as irgi bandysiu pasidalinti savo patirtimi apie astma. Mano dukrai ji pripazinta nuo 2,5 metu amziaus. Sia diagnoze mums tiesiog ibruko privati gydytoja pas kuria nuolatos konsultavomes. Nuo 2 m. dukrai prasidejo gan stiprus naktiniai kosuliai kartais su vemimu, kas ir paskatino ieskoti privataus mediko. Ji isgyde viena karta, antra, na o trecia pasiule astmos diagnoze, is pradziu lyg tik tam, kad gautume kompensuojamus vaistus. Sutikome ir nusprendeme sekti eiga toliau ir gydyma koreguoti pagal bukle. Kosuliai kartojosi tik tuomet, kai mazoji daryelyje pasigaudavo virusa, nepastebejau jokio paumejimo nei nuo dulkiu, ziedadulkiu, maisto. Apskrtai, niekada nesame tureje jokio berimo ant odos nuo pat mazens. Savo iniciatyva padareme alerginius tyrimus, tiek ibrezimus ant odos, tiek is kraujo. Alergologai vis teige, kad per mazai duomenu astmos diagnozei. O musu privati gydytoja vis kartojo savo - astma. Taciau si musu liga nepasiduodavo gydoma priesastminiais vaistais, vartojome saujomis singulaira, inhaliatorius, pereidami vis prie didesniu doziu, hormoninius purskalus i nosi. Bet gydyma baigdavome antibiotiku kursu. Man atrode, kad tai prasilenkia su logika - astma ir antibiotikai. Tiesa, mano dukra niekada neduso, kamuoja tik stirpus naktiniai kosuliai.
Praejusi pavasari bandziau ieskoti kito gydytojo, ji nustebo pirmosios gydymo ir diagnozavimo metodais. Ji labiau linkusi itarti silpnus bronchus, o ne astma, tiesa ji pasiule visus metus gydyti dukra ir nuspres - ar mes turime astma, ar ne. Tiesa, pirmoji gydytoja yra astmos klubo prie Antakalnio ligonines prezidente, vis mus gasdino paslepta alergija, apie ka jus cia kai kurios uzsiminete. Pavasari vaiko neleisdavome i kiema, visus langus laikeme uzdarytus, kad tik ta ziedadulke neiskristu i musu buta...
Joooo... axel, logika pas kaikuriuos gydytojus geležinė... tik vat ta paslėpta alergija tikrai egzistuoja, nes mano mažių beria ir žiauriai beria, o nenustatom nuo ko..
Kai paskaiciau, tai pasiurpau - visokie velniai tuos musu maziukus puola, o padeti kartais labai sunku. Mums dar gerai, kad musiskis nedusta, o tik kosti. O kosti tada, kai yra aplinkos poveikis (jis alergiskas ziedadulkems) arba kai persala, pasigauna virusa. Dabar mes perejom kryziaus kelius ir gavom galimybe pasistiprinti "Pusyno kely". Gal pries ziema pades sustiprinti imuniteta. Antra vertus, musu vaikas jautrios psichikos, taigi jau dabar naktimis nemiega kamuojamas minties apie sanatorija. As bijau, kad ir stresas cia nepakenktu.
Del apetito - tikrai negaliu skustis, musiskis visada normaliai valge, nespjauna ir i vaisius, tik va su darzovemis sunkiau, bet po truputi juda ir sis reikalas.
Kadangi jis nedusta, tai i darzeli jam eiti niekas netrukdo. Man aukletoja pasako, kada kosejo per miega, kada kas dar buvo. Idomu pasidare del to puses kainos mokescio - reikes issiaiskinti.
O LISAI noriu pasakyti, kad pas Kuziene as tikrai neisiu daugiau. Kol kas dar neturim kitos pulmonologes, bet tikimes susirasti. Reikia normalaus gydytojo, nes cia ne juokai, o rimti dalykai ir dar rimtesni vaistai.
Parasykite apie "Pusyno kelia", prasau. Ar ten jus vaikus palikote visai dienai, ar pacios buvote, kokia ten tvarka ir t.t.
Del apetito - tikrai negaliu skustis, musiskis visada normaliai valge, nespjauna ir i vaisius, tik va su darzovemis sunkiau, bet po truputi juda ir sis reikalas.
Kadangi jis nedusta, tai i darzeli jam eiti niekas netrukdo. Man aukletoja pasako, kada kosejo per miega, kada kas dar buvo. Idomu pasidare del to puses kainos mokescio - reikes issiaiskinti.
O LISAI noriu pasakyti, kad pas Kuziene as tikrai neisiu daugiau. Kol kas dar neturim kitos pulmonologes, bet tikimes susirasti. Reikia normalaus gydytojo, nes cia ne juokai, o rimti dalykai ir dar rimtesni vaistai.
