Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

rasma tikrai flixotidu pradėjus gydymą jo negalima nutraukt pagerėjus būklei.
ventoliną galima nutraukt, bent mum taip sakė, jį gert kol reiks.
Na maniškis nuo manęs pasigavo slogą, dar kol kas nieko nieko nedarau tik nosytės valymas, bet taip bijau, kad vėl persimes į BA (jam užtenka mažiausios slogos ar kosulio, kad iššauktų BA paūmėjimą) ir dabar laikiu kas bus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DAISY: 22 rugsėjo 2006 - 11:29
Na aš taip pat galiu patvirtinti, kad flexotido tikrai negalima nutraukti pasibaigus priepuoliui 4u.gif
Salbutamolį vartoti tik priepuolio metu pagal reikalą 4u.gif Jei p[riepuolis didelis galima 2 val. purkšti kas pusvalandį, jei negerėja, tada reikia važiuot į ligoninę, nes didelis kiekis salbutamolio gali iššaukti takichardiją, todėl reikalinga gydytojų priežiūra 4u.gif
Singulairas, kiek žinau, yra ne harmoninis, bet jei vartojant jį atsirado priepuolis, vadinasi tas vaistas netinka. Bent mums, kai taip buvo, gydytojai liepė nutraukti Singulairą ir pasilikti tik prie flexotido.

Pas mus lygiai taip pat prie mažiausios slogos viskas keliauja žemyn ir jei tuo metu nevartojami jokie hormonai, iššaukia priepuolį. Paskutiniu metu atradau vaistus nuo slogos ir peršalimo - Coryzalia, bent mums jie tikrai padeda sustabdyti slogą smile.gif
Atsakyti
wub.gif Ačiū visoms pasisakiusiom mamoms wub.gif

Pasitari, pasikalbi ir ramiau..tuo labiau, kad dar nieko daug nežinau apie ligą..mums gi tik pati pradžia, kai nustatė blush2.gif

Tai va, šeimos gyd. ir pasakė, kad salbutamolį panaudoti tik šią savaitę, o nuo pirmadienio pabandyt paretint įkvėpimus ir visai nuimt.
Palikti mėnesiui tik flixotide ir singulair. Po mėn ateiti, pasirodyti, išsirašyti naujų vaistukų (išrašė visų vaistų tik 1 mėn.). Tų pačių: flixotide+singulair.

Iki šio paūmėjimo mes nieko nebuvom vartoję.
Tiesiog astmą nustatė praeitą savaitę ir davė siuntimus. Po alergologo siuntimo iškart užsirašėm pas pulmonologą (ėjom antradienį..palyginti greitai), o iš pastarojo turėjom eiti pas šeimos gyd. šiandien vakare ir išsirašyti visus kompensuojamus vaistus. Bet liga nelaukia (ir tikrai, prieš 4 savaites gi susirgom obstrukciniu bronchitu, 3 sav. sirgom, antibiotikus gėrėm jau į pabaigą, nes niekaip liga nepasidavė su sirupėliais ir ventolino inhaliacijom), vakar jau labai negerai viskas vyko (o sveikos pabuvom vos 5 dienas!!), tai prašiausi pas gyd. priimti papildomai ir šiandienos mano talonėlis kažkam galbūt padės. Labai didelės eilės pas mus šeimos medicinos centre g.gif
Atsakyti
dar įdomu, nei viena neduodat ribomunylo?
Atsakyti
Dar kai nežinojom tos atsmos diagnozės, po antro obstrukcinio bronchito aš gyd. teiravausi, gal visgi pradėti duoti "Ribomunyl" ar skiepyti pneumo23 vakcina g.gif Nepatarė nei vieno, nei kito. Sakė, kad tiesiog nereikia "dirginti" imuninės sistemos ir su ja žaisti naudojant visokius "imunitetą stiprinančius" vaistus. Tai mes taip ir nenaudojom, ir nesiskiepijom.
Bet kai eisiu pas mėn. po gyd. vėl paklausiu..tikrai..bet kodėl ne??
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 09 18, 09:31)
Ačiū Marinulia už patarimus 4u.gif  Aš nepuolu tikėti šia diagnoze: kol kas negaliu patikėti. Mums ją pasakė tik vienas gyd. Aš rytoj vedu vaiką pas vaikų pulmonolgą privačiai ir prašysiu pakartoti alerginius tyrimus. Galbūt padarysim išsamius kraujo tyrimus g.gif Prieš gydant reikia viską išsamiai išsiaiškint..visgi mažas tas vaikas, tie vaistai nieko gero neduoda..ypač jei iš tiesų tai ne bronchų atsma, o šiaip kas su plaučiais unsure.gif

