molli, matyt kažką suklydo. Tikrai priepuolių metu tik slabutamolis/ventolinas. Maniškis jau 3 mėnesius kvėpuoja flixotide, buvom pas pulmonologą, dar mėnesį kvėpuot nemažinant dozės (nors jau beveik mėnuo kaip nebuvo priepuolio) ir jei priepuolio per ateinantį mėnesį nebus tik tada mažint, bet ir numažinus nebaigt jo vartojimo, dar tris mėnesius mažą dozę duot. O jei tik prasidės priepuoliai vėl grįžt prie įprastų jo dozių. Štai koks gydymas su flixotide ir daugiau mažiau panašus visiems vaikams, tik skiriasi laikas, bet ne mažiau 3 mėnėsių jo reik pagal griežtą grafiką
(mum išeis 7 mėnesiai mažiausia, jei viskas gerai bus)
Na mums priepuolių metu irgi purkšti tik salbutamolį.Niekada neliepė kitaip daryti
O tai po kokią dozę jūs purškiat Flexotide
Ryt skabinsiu gyd. Astaruskaitei dėl disbakteriozės tyrimo, tai paklausiu dar kartelį
Ryt skabinsiu gyd. Astaruskaitei dėl disbakteriozės tyrimo, tai paklausiu dar kartelį
Mes irgi ka tik neseniai gryzom is pulmonologo, tai mergyte miega. Tai salbutamoli tik priepoliu metu, o mum jau ju beveik siuo metu nera , tai nutraukia vartijima, o flixotida palieka 3sav didesnem dozem o po to mazint, bet vistiek vartot reikia, jis griesztai vartojamas. Ir dar singulair paliko vartojimui.
Bet mes kita savite vesim ja i baltijos-amerikos klinika, nes man ta pulmonologe nepatinka Paklause ar darem alergenus, pasiziurejo, sako nu cia tai zinokit bendras tyrimas, o jum reikia atskiro alergenu, paskui pagalvojo ir sako nu bet tiek to nereikia. Nu pagalvojau kazkokia nesamone. Ir siaip nubego pas loriste tartis ka daryt, nieko tipo nesugalvoja, tai flixotida stipresni israse , ne 100g, o tas kur yra 125g Nu tai bandysim vaziuot i mokama, gal ten ka nors normaliau papasakos.
Sekmes visoms ir stiprybes
Bet mes kita savite vesim ja i baltijos-amerikos klinika, nes man ta pulmonologe nepatinka Paklause ar darem alergenus, pasiziurejo, sako nu cia tai zinokit bendras tyrimas, o jum reikia atskiro alergenu, paskui pagalvojo ir sako nu bet tiek to nereikia. Nu pagalvojau kazkokia nesamone. Ir siaip nubego pas loriste tartis ka daryt, nieko tipo nesugalvoja, tai flixotida stipresni israse , ne 100g, o tas kur yra 125g Nu tai bandysim vaziuot i mokama, gal ten ka nors normaliau papasakos.
Sekmes visoms ir stiprybes
QUOTE(molli @ 2007 01 08, 15:10)
O tai po kokią dozę jūs purškiat Flexotide
po 100 du kartus dienoje
Norejau Jusu paklausti, gal reiktu kur nors kreiptis ar tiesiog laukti.....
Mano mergytei tuoj bus 3 metukai. jau etvirtas menesis kaip nepraeina kosulys. JAu sugerem ivairiu vasituku bet ne vienas iki galo neisgydo. Ji lanko darzeli. Buna kad jau ir slogos kaip ir nera darzeli klausiam nekosti, kai tik namuose grista ir vakaras arba rytas ir prasideda kosuliai iki ziagciojimu, kartais buna sausesnis kosulys. Vienom dienom jis trumka keliolia minuciu, o kai kada ir po val uzsitesia. Gydytoja per ta laika kiek klausydavo nieko plauciuose nerasdavo kaip ir viskas gerai. Sakko gal nuo gerklytes, bet paskutiniu metu ji net neraudona.... Pradejo itarineti gal alergija katinui. Nes darzely nekosti o namie ir naktimis paskutiniu metu labai kosti. Buna kokia 2 val nakties ir per miegus pradeda koseti ir iki ziaugciojimo.... toks jausmas kad gal kaip ir dusina..... po kurio laiko po kokios 30-60 min baigiasi vis kosuliai ir vel toliau vaikas ramiai miega..... Net nezinau ir ka toliau daryti.. LABAI BIJOM sunkiu ligu... Ar tai ne asmos pozymiai kokie.... net nezinau ir ka galvoti, nes tas kosulys niekaip mums nesibaigia.
ACIU LABAI UZ ATSAKYMA.
Mano mergytei tuoj bus 3 metukai. jau etvirtas menesis kaip nepraeina kosulys. JAu sugerem ivairiu vasituku bet ne vienas iki galo neisgydo. Ji lanko darzeli. Buna kad jau ir slogos kaip ir nera darzeli klausiam nekosti, kai tik namuose grista ir vakaras arba rytas ir prasideda kosuliai iki ziagciojimu, kartais buna sausesnis kosulys. Vienom dienom jis trumka keliolia minuciu, o kai kada ir po val uzsitesia. Gydytoja per ta laika kiek klausydavo nieko plauciuose nerasdavo kaip ir viskas gerai. Sakko gal nuo gerklytes, bet paskutiniu metu ji net neraudona.... Pradejo itarineti gal alergija katinui. Nes darzely nekosti o namie ir naktimis paskutiniu metu labai kosti. Buna kokia 2 val nakties ir per miegus pradeda koseti ir iki ziaugciojimo.... toks jausmas kad gal kaip ir dusina..... po kurio laiko po kokios 30-60 min baigiasi vis kosuliai ir vel toliau vaikas ramiai miega..... Net nezinau ir ka toliau daryti.. LABAI BIJOM sunkiu ligu... Ar tai ne asmos pozymiai kokie.... net nezinau ir ka galvoti, nes tas kosulys niekaip mums nesibaigia.
