Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Vakar, siandien nebedaviau salbutamolio. Vaikas siandien visiskai nebeverke.
Atsakyti
Parasykit prasau apie oro valytuva,ir kokia sqanatorija geriausia ar dar nera moderniu atremontuotu sanatoriju?Nes kai buvom saltoje ir pelesiais smirdancioje tai nelabai patiko. cool.gif
Atsakyti
na mes turim oro valytuvą, ką rašyt net nežinau, pabadyk per google paieškot įvedus paieškos žodį jonizatorius (iai) pasiskaitysi wink.gif
o dėl sanatorijos mes buvom Kačerginėj, oi ne antrą kart ten schmoll.gif
Atsakyti
Daisy, o kokios firmos oro valytuvą turite ir kiek maždaug kainavo (jei ne paslaptis)??
Aš alerginių susirgimų centre paėmiau lankstinukus, tai ten "Sharp" firmos (kainos nenurodytos) ir "Daikin" firmos oro valytruvai, jonizatoriai.."Daikin" firmos lanktinuke parašyta, kad 2100 lt. yra beveik ta kaina, bet kokia iš tikrųjų dar nežinau..skambinsiuos su atstovais cool.gif.

Man tai labai "pasisekė", po alerginių, kraujo ir skreplių citologinių tyrimų pačiai pasakė, kad yra bronchų astma. O po dienos, nuvedus vaiką pas alergologę, ji lengva ranka parašė ir vaikui - vid. sunkumo bronchų astma. Mano mergaitė pernai vienąkart sirgi stipriu obstrukciniu bronchitu, šiemet jau du kartus ir abu gana sunkiai..buvome gavę siuntimus į ligoninę, bet abiem kartais aš labai stengiausi padėti savo vaikui ir dariau viską, kad galėtų sveikti namuose. Nuomojom inhaliatorių-nebulizatorių, kvėpavom ventolino garais, gėrėm krūvas sirupėlių, antihistamininius vaistus. Po šių 3-ų obstrukcinių bronchitų susiprotėjau nuvest pas alergologą blush2.gif O ten paaiškėjo alergija namų dulkių erkutėms(3+), kačių plaukams (3+), pelėsiams (1+), namų dulkėms (1+). Mes praktiškai su dukra esame alergiškoms tiems patiems dalykams doh.gif Aš tik turiu dar stiproką alergiją medžių žiadadulkėms ir kai kuriems produktams.

Dukrai išrašė "Seretide" 2k/d, 2 mėn., "Claritine" tabl. Davė siuntimą pas pulmonogą kažkokiai tarpinei. O ar tos tarpinės brangios labai, ar jų yra pirkti šiaip, be pulmonologo paskyrimo nemokamai??
Aš nežinau, dar vesiu privačiai pas vaikų pulmonologą, nes kažkaip baisu patikėti pirmu gyd., kažkaip labai jau paprastai viskas nustatoma g.gif
Atsakyti
Rasma, mes pirkom jonizatorių BAP 242 ar kažkaip panašiai, skaičių tiksliai nepamenu, LT jie kainuoja apie 250 litų, mum parvežė iš DB draugė, kuri juos pirko e-bay aukcione, tai jau su siuntimu išėjo apie 100 lt, p.s. jam reik kas trys mėnesiai keist filtrą (+- 50 Lt)
bjaurumas jo tame, kad pakankamai garsiai dirba, dieną, dar nemaišo, bet naktį schmoll.gif nenaudojom.
Išvalo (mūsiškis) 30 kvadratinių metrų patalpą
Šiaip jį pradėjus naudoti oras tikrai pasikeitė, atsirado toks kaip jūros gaivumas. Dėl vaiko kvėpavimo palengvėjimo negaliu nieko pasakyt, es jis nealergiškas niekam, jam infekcinės kimės BA.
p.s. kai nuėmiau filtrą išsigandau, vietoje juodo jis patapęs baltu buvo, koks ten kiekis š.. sulaikytas.
Beja būna pirkt jonizatorių su valomu filtru, jei brangesni, bet nereik filtro keist.
Ieškodama žiūrėk į jo galingumą valant plotą wink.gif nes būna pigių, bet jie valo tik iki 10 kvadr. metrų.

