QUOTE(molli @ 2007 01 11, 17:05)
Girdėjau, kad privačiai tyrimai iš kraujo dėl alergenų kainuoja apie 500 Lt.
Įkvepiamų alergenų paletė (apie 20 alergenų) - apie 170 Lt, maisto alergenų paletė (apie 20 alergenų) - apie 170 Lt (yra ir mišri alergenų paletė (įkvepiami ir maisto alergenai), tai irgi ta pati kaina: apie 170 lt.)
Šiaip tai verta pradžioje pasidaryti alergenų odos mėginius, o tada alergijų patikslinimui padaryti tą alergenų paletę, kurioje yra sureagavę alergenai su oda. Bent jau mes taip darėme. Įtarė, kad mums astmą sukelia įkvepiami alergenai, adarė odos mėginius ir nustatė, kad alergija katei, namų dulkių ir patalynės erkutėms, katei ir pelėsiui..tada aš padariau dukrai kraujo Ig tyrimus ir radom, kad aukščiausia klasė yra namų dulkių ir patalynės erkutei, mažesnė - katei, o pelėsiams išvis jokios alergijos nerodė.
Vedžiau dukrą pas gyd., tai sakė, kad gerai padariau pradėjusi duoti "Flixotide", sakė, kad be reikalo rizikavom nutraukti (bet čia gyd. rizikavo, o ne mes..ligoninėje, kai su meningitu gulėjom neleido naudot, o po to šeimos gyd. sakė, kad vis vien nutraukus galim pabandyti gyventi be šio vaisto, padaryti pertrauką, juo labiau, kad jau 4 mėn. buvo gydyta).
Dabar likom prie tokio plano, dar 3 mėn. ateičiai: 2 k/d "Flixotide" (Ventolin'ą liepė nuimt)+ 1 tabl "Singulair" nakčiai ir 0.5 tabl; "Claritine" pakeitė 2.5 ml sirupo "Aerius" arba 2.5 mg tabl.
Man pačiai alerginės kilmės astmai gydyti nuėmė "Symbicort" (jis man labai plaučius "plėšė" ir labai pasunkėdavo kvėpavimas) ir skyrė "Neplit" ir 5 mg. "Aerius" tabl.
Kadangi dukr alabai alergiška toms dulkėms, tai paklausiau apie gydymo galimybes. Sakė, kad galime bandyti gydyti imunoterapija
Bet bandysime tik todėl, kad ji alergiška palyginti nedaug alergenų, bet užtat labai stipriai. Gydysim tik alergiją buitiniams alergenams, alergijos katėms tikrai negydysim, nes tai neverta daryti: katės labai alergizuojantys gyvūnai ir geriau jau alergikams vengti visą gyvenimą
Sutarėm, kad bent jau metus dar palaukiam (vasarą sueis 5 metukai) ir gydysimės. Reiks vartot alergenus tam tikrom dozėm, pagal tam tikrąč planą. Gydymas truks 3-5 metus ir tikimybė išsivaduoti nuo tokios alergijos yra 80 proc. Negydant, tai nuramino, kad tikrai neišaugs, reiktų vartot vaistus nuo astmos ir antihistamininius turbūt visąlaik, visą gyvenimą..tai kokia ta gyvenimo kokybė gali būti?
Man dabar šiek tiek ramiau. Vien dėl to, kad turim nors kokį gyd. planą, o ir gyd. labai patinka