ACIU LABAI UZ ATSAKYMA.
Sveikute,atrodo ,kad aprašai mano situaciją prieš metus Nieko nelauk ir kreipkis į pulmonologą,prašyk savo gyd siuntimo ir eikit.Mano vaikas naktį nuo kosulio apsivemdavo po to užmiega ir ryte nieko neprisimena.Dabar turime turtą sunkios formos astmą Laikykitės ir didžiulės sėkmės P.S.Vaiką prieš vedant į darželį būtina išgydyti ,slogas,bronchitus,katarus ir pan.Nes ten jie dar labiau įsiserga aplink pilna visokių virusų.Mes namuose išbuvome 3 mėn.
Papildyta:
ir vėl aš iki galo neisiskaičiau,bet gali būti ir katino kaltė ypač jei jis gauruotas.Aš pati katinams alergiška,tai atrodo ,kad gerklėje pilna plaukų o kai suima kosulys tai iki supykinimo
Papildyta:
ir vėl aš iki galo neisiskaičiau,bet gali būti ir katino kaltė ypač jei jis gauruotas.Aš pati katinams alergiška,tai atrodo ,kad gerklėje pilna plaukų o kai suima kosulys tai iki supykinimo
QUOTE(Meškėnė @ 2007 01 09, 16:27)
Norejau Jusu paklausti, gal reiktu kur nors kreiptis ar tiesiog laukti.....
ACIU LABAI UZ ATSAKYMA.
ACIU LABAI UZ ATSAKYMA.
Pas mus pries metus irgi panasiai buvo, taip kad kuo greiciau prasykit siuntimo pas pulmonologa, ar netgi ir pas alergologa, nes tikrai, kaip ir sake noir1 gali but alergija katinui. Mes irgi darem alergini tyrima tai ir katem, ir sunim, ir kitiem gyvuliams alergija. SEKMES ir laikykites!!!!!
Papildyta:
taip niekas ir nepakomentavo, tai dar karta pabusiu ikyri, kaip jus manot ar verta bandyt vaziuot i baltijos - amerikos klinika papildomiems tyrimams, nes ta musu pulmonologe, nenoriu apie ja nieko blogo sakyt, bet kazkaip norisi nuvaziuot dar i mokama klinika
Na visai nieko nesuprantu... Mano vaikui 3 metai ir jau metai, kaip mums nustatyta astma. Kasdien geriam Singulair. Vis kostim, bet obstrukcijos negirdi. Pradedam purksti Salbutamol ir flixotide, bet nepagereja. Galvojo, kad kalti adenoidai. Issioperavom. Vel jau menuo kaip kosti. Gerkle rausva ir kai kosti, tai rodo, kad skauda. Jau gerem ACC, Gelomyrtol, Actifed.Kosulys daugiausia buna dregnas. Nakti sukosti kelis kartus, kol atsikosti. Ryte tik atsikeles labai kosti smarkiai, o diena daugiau padukes. Obstrukcijos vaiku gydytoja negirdi, todel pursti sako, kad nera reikalo. Dabar israse Bioparox. Nezinau ar cia astmos paumejimas, ar kokia mikoplazma, ar gerkle kalta. gal kam panasiai buvo? Aciu uz patarimus
Labas rytas,Bandele,nieko paterti negaliu nes ir pati tokioje nežinioje esu,tai dabar kai pakeitėme pulmonologę pažiūrėsiu ką ji pasakys.Bet jei yra galimybė,o kodėl nepasidaryti tų tyrimų dėl šventos ramybės Ožka,mes astma sergame tik metus,bet obstrukciją girdėjo tik kai sirgo bronchitu.Mano sūnui sunkios formos astma,o obstrukcijos nėra.Vaistai kaip ir kitų astminukų SERETIDE,SINGULAIR,VENTOLIN,FLIXSONASE,ZYRTEX.Maniškis pasiutęs tai irgi pradeda kosėti,kosti ryte,naktį,taip pat jei pavargsta po fizinio krūvio.Bet fizinio krūvio neriboju nors gyd ir draudžia.Jis labai judrus aš gi jo nepririšiu.
ACIU NOIR1, MES TAIP IR PADARYSIM, VAZIUOSIM I VILNIU, NORS IR PINIGAI NE MAZI, BET KAZKAIP NAPASITIKIU SAVP PULMONOLOGE
Ozka, nu mum kai taip atsitiko tai pasake kad cia astmos paumejimas,. nes ir oras toks dregnas, bet mum nustatyta asmta. O jus pas pulmonologa buvot?
Ozka, nu mum kai taip atsitiko tai pasake kad cia astmos paumejimas,. nes ir oras toks dregnas, bet mum nustatyta asmta. O jus pas pulmonologa buvot?
Mamytes, gal galit parekomenduoti koki gera pulmonologa KAune? Geriau aisku, kad privaciai, nes gal greiciau prieitumem.... Buciau labai dekinga.