Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Labuka!
QUOTE(katuka @ 2006 06 13, 08:30)
Patricijai leidžiamas prednizolonas buvo...

kaip kūsų vaikiukai toleruoja šį vaistą, nes maniškis ištinęs buvo ilgai po šių vaistų, bet užslopino alergiją tai ilgam...
Nuo šiandien maniškis sanatorijoj ir kol kas planuojam pratęst antrąją savaitę be vaistų, gal pavyks g.gif
O dėl priepuolių toli kaime, vistiek bus už kokių 50 km max gygymo įstaiga, paklausinėkit gal ku apylinkėse gyvena koks daktaras. Okaip minėjo anksčiau ekstrinis gydymas ir į ligoninę. Dar turėjom mes kol užeidavo dažniau priepuoliai specialius pratimus ir pozas palengvinančias kvėpavimą - vieną atsimenu kniūbsčias - panašiai kaip užspringus tik spausti nereikia, jei berasiu kur galėsiu mestelt, tik šį vakarą nepažadu. Esam išbandę - mums palengvindavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 13 birželio 2006 - 17:22
Kažkaip nepastebėjau jokios reakcijos į prednizoloną g.gif
Atsakyti
jei skaitot rusiškai, tai suprasit - kvėpavimo pratimai priepuolio metuУпражнение "насос" ("накачивание шины")
ИСХОДНОЕ положение: встать прямо, руки опущены. Слегка наклонитесь вниз, к полу: спина круглая (а не прямая), голова опущена (смотрит вниз, в пол, шею не тянуть и не напрягать, руки опущены вниз). Сделайте короткий шумный вдох в конечной точке поклона ("понюхайте пол").
Слегка приподнимитесь, но не выпрямляйтесь полностью - в этот момент абсолютно пассивно уходит выдох через нос или через рот.
Снова наклонитесь и одновременно с поклоном сделайте короткий шумный вдох. Затем, выдыхая, слегка выпрямитесь, выпуская воздух через нос или через рот.
Сделайте подряд 8 поклонов-вдохов, после чего остановитесь, отдохните 3-5 секунд - и снова 8 поклонов-вдохов.
Это упражнение напоминает накачивание шины, нужно постараться делать его легко, без лишних усилий и напряжения в пояснице.
В тяжелом состоянии это упражнение можно выполнять сидя.
Существуют и ограничения. При травмах головы и позвоночника, при смещениях межпозвонковых дисков и позвоночных грыжах, при многолетнем остеохондрозе и радикулите, при повышенном артериальном, внутричерепном и внутриглазном давлении, при камнях в печени, почках и мочевом пузыре, близорукости более 5 диоптрий ни в коем случае низко не наклоняйтесь! Кисти рук в момент поклона должны опускаться только до колен, не ниже. И еще раз повторяю: не напрягайтесь!
Как остановить приступ удушья (способ Щетинина)
СЯДЬТЕ прямо, ладонями упритесь в колени и делайте наше упражнение "насос", но только сидя, по 2 или по 4 шумных коротких вдоха носом. Полностью не выпрямляйтесь и назад ни в коем случае не откидывайтесь.
Слегка наклонитесь вперед (голова опущена вниз, руки в локтях согнуты) - шумный короткий вдох носом (как хлопок в ладоши). Слегка разогнитесь, но не выпрямляйтесь до конца (ладони по-прежнему на коленях, руки в локтях чуть выпрямляются) - выдох уходит через нос или через рот, не видно и не слышно. Снова сразу же легкий наклон вперед с опущенной вниз головой - резкий шумный вдох. Опять слегка разогнитесь - выдох ушел через нос или через рот абсолютно пассивно. Сделали 2 вдоха-движения - отдохните несколько секунд (3 - 5 - 7, но не больше), и снова по 2 вдоха-движения или по 4 вдоха-движения (поклона) подряд. И снова отдых после каждых 2 или 4 вдохов-движений.
