Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(kriste0503 @ 2006 11 21, 16:22)
Mes ir salbutamoli visa sia savaite naudojam, po 2-ipurskimus 4-kartus per diena  g.gif

Salbutamolis neišgydys kosulio. Jis tik nuima bronchų spazmus ir sumažina obstrukcinius reiškinius, dėl to kosulys aprimsta, vaikučiui praeina dusulys, šiek tiek palengvėja kvėpavimas. Pačius bronchus nuo uždegimo (t.y. bronchų astmos) gydo ne salbutamolis schmoll.gif
Atsakyti
kadangi pati esu alergiška duklių erkutėm tai...daug ieškojau info, kaip pasigrynintį orą namie...pasirodo jonizatoriai netinka, nes jie tik varinėja orą, neužmušdami bakterijų...radau vieną tokį ozonizatorių....kuris gamina ozoną, LT aišku tokio nėra....priklausomai nuo laipsnio jis užmuša visas bakterijas, sukeliančias alergijas...grynina orą...radau tokį vieną ebėjuj Amerikoj...bet ten kazkaip sudėtingai labai supirkimu, turi iš jų pačių užsakinėti ne per ebay sistemą...bėda ta, kad namie kompas nulūžo su visa info...bet vis tiek, gal kas domėjotės ir turit kokios info būtent dėl ozonizatoriaus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Euforija @ 2006 11 21, 16:57)
kadangi pati esu alergiška duklių erkutėm tai...daug ieškojau info, kaip pasigrynintį orą namie...pasirodo jonizatoriai netinka, nes jie tik varinėja orą, neužmušdami bakterijų...radau vieną tokį ozonizatorių....kuris gamina ozoną, LT aišku tokio nėra....priklausomai nuo laipsnio jis užmuša visas bakterijas, sukeliančias alergijas...grynina orą...radau tokį vieną ebėjuj Amerikoj...bet ten kazkaip sudėtingai labai supirkimu, turi iš jų pačių užsakinėti ne per ebay sistemą...bėda ta, kad namie kompas nulūžo su visa info...bet vis tiek, gal kas domėjotės ir turit kokios info būtent dėl ozonizatoriaus?  4u.gif

Keistą inf-ją pateikei g.gif Dabar man net labai įdomu pasidarė...
Jonizatoriai ir įkrauna orą neigiamais jonais, neigiamų jonų prisotintas oras - ozonu praturtintas oras, jo net llabai specifinis kvapas. Aš namie turiu ir originalioje instrukcijoje anglų kalba aprašytas visas procesas ir tai, kad išskiriamas ozonas, kuris l.greitai skyla. g.gif

Cituoju:
"Oro jonizatorius skirtas išvalyti patalpų orą nuo dulkių, bakterijų ir grybelių taršos, taip pat jį praturtinti neigiamais oro jonais. Jonizatorius pašalina ore esančias dulkes, augalų žiedadulkes, grybelius, virusus, vabzdžių plaušelius, naminių gyvūnų pleiskanas bei pūkus, tabako dūmus, nemalonius kvapus. Jonizatorius padeda gydyti kvėpavimo organų ligas - LOR organų chroniškus susirgimus, alergiją. Jis labai naudingas esant pervargimui, medžiagų apykaitos ir miego sutrikimams. Naudojant jonizatorių, sumažėja aštrių kvėpavimo takų susirgimų ir virusinių infekcijų rizika. Pastatytas šalia stiprių elektrostatinių laukų šaltinių, (veikiančių televizorių, kompiuterių monitorių), jonizatorius 5-10 kartų sumažina jų skleidžiamų laukų sukurtą, teigiamų krūvių įtampą. Todėl jonizatorių rekomenduojama statyti 0,5 - l m. nuo ekrano. Jau per l valandą nuo įjungimo jonizatorius 2 kartus sumažina sukeliamą radioaktyvaus radono antrinių produktų irimo oro terpės radiaciją (30 - 40 m, radono turinčiose patalpose). Nedidelis ozono kiekis, kuris išsiskiria veikiant prietaisui, ne tik nekenkia sveikatai, bet ir daro patalpoje tai, ką daro pati Gamta visame Žemės paviršiuje: dėl ozono, ypač stipraus oksidatoriaus, ore esančios organinės medžiagos (patalpose tai įvairūs kvapai), virsta ekologiškai švariais komponentais - angliarūgšte, vandens garais ir deguonimi. Tai natūralus, pačios Gamtos sugalvotas oro valymo procesas".

