sveikutes mamytes vaikuciu kurios turi astma ir kuriu vaikuciai turi astma, as matau kad si tema yra nesenstanti ir tikrai pasiskaitinejus as daug geru patarimu radau; o dabar kreipiuosi i jus patarimo kadangi mano sunui pries kelias savaites nustate bornchine astma, jam 4 m. , aisku pagrindinis alergenas namu erkute:( jam skyre singular'a mums jis kolkas nekenkia ir berimu nematyti; taciau gal jus zinote ar tai gali buti astmos priepuolio pozymis kai vaikas nakty nei kosti, nei dusta o tik keistai itraukia ora per burna tarsi jam butu sunku kazka nuryti, na tas garsas tarsi butu liaudiskai isreiskiamas "gurkt",
labai lauksiu jusu atsiliepimu
Mano vaikiukui dabar 1.5 metukų. kai jam buvo metai jam diagnazavo bronchinę astma. visą vasarą jis neesirgi, buvom be pripolių ir t.t. mums pasakė, kad jį turbut alerginio pobūdžio, bet aš niekaip nepastebėdavau nuo ko.
o sekmadienį aš tvarkiau namus, ir nusprendžiau patiesti vilnonį kilimą, kuris visą vasara gulėjo suvyniotas balkone. vaikui naktį toks priepolis buvo: dažnai kvepava, temperatūra. visą pirmadienį nesikėlė iš lovos. o kilimą mes vėl išnešėm priepolio naktį. antradienį vaikas jau sveikas, be jokių vaistų nuo peršalimo. tik inhaliacijas papurškiau.
gydytoja nepalaiko mano versijos, kad čia nuo kilimo (gyd, terapeutė). ir išvis man su ja sunkiai eina susikalbėti...
o sekmadienį aš tvarkiau namus, ir nusprendžiau patiesti vilnonį kilimą, kuris visą vasara gulėjo suvyniotas balkone. vaikui naktį toks priepolis buvo: dažnai kvepava, temperatūra. visą pirmadienį nesikėlė iš lovos. o kilimą mes vėl išnešėm priepolio naktį. antradienį vaikas jau sveikas, be jokių vaistų nuo peršalimo. tik inhaliacijas papurškiau.
gydytoja nepalaiko mano versijos, kad čia nuo kilimo (gyd, terapeutė). ir išvis man su ja sunkiai eina susikalbėti...
QUOTE(vikulija @ 2005 11 10, 11:43)
vaikui naktį toks priepolis buvo: dažnai kvepava, temperatūra.
Bent jau mano vaikino atveju, temperatūros niekad su astmos priepuoliais nebūdavo. Beje mums aiškino, kad temperatūra kyla esant virusinei ar bakterinei infekcijai, o ne astmai
Paskaiciau Georgianos, aprasyma ir as sunerimau. Mano sunui itarineja astma. SAke, kad sergant persalimu paumejes kosulys po vidurnakcio yra pirminis astmos pozymis. Kadangi siuo tarpu neturime jokio persalimo, as kazkaip numojau ranka i tuos perspejimus ir neduodu kolkas jokiu vaistu. Nes dabar as dar nematau jokiu pozymiu. Iskyrus ta viena keista dalyka: vakare kai atsigula miegoti jis taip sunkiai ryja seiles, kad atrodo skaudetu gerkle. Toks atrodo, net gurk girdisi, diena to nepastebejau. Kas zinote : ar tai galetu buti koks astmos pozymis?
QUOTE(Tara @ 2005 10 05, 08:22)
Grįžtu prie Euforijos klausimo dėl Singular šalutinio poveikio, nes ir man aktualu. Sūnus geria tik kelias dienas, o pablogėjimas žymus, kosti, nors priepuolio nebuvo. Gal alergizuoja ne veiklioji medžiaga, o pagalbinės, nes maniškis kartais nustebina stipriomis reakcijomis į chemines medžiagas.
Kaip jums Singular?