Не нужно считать, сколько всего вдохов вы сделали. Считайте мысленно только по 2 или по 4 вдоха. Отдыхайте после каждых 2 или 4 вдохов-движений до 10 секунд. "Шмыгайте" так в течение 10 или 15 мин. - до тех пор, пока отпустит и вам станет легче.
Если вам до такой степени тяжело, что даже вдох на поклоне вперед вам не помогает, сядьте, наклонившись вперед, голова свободно опущена вниз (смотрите в пол), локти свободно лежат на коленях, спина круглая. Без всяких движений просто шумно и коротко "шмыгайте" носом по 2 раза и отдыхайте несколько секунд после каждых 2 вдохов (без движений). Помните, что выдох должен уходить после каждого вдоха незаметно, без вашей помощи. Вдох посылайте в спину, в поясницу - на предельную глубину легких. Строго следите за тем, чтобы плечи не поднимались и не дергались в момент вдоха.
Хороший купирующий приступ эффект можно получить, выполняя упражнение "насос". Рекомендую перед тем, как делать это упражнение, надеть строго по талии (не на бедрах) широкий кожаный ремень, можно также подпоясаться длинным шарфом или полотенцем. Наденьте пояс несвободно (чтобы он не болтался), но и не очень туго. И когда вы шумно "шмыгаете" носом (сидя с опущенной головой), поясницей как бы упирайтесь в пояс, ощущайте его, посылая вдох в спину на предельную глубину легких.
Вам обязательно станет легче дышать!
Остановить приступ удушья могут также упражнения "обними плечи" и "повороты головы" (оба упражнения выполнять сидя). Все упражнения нужно делать по 2 или 4 вдоха-движения подряд, без остановки. Затем отдых до 10 секунд и снова по 2 или 4 вдоха-движения. И так до тех пор, пока вам не станет легче.
Попробуйте вначале сделать "насос". Чувствуете - нет улучшения... Тогда сделайте "обними плечи" и уже потом "повороты головы". Если ничего не помогает, тогда, конечно, воспользуйтесь ингалятором либо примите другое лекарство. Значит, ваша болезнь слишком запущена.
Но это совсем не значит, что с ней не справиться с помощью нашей дыхательной гимнастики! Не удалось снять приступ удушья сейчас - обязательно попытайтесь снять его в следующий раз. Пытайтесь, сражайтесь с болезнью! "На болезнь нужно наступать, а не обороняться!" - говорила А. Н. Стрельникова. Обязательно наступит день, когда вы с помощью дыхательной гимнастики снимете приступ удушья.
Одна из моих пациенток рассказала мне такой случай. Она торопилась ко мне на сеанс гимнастики, и, чтобы успеть на троллейбус, ей пришлось немного пробежать. И вот когда она в него уже села, у нее начался приступ удушья... Недолго думая, она здесь же, в троллейбусе, на глазах у публики стала делать одно из упражнений. Через несколько минут "свист" прекратился.
"И какое же упражнение вы делали?" - поинтересовался я. "Обними плечи", Михаил Николаевич!" - восторженно заявила окрыленная успехом женщина.
Что нужно сделать, чтобы быстрее отдышаться
В ЖИЗНИ вы наверняка не однажды попадали в такую ситуацию: именно в тот момент, когда вы возвращаетесь из магазина с тяжелыми сумками, не работает лифт, а вы живете на девятом этаже... Вам приходится тащить все это на себе домой по лестнице. Между пятым и шестым этажами у вас появляется одышка, и вы понимаете: чтобы дойти, нужно отдохнуть. Так вот: никогда не делайте глубокие вдохи общепринятой гимнастики, разводя руки широко в стороны или поднимая их вверх, пытаясь при вдохе дотянуться до потолка, - будете приходить в себя полчаса.
Наклонитесь вниз к полу, опустив кисти рук чуть ниже колен, и "повисите" так несколько секунд. Или упритесь руками в колени в этой же самой позе. И сделайте несколько действительно глубоких спокойных вдохов носом или ртом, посылая воздух в спину, то есть в поясницу. Через несколько секунд у вас нормализуется дыхание!
