Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Mamytės juk singulair vaikams nieko nekainuoja, o į kainą nežiūrėkit ir savęs negąsdinkit ax.gif Mums yra sunkios formos mišri endrogeninė BA.Todėl ir davė neįgalumą.Tų lygių aš nežinau.
Atsakyti
QUOTE(kriste0503 @ 2006 11 20, 17:19)
Uzjauciu! Jums kaip ir mums tokia astmos forma, kai pasireiskia saltuoju oru, o ypac dregnu. Tai mum dabar buvo smarkiai paumejus, nei salbutamolis nei flixotidas nepadejo, tai dar prie situ pulmonologas prirase singulair naudot. Tokios tabletes. Nu jau savaite kaip gydomes su visais vaistais, tai jau pagerejimas jauciasi, tai nors ir as issimiegu.
O del daktaro, tai jeigu be siuntimo, tai arba reikes moket uz konsultacijas, arba pas ji prisiregistruot. 
Laikykites, ir paprasyk kad tau kraujo tryimus padarytu, nes kitaip vaistai nekompensuojami, jei tik spelioja kad astma    verysad.gif    o vaistai bragus. Tas singulair kainuoja 134lt.    blink.gif

Mums buvo daryti kraujo tyrimai tik jie nerode astmos.BAmums nustate remiantis mokamu kraujo tyrimu del alergijos,rado alergija grudinem kulturom ir medziams.Bet ydomiausias dalykas yra tai kad mums niekada nebuvo pasireiskusi alergija,nei slogeles,nei berimo,o visa vasara lakste po prie namu augancius miezius.Ar nekeista,kad nepasireiske alergija,nes as jau nieko nebesuprantu kas su mano vaikeliu darosi.
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2006 11 20, 14:55)
Dar nėra metų kai maniškiam diagnozuota astma,todėl nelaikau savęs patyrusia mama,bet paskaitinėjus jūsų pasisakymus pasimečiau visiškai g.gif  doh.gif Mes gydėmės atopinį dermatitą vaikas alergiškas dulkėms,jų erkutėms,žiedadulkėms,kviečiams,truputį pienui visko dabar tiksliai nepamenu.Tai nustatė tik atlikę tyrimą ant rankytės.Niekada niekas nesiūlė jokio kraujo tyrimo iš venos,būtume darę,ėmė tik iš piršto bet irgi kažkokį alergijai nustatyti.Vaikui sunkios formos astma,turi neįgalumą oaš tiek daug nežinau.Jau net baisu dėl to nežinojimo.Beja obstrukcijos mums niekada negirdi,ji buvo pasireiškusi tik kartą kai sirgo bronchitu prieš susergant astma.Sėkmės ir stiprybės jums ir jūsų vaikiukams wub.gif

Kokiais vaistais gydoma sunki astma? Del ko dave negalia, jei niekad negirdi obstrukcijos?
Atsakyti
Na potekstė aiški lotuliukas.gif nusipirkau.Jei rimtai tai kai prieš mėn pasiūlė susitvarkyti negalią mane labai įžeidė ir tik mamos kurios su tuo susudūrė patarė to nebijoti nes ir pinigėliai praverčia papildams kurie brangūs nes mano vaikas negali vartoti vit B ir ttDarželyje nuolaidos.Man kuri pinigais nesimėto,tai gal ir kiek padės.Vaiko ligos neišgydis.vaistai tokie patys kaip ir kitų vaikų.Singulair Flixsonase,Flixsotide,Seretide,Zyrtex dar kažkokius vartojome pamiršau blush2.gif Ar jau patenkinau smalsumą kuris pastebėjau ne kaip kitų mamų,piktas.Aš nepirkau nei gyd nei ko jei tas domina.Vaikas nepakelia visiškai fizinio krūvio,užsikosėja iki vėmimo ir mėlynavimo.Ar išgyvenai kada tokią situaciją?Darželio vaikas negali lankyti žiemą,lanko tik šiltu metų laiku.Kuom remiantis skiria negalią negaliu pasakyti.Labai atsiprašau visų mamų ,kad taip parašiau,bet pikta,kai išgirstu tokia gaidelę.Rasma ir kitos mamos kurios skaitė mano pasisakymus žino kiek man kainavo tas apsisprendimas dėl negalios. irnesakyk.gif
Atsakyti
Aš pagal save pasakysiu..kiek išmanau apie mediciną, tiek man bronchų astma - mistika doh.gif Na, suprantu, kad BA tai lyg bronchų gleivinės nuolatinis uždegimas, bet tai kaip 100 proc. diferencijuot nuo tarkim lėt. brionchito, lėtinės obstrukcinės plaučių ligos ir pan. iki šiol nesuvokiu blush2.gif Mano vaikui obstrukciją išklausydavo, tik kai jau kosulys pasidarydavo l.rimtas, įrašydavo - obstrukcinis bronchitas ir tiek žinios. jei nebūtume pakliuvę pas alergologą, pas kurią nuvedžiau šiaip sau, tai iki šiol aš vargčiau kelis kart metuos esu stipriais bronchitais, maitinčiau vaiką antibiotikais ir galvočiau kokia ji silpna, kaip dažnai persišaldo. Mums bronchų astmos diagnozę (vidutinio sunkumo, egzogeninės kilmės su pasikartojanęiais paūmėjimais) įpylė gana drąsiai ir greitai. Užteko to, kad man ji diagnozuota (užtai man ir pasirodė, kad visa diagnostika yra paviršutiniška). Kaip rašiau: nepadarė nei mycoplasma, nei toxocara tyrimų, alerginius mėginius - dūrio metodu (ant rankytės lašino alergenus). Dabar nors vaistus vartojame, bet ruošiuosi savo iniciatyva viską pasidaryt.

