QUOTE(Rasma @ 2006 11 21, 18:06)
Sveikute labai tu mane sudominai su tuo jonizatorium gal galetum parasyti kokios firmos tu turi,nes nuo maniskio tai visi elektros prietaisai(tv.ir t.t.)pasidengia tokiu baltu sluoksniu manau taip neturi buti
Na, pas mane niekas niekuo nepasidengia, bet kai veikia oro jonizavimo f-ja, tai jei uždarau kambarį įjungus, tai oras įgauna specifinį kvapą: jis toks, lyg stiprus jūros kvapas (nemoku net paaiškinti)
Instrukcijoje parašyta, kad taip kvepia gaminamas ozonas ir kad reikia to nebijoti: ozonas labai greitai skyla ir nekenkia
(nors čia man mistika, nes anksčiau lyg ir žinojau, kad ozonas dar nuodingesnis už smalkes
r šiaip trumpai internete pristato: "Tokiu būdu ozonas yra labai reaktyvus, be to, tai stipri oksidacijos priemonė, kuri gali būti žalinga įvairioms medžiagoms (automobilių padangoms, tekstilės dažams ir kt.),
augalams ir sveikatai. Jau esant mažai koncentracijai gali atsirasti plaučių funkcijų sutrikimų, funkcinių biocheminių pakitimų, gleivinės dirginimų. Ozonas sunaikina bakterijas ir virusus ir dėl to naudojamas paruošti geriamajam vandeniui"). Taigi aš su tuo ozonu atsargi, pas mane ta jonizavimo f-ja nėra labai dažnai naudojama, kol aš dar visko iki galo nesupratau veikimo mechanizmo
O čia apie ozono terapiją, lyg ir nuraminančios žinios..matyt mano aparatas gamina nedidelį kiekį ozono, kuris suimaišo su oru ir bveikia tik teigiamai
Už aparatą sumokėjom tikrai daug..su nuolaida "išsiprašėm" už 1600 lt. berods..bet pirkome tgalingą: 100 kvadr. metrų patalpą išvalo per 1 val. (o bute kambariai nedidukai ir standartiniai, tai pilnai orą išvalo per 15 min.).
Pirkom va šitą oro valytuvą ir būtent šioje firmoje:
Sharp FU-P60SE Labai daug inf-jos internete vokiečių, olandų kalbomis, o anglų - beveik nėra
Bet man iš praktikos jau aišku, kad ir mano, ir dukros sveikatai - geriau. Aš jau beveik nebesikamuoju dusuliu nors jokių vaistų dabar nenaudoju, o dukrai dar nebuvo paūmėjimo..(tpfu tpfu tpfu..)..gal tik sutapimas, o gal ir padeda
QUOTE(kriste0503 @ 2006 11 21, 23:34)
tai kadangi kosulys yra BA simptomas, tai uztai ir nera plauciuose obstrukcijos?
Aciu uz issame info!!
Tai mes galim gyvent normaliai ir i lauka iseit, ir maudytis, ir i parduotuve katu nueit, ir pan.
Gal kvailai klausimas nuskambejo, bet nusibodo but uzdarytai namuose, o ir seneliai anukes lauke
O tai jūs niekur neeinate???
Mes ir maudomės, ir lauke daug vaikštome, nes kai sniegų buvo priversta, niekas nedraudžia
Mes pastoviai vartojame Singulair, nes Flixotide po 2 mėnesių liepė mažint..dar po 1 įpurškimą gauna, bet jaučiu po mėnesio šiuso vaistus jau nuims. Liks tik Singulair'as ir nuo alergijos - Claritine.
Kosulys yra tik ligos simptomas. Jis labai ilgai gali lydėti mažą žmogutį..mano mergina irgi vis kosti, pakosti..kartais mažiau, kartais kelias dienas ir stipriai, tada tenka vėl su Ventolin prasidėti. BA įveikti svarbu ir fizinė veikla (jei tik astma yra ne nuo fizinio krūvio!!!!), ir grūdinimas..o jūs nebandėte druskų kambarius palankyti?? Labai padeda ilgesniam laikui atsikratyti kosulio
Obstrukcija yra bronchų susiaurėjimas ir kažkur esu skaičiusi, kad vaikams iki 5 metų, obstrukciją sukelia bronchų sekrecijos padidėjimas ir gleivinės paburkimas, o vyresniems nei 5 m - bronchų spazmai.
Va, radau
trumpai apie pagrindinę diagnostiką internete.