Sveikos, mielos mamytes, deja, vis daugiau prisijungia prie sios diskusijos su serganciais vaikuciais. Mano maziui dar vos bus dveji, o kaip ir esame su asma. Turejom viena bronchita rudeni, dabar gulejom ligoninej su obstrukciniu bronchitu ir dusuliu. Tiesa sakant, dziaugiuosi, kad papuolem pas puikia gydytoja, med.mokslu dr. R.Mykolaitiene, kuri yra pediatre ir vaiku pulmonologe.
Isejus is ligonines poliklinikoje pulmonologe "galvos nepakeldama nuo popieriu", liepe dulkes valyti (siaip vaikas turejo atopini dermatita) ir siaip nuo alerihžjos vaistus gerti, nors siuo metu jam jokios alergijos nera.
Taigi skubiai susiradau as Mykolaitiene, kur dirba privaciai, ir nuvaziavom. Pagal buvusius ligu simptomus, dabar dar vis tebesanti sunku kvepavima, kraujo tyrimus ir ten kazkokius iskvepimo matavimus, ji pasake, kad yra lengvos formos alergine astma. Jos pacios tyrimu sritis - yra buten ivairus kvepavimo taku susirgimas (galima susirasti ir straipsniu), todel jos dianoze visai pasitikiu. Israse Singuliara.
Beje, tikrai apsimokejo eiti privaciai, nes nuvaziave po to pas ja i Santariskes, gavau vaistus, inhaliatoriu, - viska kompensuojamai (poliklinikoje itariu dar ilgai reiketu slenkscius per kelis gydytojus minti, kol ka nors realaus nustatyti). Dabar ten padarys ir alergenu kazkokius tyrimus: naujas tipo metodas, i burna ikisa masa apskritima, kuri reikia palaikyti 5 minutes, - taip nustatoma alergija augalams, ir kraujo tyrimas.
Nezinau, ar kas dar turejo reikalu su sia gydytoja, bet siaip labai man ji patiko savo kompetencija.
QUOTE(Rasma @ 2007 01 11, 20:04)
Man dabar šiek tiek ramiau. Vien dėl to, kad turim nors kokį gyd. planą, o ir gyd. labai patinka
O PAS KOKIĄ GYDYTOJĄ VAIKŠTOT?
QUOTE(Meškėnė @ 2007 01 10, 14:58)
Mamytes, gal galit parekomenduoti koki gera pulmonologa KAune? Geriau aisku, kad privaciai, nes gal greiciau prieitumem.... Buciau labai dekinga.
Aš irgi Kačinską galiu rekomenduoti, tikrai geras gydytojas Ir važiuoja privačiai į namus.
O pas mus kol kas viskas gerai, vis tyliai džiaugiuosi, jau 5 savaitės be priepuolio, tiesiog atrodo kaip lengva auginti vaiką, kai jis neserga
O sakykite, ar kas nors darote masazus ar samdote masazuotoja? Mums israse vibracini masaza, tai labai nebloga procedura sakyciau . Tik nezinau, gal ir profilaktiskai gerai butu karts nuo karto tokius masaziukus padaryti. Cia aisku ne priepuoliu metu. Gal zinote kokias masazuotojas, kurios specializuojasi? Buciau labai dekinga.
Dar gydytoja rekomendavo baseina ir pasirinkti kokia nors rimta grudinimo programa. Tik po baseino sake, valanda grieztai neiti i jokius laukus. O ar kas nors zinote kokia nors grudinimo programa. Zurnaluose parasineja, bet galbut egzistuoja kokia nors moksliskai patvirtinta grudinimo sistema?
Dar gydytoja rekomendavo baseina ir pasirinkti kokia nors rimta grudinimo programa. Tik po baseino sake, valanda grieztai neiti i jokius laukus. O ar kas nors zinote kokia nors grudinimo programa. Zurnaluose parasineja, bet galbut egzistuoja kokia nors moksliskai patvirtinta grudinimo sistema?
Na mes nesamdėme masažuotojos ir negaliu nieko rekomenduoti,bet šį masažą darė sanatorijoje tai aš girdėjau apie kažkokią šalčio terapiją tokiems vaikams kaip mūsų irgi turėrų tikti.tik nieko konkretaus negaliu pasakyti.
QUOTE(elvyrce @ 2007 01 12, 09:39)
Nezinau, ar kas dar turejo reikalu su sia gydytoja, bet siaip labai man ji patiko savo kompetencija.