labai norėčiau sužinoti, kur yra privatus vaikų pulmunologas ir kokios ten kainos? mano vyresnysis beprotiškai kosi jau metai laiko, nepadeda jokie įprasti vaistai nuo kosulio, nuo bronchito, procedūros ir pan. padarė tyrimą ir pasirodo jis alergiškas katėms, šunims, namų erkutėms ir pan. bet aš nelabai linkusi tikėti, nes jo kosulys toks beprotiškas, kad aš kartais naktį bijau užmigti po jo arijų. namuose nėra kilimų, gyvūnų, minkštų žaislų, pūkinių patalų, net knygas užsandarinom, bet vaikui tai nepadeda. o mūsų gydytoja, kol kategoriškai nepareikalauji ir neįrodai, kad reikia, jokio siuntimo rašyti nenusiteikusi...
bijau, kad nebūtų BA...
Atsakyti
Vaikų pulmonologę privačiai radau Baltijos-Amerikos klinikoje ir konsultacija kainuoja 90 Lt. (pakartotinė konsultacija berods savaitės ar dviejų laikotarpyje 40 Lt.)
O dėl alergijų bent jau man pačiai labai neblogai padeda tvarkytis Alerginių susirgimų diagnostikos ir gydymo centre (Žvėryne, Sėlių g-vėje), todėvisai drąsiai ten vedžiau ir savo vaiką. Konsultacijos kaina ta pati, 90 Lt. ir po 1 mėn. pakartotinė konsultacija 40 Lt.
Atsakyti
na aš garsiai pamastysiu dėl ribomunyl
mano dukra praeitą sezoną labai dažnai, sunkiai sirgdavo peršalimo ligomis (per 3 mėnesius išgėre 5 kursus antibiotinkų, visus po 10 dienų, tai nesunku paskaičiuot kiek kartų ji negėre antb) gydytoja rekomendavo nuo rugsėjo gert šį skiepą, maniškė jį ir gėrė
Ir ką g.gif
va dabar aš gripuoju, vyras šiąnakt pradėjo kosėt, sloguot stipriai, sūnus (serbantis BA) suslogavo, ir jau vakar vakare prasidėjo BA paūmėjimas, vėl salbutamolis mūsų draugas sad.gif
o dukrai nieko, nič nieko. Sveika duodasi, nors seniau nuo bet ko paimdavo bacilą ir žiauriai sunkiai sirgdavo.
Tai ir mastau, jei Titas būtų gėręs rimbomunyl, gal šį kart ir jis nebūtų pasigavęs infekcijos, nebūtų paūmėjusi BA. Gal g.gif

Tai va toks pamastymas, gal ribomunyl tinka mūsų atveju, kai BA priepolį sukelia ne alergenas (kaip daugumos), o infekcija g.gif
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2006 09 23, 08:00)
na aš garsiai pamastysiu dėl ribomunyl
mano dukra praeitą sezoną labai dažnai, sunkiai sirgdavo peršalimo ligomis (per 3 mėnesius išgėre 5 kursus antibiotinkų, visus po 10 dienų, tai nesunku paskaičiuot kiek kartų ji negėre antb) gydytoja rekomendavo nuo rugsėjo gert šį skiepą, maniškė jį ir gėrė
Ir ką g.gif
va dabar aš gripuoju, vyras šiąnakt pradėjo kosėt, sloguot stipriai, sūnus (serbantis BA) suslogavo, ir jau vakar vakare prasidėjo BA paūmėjimas, vėl salbutamolis mūsų draugas sad.gif
o dukrai nieko, nič nieko. Sveika duodasi, nors seniau nuo bet ko paimdavo bacilą ir žiauriai sunkiai sirgdavo.
Tai ir mastau, jei Titas būtų gėręs rimbomunyl, gal šį kart ir jis nebūtų pasigavęs infekcijos, nebūtų paūmėjusi BA. Gal g.gif

Tai va toks pamastymas, gal ribomunyl tinka mūsų atveju, kai BA priepolį sukelia ne alergenas (kaip daugumos), o infekcija g.gif

Labas rytelis! Ir mes vėl būsim čia dažni svečiai. Prasideda sunkus šaltasis metų laikas...kai prisimenu pernai metus, tai....šiuo metu dukra geria luivac, o sūnus, turintis BA- ribomunilį. Matysim...Visą vasarą stiprinom organizmus sanatorijoj, prie jūros ir pan.Dukrą paskiepijau pneumo23.Mūsų pulmonologė kaip tik patarė skiepyti ir gerti imunostimuliatorius. Čia turbūt irgi nuo žmogaus požiūrio priklauso...ir sanatorijoj rekomendavo, tad lauksiu nors šiek tiek lengvesnių metų smile.gif kas belieka...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 09 22, 13:24)

Palikti mėnesiui tik flixotide ir singulair. Po mėn ateiti, pasirodyti, išsirašyti naujų vaistukų (išrašė visų vaistų tik 1 mėn.). Tų pačių: flixotide+singulair.

