Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Sveika atvykus,na mūsų daugėja ir tai nedžiugina vadinasi dar vienas vaikelis naktį nemiega,o mamai plyšta širdis verysad.gif Bet girdėjau(gyd sakė),kad yra didelė galimybė,kad išaugs šią ligą taip būna jei vaikas suserga iki 5 metų.Tikėkimės,kad taip ir nutiks wub.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif prašau pagalbos... mano sūnus labai dažnai serga bronhitais, kurie praeina tik per mėnesį. mūsų daktarė mano kad jam bronhinė astma, todėl mus siunčia pas pulmonologą konsultacijai. vieną kartą jau lankėmės, tačiau sakė kad reikia bent 5 apsilankymų kad šią ligą patvirtintų. pas juos eilės labai didelės, tai kol mes iki jų dasikapstom, sūnui kosulys aprimsta... sakykit kaip šią liga nustato??? ar gali nustatyt jam bronhinę astmą jei tuo metu sūnus nekosės??? mes pas pulmonologą važiuojam pirmadienį, bet jau kosulys aprimęs... labai laukiu jūsų komentarų, ačiū...
Atsakyti
4u.gif Na kiek gyd tiek nuomonių bet mums Tauragėje nustatė iš pirmo karto,padarė spirogramą ar kaip ten.Važiavome po bronchito jau nebekosėjo tik gyd kažką negero išgirdo,o reng nuotrauka parodė patamsėjusias plaučių šakneles(o gal viršūnėles blush2.gif )po to pas pulmonologę vykome po mėn.Joms kažkaip viskas pasirodė labai aišku.Vaistus paskyrė iškart Seretide,Singulairą,ventoliną,Flixsonase.Jau metai ir nė karto jų nebuvome nutraukę.Astmą nustato net jei ir nekosėja.Sėkmės 4u.gif tikiuosi diagnozė nepasitvirtins,o jei jau taip nutiks ką padarysi reikės labai žiūrėti vaiką,vaistukus laiku vartoti ir gyventi su šia liga verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2007 01 05, 14:57)
4u.gif Na kiek gyd tiek nuomonių bet mums Tauragėje nustatė iš pirmo karto,padarė spirogramą ar kaip ten.Važiavome po bronchito jau nebekosėjo tik gyd kažką negero išgirdo,o reng nuotrauka parodė patamsėjusias plaučių šakneles(o gal viršūnėles blush2.gif )po to pas pulmonologę vykome po mėn.Joms kažkaip viskas pasirodė labai aišku.Vaistus paskyrė iškart Seretide,Singulairą,ventoliną,Flixsonase.Jau metai ir nė karto jų nebuvome nutraukę.Astmą nustato net jei ir nekosėja.Sėkmės 4u.gif tikiuosi diagnozė nepasitvirtins,o jei jau taip nutiks ką padarysi reikės labai žiūrėti vaiką,vaistukus laiku vartoti ir gyventi su šia liga verysad.gif

o kas ta spirograma? o šiaip tyrimai mokami??? nes mum tai vieną kartą už kažkokį tyrimą reikėjo sumokėt 60lt, atsakymų laukėm savaitę, bet nieko nepaaiškino....
Atsakyti
bigsmile.gif labuka!!! Kas ta spirograma ar kaip ten ir as noreciau suzinot? Mum dare kazkokius mokamus tyrimus 130lt, o po ju ir pasake kad astma. Tik niekaip nesuprantu kodel musu nesiuncia plauciu nuotraukos pasidayt?! g.gif Mes irgi pirmadieni pas pulmonologa einam. Bandysiu aiskintis kame saknys su ta musu astma, tyrimus dare daugiau nei pries metus, dabar astma paumejus, bet pakartotiniu tyrimu nedaro?! g.gif Gal nereikia?! Is vis bandysiu issiaiskint kokia nors mokama klinika kur astmas nustatineja ir ten vesiu. O tu ddaivuxe is kokio miesto?