Noir1, Tu nepergyvenk dėl žmonių nuomonių, kitas žmogus dažnai lygina su savo patirtimi, dažnai abejoja viskuo... Nežinau kokie žmonės turi būti, kad lobtų iš vaiko negalios. Jei turite sunkią astmą, tai vadinasi yra negalia ir nereikia jaustis kaltai kažkuom... Niekas taip lengvai negalios nesuteikia. O kad mama nuo ryto iki vakaro temoje neverkia, tai nereiškia, kad jos vaikui viskas gerai. Mes ateiname čia kalbėtis ir padėti viena kitai patarimais, patirtimi..kalbėti apie gyd., vaistus, liaudies savipagalbos priemones, BA priežastis ir pan. Taip kad draugaukime drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai ačiū Rasma,kad supratai ,pabarei ir tt.Sunku visoms,juk serga musų vaikai.Jau geriau atrodo pats sirgtum.Na kai pagalvoji praeis sausis ir vasaris sunkiausi metų laikai tai ir gyvenimas nušvis,oi pamiršau patį sunkiausią mėn gruodį.Sveikatėlės visiems.Dar kartą atsiprašau. blush2.gif
Papildyta:
Aš irgi tyrimus darysiu mokamus visiems brudams ištirti ir į Klaipėdą vyksime patikslinti diagnozę.
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2006 11 20, 21:19)
Na potekstė aiški lotuliukas.gif nusipirkau.Jei rimtai tai kai prieš mėn pasiūlė susitvarkyti negalią mane labai įžeidė ir tik mamos kurios su tuo susudūrė patarė to nebijoti nes ir pinigėliai praverčia papildams kurie brangūs nes mano vaikas negali vartoti vit B ir ttDarželyje nuolaidos.Man kuri pinigais nesimėto,tai gal ir kiek padės.Vaiko ligos neišgydis.vaistai tokie patys kaip ir kitų vaikų.Singulair Flixsonase,Flixsotide,Seretide,Zyrtex dar kažkokius vartojome pamiršau blush2.gif Ar jau patenkinau smalsumą kuris pastebėjau ne kaip kitų mamų,piktas.Aš nepirkau nei gyd nei ko jei tas domina.Vaikas nepakelia visiškai fizinio krūvio,užsikosėja iki vėmimo ir mėlynavimo.Ar išgyvenai kada tokią situaciją?Darželio vaikas negali lankyti žiemą,lanko tik šiltu metų laiku.Kuom remiantis skiria negalią negaliu pasakyti.Labai atsiprašau visų mamų ,kad taip parašiau,bet pikta,kai išgirstu tokia gaidelę.Rasma ir kitos mamos kurios skaitė mano pasisakymus žino kiek man kainavo tas apsisprendimas dėl negalios. irnesakyk.gif

