Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

na neseniai pirkau tarpinę, tai ji mum kainavo nepilnai 4 litus, kitą dalį kompensavo ir pase įrašyta, kad jos pakanka 3 metus, kaži ar gali anksčiau išrašyt kompensuojamą?
Atsakyti
Mum kai tik nustate astma, mes viska komensuojama gavom, nors tarpine 98Lt, bet mum ne cento cool.gif Vaisutus irgi visus kompensuoja. As ten tik siaip pasvarsciau kas butu jei reiketu pirkt is savo kisenes, gerai, kad kompensuojami vaistai yra thumbup.gif

Neusprantu jau keturias dienas lyg ir nekosejo, o senakt vel kosiulio priepolis uzejo, bet trumpas, dabar pietu miego miaga irgi girdziu kosi.... doh.gif verysad.gif Jau net baisu!!!! Mna tuoj nervine alergija prasides ir nuo girdejomo kaip kosi doh.gif Sakykit ar normalu kazin kai taip tai pakosi tai ne, aisku, tas kosulys jau nebe toks ilgas kaip anksciau, bet vis dar yra, o vaistus jau antra savaite geria, jau rasiau kokius singulair, salbutamoli, fleksotida? g.gif Ar taip gali but su tuo kosuliu?! Mum tik pirmadieni pas daktare, tai nezinau.... Gelbekit tease.gif Jei galeciau tai nusisauciau mega_shok.gif cry.gif
Atsakyti
Mes taip nuo pavasario. keliom dienom aprimsta ir vel padazneja kosulys, nors ir vaistus purskiam. Tai jau net nezinau ka daryt. Tiesa, operuosimadenoidus, tai gal kas pasikeis. Nebekosekit...Sekmes...
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2006 11 24, 15:18)
na neseniai pirkau tarpinę, tai ji mum kainavo nepilnai 4 litus, kitą dalį kompensavo ir pase įrašyta, kad jos pakanka 3 metus, kaži ar gali anksčiau išrašyt kompensuojamą?

Yra SA ministro patvirtintas kompensuojamų medicinos pagalbos priemonių sąrašas, jame parašyta:

"Tarpinė antiastminiams vaistams inhaliuoti
Paskyrimo sąlygos: Vaikams iki 7 metų, sergantiems bronchų astma ir gydomiems inhaliuojamais vaistais: 1 metalinė tarpinė arba 2 plastikinės (po 1 plastikinę tarpinę kas 3 metai). Išrašo vaikų pulmonologas." unsure.gif

Atsakyti
siandien buvom pas daktare, tai tu tyrimu sake nera butina daryt tom chlamidijom, taksokorozei, toksoplazmozei. Tai nusprendziau, kad nebadysiu savo vaiko rolleyes.gif O i darzeli tai tik sausi vel eisim doh.gif o jo joi kaip toli......
Atsakyti
Būtina gal ir nėra,bet aš žadu ištirti dėl tų zarazų.Maniškis irgi sėdi namuose nuo rugsėjo 28 iki sausio mėn dar sėdės.Jua pavargau nes ir pačios sveikata nekokia,o dar serga vaikas,mokslai ir tt.Bet ką padarysi juk nevesi sergančio,o tai reikia gydyti 3 savaites po 3 dienų lankymo.
Atsakyti
Labutis,mes buvome pas daktare ir as prasiau tu tyrimu tai ji nepriestaravo,o tik atsivertusi musu ankstesnius tyrimus(darytus pries 3men.)ir pasake kad nera butinybes ju darytis nes kaskoks(dabar neprisimenu)koficientas permazas biggrin.gif mane nuramino ir viska logiskai paaiskino tai dabar ramiau jauciuosi.Nes kai buna tos toksikorozes lervos kraujas rodo ir be specialaus tyrimo
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2006 11 28, 19:20)
Būtina gal ir nėra,bet aš žadu ištirti dėl tų zarazų.Maniškis irgi sėdi namuose nuo rugsėjo 28 iki sausio mėn dar sėdės.Jua pavargau nes ir pačios sveikata nekokia,o dar serga vaikas,mokslai ir tt.Bet ką padarysi juk nevesi sergančio,o tai reikia gydyti 3 savaites po 3 dienų lankymo.

Uzjauciu tave, sunku, kai ir pati sergi ir vaikas taip pat verysad.gif O as tai pavargau, norisi pabut vienai, ramiai kavos atsigert, telika paziuret, bet deja tokia pati situacija - tris i darza ir dvi savaites sergam verysad.gif O ir man dar mokslai nuo sausio, tai o jo joi, bus kaip it tau - "linksma "
Atsakyti
va tai ir norėjau pasakyti senoje žinutėje tik nemokėjau išsireikšti apie tą tyrimą blush2.gif mums irgi padarė kažkokį tyrimą ir tas daug ką daktarei paaiškino,o man tai ne doh.gif Aš apie ramybę jau ir svajoti nedrystu bigsmile.gif o kavą išgeriu šaltą,džiaugiuosi,kad turiu galimybę nedirbti nes nežinau ką daryčiau.Vaikas serga,pati vėl kažkokia ne tokia.Džiaugiuosi tik,kad kosuliai kiek aprimo,tik nuo apetito stokos labai išblyško,paakiai pamėlo.O mane dar diplominis smaugia blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kriste0503 @ 2006 11 28, 18:23)
siandien buvom pas daktare, tai tu tyrimu sake nera butina daryt tom chlamidijom, taksokorozei, toksoplazmozei. Tai nusprendziau, kad nebadysiu savo vaiko  rolleyes.gif 

QUOTE(noir1 @ 2006 11 28, 19:20)
Būtina gal ir nėra,bet aš žadu ištirti dėl tų zarazų

Chlamidijų ir toksoplazmozės tai nežinau kodėl reiktų darytis..nelabai įtakos turi bronchų astmai. Bet dėl toksokarozės, tai verta smile.gif

QUOTE(surana @ 2006 11 29, 13:08)
Nes kai buna tos toksikorozes lervos kraujas rodo ir be specialaus tyrimo

Nebūtinai. Paprastas kraujo tyrimas negali rodyti toksokarozės. Iš kraujo tyrimo nebent gali eozinofilų pokytis ką rodyti, bet nesuprasi be spec. tyrimų ką reiškia eozinofilų padidėjimas..ar tiesiog alerginę reakciją, ar užsikrėtimą parazitais ax.gif Aišku, jei su eozinofilais viskas tvarkoje, tai greičiausiai, kad nėr ko "kirmėlių plaučiuose" ieškot rolleyes.gif
Atsakyti
kaip čia ramu manau astminukai Kalėdoms ruošiasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2006 12 01, 12:57)
kaip čia ramu manau  astminukai Kalėdoms ruošiasi thumbup.gif

ir kaledoms ruosiasi ir iki svenciu pasveikt nori, tai laksto pas daktarus ir visaip gydosi. biggrin.gif

Kaip tavo sveikatele, kaip mokslai?
Atsakyti