Galėsiu namie būtent savo jonizatoriaus modelį parašyt ir ką konrečiai rašo.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 11 21, 17:30)
Salbutamolis neišgydys kosulio. Jis tik nuima bronchų spazmus ir sumažina obstrukcinius reiškinius, dėl to kosulys aprimsta, vaikučiui praeina dusulys, šiek tiek palengvėja kvėpavimas. Pačius bronchus nuo uždegimo (t.y. bronchų astmos) gydo ne salbutamolis  schmoll.gif

tada man iskilo klausimas g.gif , o tai kokie vaistai gydo kosuli? Nors mum kiek supratau tai astminis kosulys, tai gal tada uz tai ir vartojam salbutamoli, fliksotida ir singulair g.gif schmoll.gif unsure.gif Nu pati tada nesuprantu ka mes gydom ir kuo reikia gydyt doh.gif g.gif ketvirtadieni eisiu pas daktare - issiaiskint bandysiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kriste0503 @ 2006 11 21, 18:33)
tada man iskilo klausimas  g.gif    , o tai kokie vaistai gydo kosuli? Nors mum kiek supratau tai astminis kosulys, tai gal tada uz tai ir vartojam salbutamoli, fliksotida ir singulair    g.gif  schmoll.gif    unsure.gif   

Bronchų astmą šiuo atveju gydo Flixotide ir Singulair. Ne iškart. Kaip sakiau, turi praeiti pora mėnesių, kad būtų juntamas gydymo efektyvumas. Kosulys yra tik bronchų astmos simptomas, o ne liga mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Rasma,2006 11 21, 18:06]
Keistą inf-ją pateikei g.gif Dabar man net labai įdomu pasidarė...
Jonizatoriai ir įkrauna orą neigiamais jonais, neigiamų jonų prisotintas oras - ozonu praturtintas oras, jo net llabai specifinis kvapas. Aš namie turiu ir originalioje instrukcijoje anglų kalba aprašytas visas procesas ir tai, kad išskiriamas ozonas, kuris l.greitai skyla. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sveikute labai tu mane sudominai su tuo jonizatorium gal galetum parasyti kokios firmos tu turi,nes nuo maniskio tai visi elektros prietaisai(tv.ir t.t.)pasidengia tokiu baltu sluoksniu manau taip neturi buti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo surana: 21 lapkričio 2006 - 21:29
QUOTE(Rasma @ 2006 11 21, 20:30)
Bronchų astmą šiuo atveju gydo Flixotide ir Singulair. Ne iškart. Kaip sakiau, turi praeiti pora mėnesių, kad būtų juntamas gydymo efektyvumas. Kosulys yra tik bronchų astmos simptomas, o ne liga  mirksiukas.gif

tai kadangi kosulys yra BA simptomas, tai uztai ir nera plauciuose obstrukcijos? g.gif blush2.gif Aciu uz issame info!! biggrin.gif Tai mes galim gyvent normaliai ir i lauka iseit, ir maudytis, ir i parduotuve katu nueit, ir pan. blush2.gif g.gif Gal kvailai klausimas nuskambejo, bet nusibodo but uzdarytai namuose, o ir seneliai anukes lauke ax.gif
Atsakyti
Aišku kulniuokite ir pas senelius ir į parduotuvę visur jei tik norite bigsmile.gif astma jei ji yra yra visada.Kosuliai,dusuliai taip ji pasireiškia esanti vaikelių bronchuose.Pvz.maniškis per dižiuosius karščius nė karto nevartojo salbutamolio,nekosėjo,maudėsi ežere,siuto ir tt.Bet astma tai niekur nedingo,o atėjo ruduo vaikas pavirto į išblyškusį ligotą žmogiuką be salbutamolio nė iš vietos.Laikykis ir mauk su vaikiuku pas senelius,tegu palepina:mirksiukas:
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 11 21, 18:06)
Sveikute labai tu mane sudominai su tuo jonizatorium gal galetum parasyti kokios firmos tu turi,nes nuo maniskio tai visi elektros prietaisai(tv.ir t.t.)pasidengia tokiu baltu sluoksniu manau taip neturi buti