Atsakyti
QUOTE(gabrielelis @ 2006 06 06, 02:39)
Saunuole euforija, vis primeni kokiu geru dalyku.
Reiks vel pradet gerti bakterijas.
Imuniteta labai gerai stiprina alijosiaus sultys, zuvu taukai.
O kuo ta negyvoji jura tokia ypatinga? Ar musu jura netaip pat gerai gydo?

alergologė iš Izraelio minėjo, kad turint šią problemą, alergiją ir bronhinę astmą ypač svarbu vartoti būtent bakterijas smile.gif
o kuom Negyvoji jūra ypatinga...na isivaizduokim, kad buvimas prie Baltijos duoda mums vieną vientetą sveikatos, tai palyginus Negyvoji duoda 100 o gal ir daugiau vienetų smile.gif ten toks miestelis yra Arad, tai ten žmonės iš vis neserga astma ( vienas buvo konkretus pavyzdys, užtenka jam išvažiuoti į kitą miestą ( dažnai važinėja į Rusiją ), po kelių dienų prasideda rimti priepuoliai, be stiprių vaistų niekaip ) o kai tik grįžta ten, nei priepolių nei vaistų reikia smile.gif gydytojai tai aiškina oro unikalumu, maždaug filtruojamas jis pirma dykumose, paskui vėjų nešamas link kalnų, ir tada srovėmis grįžta ten, taigi jis tiek švarus, kad neturi savyje jokių alergenų smile.gif aš sakau, man užteko ten pabūti savaitę su trupučiu, tai grįžau visai be jokių simtomų, dabar va prieš savaitę pirmą kartą kiek suspaudė bronhus, retkarčiais jaučiu diskomfortą, bet vis tiek greitai praeina, vaistų nebenaudoju smile.gif va manau vėl reikės čia kada pagal gali\mybę važiuoti ten filtruoti savo bronhų wub.gif šiaip svajoju ten senatvėj gyventi, miestukas nedidukas, tvarkingas, jaunimui ten liūdnoka o senatvėj pats tas biggrin.gif
Papildyta:
dar štai tokį linką įmesiu, čia klinika Jeruzalėje, tiems kas supranta angliškai, rašoma, kad jie vaikams iš viso išgydo tą astmą....suaugusiems kiek sunkiau, bet jeigu nevartota hormonų irgi įmanoma...gal kam info padės:

Astmos gydymas
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2006 06 07, 13:34)
o nebandei oro valytuvo, mes turim, aš visad galvojau, kad pas mus namie geras oras, nes gyvenam pamiškėje, toli nuo centro, kai po savaitės pamačiau filtrą, vos neprisėdau kur stoviu, koks jis baisus ir užsinešęs  doh.gif tai kuom mes kvėpuojam  doh.gif
Papildyta:
Vaižgante 4u.gif

nu ne, oro valytuvo tai nebandziau, reiks pasidomet ir isigyt turbut. Aciu 4u.gif
Siuo metu mums vel astmos paumejimas, dazniausiai naktimis kosti dusinanciu kosuliu, o diena, kaip ir nieko, isskyrus tai, kad vaiksto visas uztines, raudonom akim. Tai vakar apsilankem pas alergologe, tai tiesiog patvirtino ta paumejima, ir vel prirase Flixotida, klaritina, salbutamoli ir Singulaira. Niekur nedingsi, teks gerti verysad.gif
Atsakyti