Trapinė kainuoja 80 litų, pulmonologas ją gali kompensuoti wink.gif

O kur jūs nuomojot inhalitorių? kokia kaina? nes aš planuoju tokį pirkt vėl gi ebay, nes pigiau LT jie 650-800 kainuoja, ten pažiūrėjau už 200 galima nusipirkt dėvėtą.
Atsakyti
Nuoma inhaliatoriaus-nebulizatoriaus labai nepigii: anksčiau Baltijos-Amerikos klinikoje mokėdavau 40 Lt/savaitei, o dabar 20 Lt/parai verysad.gif Nutariau geriau asmeninį nusipirkt, nes labai praverčia sergant obstrukciniu bronchitu, ypač jei jau prasideda kvėpavimo nepakankamumo požymiai..kaukytę vaikui ant veido uždedi, vaistus supili ir vaikui jau po 15 min. pagerėja (aišku, jei labai rimtai dūsta, tai nėra laiko tiek laukt..čia tam atvejui, jei labai sunkus kvėpavimas).

Kiek ieškojau, t.y. ir "Microlife" firmos, tiesa kainų nebepamenu, bet dar radau neblogą pasirinkimą kompresorinių inhaliatorių vienoje medicinos prekių parduotuvėje Baublio g. Vilniuje (čia Santariškėse). Yra 3 firmų: "Pari Boy" nuo 600 Lt. ir daugiau, "Inqua Neb" nuo 300 lt. iki...., ir dar vienos, berods italų firmos (bet neturiu užsirašius pavadinimo) galima įsigyti apytiksliai už 150 Lt. Jau būčiau nusipirkus, kiek nuoma kainavo..bet tokią akimirką, kai vaikui blogai apie nieką nebegalvoju, atsijungia sveikas protas, logika, daugiau jausmų ir noro, kad viskas kuo greičiau baigtųsi doh.gif

Mes dėl to siuntimą ir gavom pas pulmonologą, kad gaut kompensuojamą (tik įdomu ar labai lengvai išrašo kompensuojamą tarpinę, ar nėra kokių eilių?). Nes aš atsiprašinėdama iš darbo pas gyd. (o tai nėra mėgstama) galiu prarasti daugiau, nei tą tarpinę imti ir nupirkti blush2.gif

Bandysiu ieškoti jonizatoriaus ne už tokius beprotiškus pinigus (o vakar, visa pavargus sėdėjau ir galvojau..ai, paskolą paimsiu doh.gif Bet šiandien, kiek pailsėjus, vėl galvoje prašviesėjo). Mums jo reikia: aš pati alergiška namų aplinkai, dukra alergiška. Gal ir nepagydys, bet vis vien gal kiek bus švariau, gaiviau. Reikia imtis visko, ko galima imtis ir ligoms nenusileisti cool.gif

Kaip katės gaila..7 metus ją turim..bet reiks ieškoti naujų šeimininkų verysad.gif Galvoju gal neatiduot, bet po to ateina tokia mintis "kokia aš mama??? kad renkuosi tarp katės ir vaiko??? blush2.gif doh.gif ". Prieš 9 metus man pačiai darė alerginius tyrimus visiems gyvūnams (šunims, katėms, arkliams, žalčiams ir pan)., tai niekam nebuvau alergiška..o va su laiku matyt įsigyta katytė įjautrino org-mą.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 09 16, 20:43)
O ar tos tarpinės brangios labai, ar jų yra pirkti šiaip, be pulmonologo paskyrimo nemokamai??
Aš nežinau, dar vesiu privačiai pas vaikų pulmonologą, nes kažkaip baisu patikėti pirmu gyd., kažkaip labai jau paprastai viskas nustatoma g.gif

tarpine kainuoja apie 100 lt ir nemokai ja israsyti gali tik pulmonologas. 1 tarpine atrodo trims metams.
Mums ja israse pakankamai lengvai ( turejome seimos gydytojo ir alergologo israsus), tik nebuvo taip lengva po to ta tarpine vaistinese surasti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 16 rugsėjo 2006 - 20:55
QUOTE(Rasma @ 2006 09 16, 14:13)

Kaip katės gaila..7 metus ją turim..bet reiks ieškoti naujų šeimininkų verysad.gif Galvoju gal neatiduot, bet po to ateina tokia mintis "kokia aš mama??? kad renkuosi tarp katės ir vaiko??? blush2.gif  doh.gif ". Prieš 9 metus man pačiai darė alerginius tyrimus visiems gyvūnams (šunims, katėms, arkliams, žalčiams ir pan)., tai niekam nebuvau alergiška..o va su laiku matyt įsigyta katytė įjautrino org-mą.