Na, pas mane niekas niekuo nepasidengia, bet kai veikia oro jonizavimo f-ja, tai jei uždarau kambarį įjungus, tai oras įgauna specifinį kvapą: jis toks, lyg stiprus jūros kvapas (nemoku net paaiškinti) blush2.gif Instrukcijoje parašyta, kad taip kvepia gaminamas ozonas ir kad reikia to nebijoti: ozonas labai greitai skyla ir nekenkia g.gif (nors čia man mistika, nes anksčiau lyg ir žinojau, kad ozonas dar nuodingesnis už smalkes g.gifr šiaip trumpai internete pristato: "Tokiu būdu ozonas yra labai reaktyvus, be to, tai stipri oksidacijos priemonė, kuri gali būti žalinga įvairioms medžiagoms (automobilių padangoms, tekstilės dažams ir kt.), augalams ir sveikatai. Jau esant mažai koncentracijai gali atsirasti plaučių funkcijų sutrikimų, funkcinių biocheminių pakitimų, gleivinės dirginimų. Ozonas sunaikina bakterijas ir virusus ir dėl to naudojamas paruošti geriamajam vandeniui"). Taigi aš su tuo ozonu atsargi, pas mane ta jonizavimo f-ja nėra labai dažnai naudojama, kol aš dar visko iki galo nesupratau veikimo mechanizmo blush2.gif O čia apie ozono terapiją, lyg ir nuraminančios žinios..matyt mano aparatas gamina nedidelį kiekį ozono, kuris suimaišo su oru ir bveikia tik teigiamai biggrin.gif
Už aparatą sumokėjom tikrai daug..su nuolaida "išsiprašėm" už 1600 lt. berods..bet pirkome tgalingą: 100 kvadr. metrų patalpą išvalo per 1 val. (o bute kambariai nedidukai ir standartiniai, tai pilnai orą išvalo per 15 min.).
Pirkom va šitą oro valytuvą ir būtent šioje firmoje: Sharp FU-P60SE Labai daug inf-jos internete vokiečių, olandų kalbomis, o anglų - beveik nėra verysad.gif Bet man iš praktikos jau aišku, kad ir mano, ir dukros sveikatai - geriau. Aš jau beveik nebesikamuoju dusuliu nors jokių vaistų dabar nenaudoju, o dukrai dar nebuvo paūmėjimo..(tpfu tpfu tpfu..)..gal tik sutapimas, o gal ir padeda g.gif

QUOTE(kriste0503 @ 2006 11 21, 23:34)
tai kadangi kosulys yra BA simptomas, tai uztai ir nera plauciuose obstrukcijos?  g.gif     blush2.gif    Aciu uz issame info!!   biggrin.gif    Tai mes galim gyvent normaliai ir i lauka iseit, ir maudytis, ir i parduotuve katu nueit, ir pan.   blush2.gif    g.gif     Gal kvailai klausimas nuskambejo, bet nusibodo but uzdarytai namuose, o ir seneliai anukes lauke   ax.gif

O tai jūs niekur neeinate??? blink.gif Mes ir maudomės, ir lauke daug vaikštome, nes kai sniegų buvo priversta, niekas nedraudžia schmoll.gif
Mes pastoviai vartojame Singulair, nes Flixotide po 2 mėnesių liepė mažint..dar po 1 įpurškimą gauna, bet jaučiu po mėnesio šiuso vaistus jau nuims. Liks tik Singulair'as ir nuo alergijos - Claritine.
Kosulys yra tik ligos simptomas. Jis labai ilgai gali lydėti mažą žmogutį..mano mergina irgi vis kosti, pakosti..kartais mažiau, kartais kelias dienas ir stipriai, tada tenka vėl su Ventolin prasidėti. BA įveikti svarbu ir fizinė veikla (jei tik astma yra ne nuo fizinio krūvio!!!!), ir grūdinimas..o jūs nebandėte druskų kambarius palankyti?? Labai padeda ilgesniam laikui atsikratyti kosulio mirksiukas.gif
Obstrukcija yra bronchų susiaurėjimas ir kažkur esu skaičiusi, kad vaikams iki 5 metų, obstrukciją sukelia bronchų sekrecijos padidėjimas ir gleivinės paburkimas, o vyresniems nei 5 m - bronchų spazmai.

Va, radautrumpai apie pagrindinę diagnostiką internete.
Atsakyti
clap.gif oi kaip jums, RASMA ir NOIR1, ACIU oro_buckis.gif aciuks.gif O as kaip durnele, jei nueinam i parde, tai paskui sazine grauzia - galvoju dar labiau apsargdinsiu blush2.gif ax.gif Vyras komadiruotej tai i parde neina iseit sedim dviese namuciuose.... nu kokia as kvaisa fool.gif fool.gif doh.gif
ACIU ACIU ACIU aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif oro_buckis.gif
Atsakyti
g.gif bigsmile.gif PASKAICIAU, PAGALVOJAU, APSIDZIAUGIAU IR NUSPRENDZIAU - EISIM MAUDYTIS, TIKIUOSI NEPABLOGES, NES KIEK GALIMA VIEN PO KRANU APIPRAUSINET g.gif blush2.gif doh.gif
Atsakyti
kriste0503 tu dar šviežia mamytė tai nepergyvenk dėl visko ax.gif Mano sūnui 5 m o dar nesijaučiu tvirta mama.Tavo mergytė dar maža.O maudytis nebijokit dabar gyd rekomenduoja maudyti net kai vaikas karščiuoja,o kai augome mes tai buvo tabu g.gif Kadangi maniškis labai netoleruoja fizinio krūvio gyd spec rekomendavo tolimus pasivaikščiojimus.Kai lanko darželį tai lanko ir šokių būrelį jis labai judrus tokie dalykai jam patinka.Grūdinkte mergytę ir gyvenkite aktyviai thumbup.gif Sėkmės.
Atsakyti