Atsakyti
Mums jokie tyrimai nebuvo mokami,bet jei daraisi kraujo kokį tai ar augini gleivinės pasėlį dėl mikroplazmų ar chlamidijų tai mokami.Kai atlieka tą spirogramą tai vaikiukui reikia pūsti tokią dūdelę,ką ten mato man nepaaiškino mūsų pulmonologė nekalbi,kažkur internete skaičiau apie tai,paieškok ir tu.Ten atsiranda tokia kreivė ir gyd ten viską pamato.Oi kaip aš kvailai parašiau.Paieškok čia viena mamytė amama buvo įkėlusi puikią nuorodą ten viskas yra gerai ir aiškiai parašyta.
Papildyta:
Aš bijau čia daug rašyti nes galiu suklaidinti.Internete yra daug medžiagos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2007 01 05, 15:54)
Mums jokie tyrimai nebuvo mokami,bet jei daraisi kraujo kokį tai ar augini gleivinės pasėlį dėl mikroplazmų ar chlamidijų tai mokami.Kai atlieka tą spirogramą tai vaikiukui reikia pūsti tokią dūdelę,ką ten mato man nepaaiškino mūsų pulmonologė nekalbi,kažkur internete skaičiau apie tai,paieškok ir tu.Ten atsiranda tokia kreivė ir gyd ten viską pamato.Oi kaip aš kvailai parašiau.Paieškok čia viena mamytė amama buvo įkėlusi puikią nuorodą ten viskas yra gerai ir aiškiai parašyta.
Papildyta:
Aš bijau čia daug rašyti nes galiu suklaidinti.Internete yra daug medžiagos mirksiukas.gif

ZINAU, BET SAKE MANISKE PER MAZA DAR TOKIUS TYRIMUS DARYT.
Atsakyti
Jei astma ne alerginės kilmės jai nustatyt ir reikia keleto sirgimų obstrukciniais bronchitais, ir ne šiaip namuose - bet ir ligoninėje, kad mano vaikui pripažintų reikėjo dviejų sirgimų ligoninėje ir dar trys namie.
Ir šiandien buvom pas pulmonologą, tikėjausi, kad mažins hormoną, bet paliko tą patį kiekį. Šiaip gydymas efektingas.
Ir geriau pas pulmonologą paplut sergant. Be to jei bronchitai be ūmesnių obstrukcinių reiškinių gal būt tai bus ne astma, o paprasčiausia vaikas linkęs peršalęs taip sirgt.
Atsakyti
QUOTE(Daisy @ 2007 01 05, 16:31)
Be to jei bronchitai be ūmesnių obstrukcinių reiškinių gal būt tai bus ne astma, o paprasčiausia vaikas linkęs peršalęs taip sirgt.

tai va tame reikalas, kad niekada obstrukcijos plauciuose nebuvo rasta, o tipo tie tyrimai mokami parode, kad jai alergine astma g.gif tai i ka kazin kreiptis , nes nenoreciau, kad nugydytu ne i ta tema, visgi naudoja hormoninius vaistus ir panasiai.... doh.gif g.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Jungiamės ir mes prie jūsų būrelio.Mano dukrytei nustatė bronchinę astmą vidutinio sunkumo, bet mums ją pripažino po dviejų obstrukcinių bronchitų ligoninėje per 1,5 mėn.Pirmą kart gulėjo Santariškėse o vakar grįžom iš Antakalnio alergologijos centro.
Anksčiau dukrytė irgi dažnai sirgdavo peršalimo ligom, bet obstrukciniai bronchitai su duduliu stipriu buvo tik du paskutiniai.
Šiandien gavau tyrimų atsakymus kur dėl alergijos darė tai pasakė kad alergiška pieno produktams, kaiušinio baltymui, bananui, šokoladui 1/0, o katei, arkliui, šuniui ir karvei 4/0.
Namuose laiko katytę tai liepė, kad namie nebūtų, bet net nežinau ką daryti.Nesuprantu vieno - kodėl tris metus nebuvo jokių bėrimų, alergijų ir dusulių o dabar paėmė ir prasidėjo nuo katės g.gif
Niekad nebėrė ir nuo pieno produktų unsure.gif
Ar laikot kas katytes vistiek nors vaikučiai serga astma g.gif
Tiesa, mums dar rado mycoplasma.