Rasma, jei negaila pinigu pabandyk kur nors kitur pakartoti alergijos tyrimus. Kai lankiausi Liet. mano vaikui dare tokius tyrimus (is kraujo) atsakymai buvo : alergiskas beveik viskam. Suniui rode 3 alergijos laipsni(4 auksciausias). Galvojau ka reikes daryti su vargsu suniu verysad.gif Grizus i JAV apsilankiau pas alergologa kur tyrimai buvo pakartoti. Atsakymai su lietuviskais visai nesuejo. Kaip pvz. suniui parode, kad mano vaikas visai nealergiskas. Ir ka gyvena sunelis toliau, ir vaikui nuo jo nieko nesidaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 09 16, 21:13)
Nuoma inhaliatoriaus-nebulizatoriaus labai nepigii: anksčiau Baltijos-Amerikos klinikoje mokėdavau 40 Lt/savaitei, o dabar 20 Lt/parai verysad.gif Nutariau geriau asmeninį nusipirkt, nes labai praverčia sergant obstrukciniu bronchitu, ypač jei jau prasideda kvėpavimo nepakankamumo požymiai..kaukytę vaikui ant veido uždedi, vaistus supili ir vaikui jau po 15 min. pagerėja (aišku, jei labai rimtai dūsta, tai nėra laiko tiek laukt..čia tam atvejui, jei labai sunkus kvėpavimas).

Kiek ieškojau, t.y. ir "Microlife" firmos, tiesa kainų nebepamenu, bet dar radau neblogą pasirinkimą kompresorinių inhaliatorių vienoje medicinos prekių parduotuvėje Baublio g. Vilniuje (čia Santariškėse). Yra 3 firmų: "Pari Boy" nuo 600 Lt. ir daugiau, "Inqua Neb" nuo 300 lt. iki...., ir dar vienos, berods italų firmos (bet neturiu užsirašius pavadinimo) galima įsigyti apytiksliai už 150 Lt. Jau būčiau nusipirkus, kiek nuoma kainavo..bet tokią akimirką, kai vaikui blogai apie nieką nebegalvoju, atsijungia sveikas protas, logika, daugiau jausmų ir noro, kad viskas kuo greičiau baigtųsi doh.gif

Mes dėl to siuntimą ir gavom pas pulmonologą, kad gaut kompensuojamą (tik įdomu ar labai lengvai išrašo kompensuojamą tarpinę, ar nėra kokių eilių?). Nes aš atsiprašinėdama iš darbo pas gyd. (o tai nėra mėgstama) galiu prarasti daugiau, nei tą tarpinę imti ir nupirkti blush2.gif

Bandysiu ieškoti jonizatoriaus ne už tokius beprotiškus pinigus (o vakar, visa pavargus sėdėjau ir galvojau..ai, paskolą paimsiu doh.gif Bet šiandien, kiek pailsėjus, vėl galvoje prašviesėjo). Mums jo reikia: aš pati alergiška namų aplinkai, dukra alergiška. Gal ir nepagydys, bet vis vien gal kiek bus švariau, gaiviau. Reikia imtis visko, ko galima imtis ir ligoms nenusileisti cool.gif

Kaip katės gaila..7 metus ją turim..bet reiks ieškoti naujų šeimininkų verysad.gif Galvoju gal neatiduot, bet po to ateina tokia mintis "kokia aš mama??? kad renkuosi tarp katės ir vaiko??? blush2.gif  doh.gif ". Prieš 9 metus man pačiai darė alerginius tyrimus visiems gyvūnams (šunims, katėms, arkliams, žalčiams ir pan)., tai niekam nebuvau alergiška..o va su laiku matyt įsigyta katytė įjautrino org-mą.