Parasykite apie "Pusyno kelia", prasau. Ar ten jus vaikus palikote visai dienai, ar pacios buvote, kokia ten tvarka ir t.t.
Pusyno kely visai neblogas gydymas, jeigu vaikas iki 7 m., tai tu pati gali gauti kelialapi vaziuoti su vaiku, tik bus be maitinimo.Jeigu vaikas jautrus, galesi su juo nueiti pas sanatorijos psichologe
Nu bajerius pasakoja Axel. Zinot daznai girdziu, kad medikai nenoriai diagnuozuoja astma, o prisidengia abstrukciniais ir astminiais bronchitais ir pan. o kad atvirksciai -girdziu pirmakart. Ta gydytoja gal del to ir perlenkia, kad astmininku prezidente. Gal nuo astmos jai stogas pavaziavo.
As patarciau, net jei diagnuozuoja astma, o vaikas netaip baisiai dusta, "kad siaudo griebtis", ne pulti prie histamininmiu ir hormoniniu vaistu, o persitvarkyti namu aplinka ir ieskoti alergenu.
Nors gal ne visai i tema, bet kai as buvau mazyte (beveik pries 30 metu) man niekaip negalejo rasti nuo ko as dustu. Ir dusdavau netipiskai - iskart uzsibluokuodavo bronchai ir tekdavo reanimuoti. Man labai pasiseke, kad visi dusimai prie mamaos, o ne darzeli ir kad poliklinika buvo 5 min. ejime nuo namu. Tai mama mane per 1-2 minutes nunesdavo pas vedeja, kuri mane reguliariai gaivino. Po to nuo 5 metu nebesirgau ir tik paauglysteje atsinaujino pradzioj tik bronchitai, po to ir dusdavau, bet pas medikus nesikreipiau. Uosvis buvo astmininkas ir kai kurie vaistai jam netikdavo, tai man atiduodavo, o as nadodavau, kai jau visai budavo riesta. Bet kai pradejo vaikams atsirasti astma, tai klausydama alergologu patarimus, persitvarkiau namus ir vaikams ir man del to pagerejo. O tik praeita vasara issiaiskinau nuo kiekviena gruodi sausi dusdavau. Grybavau ir staiga pradejo trukti oro, intuityviai pradejau dairytis, ieskoti nuo ko, ir pamaciau, kad esu jaunam eglyne, nei zolytes, nei samanu, tik vienos eglutes. Isejau is to ploto, vos atgavau kvapa ir supratau, kad Kaledas svesiu nuo siol su dirbtine egle. Ir zinot ka, siais metais toliau bronchitu nei man, nei vaikams reikalai neblogejo
To linkiu ir visiems dusuliukams
As patarciau, net jei diagnuozuoja astma, o vaikas netaip baisiai dusta, "kad siaudo griebtis", ne pulti prie histamininmiu ir hormoniniu vaistu, o persitvarkyti namu aplinka ir ieskoti alergenu.
Nors gal ne visai i tema, bet kai as buvau mazyte (beveik pries 30 metu) man niekaip negalejo rasti nuo ko as dustu. Ir dusdavau netipiskai - iskart uzsibluokuodavo bronchai ir tekdavo reanimuoti. Man labai pasiseke, kad visi dusimai prie mamaos, o ne darzeli ir kad poliklinika buvo 5 min. ejime nuo namu. Tai mama mane per 1-2 minutes nunesdavo pas vedeja, kuri mane reguliariai gaivino. Po to nuo 5 metu nebesirgau ir tik paauglysteje atsinaujino pradzioj tik bronchitai, po to ir dusdavau, bet pas medikus nesikreipiau. Uosvis buvo astmininkas ir kai kurie vaistai jam netikdavo, tai man atiduodavo, o as nadodavau, kai jau visai budavo riesta. Bet kai pradejo vaikams atsirasti astma, tai klausydama alergologu patarimus, persitvarkiau namus ir vaikams ir man del to pagerejo. O tik praeita vasara issiaiskinau nuo kiekviena gruodi sausi dusdavau. Grybavau ir staiga pradejo trukti oro, intuityviai pradejau dairytis, ieskoti nuo ko, ir pamaciau, kad esu jaunam eglyne, nei zolytes, nei samanu, tik vienos eglutes. Isejau is to ploto, vos atgavau kvapa ir supratau, kad Kaledas svesiu nuo siol su dirbtine egle. Ir zinot ka, siais metais toliau bronchitu nei man, nei vaikams reikalai neblogejo
To linkiu ir visiems dusuliukams
Klausimas Alina ir Co. Tu cia daug patyrusi atrodai, nes, kaip suprantu, pati turi sia beda. Ar as galeciau nepastebeti savo vaiko dusulio priepuoliu? Maniskei jau bus seseri, o astmos diagnoze turime nuo 2,5 metu. Musu "gudrioji" gydytoja vis korteleje rasydavo, kad mergaite dusta, bet as nesuprantu, kas tai yra dusta. Ar as galeciau to nepastebeti? Gal dusuliu vadinamas stiprus kosulys, kai nebelieka laiko orui ikvepti??? Ar istikro vaikui turi stigti oro, jis jo negali ikvepti, na kuo tai pasireiskia???