Geriam Singulair ir Zyrtec lašiukus.Priepuolių metu sakė purkšti VEntoliną ir Flexodine 4u.gif
Atsakyti
Mes katę išvežėme į kaimą,o man alergologė sakė,kad vaikas gali būti alergiškas kažkam,bet jei to alergeno nepadaugini ,kaip pvz mums kviečiai, tai batonus ir tt leido valgyti,bet kaip manų košes riboti.Taip pat ir sūreliai.Mes alergiški pienui ,bet leido valgyti jogurtą,rūgpienį.Uždraudė termiškai neapdorotą varškę.Jei to nepadaugini gali ir neberti.4 metai kaip sergame atopiniu dermatitu ir metai astma,bet dar nesigaudau tose bėdose.Vienas gyd sako vienaip kitas kitaip,kitos mamos iš savo patirties kitaip fool.gif nieko nebesuprantu.Mums astmą nustatė iš pirmo karto,jokių tyrimų didelių nereikėjo užteko to kad sirgo bronchitu,yra alergiškas,senelis ir dėdė mirė nuo plaučių obstrukcinės ligos.Giminėje yra astmininkų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(molli @ 2007 01 05, 19:54)
Šiandien gavau tyrimų atsakymus kur dėl alergijos darė tai pasakė kad alergiška pieno produktams, kaiušinio baltymui, bananui, šokoladui 1/0, o katei, arkliui, šuniui ir karvei 4/0.
Namuose laiko katytę tai liepė, kad namie nebūtų, bet net nežinau ką daryti.Nesuprantu vieno - kodėl tris metus nebuvo jokių bėrimų, alergijų ir dusulių o dabar paėmė ir prasidėjo nuo katės g.gif
Niekad nebėrė ir nuo pieno produktų unsure.gif
Ar laikot kas katytes vistiek nors vaikučiai serga astma g.gif
Tiesa, mums dar rado mycoplasma.
Geriam Singulair ir Zyrtec lašiukus.Priepuolių metu sakė purkšti VEntoliną ir Flexodine 4u.gif

Mano mergaitei alerginės kilmės astma diagnozuota tik 4 metų, o pradėjo sirgti dažnais obstrukciniais bronchitais nuo 3 metukų. 3 metus jokių požymių net nebuvo.
Ištyriau ir aš savo dukros kraują: padariau tyrimus įkvepiamų alergenų paletei. Ir nieko džiuginančio verysad.gif Max. alergija namų dulkėms ir patalynės erkutei: Derm. pteronyssinus 4.3 klasė (iš 6 galimų) t.y. didelė, beveik visada su klinikiniais požymiais alergija, o Derm. farinae 6 klasė (ypatingai didelė alergija) , katei 2.9 klasė (silpnai padidėjusi, dažnai be klinikinių požymių) doh.gif Daugiau niekam alergijos nėra, nei maisto produktams, nei medžiams, nei žolėms...
Nors katytę atidaviau savo mamai, bet dabar dukrelei labai stiprus atsmos paūmėjimas. Aš nežinau kaip išvengti tų alergenų aplinkoje. Yra oro valytuvas, pati valau drėgnai viską, dažnai keičiu patalynę, atsisakiau kailinių užtiesalų, kilimų ir pan., bet visiškai visvien neįmanoma išvengti. Dukra dar maža, pati nesusitvarko, tik aš sutvarkau, vėl betvarkė. Kaip tyčia čia ta alergija verysad.gif . Dukrai dar gydau inkstų uždegimą, tai kraupstu nuo vaistų kiekio. Astmai įveikti duodu Claritine tabl., Ventolino sirupą (kažkodėl žymiai geriau padeda nei inhaliavimas per tarpinę blink.gif g.gif ) ir Singulair tabletes.
Kol pas gyd. prisibelsiu, tai jaučiu savavališkai pradėsiu Flixotide. Gyd. minėjo, kad jei negerės - reiks pridėti, tai kol sulauksiu eilės, reiks matyt ir patiems pradėt. O šiaip tai jau pradeda dayrtis neramu, baisu, nebežinau kaip išbristi iš tų negalavimų g.gif . Tiesa, eisim kažkur Antakalnyje į druskų gydyklas kvėpuot. Aš pati nesuvokiu kodėl tie paūmėjimai kyla? Nieko per daug namuose nesikeičia g.gif
Atsakyti