Va tas tai iš tiesų vargina. Kiek žinau, singulair'ą gali išrašyti trims mėnesiams, o flixotid'ą tai bent jau mes išsirašinėdavom kas mėnesį (tik mano vyras išsirašinėja inhaliatorių su 120 dozių, tai jam kas du mėnesius reikia). Eilės pas mūsų šeimos gydytoją irgi nemažos, tai svarbiausia būdavo nuėjus išsirašyti vaistų tuo pačiu nepamiršti užsiregistruoti kitam mėnesiui, nes jau prieš dvi savaites talonų nebūna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 09 16, 21:43)
Man tai labai "pasisekė", po alerginių, kraujo ir skreplių citologinių tyrimų pačiai pasakė, kad yra bronchų astma. O po dienos, nuvedus vaiką pas alergologę, ji lengva ranka parašė ir vaikui - vid. sunkumo bronchų astma. Mano mergaitė pernai vienąkart sirgi stipriu obstrukciniu bronchitu, šiemet jau du kartus ir abu gana sunkiai..buvome gavę siuntimus į ligoninę, bet abiem kartais aš labai stengiausi padėti savo vaikui ir dariau viską, kad galėtų sveikti namuose. Nuomojom inhaliatorių-nebulizatorių, kvėpavom ventolino garais, gėrėm krūvas sirupėlių, antihistamininius vaistus. Po šių 3-ų obstrukcinių bronchitų susiprotėjau nuvest pas alergologą blush2.gif O ten paaiškėjo alergija namų dulkių erkutėms(3+), kačių plaukams (3+), pelėsiams (1+), namų dulkėms (1+). Mes praktiškai su dukra esame alergiškoms tiems patiems dalykams doh.gif Aš tik turiu dar stiproką alergiją medžių žiadadulkėms ir kai kuriems produktams.

Rasmut dėl BA nustatymo...man irgi buvo nustatę BA čia LT, o pasirodo neturiu aš jokios BA, pagrindinė bėda alergija, dulkių erkutėms 4+ ir katės plaukams 4+, na truputį šuniuis 2+ ir šokoladui 2+ smile.gif kitiems gyvunėliams mažai ir viskas smile.gif turėjau aš BA požymių, bet tai nėra tikroji BA, ir tie požymiai dingo palaipsniui man pasigydžius alergiją, pasidarius akupunktūrą bei pabuvus prie Negyvosios jūros smile.gif kai kurie BA požymiai dar nėra tikroji BA smile.gif Jeigu važiuojat atostogų kur į kitas šalis, tai patariu apsilankyti prie Negyvosios jūros, jums su dukryte ten bus labai gerai patikėk manim 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės.
Aš šioje temoje nauja. Mano 4 metų sūnus jau 2 metus turi astmą - bent tokia vaikų gydytojos ir mano asmeninė nuomonė. Yra visi požymiai. Beje, jis alergiškas praktiškai viesiems žydintiems augalams. Kaip pradeda sirgti (kosti, dūsta) nuo rugsėjo mėnesio, tai pabaigia birželį... O sloga tai aplamai visus metus, niekas nepadeda (geriausiai jaučiasi vidury miesto, kur daug cemento, mašinų ir nėra augalų verysad.gif ). Namie užtenka atidaryti balkoną - ir vėl viskas iš pradžių... Neatidarius - vėliau vis tiek tas pats. Gydytoja sako, kad astma yra susijusi su oro atšalimu.
Pas pulmonologę buvome gal 4 kartus, bet ji astmos pripažinti nenori. Paskutinį kartą davė savo asmeniškai (neišrašė dokumentaliai) vaistų savaitei - SINGULAIR ir SALBUTAMOL su paskolinta pypke - ir visi sirgimai pasibaigė per 2 dienas... Taigi net ir kvailam būtų aišku, rodos. Bet ne, liepė važiuot namo ir ateit, kai vėl susirgs. g.gif Visą vasarą, kai šilta, nekosėjo (sloga tai buvo), o šiandien naktį jau duso, švokštė - juk aš jau tą garsą pažįstu. Šiandien vėl einam pas pulmonologę - šįkart pati vedu vaiką (anksčiau pati negalėjau, nes praleidau pusantrų metų ligoninėje su mažiuku, o tėtis gal ne toks atkaklus buvo...).
Dėl viso pikto noriu paklausti: gal kas privačiai Kaune pažįstat pulmonologę, kad pakonsultuotų, jei mums su saviške nepavyks? Kiek tai kainuotų?
Atsakyti