Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Esu nusipirkusi vaistus : MIFLONIDE 200 (milteliai kietoje kapsulėje) ir VENTOLIN (dozuotas purškalas). Vaistai skirti asmai gydyti. Viena daktarė man juos išrašė aš nusipirkau, o kitą pasakė, kad jums ne asma, o laringitas ir liepė šių vaistų nenaudoti (džaigiuosi, kad pastaroji buvo teisi:). Tai tabar juos turiu ir nežinau kur dėti, gal kam praverstų, aš mielai atiduočiau. Juk pinigėliai išleisti, o man jų nereik.
Jei kam reikia parašykite į mano dėžutę.
Atsakyti
Kaip jums pasireiskia ta astma? Nes as jau nebezinau ar tai astma ar ne. Kai pradedam koset niekada negirdi obstrukcijos, bet kosyi ilgai sausai ir per diena kelis kartus, net kartais nakti. Kai purskiam astminius vaistus situacija nepagereja. jau nieko nesuprantu.Gal kam jau yra taip buve ir ka darot?
Atsakyti
mano sunelui vakar ipaise lenga bronchine asma,israse tris menesius gerti singulair,bet mums nieko panasaus nera i tai ka cia skaiciau.mes sergame tik laringitais,o bronchitu sirge tik viena karta,pries metus.jis kai verkia tai kartais negraziai uzkosti,galvojau gal kada iki galo neissigydem,tai nusprendem pasitikrint,pasidarem tyrimus,niekam neelergiskas,daugiau jokiu tyrimu nedare ir nustate asma.tokiu kosuliu,kad pradetu dusti mums niekada nebuvo.mamytes padekit,patarkit ka toliau daryti,ar girdyti man tuos vaistukus?gal zinote koki gera pulmonologa?padekite doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ozka @ 2006 10 20, 12:20)
Kaip jums pasireiskia ta astma? Nes as jau nebezinau ar tai astma ar ne. Kai pradedam koset niekada negirdi obstrukcijos, bet kosyi ilgai sausai ir per diena kelis kartus, net kartais nakti. Kai purskiam astminius vaistus situacija nepagereja. jau nieko nesuprantu.Gal kam jau yra taip buve ir ka darot?

tai gal čia koks laringitas g.gif o kokius vaistus purškiat g.gif

QUOTE(agne22 @ 2006 10 20, 14:11)
mano sunelui vakar ipaise lenga bronchine asma,israse tris menesius gerti singulair,bet mums nieko panasaus nera i tai ka cia skaiciau.mes sergame tik laringitais,o bronchitu sirge tik viena karta,pries metus.jis kai verkia tai kartais negraziai uzkosti,galvojau gal kada iki galo neissigydem,tai nusprendem pasitikrint,pasidarem tyrimus,niekam neelergiskas,daugiau jokiu tyrimu nedare ir nustate asma.tokiu kosuliu,kad pradetu dusti mums niekada nebuvo.mamytes padekit,patarkit ka toliau daryti,ar girdyti man tuos vaistukus?gal zinote koki gera pulmonologa?padekite doh.gif

na tavo atveju pasikonsultuočiau pas kitą pulomonologą 4u.gif
nes maniškiui, kad pripažintų astmą reikėjo dviejų obstrukcinių bronchitų gydytų ligoninėje, ir dar poros tokių namie. Ir jis akivaizdžiai dūsta, išklauso plaučiuose obstrukciją.
Atsakyti
Kaip suprantu, tai laringito ir astmos simptomai labai mažai kuo skiriasi... Maniškis tai nuo metukų vis kosėdavo: tai laringitas, tai bronchitas, o rezultatas - astma... Šiaip tai dažniausiai jis nedūsta, tik kosti, o naktį kosti priepuoliais po pusvalandį ir daugiau ir tada labai ja nori miegoti pusiau sėdom - mat, tada jam lengviau būna...
Singulair mums kol kas padeda, ventoliną naudojam tik per priepuolius.
Atsakyti
QUOTE(Rugiaveide @ 2006 10 20, 21:02)
Kaip suprantu, tai laringito ir astmos simptomai labai mažai kuo skiriasi... Maniškis tai nuo metukų vis kosėdavo: tai laringitas, tai bronchitas, o rezultatas - astma... Šiaip tai dažniausiai jis nedūsta, tik kosti, o naktį kosti priepuoliais po pusvalandį ir daugiau ir tada labai ja nori miegoti pusiau sėdom - mat, tada jam lengviau būna...
Singulair mums kol kas padeda, ventoliną naudojam tik per priepuolius.