Turėjom reikalų, kai sirgom meningitu ir ji ateidavo per vizitacijas. Davė ir savo vizitinę kortelę, pasiūlė pasveikus kreiptis ir tirtis rimčiau dėl tos turimos astmos. bet aš nelabai blaškausi. Dukrą vedžiau pas Nemirą Vaičiulionienę, bet dabar kadangi pati lankausi pas labai šaunią alergologę V. Kvėdarienę, tai einu tiesiog kartu su dukra, kad nereiktų per dukart važiuoti pas gyd. Abiejų gyd. kompetencija irgi esu labai labai patenkinta Kvėdarienė dirba Santariškėse, o Vaičiulionienė - Antakalnyje, bet aš kad būtų mažiau vargo su šeimos gyd. ir ta siuntimų sis-ma einu privačiai į Alerginių susirgimų ir diagnostikos centrą Žvėryne.
Klausėte ar 170 Lt - tyrimas atliekamas privačiai? Taip, privačiai. Aš dariau Medicinos diagnostikos centre, bet Baltijos )_Amerikos klinikoje manau turėtų būti pan. kaina. Kraujo Ig tyrimas niekur neatliekamas veltui (bent jau man taip aiškino gyd.), net poliklinikoje - mokamas
Labas vakaras
Turbut, kad ir mes isirasysim i jusu draugija. Labai netiketai, bet teks...
Ar galite papasakoti kaip rado jusu vaikuciams bronhines astmas? Gal jus pacios pagal kokius pozymius numanet, kad gali buti ir paskui kreipetes pas gydytojus?
Apie sia liga nieko nenutuokiu ir net nezinau nuo ko ir ka cia mums reikia daryti. Gydytoja kaip ir paaiskino, bet man nieks nesuprantama. Gal as dar nesusigaudau ir netikiu....
Mums nealergine astma. Tikslaiu, tai ji dar nepatvirtinta. Turim vaziuoti pas kardiologa ir palmunologa ir tada tikslai zinosim kas kur ir kaip.
Bronhine astma buna igimta ar ja kaip nors pasigauni? Suprantu, kad sergant gali buti bronhitas ir bronhu uzdegimas ir nuo to atsirasti, bet man niekaip nedasyla.. Tai cia nuo bronhito, uzleisto kosulio ar jau vaikas tam turi polinki?
Gal as neaiskia viska parasiau, bet esu labai pasimetusi ir net nezinau kaip ka tikslai klausti.
Turbut, kad ir mes isirasysim i jusu draugija. Labai netiketai, bet teks...
Ar galite papasakoti kaip rado jusu vaikuciams bronhines astmas? Gal jus pacios pagal kokius pozymius numanet, kad gali buti ir paskui kreipetes pas gydytojus?
Apie sia liga nieko nenutuokiu ir net nezinau nuo ko ir ka cia mums reikia daryti. Gydytoja kaip ir paaiskino, bet man nieks nesuprantama. Gal as dar nesusigaudau ir netikiu....
Mums nealergine astma. Tikslaiu, tai ji dar nepatvirtinta. Turim vaziuoti pas kardiologa ir palmunologa ir tada tikslai zinosim kas kur ir kaip.
Bronhine astma buna igimta ar ja kaip nors pasigauni? Suprantu, kad sergant gali buti bronhitas ir bronhu uzdegimas ir nuo to atsirasti, bet man niekaip nedasyla.. Tai cia nuo bronhito, uzleisto kosulio ar jau vaikas tam turi polinki?
Gal as neaiskia viska parasiau, bet esu labai pasimetusi ir net nezinau kaip ka tikslai klausti.
Larina, maniškiui irgi nealerginė astma. Jam nustatė ją po keleto labai sunkių obstrukcinių bronchitų. Nealerginė astma "gera" tuo, kad didžioji dalis vaikų ją išauga. Tuom ir guodžiuosi. O dėl ko ji atsiranda, manau niekas negali atsakyti visiem skirtingai. Mum ją patvirtino, kai išėjom iš ligoninės pagydę obstrukcinį bronchitą ir po 2 parų prasidėjo kitas obstrukcinis bronchitas, kai tapo aišku, kad jau čia ne šiaip "bronchitėliai" ir skubos tvarka nuvykom pas pulmonologą kuris ir pripažino astmą (nes pusės metų laikotarpyje 2 kartus gulėjom ligoninėje bei 3 kartus namuose sirgom obstrukciniu bronchitu, gydėmės sanatorijoje ir niekas nedavė šiek tiek geresnių rezultatų, kad išgelbėtų nuo baisinių dūsimų)
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.