Kaip jums Singular?
Mes naudojam Singular jau antri metai (darėm pertrauką tik vasarą). Mums jis tiko. Kai kuriems vaikams mūsų pulmonologė sakė iš tikrųjų jis netinka. Kas dėl šalutinio poveikio, tai jos praktikoje nepasitaikė nė vieno atvėjo. Bet kad neveiksmingas Singiliaras kai kuriem vaikams - tai taip.
Gal jūsų atveju čia sutapimas? Na pvz mums būtent rudenį visada paūmėja astma. O nutraukus vaistų vartojimą kaip?
QUOTE(vikulija @ 2005 11 10, 10:43)
vaikui naktį toks priepolis buvo: dažnai kvepava, temperatūra. visą pirmadienį nesikėlė iš lovos. o kilimą mes vėl išnešėm priepolio naktį. antradienį vaikas jau sveikas, be jokių vaistų nuo peršalimo. tik inhaliacijas papurškiau.
Mums temperatūros paūmėjimo metu nebūna didelės (daugiausia kokia 37,5). Terapeutas yra terapeutas, o jūs pas pulmonologą buvot? Kai mano sūnui prasidėjo astma, gydė irgi pradžioje pediatras, tai vaiks kosėjo ir kosėjo, o aš iš proto ėjau, nežinodama kaip man elgtis, ko laukti. Pulmonologas mums labai padėjo, daug suteikė išsamios informacijos, ėjome į seminarus, lankėmės sergančiųjų astma klube.
Mano 4.5 m.suneliui irgi pries pora menesiu buvo nustatyta bronchine astma, taip pat geriam singuliara, darem kraujo tyrima, rado elergija dulkiu erkutem ir pieno baltymui kazeinui. Tik as nelabai supratau kaip isvengti tu erkuciu, pasak gydytojos visiems namuose reikia naudoti sintetine patalyne, jokiu pukiniu ir plunksniniu pagalviu.Gal dar zinok kokiu naudingu patarimu?
Naktinio karkimo pas mano vaika naktim nebuna, bet vos tik susergam sloga ar kosuliu prasideda dusimo priepoliai.
Naktinio karkimo pas mano vaika naktim nebuna, bet vos tik susergam sloga ar kosuliu prasideda dusimo priepoliai.
sveikutes l. noriu i jusu bury mano sunui beveik 3metai ir serga br.astma,kai pasake l.issigandau tokia baisi liga man ji atrodo dabar truputi apsiraminau .o jurandai noreciau patart-mes pirkom vaikui lova ant kojiciu ir dugne groteles kad ciuzinys vedintusi ir ciuzini l.vedinam,patalyne visu sintetine beje jis su mumis miega tai ir musu paciu lova kaip sunaus.nuemem uzuolaidas kilimus minkstus zaislus.o dabar noreciau pati jusu konsultacijos -ar kuri auginat gyvuneli koki?mes turim 2kates bae sunui nuo ju priepuoliu nebuna bet vistiek noreciau jusu patarimo.
sveikutes l. noriu i jusu bury mano sunui beveik 3metai ir serga br.astma,kai pasake l.issigandau tokia baisi liga man ji atrodo dabar truputi apsiraminau .o jurandai noreciau patart-mes pirkom vaikui lova ant kojiciu ir dugne groteles kad ciuzinys vedintusi ir ciuzini l.vedinam,patalyne visu sintetine beje jis su mumis miega tai ir musu paciu lova kaip sunaus.nuemem uzuolaidas kilimus minkstus zaislus.o dabar noreciau pati jusu konsultacijos -ar kuri auginat gyvuneli koki?mes turim 2kates bae sunui nuo ju priepuoliu nebuna bet vistiek noreciau jusu patarimo.
