Sveikos mamytes,neturejau dar galimybes paskaityti visus 34psl ..
Sergam ir mes lengva asmos forma...
Prasidejo kosuliai kai mums buvo 3 men atsidurem su abstruksciniu bronchitu ligoninej,iskart vaikas pradejes koseti ir dusulys jautesi..Tai gydytoja pasake neaisku ar cia rimtas bronchitas del peršalimo ar alerginė reakcija..
Na ir prasidėjo mūsų ligelės ,sirgom kas menesį o gal ir keleta kart per menesį,kai kada kosulys su dusuliu kai kada be jo..Prigerta antibijotikų krūvos....Ir kai pagalvoji,gimėm neišnešioti,ir dar visokie antibijotikai imuniteta silpnino
Tai pries keleta mėnesių kai vaikas kosėjo be perstojo du mėnesius,o plaučiukai švarūs aš pasiprašiau siuntimo pas pulmonologa...
Papuolėm bent jau man atrodo pas šaunų daktariuką gyd Kačinska..
Jis iškart pasakė darom tyrimus ir žiūrėsim kam vaikas alergiškas..Mūsų tėvelis turi šienlige tai pasakė kad 50proc bus paveldėta..bet mažiems vaikams šienligės kiek supratau nebūna jiems būna astma...
Na jei klystu tai aš ne medikė....bet kiek daktaras aiškino tai lyg taip supratau...
Pasidarėm mokama tyrima,ir labai nustebom...
iš 34 alergenų mes tik keliems neesam alergiški..
Ta prasme kad alergija mums gali sukelti daug kas..
Šuo,katė arklys,triušis,jurų kiaulytė,žiurkėnai,visokios erkutės,daugumą augalų,dobiliukai atrodo tokie nekalti o ir tie gali mums sukelti alergija...Žodžiu daktaras sako turiu tik keleta tokių pacientų....kurie tokie alergiški..
Prirašė kasdien kvėpuoti Flexotida,jei užeina priepuoliai Salbutamolį ...
Vaikas prieš tyrimus kosėjo du mėnesius,prigėrėm visokių žolelinių syrupu,na žodžiu gydymės visokiom priemonem iki tyrimo..kai paskyrė gydyma Flexotidu,iškart pradėjo mažėti kosulys..Dar buvo būtent tuo monetu ir slogytė užsitesus irgi apie 2 mėn..kiek kankinomės tos nosytės neleidžia valyti,sunku kvėpuoti soskę čiulpti ir t.t Gyd pasakė jei nepadės po savaitės naudojimo Flexotidas dėl slogytės gerkit Zyrteco,tai ir buvo nepagelbėjo del slogos minėti vaistai,išgėrėm Zyrteco ..aš tokia nustebus buvau,po dviejų mėnesiu vargo vaikui dingo sloga..
..kosulys irgi dingo..
.Flexotida kvėpuojam po šiai dienai,tai jau trečias mėnuo mes kaip ir sveiki,nesirgom dar iki šiol..Aišku nusispjaunu per kairį peti kad neprisišnekėčiau
...BeT BE GALO DŽIAUGIUOSI KAD JAU KELETA MĖN NEREIKIA LANKYTIS PO LIGONINES...Visoms mamytės linkiu stiprybės ir kad kuo mažiau sirgtu tie mūsų brangenybės Aš nežinau kas laukia mūsų ateityje,bet kaip pačios alergijos rodiklaiai sakė nėra dideli,tai arba alergija stipres arba mažės...Na labai norėtūsi kad tik mažėtų..
Nors gydytojas liepė bet kur kur tik vykstam i gamta ar šiaip kur į svečius vežotis salbutamolį kad maža kas ar koks priepuolis užeitu ar ka kad būtų po ranka...bet aciu Dievui dar nebuvo jokio tokio stipraus priepuolio nuo to karto..o iki tol buvo naktim keli priepuoliai kad kosi ir dusta ir neina atsikoseti,vaikas miego nori o nesupranta kas darosi kodel neina miegoti...
Na bet čia tik gėlytės prieš tai ka paskaičiau kaip kiti vaikučiai jau iškentėję...
Dar norėjau pasakyti kad mūsų vaiko pediatrė kas biškį iškart siūlydavo Prospan syrupą nuo kosulio...Tai gyd Pulmonologas liepė mesti tokius vaistus į šalį mums jie netinka absoliučiai nes daugeliui augalų mes alergiški..Ir išvis sako jau pripažinta mediciniškai kad prospanas jokio iš vis poveikio gydymui neturi...kai yra iš tiesų tai nežinau...
Aš tai kažkaip džiaugiuosi pasidarius mokamus tyrimus,darė keleta ir nemokamų...Dabar žinau ko mažduog reiktų vengti ,ko pasisaugoti..
Iš pradžių išsigandom to paskymo kad esam daug kam alergiški,bet dakatras mus nuramino negyvensit gi inkubatoriui,gyvenkit kaip gyvenot taip ir toliau,tik naumuos be jokiu žydinčių gėlių,na sako geriausia kaip kareivinėse
Bet tikrai nieko namuos nepakeitėm,turbūt tinkami vaistai tinkamas gydymas daro savo,o ne kazkokie daiktai..Bet aišku jei reiktų dėl sveikatos keisti kažka jei matytumem kad negerėja viska padarytum dėl savo mažiuko...
iš visos širdies noriu palinkėtiBukim visi sveiki geriausias būtų palinkėjimasojei prirašiau didžiausia paklodę