gal ir mazai kuo skiriasi,bet mano sunelui,nei diena nei nakty nebuna tokiu priepoliu
Atsakyti
mes purskiam Flixotide ir Salbutamol, o vakarais geriam Singulair. Kol kas nieko nesuprantu ir nezinau ar tai astma ar ne.
Papildyta:
Gal kas zinot ar grikiu lukstu pagalves tinka astma sergantiems vaikams? kiek jos kainuoja? ar ten nesiveisia erkutes?
Atsakyti
Sveikos maytės,noriu jūsų patarimo ir konsultacijų.Ką ti parėjome iš pulmonologo,mums rekomenduoja susitvarkyti neigalumo grupę.Nieko manęs neklausė reikia ar ne ,norime ar ne.Tiesiog pasakė eikite pas savo gyditoja ir susitvarkykite.O kam ji reikalinga?Vaistai bus geresni ar kas?O gal čia tik piniginis reikalas g.gif Sūnui yra nuolatinė sunki bronchų astma.Šalia dar kažkoks žodis prasidedantis egroge...Vartojame SERETIDĄ,SALBUTAMOLĮ,FLIXSONASE ir ZYRTEKĄ.Atkalbėjo nuo skiepo PNEUMO 23.Ir dar vyksime į sanatorija.Prašau parašykite kokia nauda iš to neigalumo.Vaikas nuo to nepasveiks.
Papildyta:
Sveikos maytės,noriu jūsų patarimo ir konsultacijų.Ką ti parėjome iš pulmonologo,mums rekomenduoja susitvarkyti neigalumo grupę.Nieko manęs neklausė reikia ar ne ,norime ar ne.Tiesiog pasakė eikite pas savo gyditoja ir susitvarkykite.O kam ji reikalinga?Vaistai bus geresni ar kas?O gal čia tik piniginis reikalas g.gif Sūnui yra nuolatinė sunki bronchų astma.Šalia dar kažkoks žodis prasidedantis egroge...Vartojame SERETIDĄ,SALBUTAMOLĮ,FLIXSONASE ir ZYRTEKĄ.Atkalbėjo nuo skiepo PNEUMO 23.Ir dar vyksime į sanatorija.Prašau parašykite kokia nauda iš to neigalumo.Vaikas nuo to nepasveiks.Dar vartojme SINGULIARĄ.
Atsakyti
QUOTE(ozka @ 2006 10 21, 13:46)
Gal kas zinot ar grikiu lukstu pagalves tinka astma sergantiems vaikams? kiek jos kainuoja? ar ten nesiveisia erkutes?

Nelabai tinka. Klausiau alergologės, tai sakė, jei alergiškas patalynės erkutei ar namų dulkių erkutėms (juo labiau jei išiaiškėtų alergija grikių prod.), tai nepirkti natūralaus pluošto pagalvių..nei kokosinių čiužinukų, nei vilnonės patalynės, nei grikių lukštų pagalvių ir pan. Geriau pagalvės su sintepono ar kažkokiu poliuretaniniu užpildu ir sintetiniu pluoštu. Patalynę keičiame kiekvieną savaitę. Liepė netgi po kelių skelbimų išmest ir pirkt naują blink.gif Prisipažinsiu, kad šio punkto, po kelių skalbimų išmest, nesilaikau, nes sunku finansiškai būtų blush2.gif

QUOTE(noir1 @ 2006 10 24, 16:04)
Sveikos maytės,noriu jūsų patarimo ir konsultacijų.Ką ti parėjome iš pulmonologo,mums rekomenduoja susitvarkyti neigalumo grupę.Nieko manęs neklausė reikia ar ne ,norime ar ne.Tiesiog pasakė eikite pas savo gyditoja ir susitvarkykite.O kam ji reikalinga?Vaistai bus geresni ar kas?O gal čia tik piniginis reikalas g.gif Sūnui yra nuolatinė sunki bronchų astma.Šalia dar kažkoks žodis prasidedantis egroge...Vartojame SERETIDĄ,SALBUTAMOLĮ,FLIXSONASE ir ZYRTEKĄ.Atkalbėjo nuo skiepo PNEUMO 23.Ir dar vyksime į sanatorija.Prašau parašykite kokia nauda iš to neigalumo.Vaikas nuo to nepasveiks.

Neįsivaizduoju neįgalumo "naudos" blush2.gif Bet manau, kad galbūt taikomos kokios lengvatos dėl vaistų, reabilitacinio gydymo (pvz. sanatorijos), mažesnis mokestis už darželio lankymą ir galbūt mokama kokia invalidumo pašalpa vaikui??

Mums taip pat nerekomendavo skiepytis nuo pneumo23 ir netgi atkalbėjo nuo ribomunyl'io ax.gif

