Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

O jums tyrimų jokių nedarė? Pas kokią pulmonologę lankotės?
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2006 10 02, 11:10)
O jums tyrimų jokių nedarė? Pas kokią pulmonologę lankotės?

Lankomės pas gydytoją Abariuvienę Kalniečių poliklinikoje. Daryti tik alergenų mėginiai. Kitokių tyrimų daryti nenori: tai "šiuo metu per daug kosti, tai per mažai kosti"... g.gif
Atsakyti
nueikit į klinikas wink.gif ten tik ilgiau laukt reiks, kol prieisit wink.gif
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2006 10 02, 11:52)
nueikit į klinikas wink.gif ten tik ilgiau laukt reiks, kol prieisit wink.gif

O pas ką klinikose kreiptis patartumėt? Nes irgi įvairiausių nuomonių prisiklausiau. Ir kad eilės ilgos, žinau. Bandysiu ten registruotis, jei šiandien nieko "išpešti" iš saviškės nepavyks... Nes juk laikas irgi nelaukia: paskui pusiau gyvo tai neveši vaiko.
Kokio tyrimo turėčiau reikalauti? Einu šiandien 15 val., tai gal ką išsireikalausiu.
Atsakyti
Na štai, vis dėlto mano sūnui nustatė bronchinę astmą... Žinoma, tai nėra gerai, bet bent jau bus galima taikyti tinkamq gydymą, o ne pastoviai antibiotikais, kurie nieko neveikia....
Pasirodo, nepakanka, kad visi tyrimai rodytų bronchinę astmą. Pagal įstatymus gydytoja turi teisę patvirtinti diagnozę tik tam tikru atveju: kai vaikas metų laikotarpyje gulėjo ligoninėje dėl obstrukcinio bronchito, arba vienas iš tėvų serga bronchine astma, arba vaikas serga atopiniu dermatitu PLIUS dar reikia, kas vaikas metų laikotarpyje ne mažiau kaip tris kartus būtų sirgęs obstrukciniu bronchitu, ir tai turi būti užfiksuota jo sveikatos kortelėje... Tai va, pas mus čia ir buvo tas trečias bronchitas, o ligoninėje irgi pernai gulėjome... Todėl kai surinko visą komplektą, tai ir patvirtino, nors gydytojai ir anksčiau buvo aišku.
Atsakyti
Mūsų mažajai kaip tik vakar irgi pripažino astmą. Dar kaip tik su gydytoja tą patį pakalbėjom - gerumo nedaug, bet bent jau vaistus tinkamus galės gauti. Kol kas bandysim singulair'ą unsure.gif
Atsakyti
Mums irgi prirašė Singulair, Zyrtec ir Ventolino inhaliacijas pradžiai, o po mėnesio vėl turėsime pasirodyti. Praėjo savaitė, bet vis pakosėja ir sloga didžiulė...
Atsakyti
Sveikos, mamytės.
Kažkur lyg skaičiau, kad vaikui, sergančiam astmą, reikia mažiau mokėti už darželį. Darželyje klausiau, bet sako, kad nieko nežino.
Jei tai tiesa, gal kas žinot, kur tai parašyta, ir kokius dokumentus į darželį reikia pristatyti?
Atsakyti
Mums per susirinkimą darželyje skaitė, kad priklauso nuolaidos ir yra teisybė, kad vaikui turinčiam vidutinio sunkumo astmą, darželyje yra mokama 50 proc. kainos.
O dokumentai, tai manau, reikalingi tie, kurie patvirtina astmos sunkumą, ir juos pristatyti reiktų darželio direktorei.

Jei nori pasiskaityti dokumentus, kuriuose tai parašyta, manau paskambink į Švietimo skyrių, tau ten turėtų pasakyti, kur jų ieškoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugiaveide @ 2006 10 11, 14:23)
Sveikos, mamytės.
Kažkur lyg skaičiau, kad vaikui, sergančiam astmą, reikia mažiau mokėti už darželį. Darželyje klausiau, bet sako, kad nieko nežino.
Jei tai tiesa, gal kas žinot, kur tai parašyta, ir kokius dokumentus į darželį reikia pristatyti?

už darželį reikė mokėt mažiau, jeigu esate susitvarkę dokumentus ir jums yra pripažinta negalia arba senoviškai invalidumas. Jei turit, turėtų užtekti nunešti į darželį galiojantį pažymėjimą neįgalumo , ten jį atsišvies ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 09 22, 12:24)
wub.gif Ačiū visoms pasisakiusiom mamoms wub.gif

Pasitari, pasikalbi ir ramiau..tuo labiau, kad dar nieko daug nežinau apie ligą..mums gi tik pati pradžia, kai nustatė blush2.gif

Tai va, šeimos gyd. ir pasakė, kad salbutamolį panaudoti tik šią savaitę, o nuo pirmadienio pabandyt paretint įkvėpimus ir visai nuimt.
Palikti mėnesiui tik flixotide ir singulair. Po mėn ateiti, pasirodyti, išsirašyti naujų vaistukų (išrašė visų vaistų tik 1 mėn.). Tų pačių: flixotide+singulair.