Zinai, labai liudna, kad mano klausimai buvo butent taip interpretuoti:" potekste aiski, ar patenkinau smalsuma" ir t.t. Tiesiog Tavo nupasakota ligos eiga(niekad negirdi obstrukcijos) ir sunkumo forma(sunki forma=negallia) negali egzistuoti siaip sau. Todel as paklausiau: kokiais vaistais, o tiksliau kokiu vaistu deriniu gydomas Tavo vaikas. O kokia mano klausimo esme?? Ogi paprasciausia - gal netinkamas gydymas ar netiksli diagnoze? Dar paprasciau kalbant - norejau Tau padeti.Atkreipk demesi i mano nicka, manau suprasi.Sekmes
Atsakyti
Tikrai dar kartą atsiprašau adatos blush2.gif Po sunios dienos ,o ir po nuolatinių tokių klausimų su potekste pavargau ir kartais sunku atspėti ką žmogus turi omenį.Dar kartą atsiprašau,į niką atkreipiau dėmesį dar vakar taip ir pagalvojau,kad medikė.Mano tėvo pusėje daug astmininkų čia ko gero paveldimumas. g.gif Atsiprašau,kad įskaudinau friends.gif
Atsakyti
wub.gif noir1 nebuk tokia kandi musu klausimams, bent jau tai tik norejau suzinot kada ta negalia isduodama, nes is kitos puses pagalvojus, tai papildomi pinigeliai vaistam ir vaiko aprupinimui. Pvz, net geda blush2.gif bet as nezinau kokio lygio ta astma pas mus. padare tyrimus, pasake,kad astma ir va turek sau moterie kad nori doh.gif Kai isgirdau nuospredi tai visa kelia nuo kliniku verkiau, gaila kad asarom nepakeisi nieko. siais metais padare kraujo tyrimus, viruso nerado, tai pareiske kad paumejo. Ir nesuprantu ar cia tipo lygis pakilo, ar cia kas per nesamone... g.gif doh.gif verysad.gif eisiu pas seimos daktare ir prasysiu, kad siuntimus visiems tyrimams duotu, bo jau negaliu kaip nervina. Jua savaite ,kaip vartojam visus vaistus, o vis dar kosi, nu aisku ne taip kaip pries savaite....., nes tada tai buvo baisu, net nenoriu prisimint !
console.gif sekmes tau ir nepyk ant musu klausimu, mes tirai nieko blogo nenorim, tik bandom pasitart, pasipasakot, pasiguost... friends.gif
Atsakyti
Tikrai dar kartą atsiprašau,kad užsipuoliau blush2.gif Mums negalią pasiųlė pati pulmonologė.Astmos lylių nežinau pas mus išrašuose yra parašyta kad forma sunki.Nebijok paklausti savo gyd .Mūsiškė nelabai sukalbama nieko ji nepasakoja susako apie gydimą ir viskas.Apie jokius kraujo tyrimą nieko ir nežinojau.Niekas nesiūlė todėl Joretos paprašiau kad pasakytų pas kokią gyd lankosi Klaipėdoje,važiuosime ten ir reikalausiu tyrimų.Gydikime vaikelius ir dar kartą atleiskit 4u.gif Mūsų giminėje tai paveldima serga mano dėdė teta,tėvelis sirgo obstrukcine plaučių liga verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kriste0503 @ 2006 11 21, 14:53)
:Jua savaite ,kaip vartojam visus vaistus, o vis dar kosi, nu aisku ne taip kaip pries savaite.....,  nes tada tai buvo baisu, net nenoriu prisimint  ! 

Viena savaitė tai nedaug. Nėra net ko tikėtis puikių rezultatų. Greito veikmo yra tik salbutamolio preparatai (t.y. Ventolin, Salbutamol). Pvz. Flixotide poveikis tik po 2-3 mėn. išryškėja ax.gif Singulair irgi reikia vartoti ilgą laiką, kad pajusti poveikį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 11 21, 17:18)
Viena savaitė tai nedaug. Nėra net ko tikėtis puikių rezultatų. Greito veikmo yra tik salbutamolio preparatai (t.y. Ventolin, Salbutamol). Pvz. Flixotide  poveikis tik po 2-3 mėn. išryškėja ax.gif Singulair irgi reikia vartoti ilgą laiką, kad pajusti poveikį  ax.gif

Mes ir salbutamoli visa sia savaite naudojam, po 2-ipurskimus 4-kartus per diena g.gif
Atsakyti