Mazajai rekomenduojama mazinti fizini kruvi, nes po jo gali atsirasti preipuolis. Bet mes su vyru kaip tik ja skatiname sportuoti, daznai savaitgaliais einame i stadiona begioti, vaziuojame dviraciais, lankome menine gimnastika. Nesu pastebejusi, kad atsirastu kosulys po fizinio kruvio, pas mus viskas siejasi tik su virusinem infekcijom.
Mazajai rekomenduojama mazinti fizini kruvi, nes po jo gali atsirasti preipuolis. Bet mes su vyru kaip tik ja skatiname sportuoti, daznai savaitgaliais einame i stadiona begioti, vaziuojame dviraciais, lankome menine gimnastika. Nesu pastebejusi, kad atsirastu kosulys po fizinio kruvio, pas mus viskas siejasi tik su virusinem infekcijom.
Axel
Ne jokiu budu tu negali nepastebeti. Ir as manau, kad tavo gydytoja perdeda.
Ir rasiau, kad jei is tikro dusta, tai neverta skubeti su vaistais, na nebent dustu labai baisiai ir be vaistu nepavyksta nuraminti priepuolio.
Dar noriu pasakyti ne tai kad tau, bet kitoms, kad gali buti astma be dusimo, o su pripuolingu sausu kosuliu, kada kosti apie 15-30 min ir niekaip negali baigti. Kartais iki vemimo, o man asmeniskai atrodydavo, kad plauciai dega. Bet ir tokia astma reta, be to tokius priepuolius galima nuraminti: silta (ne karsta) arbata, nugaros masazu, aplinkos pakeitimu - iseiti i kita patalpa ar i lauka, jei ne ziema.
O va del kruvio tai noriu visiems ir medikams ir mamoms garsiai ir aiskiai. Jei vaikas judrus ir pats megsta begioti ir pan. NERIBOTI jokio kruvio. Man sirdis skauda, kai girdziu "Nebegiok vel dusti pradesi". NESAMONE . Vaikas ypac iki 5 metu patys nelakstys daugiau nei gali. Na ir kas kad po lakstymo uzsikosi, vaikyste tik viena karta. Netraumuokime vaiku.
Jei netikit, tai mano Tomas, jam jau 10 metu, su diagnozemis sirdies igimta yda ir astma(butent kosuliu priepuoliai) lanko: 3 kartus per saaite po 1,5 valandos karate; 4 kartus po1-1,5 krepsini; 2 kartus per savaite po45 min mokykloj bureliai. Ir speja visur ir sveikata tik gereja. Nes jis labai judrus nuo gimimo - nenustygdavo vietoje nei minutes. Kiekvienas vaikas skirtingas. Mamos bukite protingos. Neuzkraukite letu vaiku ir nelaikykite ant pavadeliu judriu.
Be to eidama Axel pas gydytoja nusiteik taip, kad jis tave tik konsultuoja, bet tu neprivalai vykdyti visu jo nurodymu, o dar paprasciau - nueik pas kita, o dar geriau pas pora tik kiekvienam isanksto visko neispasakok, kad jis savarankiskai susidarytu savo nuomone, o ne atsizvelgdamas i kolegos.
Ne jokiu budu tu negali nepastebeti. Ir as manau, kad tavo gydytoja perdeda.
Ir rasiau, kad jei is tikro dusta, tai neverta skubeti su vaistais, na nebent dustu labai baisiai ir be vaistu nepavyksta nuraminti priepuolio.
Dar noriu pasakyti ne tai kad tau, bet kitoms, kad gali buti astma be dusimo, o su pripuolingu sausu kosuliu, kada kosti apie 15-30 min ir niekaip negali baigti. Kartais iki vemimo, o man asmeniskai atrodydavo, kad plauciai dega. Bet ir tokia astma reta, be to tokius priepuolius galima nuraminti: silta (ne karsta) arbata, nugaros masazu, aplinkos pakeitimu - iseiti i kita patalpa ar i lauka, jei ne ziema.
O va del kruvio tai noriu visiems ir medikams ir mamoms garsiai ir aiskiai. Jei vaikas judrus ir pats megsta begioti ir pan. NERIBOTI jokio kruvio. Man sirdis skauda, kai girdziu "Nebegiok vel dusti pradesi". NESAMONE . Vaikas ypac iki 5 metu patys nelakstys daugiau nei gali. Na ir kas kad po lakstymo uzsikosi, vaikyste tik viena karta. Netraumuokime vaiku.