Iki šio paūmėjimo mes nieko nebuvom vartoję.
Tiesiog astmą nustatė praeitą savaitę ir davė siuntimus. Po alergologo siuntimo iškart užsirašėm pas pulmonologą (ėjom antradienį..palyginti greitai), o iš pastarojo turėjom eiti pas šeimos gyd. šiandien vakare ir išsirašyti visus kompensuojamus vaistus. Bet liga nelaukia (ir tikrai, prieš 4 savaites gi susirgom obstrukciniu bronchitu, 3 sav. sirgom, antibiotikus gėrėm jau į pabaigą, nes niekaip liga nepasidavė su sirupėliais ir ventolino inhaliacijom), vakar jau labai negerai viskas vyko (o sveikos pabuvom vos 5 dienas!!), tai prašiausi pas gyd. priimti papildomai ir šiandienos mano talonėlis kažkam galbūt padės. Labai didelės eilės pas mus šeimos medicinos centre g.gif

sveika Rasma, na matai mes likimo drauges. mano suneliui BA nustate si pavasari. taip pat negalejau susitaikyti su sia liga. jam BA lengvos formos, alergiskas katems, sunims ir namu dulkems bei erkems, bet alergija labai nezymi pati maziausia kokia gali buti. siaip rasei, kad singulair hormoninis vaistas, bet tikrai ne. as teiravausi. mes taip pat geriame si vaista nakciai 1 tabl sukramtyti ir inhaliuojame salbutamoli pagal reikala
Papildyta:
QUOTE(Rugiaveide @ 2006 10 02, 09:48)
Sveikos, mamytės.
Aš šioje temoje nauja. Mano 4 metų sūnus jau 2 metus turi astmą - bent tokia vaikų gydytojos ir mano asmeninė nuomonė. Yra visi požymiai. Beje, jis alergiškas praktiškai viesiems žydintiems augalams. Kaip pradeda sirgti (kosti, dūsta) nuo rugsėjo mėnesio, tai pabaigia birželį... O sloga tai aplamai visus metus, niekas nepadeda (geriausiai jaučiasi vidury miesto, kur daug cemento, mašinų ir nėra augalų  verysad.gif ). Namie užtenka atidaryti balkoną - ir vėl viskas iš pradžių... Neatidarius - vėliau vis tiek tas pats. Gydytoja sako, kad astma yra susijusi su oro atšalimu.
Pas pulmonologę buvome gal 4 kartus, bet ji astmos pripažinti nenori. Paskutinį kartą davė savo asmeniškai (neišrašė dokumentaliai) vaistų savaitei  - SINGULAIR ir SALBUTAMOL su paskolinta pypke - ir visi sirgimai pasibaigė per 2 dienas... Taigi net ir kvailam būtų aišku, rodos. Bet ne, liepė važiuot namo ir ateit, kai vėl susirgs.  g.gif  Visą vasarą, kai šilta, nekosėjo (sloga tai buvo), o šiandien naktį jau duso, švokštė - juk aš jau tą garsą pažįstu. Šiandien vėl einam pas pulmonologę - šįkart pati vedu vaiką (anksčiau pati negalėjau, nes praleidau pusantrų metų ligoninėje su mažiuku, o tėtis gal ne toks atkaklus buvo...).
Dėl viso pikto noriu paklausti: gal kas privačiai Kaune pažįstat pulmonologę, kad pakonsultuotų, jei mums su saviške nepavyks? Kiek tai kainuotų?

sveikute, privaciai nepazistu, bet gali pusiau privaciai. yra tokia pulmonolige kuri dirba kliniku konsultacieje vaiku poliklinikoje Edita Hansted, as pirma karta pas ja patekau be siuntimo. idejau i kisene ir prieme. tikrai labai demesinga gydytoja, viska isaiskina, pataria
Atsakyti
Nežinau ar aš dabar pastebėjau, kai mano vaikui nustatė ar ką..bet toks jausmas, kad vos ne kiekvienų pažįstamų tėvų vaikas serga doh.gif verysad.gif
Daug nesiplėsiu, bet mes nusilpę ir susirgę papuolėm į reanimaciją ir ten gyd. pasakiau, kad vaikas serga BA ir kasdien mes turim vartoti vaistus, ir paklausiau ar atnešti juos. Gyd. labai suabejojo, kad serga BA, jiems pasirodė nepanašu g.gif Šiek tiek pastatę tą mano vaiką ant kojų beveik panakčiui vežė plaučių rentgeną daryt ir po rentgeno nutarė skirti labai stiprius antibiotkius. Tačiau vėliau, perkėlus į skyrių aš gyd. klausinėjau toliau, kas ten su plaučiais, ir man niekas nieko nepaaiškino dorai doh.gif Sako duokit tuos vaistus ką jums buvo jūsų gyd. prirašiusi. Ligoninės išraše parašyta normaliai, be pakitimų (net leistų š veną antibiotikų neužrašė), į kortelę reanimacijoje įrašė - bronchitas, skyriaus gyd. jau ir to nerašė.
Vaikas kaip kosti, taip kosti, "šlapiai" ir sunkiai, kartais net užkimsta, kalba švokščiant..nors mes tuos vaistus ir vartojame unsure.gif Jaučiu eisiu per tuos gyd. dar nevienąkart, ir penktyadienį einu biuletenį tvarkytis, naujų vaistų išsirašyt reiktų..nenoriu vest mergaitės, nes baisiai silpna ir infekcija poliklinikos eilėse greit galima gaut, et neparodyt vaiko gyd. ir dar mėnesiui tęst vaistus irgi baisu g.gif
Atsakyti