Tas paslaptingas žodis, tai turbūt egzogeninė bronchų astma (egzogeninės kilmės bronchų astma tai reiškia, kad nulėmė išoriniai aplinkos veiksniai), t.y. kitaip vadinama alerginė astma, kurią sukelia kvepiamieji alergenai.
Astma, kurią sukelia infekcija, vaistai, sunkus fizinis krūvis irpan. yra vad. dar endogenine.
Atsakyti
Labai ačiū Rasmai,gal ne taip išsireiškiau apie naudą neįgalumo,aš tik nustebau ,kai pasiūlė.Nasupratau,kam ji reikalinga nes mes ne iš tų kurie iš vaiko ligos ieškotų naudos.Bet pagalvojau,kad gal vaistukai kitokie bus ar kas.Na sanatorija siūlo ir be invalidumo grupės.Tai apie "naudą' tiek.Sūnaus astma yra alerginė ir nepakelia fizinio krūvio.Bėda ta,kad vaikas hyperaktyvus ir fizinis krūvis ir kosuliai mūsų kasdienybė ax.gif tongue.gif yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2006 10 24, 20:47)
Labai ačiū Rasmai,gal ne taip išsireiškiau apie naudą neįgalumo,aš tik nustebau ,kai pasiūlė.Nasupratau,kam ji reikalinga nes mes ne iš tų kurie iš vaiko ligos ieškotų naudos.Bet pagalvojau,kad gal vaistukai kitokie bus ar kas.Na sanatorija siūlo ir be invalidumo grupės.Tai apie "naudą' tiek.Sūnaus astma yra alerginė ir nepakelia fizinio krūvio.Bėda ta,kad vaikas hyperaktyvus ir fizinis krūvis ir kosuliai mūsų kasdienybė ax.gif  tongue.gif  yahoo.gif

Vaistai tai tokie patys..ar turi invalidumą, ar ne..ne tokia jau itin didelė pasiūla kompensuojamų vaistų vaikams nuo atsmos. Praktiškai mes turbūt šioje temoje mamos ir išvardinam viską.
Aš supratau Tavo klausimą apie "naudą"..užtai ir prašiau šį žodį kabutėse. Aš tikrai neįsivaizduoju ką duoda tas oficialiai įformintas neįgalumas. Turbūt priklausomai nuo gurėps yra mokamos kažkokios išmokos...kaip pašalpa ax.gif Sako, kad labai nelengva gaut, klesti korupcija..kyšiukai komisijai ir pan., tai ir nežinau ką patart..jei nuo to vaikas pasveiktų, tai tada rėkčiau, kad reik pirmai į eilę stot..o dabar..
Gal vaikas kada gyvenime "išaugs" šią ligą, o visas tas neįgalumo reikalas..žiūri po to visi į žmogų, kaip į nevisavertį..juk koks pas mus požiūris į dažniau ir sunkiau segančius..juk dabar pirmiausia nauda įvertinama doh.gif verysad.gif

Vidutinio neįgalumo lygis:
2.1. aktyvi tuberkuliozė, kai rentgenologiniai pokyčiai apima didžiąją plaučio dalį ir išlieka po 4 mėn. gydymo; 2.2. tracheostoma, kai pacientas slaugomas ne stacionare; 2.3. lėtinės pūlingos plaučių ligos (cistinė fibrozė, bronchektazės), kai paūmėjimai kartojasi 4 ir daugiau kartų per metus; 2.4. sunki nuolatinė bronchų astma po astminės būklės), o ką jis duoda reikia aiškintis..labai apibendrintai: "Nuo nustatyto neįgalumo lygio priklauso šalpos pensija ir kitokios socialinės paramos dydis". Va čia šiek tiek inf-jos:
apie neįgalumą trumpai
Atsakyti
Dar noriu užduoti klausimą visoms mamoms, kurių vaikams diagnozuota bronchų atsma. Kiek iš Jūsų buvo rekomenduota atlikti ir kiek iš Jūsų atlikote vaikui kraujo serologinį tyrimą dėl toksokarozės?
O juk toksokarozės (t.y. kitaip vad. šunų askaridozė) ir bronchų astmos patogenezės keliai yra labai panašūs ir labai lengva suklysti su diagnoze. Mums tai gyd. po 2 mėn. gydymo nuo astmos "prisiminė", kad rekomenduojama ir būtina atlikti imunofermentinį tyrimą dėl toksokarozės.
Sakė dar gydys ir jei nepadės, tai tirs doh.gif Tokio absurdo nesu girdėjusi. Aš nelauksiu, nuvyksim savaitgalį ir už tuos 35 Lt privačioje klinikoje atliksiu tą tyrimą. Vis vien ir poliklinikoje šis tyrimas mokamas (tik kaip supratau - pigesnis g.gif ). Dar gal net ne tuo to gydomės doh.gif Kaip viską reikia žinoti ir reikalauti smile.gif Mums pulmonologė sakė, kad net 20 proc. visų atsmų priežasčių yra toksokarozė, kurios niekas nė neįtaria. Prirašo "alergija" ar "infekcinė kilmė" ir viskas.
Juk vaikui susirgt toksokaroze visi keliai atviri..pridergtos smėlio dėžes, šunų išmatomis nusėtos pievutės..kiek realiai sužiūrime, kad vaikas pabuvęs lauke nekištų rankų į burną, kol nenusiplovė doh.gif
Ir pati dar išsitirsiu (nes irgi astma diagnozuota). Tuo labiau, kad mano profesija "dėkinga" šiai ligai..šitiek visokių šunelių perėję per rankas ax.gif
Atsakyti