Jei netikit, tai mano Tomas, jam jau 10 metu, su diagnozemis sirdies igimta yda ir astma(butent kosuliu priepuoliai) lanko: 3 kartus per saaite po 1,5 valandos karate; 4 kartus po1-1,5 krepsini; 2 kartus per savaite po45 min mokykloj bureliai. Ir speja visur ir sveikata tik gereja. Nes jis labai judrus nuo gimimo - nenustygdavo vietoje nei minutes. Kiekvienas vaikas skirtingas. Mamos bukite protingos. Neuzkraukite letu vaiku ir nelaikykite ant pavadeliu judriu.
Be to eidama Axel pas gydytoja nusiteik taip, kad jis tave tik konsultuoja, bet tu neprivalai vykdyti visu jo nurodymu, o dar paprasciau - nueik pas kita, o dar geriau pas pora tik kiekvienam isanksto visko neispasakok, kad jis savarankiskai susidarytu savo nuomone, o ne atsizvelgdamas i kolegos.
Pritariu del fizinio kruvio - as neriboju, tegul duodasi, kiek sirdis geidzia. Dar skaiciau, kad prie tokios diagnozės - astmos - labai tinka baseinas. Tik kad tuose baseinuose labai greitai visokios persalimo ligos puola. Bet gal veliau, kai eis mokykla, reikes pabandyti. Ka jus manote?
Baseinas tikrai gerai, bet problemu daugiau su tuo nei naudos. As asmeniskai nuo baseino gavau 5 metams ausu uzdegima chroniska, bet astma kol lankiau - nesirgau
Mielos mamos, esu labai liūdna ir prašau Jūsų patarimo. Gyvename provincijoje į kurią kartais užsaka gydytojai iš truputį didesnių miestų. Taigi. Dažnai sergame bronchitais, gal todėl, kad labai anksti pradėjome lankyti darželį. nukrypau nuo temos... Vasarą nusiuntė pas pulmonologą. Padarė kraujo tyrimą ir pasakė, kad parodymai ant astmos ribos, nors iki 3 metų gali ir išaugti. Praėjusią savaitę ta pati pulmonologė jau be jokių tyrimų, tik pažiūrėjusi, kad dažnai sergame bronchitu, ir kad dabar jau apie 3 sav. po truputį kostim - NUSTATĖ ASTMĄ
Dabar 3mėn. reiks gerti vaistus nuo astmos. PADĖKIT. Gal žinot gerą pulmonologą nesvarbu kokiam mieste ir kiek tai kainuotų, kad tikrai patvirtintų arba paneigtų šią baisią diagnozę. Mano mažei tik 2,5 metukų....
Dabar 3mėn. reiks gerti vaistus nuo astmos. PADĖKIT. Gal žinot gerą pulmonologą nesvarbu kokiam mieste ir kiek tai kainuotų, kad tikrai patvirtintų arba paneigtų šią baisią diagnozę. Mano mažei tik 2,5 metukų....
Skorpyte, bronchinę astmą pripažįsta, jei per metus vaikas mažiausiai 3 kartus serga obstrukciniu bronchitu, taigi manau, kad todėl jum ir nustatė šią ligą Geriau kreipkis į alergologą. Bet nėra to blogo, kas neišitų į gerą: svarbu, kad jum nustatė šią ligą, o be to jum tuomet priklauso vaistai,kurie yra kompensuojami Labai tikiuosi, kad jūs pasveiksite
Mano vyresnėlis TIK 2 kartus per metus sirgo obstrukciniu bronchitu, tai mūsų alergologė sugebėjo susigalvoti, kad jis net nebealergiukas (augiau pas ją ir neisim) Taigi, o šiemet mes jau 3 obstrukcinius bronchitus apturėjom.....
Mano vyresnėlis TIK 2 kartus per metus sirgo obstrukciniu bronchitu, tai mūsų alergologė sugebėjo susigalvoti, kad jis net nebealergiukas (augiau pas ją ir neisim) Taigi, o šiemet mes jau 3 obstrukcinius bronchitus apturėjom.....
na,turiu kaimynu berniuka,serganti nuo poros metuku br.astma..gaila vaiko..Galiu duoti nebent patarimu,kaip apraminti sia liga visu pirma, ismesti viska,kame renkasi daug dulkiu-stengtis,kad namie butu kuo maziau kilimu,uzuolaidu,patalyne tik skalbiama..
siulyciau eiti tik pas alergologa ir issitirti alergenus,tuomet nuo ju vaika ir saugoti..mazi vaikai tikrai daznai isauga sia liga.sekmes
siulyciau eiti tik pas alergologa ir issitirti alergenus,tuomet nuo ju vaika ir saugoti..mazi vaikai tikrai daznai isauga sia liga.sekmes