Miela Rasma ir mano dukrytei yra bronchine astma,kai buvo maziuke 2 metai dare tyrimus del alergijos,alergiska buvo namu dulkem,namu erkes,cigareciu dumams.Veliau 8 metu po sanotorinio gydimo,net jo ir nepabaigus mus pagulde i lygonine,kur vel dare alergologinius tyrimus ir paaiskejo kad ji niekam nera alergiska.Gal palukekit,neatiduokit savo katino niekam? verysad.gif
Atsakyti
Ačiū Marinulia už patarimus 4u.gif Aš nepuolu tikėti šia diagnoze: kol kas negaliu patikėti. Mums ją pasakė tik vienas gyd. Aš rytoj vedu vaiką pas vaikų pulmonolgą privačiai ir prašysiu pakartoti alerginius tyrimus. Galbūt padarysim išsamius kraujo tyrimus g.gif Prieš gydant reikia viską išsamiai išsiaiškint..visgi mažas tas vaikas, tie vaistai nieko gero neduoda..ypač jei iš tiesų tai ne bronchų atsma, o šiaip kas su plaučiais unsure.gif
Atsakyti
O mums tai neaišku kas daros. Aš dar nemoku gyventi nei su savo šia liga, nei su vaiko tokia pačia liga blush2.gif
Nuvedžiau vaiką pas pulmonologę (privačiai), tai ji diagnozę kaip ir patvirtino, bet sakė, dar per kokį sveikatos pablogėjimą norėtų padaryti vieną papildomą tyrimą. Ji patarė kol kas inhaliuojamo "Seretide" neduoti, o vietoj jo vakarais po vieną tabletę "Singulair"+"Aerius" sirupėlį,ir aišku kontroliuoti aplinką. Turėjom nedidelė slogą, tai gavom siuntimą pas LOR dėl adenoidų. Ta sloga vis stiprėjo ir užvakar naktį vaikas vėl ėmė švokšti (aš labai išsigandau, kad nebūtų koks laringitas (man tai ypač baisu, nes pati vaikystėje dėl šios ligos buvau "pasmaugta", nuvežta į klinikas nebekvėpuojanti ir pamėlusi, buvau reanimuota ir iš ligoninės paleido tik po gero mėnesio..įbrukę lapelį, kad esu dispanserizuojama iki paauglystės), o apie tą astmą net nepagalvojau doh.gif blush2.gif Taigi skubiai kreipiausi pas šeimos gyd. ir ji pasakė, kad čia panašu į atsmos paūmėjimą (nes girdisi aiškūs bronchų spazmai). Išrašė visus kompensuojamus vaistus ir paskyrė gydymą 1 tabl. "Singulair" nakčiai, o dieną 2 k. po 2 įkvėpimus "Flixotide" ir 3 k. po 2 įkvėpimus "Ventolin". Dar pagaminamų lašiukų į nosytę ir po 1/2 "Claritine" tabletės. Sakė, kad ihaliuojamą "Flixotide" ir kramtomas "Singulair" tabletes reiks mažiausiai 3 mėn .dabar duoti..bet abu - hormonai g.gif Pulmonologė sakė, kad "Flixotide" ir "Ventolin" vartoti tik paūmėjimo metu, šiaip gerti "Singulair". Tai va, pasimetu tarp tų medikų nuomonių ir vaistų anotacijų (kuriose kartais būna parašyta kitaip, nei sako gyd...pvz. "Flixotide" parašyta vartoti ne priepuolių metu, o ilgesnį laiką). Taip gaunasi, kad šeimos gyd. karatis imu labiau tikėti nei pulmonologe blush2.gif g.gif
Atsakyti
Flixotid'ą, kaip ir kitus hormoninius vaistus (bent jau kiek mes susidūrę) reikia vartoti NE MAŽIAU kaip mėnesį, po to, jei norite nutraukti, palaipsniui mažinti dozę. Pvz. jei kvėpuojate po 100 mg, tada porą savaičių po 50 mg, ir tada visai baigti. Mūsų gydytoja (plaučių) visada pabrėžia, kad šie vaistai veikia 12 val., todėl juos reikia vartoti 2 kartus per dieną. O visi kiti jūsų šeimos daktarų paskyrimai - tokie patys kaip mūsų daktarės mirksiukas.gif
O susigyvent su šia liga, kaip ir su viskuo - reikia laiko. Gal šiek tiek labiau vaikutį saugoti (ypač jei astma virusinės kilmės, kaip pas mus - tik prasideda sloga, po dviejų dienų jau bronchai "dainuoja doh.gif ), vaistų nepamiršti. Mūsų vyresnioji prieš porą metų žiemą "prakvėpavo" flixotidą, paūmėjimų nebuvo, tai pernai jau tik su singulair'u pratempėm, spalio pradžioj einam pas gydytoją, žiūrėsim, kokie receptai šiai žiemai ax.gif Tik liūdna, kad mažoji vienas prie vieno serga sesės ligom, ir gal net sunkiau verysad.gif
Atsakyti