Cai ashia 7 na taip manau kad jums katytes reiketu kur nors isvezti, ne musu gydytoja patare pasalinti viska kas gali buti tiesioginis ir netiesioginis dirgiklis - tarkim mano sunus nera elergiskas sunio plaukui bet siuo bronchines astmos atveju - ji patare geriau suneli atiduoti, o mums norint atiduoti labai jau skaudes sirdeles, ka daryti dar tiksliai nezinome, bet is tiesu planu yra, gal kas mamos norite auginti namie dalmantine mergyte vardu Dina
Cai ashia 7 na taip manau kad jums katytes reiketu kur nors isvezti, ne musu gydytoja patare pasalinti viska kas gali buti tiesioginis ir netiesioginis dirgiklis - tarkim mano sunus nera elergiskas sunio plaukui bet siuo bronchines astmos atveju - ji patare geriau suneli atiduoti, o mums norint atiduoti labai jau skaudes sirdeles, ka daryti dar tiksliai nezinome, bet is tiesu planu yra, gal kas mamos norite auginti namie dalmantine mergyte vardu Dina
Miela Titia po tu mano sunaus gurksejimu jis uzkimo labai stipriai ir temperatura pakilo iki 39 laipsniu, tad as be singuliaro duodamo dar pradejau purksti ir ventolina, po ventolino mano maziukas nustojo gurkseti, tad manau kad gali buti jog tai ir buvo kazkoks astmos pasireiskimas iskreipta forma; beje temperatura jau po 2 dienu nukritusi bet uzkimimas laikosi, gerklyte tik siek tiek raudona - na bandysime gydytis
o kai jusu maziukui ar gurksejimas kartojasi?
QUOTE(georgiana @ 2005 11 11, 06:45)
Miela Titia po tu mano sunaus gurksejimu jis uzkimo labai stipriai ir temperatura pakilo iki 39 laipsniu, tad as be singuliaro duodamo dar pradejau purksti ir ventolina, po ventolino mano maziukas nustojo gurkseti, tad manau kad gali buti jog tai ir buvo kazkoks astmos pasireiskimas iskreipta forma; beje temperatura jau po 2 dienu nukritusi bet uzkimimas laikosi, gerklyte tik siek tiek raudona - na bandysime gydytis
Tie jo tokie gurksejimais (atrodo, kad ryjant seiles skaudetu gerkle ) jau tesesi daugiau kaip pora menesiu.Pediatras ziurejo gerkle, sako neraudona neturetu skaudeti.... Bet nuo ko tada tai darosi
Su ta astma: as nieko absoliuciai neitariau. Paprasciausiai nuveziau vaika pas alergologa, del stiprios alergines reakcijos i riesutus (buvo prasidejes dusinimas), tai jis manes pradejo klausineti ar vaikas kai koseje (persales) nepradeda stipriai koseti po vidurnakcio, kadangi pries kelias savaites turejome persalima ir tikrai kosulys buvo sunkus po vidurnakcio. Dienos metu pora kartu (sergant persalimu) taip sunkiai kosejo, kad net pamelynavo. Daktaras pasake, kad tai pirmi astmos pozymiai. Sako, kad su tokiom alerginem formom astma beveik visada eina kartu. MAn tai buvo smugis! Apie astma nieko nezinojau, bet ji man sakmbejo, kaip kazkas labai baisaus. Daktaras dar kazko manes ten klausinejo, bet as sedejau tokiame soke, kad nezinau ka ir kalbejau. Mums prirase: (dabar neatsimenu, jei domins veliau galesiu paziureti pavadinimus, nes JAV biski kitokie vaistai)inhaliuojamus vaistus profilaktikai, kad isvengti astmos. Tik kol man atsiunte uzsakyta inhaliatoriu praejo daugiau, kaip menesis , vaika per ta laika stebejau, kaip per mikroskopa. Nemaciau jokiu astmos pozymiu. Tai kol kas nusprendziau nuo vaistu susilaikyti.
Va tik dabar, kai paskaiciau apie tuos gurktelejimus. Bet jie man kazko labiau skamba, kaip kazkas su gerkles skausmu. Bent jau musu atveju, nes girdisi toks ryjiomo garsas. Ai, jau nebezinau
GAl dar kas susidurete su tuo?
