QUOTE(Euforija @ 2005 10 04, 22:59)
Ir aš norėčiau pasisakyti...sirgau šia liga viakystėje..išaugau...dabar vėl atsinaujino netikėtai po peršalimo ligos....prieš tai buvo atsiadęs alerginis rinitas ir nė vienas gydytojas neįspėjo apie astmos atsiradio galimybę...
daug prisiskaičiau įvairios literatūros...kol kas naudojau Salbutamol tik,,, paskui išrašė ir SIngulair, bėda ta, kad suaugusiems jis nekompensuojamas....
turiu vieną klausimą, vartojantiems Singulair, ar nebuvo šalutinio poveikio, tokio kaip bėrimas tokiais vandeningais spuogeliais? Geriu jį jau tris dienas, dar ir antibiotikus naudoju, tai nežinau kas čia atsitiko ir iš kur tie spuogeliai...anksčiau nuo šito antibiotiko nebuvo jokio šalutinio poveikio...
Iš tikrųjų labai nesinori gerti jokių hormonų ar pan...skaičiau ir apie Butieko ir Strelnikovos kvėpavimo metodus...viskas ok, tik turiu problem su nosimi, taigi negaliu kvėpuoti per staigiai...atradau dar vieną prietaisėlį, analogą Buteiko kvėpavimo sistemai...turėdami tą prietaisėlį taip pat padidinat CO2 kiekį kraujyje, ko dėka pranyksta lygiųjų raumenukų spazmai ( bronhų spazmai ir yra lygiujų raumenukų spazmai ) Šis prietaisas pagrinde kurtas kraujagyslių praplėtimui, norint išvengti kraujotakos ligų ir pan., aip pat jis tinka ir turint bronhinę astmą...įsigyjau šį aparatėlį, vis neprisirušiu pradėti kvėpuoti...bet reikia, nes savijauta prastoka...
http://minsk-samozdr...w&id=7&Itemid=2
Čia galima pasiskaityti, aš manau, kad reikia išbandyti visokius būdus, nes tikrai visi tie vaistai vieną gydo kitą susargdina...dar sužinojau, apie vieną kliniką, gydančią astmą netradiciniais metodais, rašo, kad vaikų astma išgydoma šimtu procentu, o suaugusiu priklausomai nuo sunkumo ir nuo prieš tai naudoto hormoninio gdymo padryos žalos organizmui, bet visgi sulaukta nemažai gerų rezultatų...tikiuosi ten patekti...ji ne Lietuvoj...Lietuvoj mane iš vis kraupina gydytojų propoguojami gydymo būdai..tikiuosi, ne visi jie tokie...
dar puslapiukas su Strelnikovos kvepavimo pratimais:
http://saga.km.ru/str/
Keli pratimukai, kaip nuimti astmos priepuolį, labai padeda:
http://www.sveikas.l...imai3.asp?id=54
Žodžiu variantų daug...baisoka, kad gydytojai taip kategoriškai teigia, kad be hormonų ir pan vaistų neapsieisi niekaip...aš tikiu, kad yra ir kitų būdų...
Sveikutes. Mano istorija tikriausiai panasi - as sergu nuo triju metu, tik man niekada nebuvo praeje. Ir gydymo metodai buvo taikyti visi imanomi tuo metu (ir tradiciniai, ir netradiciniai), ir isveziota po visa tarybu sajunga o naudos nebuvo jokios... :
As net sugebejau trim metus neiseiti is ligonines - tik gryztu namo ir po poros valandu mane vel parveza su did=iausiu priepuoliu...Ir vel reanimacijos ir pan.Kaip matau kazka panasaus visos jau patyre. Tarp kitko, Buteikos metoda as bandziau pakankamai ilgai ir kantriai, bet naudos buvo nulis:( Ir kitiems kurie su manim lanke tuos kursus irgi kazkaip nepadejo. Man atrodo, kad asmatikams vaikams kartasi buna toks periodas, kad ir ka bedarytum jie vistiek dusta:( Kai man priepuoliai budavo pastovus gydytojai irgi kaltino visas pamanomas alergijas, tai tevai isnese knygas ir kilimus i rusi, uzuolaidas nukabino, patalyne pakeite bet naudos - jokios -kaip dusau taip dusau.Po to net isvede i kaimynu buta, kur buvo tik plikos sienos, sudedama lovele ir knyga:( Bet pacia pirma nakti isveze i reanimacija. O po to atsirado visi tie inhaliatoriai ir ...mano gyvenimas kardinaliai pasikeite! Priepuoliai retejo, as pradejau normaliai visur lankytis (pries tai i lauka isejimas man budavo preipolis) istojau i universiteta - ir galiausiai "visai subludijau" - pasigimdziau dukryte
Kolkas jinai maza ir dar nezinau, kaip jai atsilieps mano liga ir ar jinai ja paveldes, bet tikiuosi tokiu kosmaru jai neteks iskesti.
Gal yra mamu kurios pacios sirgdamos vaiku susilauke? Kaip vaikuciai?
Euforija, kaip sekesi Izraelyje? Kiap sveikata?