QUOTE (Aukstakalne @ 2004 09 20, 14:39) |
Nusprendziau pasikeisti gydytoja. Jei ka, ji dirba Seskineje, Kuziene tokia. Absoliuciai formaliai atlieka savo darba. |
Mūsų irgi ši gydytoja. Pilnai sutinku, kad tik formaliai gydo. Deja....
O gal žinot kokį gerą pulmonolgą? Pas kokią gydytoją žadat persirašyti?
Mano broliams buvo nustatyta astma, kai jiems buvo kokie metai ar du. Tevai spjove i viska, pardave buta ir issikrauste gyventi i pusyna miesto pakrastyje. Dar ir ozka atsiveze. Kai po daug metu gydytoja pamate visiskai sveikus vaikus, nepatikejo Grynas oras
ALINA IR CO, TIKRAI, ASTMININKAMS VAIKAMS NUO ŠIŲ METŲ RUGSĖJO BERODS UŽ DARŽELĮ PUSĖ KAINOS, NES KAI BUVAU DARŽELYJE SUSIRINKIME-DIREKTORĖ DALYVAVO IR AIŠKINO, KAD PASIKEITĖ APMOKĖJIMAI. KADANGI MAN AKTUALU, NES MANO MAŽASIS IRGI TURI ASTMĄ-TAI TĄ GERAI ĮSIDĖMĖJAU. BENT JAU KAUNE.
O DĖL PAČIOS ASTMOS KALBANT... gėrm vat ir mes singularą tris dėžutes-nustojom, apsirgom-ir vat vėl vos ne visas mėnuo spazmai nepraeina-nelabai gelbsti ir ventolinas... nežinau iš kur ta astma, tos visos alergijos formos pas mano vaikus, nes mūsų giminėj ir vyro-nei vieno alergiško žmogaus nėra... dar bjauriausia, kad mano mažiui nieks nenustato nuo ko-na paaiškėjo alksnio žeidadulkės, dulkės ir žiurkėnas. dar žinau, kad pieno produktai kartais sukelia alergiją... bet visko saugomės, o vaiką nuolat beria, pavasarį užpuolė šienligė, astma, bėrimai-viskas vienu metu... kažkoks košmaras... daryti alergenų įbrėžimus-reik tris savaites ar kiek nevartoti antialerginių vaistų, bet ką tuomet daryti????? uždus, žaizdom vaikas išeis per tiek laiko... bandėm daryti kraujo tyrimus mokamus-bet ten tik po 20 alergenų-tai tiek ir tesužinojom, kad dulkės ir žeidulkės, bet ir tai tie tyrimai rodo, kad tai tik nulinė alergija-ta prasme, tik perdozavus... nebežinau nei kią galvoti, nei ką bedaryti...
O DĖL PAČIOS ASTMOS KALBANT... gėrm vat ir mes singularą tris dėžutes-nustojom, apsirgom-ir vat vėl vos ne visas mėnuo spazmai nepraeina-nelabai gelbsti ir ventolinas... nežinau iš kur ta astma, tos visos alergijos formos pas mano vaikus, nes mūsų giminėj ir vyro-nei vieno alergiško žmogaus nėra... dar bjauriausia, kad mano mažiui nieks nenustato nuo ko-na paaiškėjo alksnio žeidadulkės, dulkės ir žiurkėnas. dar žinau, kad pieno produktai kartais sukelia alergiją... bet visko saugomės, o vaiką nuolat beria, pavasarį užpuolė šienligė, astma, bėrimai-viskas vienu metu... kažkoks košmaras... daryti alergenų įbrėžimus-reik tris savaites ar kiek nevartoti antialerginių vaistų, bet ką tuomet daryti????? uždus, žaizdom vaikas išeis per tiek laiko... bandėm daryti kraujo tyrimus mokamus-bet ten tik po 20 alergenų-tai tiek ir tesužinojom, kad dulkės ir žeidulkės, bet ir tai tie tyrimai rodo, kad tai tik nulinė alergija-ta prasme, tik perdozavus... nebežinau nei kią galvoti, nei ką bedaryti...
QUOTE |
Tevai spjove i viska, pardave buta ir issikrauste gyventi i pusyna miesto pakrastyje. Dar ir ozka atsiveze. Kai po daug metu gydytoja pamate visiskai sveikus vaikus, nepatikejo Grynas oras |
Jo geriausias variantas. Bet siais laikais retas sugebetu taip "spjauti", net del savo vaiku.
O savo namu aplinka apsitvarkyti tikrai galima. Visokios pukines pagalves, kilimai minksti zaislai, geles. Visa tai bent laikinai isnesti is namu ar bent miegamojo tikrai galima.
Mamytes, kuriu vaikai serga astma, nepasiklaiukit tik vaistais. Labai svarbu surasti alergijos priezasti ir jei jo venksi, tai dusuliai jei visai nepraeis, tai tikrai taps retenybe.
As pati sergu astma ir zinau kaip buna sunku ir blogai kai negali kvepuoti. Be je paskutini karta dusau praeita vasara. Ir taip jau senai. Dustu retai, nes vengiu visko, kas man sukelia bronchu spazmus. Mano vaikams 2 buvo diagnuozuota astma pries5 ir 7 metu, o jau 1,5 metu nei vienas neduso ir vaistu nuo astmos nevartojome nuo 2003 rudens.
Astma vaistais vien neisgydysit. Vaistai kovoja su simptomais, o priezastis yra kazkur salia. Pasalinsit priezasti, nereiks ir vaistu.