QUOTE(georgiana @ 2005 11 09, 15:00)
jam skyre singular'a mums jis kolkas nekenkia ir berimu nematyti; taciau gal jus zinote ar tai gali buti astmos priepuolio pozymis kai vaikas nakty nei kosti, nei dusta o tik keistai itraukia ora per burna tarsi jam butu sunku kazka nuryti, na tas garsas tarsi butu liaudiskai isreiskiamas "gurkt",
maniskei tai jau koks menuo kartojosi. Pries tai persirgome kokliusiu, kuri ispradziu, kaip bronchine astma bande gydyti, bet kokliusas mums nebuvo iprastas. Netgi patys gydytojai antakalnio ligonineje kosulio priepuolius ivardino kaip astminius. O va dabar naktimis, o kartais ir diena yra islikes toksai sunkus oro ikvepimas ir seiliu rijimas tik su kosuliu.
Itariu laukia musu vel vizitas pas alergologa ( turime nustatyta alergija ziedadulkems ir alergine sloga) bei pas pulmonologa del nesibaigiancio kosulio.
Sveikos visos,
Mano dukrytei gydytoja nori parasyti diagnoze - bronchne astma. Man tai labai baisiai skamba. Ir kai dabar jau puse matu ji nebeserga, tai toks jausmas, kad visai sveika vaika nori susargdinti
Pries pusmeti mes labai kosedavom, kosulys budavo tik rytinis ir tesdavosi po sirgimo apie pora savaiciu, po to visai praeidavo. Ir dusimu jokiu nebudavo. beje reik pasakyti, kad turejom kate. Nustate mums alergija: didziausia buvo erkutems (2 - vidutinis laipsnis), ir plaukams kates, suns, karves, bei karves pienui (1/0 - zemas), o keli kiti, net nevertinami (0 laipsnis).
Ir kadangi gydytoja paskaiciavo, kad mes jau nesergam pusmeti, pati suabejojo diagnoze ir nusiunte darytis dar vieno tyrimo
Prisiskaiciau as dabar literaturos apie bronchine astma - tai, kad vaikams jos tik toks pavadinimas, o reliai tai reakcija i alergenus. Ar teisingas as cia isvadas darau?
Ir dabar man kyla toks noras pasikonsultuoti su dar kokia gydytoja.
Nes kaip paskaitinejau forume, tai vaikuciams tikrai sunku: ir dusta ir sunkiai kvepuoja. O mums nieko panasaus nera.
Mano dukrytei gydytoja nori parasyti diagnoze - bronchne astma. Man tai labai baisiai skamba. Ir kai dabar jau puse matu ji nebeserga, tai toks jausmas, kad visai sveika vaika nori susargdinti
Pries pusmeti mes labai kosedavom, kosulys budavo tik rytinis ir tesdavosi po sirgimo apie pora savaiciu, po to visai praeidavo. Ir dusimu jokiu nebudavo. beje reik pasakyti, kad turejom kate. Nustate mums alergija: didziausia buvo erkutems (2 - vidutinis laipsnis), ir plaukams kates, suns, karves, bei karves pienui (1/0 - zemas), o keli kiti, net nevertinami (0 laipsnis).
Ir kadangi gydytoja paskaiciavo, kad mes jau nesergam pusmeti, pati suabejojo diagnoze ir nusiunte darytis dar vieno tyrimo
Prisiskaiciau as dabar literaturos apie bronchine astma - tai, kad vaikams jos tik toks pavadinimas, o reliai tai reakcija i alergenus. Ar teisingas as cia isvadas darau?
Ir dabar man kyla toks noras pasikonsultuoti su dar kokia gydytoja.
Nes kaip paskaitinejau forume, tai vaikuciams tikrai sunku: ir dusta ir sunkiai kvepuoja. O mums nieko panasaus nera.