie pasėja abejones, nerimą ir t.t. Be to, kuo mažiau lyginčiau savo vaikutį su aprašytaisiais ar tokio pat amžiaus draugių vaikais ("O mano jau sėdasi...", "Maniškis jau turi du dantukus..."), tarsi visi vaikai diena dienon turėtų daryti tą patį. Neterorizuočiau savo dukrytės su tuo naktipuodžiu, kol jos pačios galvytė nepasakytų, kad "jau metas sėsti" (vėlgi tos siaubingos nuomonės "Tavo dar su sauskelnėm" paisymas). Žodžiu, labiau pasikliaučiau širdimi, o ne kitų nuomone... bet ir nešiočiau, ir dainuočiau, ir myluočiau, ir į savo lovą guldyčiau, nes savaime ateina laikas, kai vaikutis užauga ir palaipsniui nutolsta nuo tėvų, radęs kitus prioritetus...
Atsakyti
Aš, augindama antrąjį, labiausiai branginčiau laiką, kiekvieną akimirką. Juk tie mažiai taip greit užauga, ir ką gali žinoti, ar beteks ateityje dar kartą patirti tuos mažus ir didelius stebuklus. heart.gif
Atsakyti
Maziau panikos ir kai kuriais atvejais babūnių klausymo smile.gif
O dėl erikos posto pkaraupau, tau gal jau kokia paranoja dėl tų ausyčių, koks skirtumas kokios jos tik vaikui kompleksų ir ligą kokią įvarysi, pagalvok kaip pati jaustumeisi, jei tai su kepure miegot reiktų.
Atsakyti
QUOTE (erika @ 2003 07 25, 04:07)
Dar prisiminiau vieną mūsų nesamonę, kuri dar nežinau ar bus klaida, ar ne. Kai dukrytei buvo 3 mėn.pradėjome mokyti kaip žaisliuką paimti ir su juo žaisti. Mokėme, mokėme gal mėnesį, ji jau gerai išmoko paimti ir barškinti ir tik tada pastebėjome, kad duodame ne į dešinę ranką, o į kairę. Tiesiog kai ji guli priešais, tai ir duodavome į tą pačią ranką, o ne į priešingą. Įdomiausia tai, kad pastoviai su ja būdavo 6 žmonės:seneliai, aš, tėvelis, mano sesuo ir mano draugė ir niekas to visą mėnesį nepastebėjo, tik atėjusi kita močiutė, vos tik pamatė ir sako: "tai kodėl jūs viską duodate į kairę ranką, o ne į dešinę". Tai nežinojome ar čia mums juoktis, ar verkti iš savo kvailumo. Po to pradėjome mokyti atvirkščiai
, tai dabar su abiem rankom ima vienodai, o kas bus vėliau sunku ir pasakyti. Jeigu kairiarankė - tai tik tėvelių ir senelių dėka.

Jo, kairiarankiskuma lemia ne zaisliukai, o tai, kad smegenu pusrutuliai susikeicia funkcijomis smile.gif

Beje, as irgi kairiaranke ir labai tuo diziuojuosi. Kazkur pasamoneje man ikaltas isitikinimas, kad kairiarankiai turtingos vaizduotes, talentingi zmones. Ir gimineje is abieju pusiu yra kairiarankiu. O va maze, deja, desiniaranke sad.gif smile.gif

Ausytes irgi nepriiklijuoja. As ne vienam kepures nedejau, ir nieks neatlepo.

Tai va. Augindama antra vaika:
1. sureguliavau nakties miego rezima. tada daug problemu dingo, pvz. pervargimas ar pan.
2. nepanikuoju del kiekvienos smulkmenos, o stangiuosi daug daugiau stebeti vaika, kad supraciau jo poreikius;
3. auginu beveik visai viena, tik vakarais duodu teciui pasidziaugti. O mociutems - nea, it teciui daug, maziau . smile.gif
4. nemaudau voneleje, beveik nelyginu drabuzeliu;
5. skiepijam tik valytomis vakcinomis.

Daugiau skirtumu neprisimenu. O panasumai:
1. abu miega atskirai, savo lovelese ir toliau nuo musu lovos;
2. neneudoju 2.gif
3. nebande buteliuko
4. bandau primaitinti mazaug nuo 5 men
5. miginu "prie papo"

Miau
Atsakyti
O nepastebejot, kad antraji daug lengviau auginti rolleyes.gif Jau viskas zinoma, daug ka mokame is pirmojo auginimo. ZInoma, atsiranda vis tiek dar klausimu biggrin.gif
Atsakyti