Neciaudikyt
QUOTE |
nebežinau nei kią galvoti, nei ką bedaryti... |
Svarbiausia nesinervuok. Kokie vaiko patalai? Jei plunksniniai ar pukiniai, svarbiausia pakeisk juos i sintetinius. o pagalve gali rinktis ar sintetine ar grikiu lukstu. Kai tai padarysi garantuoju vaikui pasidarys lengviau.
O apie berimus, tai alergija gali pasireiksti kiek berimais tiek ir dusuliu ir sloga, ar viskas kartu, nes priezastis viena o reakcijos priklauso nuo vaiko.
Apie lengvatas pasiklausiu, bet saziningai sakau pirma karta girdziu, gal cia tik jusu darzelyje.
QUOTE |
Beje,man gydytoja sake,kad astma sergantys neturi apetito |
Visai nebutinai.
Vitukas, jam jau 8 metai. Visada turejo gera apetita. Suvalgo viska, kas tik valgoma, o alergija buvo nuo pieno, bulves ir t.t. Tiesa dabar jau valgo viska, bet iki 3 metu nuo gimimo visa maista gaminau atskirai. Pirma saldaini tik 3 budamas paragavo.
O turiu dukryte Vilte ir kita sunu Toma, tai juos ikalbeti ka suvalgyti tikrai svente. Tiesa Tomas labai praso valgyti, o kai idedi, tai po 2,3 sauksto - "jau nebenoriu" ir pan.
O kaip pašalint priežastį, kai astma yra endogeninė, infekcinio pobūdžio?
Gydėm antibiotikais - visai organizmas nusilpo. Gėrem imunitetui sustiprint - nepadėjo. Praeita žiemą gyvenom kaip karantine: niekur patys nevaikščiojom, nieko į svečius nepriimdavom, kad, neduok dieve, kokios infekcijos neatneštų. Ligoninė pasirodė dar didesnis siaubas, nes ten pilna visokių infekcijų, tai po tokio "pasigydymo" visos ligos bumerangu pareidavo...
Va dabar susigavo mažius slogą lauke ir visą savaitę dūsta
Gydėm antibiotikais - visai organizmas nusilpo. Gėrem imunitetui sustiprint - nepadėjo. Praeita žiemą gyvenom kaip karantine: niekur patys nevaikščiojom, nieko į svečius nepriimdavom, kad, neduok dieve, kokios infekcijos neatneštų. Ligoninė pasirodė dar didesnis siaubas, nes ten pilna visokių infekcijų, tai po tokio "pasigydymo" visos ligos bumerangu pareidavo...
Va dabar susigavo mažius slogą lauke ir visą savaitę dūsta
QUOTE (nikitta @ 2004 10 06, 12:09) |
dabar nepamenu tiksliai, bet TIKRAI NE 3savaites. tikrai kalba eina apie kelias dienas tiktai, pvz. vartojant claritina- 2dienos. |
Kodel tu tokia tikra? As irgi uzsirasiai pas pulmonologa, dai daktare sake 3-4 sav. nevartoti simptomu slopinanciu vaistu.
Alina ir co, puikiai žinau apie visus patalus ir visa kita-jau nuo pat gimimo abu ant sintetinių miega, kilimų irgi mažai, bent jau tam kambaryje kur miegam-jokių. viską žinau ir esmės jau pati galiu konsultuoti kitus tik labiausiai užknisa, kai susiduri su gydytojais ir jų nesuinteresuotumu... o kiek vargau kol astmą patvirtino-praktiškai praradom porą metų, nes vis bėdą vertė ir gailėjo tos diagnozės todėl, kad turėjom ir turim problmų su širdele, bet tas dusimas-ne nuo jos... o dėl tų įbrėžimų-iš patirties su pirmu vaiku-man jie aplamai nepatikimi, nes nesąmones parodo dažnai... o ir tas vaistų vartojimas tikrai ne dvi dienas turi būti nutrauktas, jei nori tikslių rezultatų... kartais taip užknisa viskas... nueini pas pediatrę-ji kiek gali tiek padeda, imi ieškoti kitų būdų, kelių už pinigus darai tuos mokamus tyrimus-jie mums irgi nepatvirtina nieko aiškaus... pulmonologas išaiškino, kad yra vaikų, kurie turi paslėptą alergiją ir jokie tyrimai nenustato alergenų.... ir vėl atsiduri aklavietėj... nes nebežinai kur toliau eiti, pas ką ieškoti pagalbos.. kad bent žinoti alergenus, kurių vengti...
Ir manes visada klausia ar 4 savaites nevartojom priesalerginius Histamininius vaistus. Mano alergologe Astrauskaite is Antakalnio
As vaziuosiu pas pilmonologe Vaitkiene, dirba Santariskese. Gal kam teko susidurti?
QUOTE |
kiek vargau kol astmą patvirtino-praktiškai praradom porą metų, nes vis bėdą vertė ir gailėjo tos diagnozės todėl, kad turėjom ir turim problmų |
Tikrai pritariu. Mums su Vituku pora metu teko patiems pirkti vaistu, nes apylinkes gydytoja sake, kad ne taip diagnoze urasyta ar dar kas tik alergologe rase kompensuojamus, bet tik menesiui, o po to kaip nori antro siuntimo neduoda, nes alergologes irasyta kontrole po 1 metu ir viskas.
Beje apie pasleptus alergenus slapukus ka tik rasiau skyrelyje "alergisku vaiku mityba" Is tikro tokie dalykai yra ir juos nustatyti labai sunku.