Mano sūnui 9m,nuo 3,5m pradėjo lankyt darželį,tai savaitę lankė,o 2sav.sirgdavom.Ir po pusės metų atsiėmiau jį iš daržo,nes įsigijom obstr.bronchitą,2k.teko gulėt ligoninėje.Tada pradėjau vaiką,kai serga vežioti pas refleksoterap.homeopatą,nes kai nelankė daržo sirgo tik kas mėnesį,o kol sveikas būdavo net nesukosėdavo.Tai ta gyd.darė 2kursus česnako aplikacijas,tipo imunitetą stiprina ir homeop.žirniukų visokių išrašė.Tai nežinau ar ta homeopatė padėjo ar po ligoninės masažų ir procedūrų jis man 6mėn.beveik nesirgo,bet vėliau vėl prasidėjo sirgimai kas mėnesį,bet vis tiek vežėm pas tą gyd.kad tik nereiktų antib.nuo bronchito.Taip vargom 2m.kas mėn.naktį dusdavo,cypė krūtinė,o gyd.vis ramino,išaugs.Aišku,jos pagalba po 2sav.pasveikd.ir be antibiot.bet kiek vargo,nervų kainavo mums.Bet sūnų 6m vėl leidau į daržą,tai vėl atsidūrėm ligoninėje,tai alerg.Vaičiulionienė pasakė kodėl taip ilgai žaidėt su tuo refleksoterap.tipo labai daug praleidom gero laiko.Tai nuo tada iškart pripažino astmą,jau gerus 2m.gydomės tradiciniais vaistais Fleksotidu po 50mg 2k.į dieną,o vasarą bandom su Singulair arba be vaistų.Žinot,visai kitas gyvenimas dabar,jis eis į 3klasę tai šiais metais visai neblogai jau prasilaikė mokykloje ir kas svarb.kai serga naktimis su šiais vaistais nedūsta,ramiai miega,tik ašku kosulys būna kol pasveiksta,bet tai naudojam pačią mažiausią dozę hormonų,o kiek atvargom su tuo homeopatu,vaikas negalėjo lankyt kolektyvo dėl tų virusų,lakstyt,o naktimis kiek nemiegota,nes skūsdavosi,kad sunku kvėpuot.Taip,kad homeopatija mums nepadėjo,geriau jau vasarą vežiot vaiką prie Juodosios jūros,kai kosti masažus lankyt,nes po ligoninių jis 2mėn.lengviau sirgdavo,sakau gal masažai padėdavo,o dar plius kiek pinigų nemažų išleista tam homeopat.gydymui,daryt kvėpavimo mankštą.Sesers vaikui irgi astma gydės irgi ten pat iš pradžių bėrimus,virškinimą,o vėliau 3m ištisinį kosulį,bet jis kitaip nei mano sūnus,nedusdavo naktimis,bet atėjo laikas i 1klasę ir kosuliai paštrėjo,taip kad jiems homeopatija irgi nepadėjo.O rašau apie tai,nes kažkur šioje temoje anksčiau buvo klausta ar kas bandė tokią ligą gydyti homeopatiškai,nežinau gal kam ir padėjo...
Atsakyti
Na va, ir mums teko susidurti su astma ar kazkuo panasaus... Varge, kaip neimanoma susikalbeti su gydytojais. Mes pakliuvom pas Goluboviene, gal ir nieko, bet jos sprendimai tokie abejotini sad.gif Mano 5 m. dukryte susinervinusi pradeda koseti ir spjaudyti baltom gleivem, lygiai taip koseja ir persalusi, ziema beveik istisai. O man gydytoja sako, kad tai nieko bendra neturi, kad girdi plauciuose dusuli (siaip mergaite ne kiek nedusta ir visa vasara nekosejo) ir skiria salbutamoli. Ne nesiaiskina ar nera alergijos, nervu kokiu ar tuberkuliozes galu gale. Kaip ir musu pediatre pries tai liepe gerti antibiotikus - paklausiau o prie ko cia jie? - na, tada negerkit, sako, tiek to.
As ne medikas ir nieko neismanau. Bet mano moterisku protu man nesuvokiama, kaip galima skirti vaistus, jeigu neaisku, kas yra vaikui? Ir ka daryti? Kvepuoti ta salbutamoli ar ne? Tuojau pat isgrusti kate ir suni, prie kuriu mes visi prisirise (daktare net neleidzia minties, kad juos galetume pasilikti)? Atlikineti simtus kainuojancius tyrimus (gydytoja iskart sako, kad is nemokamu klinikose nieko gero nesitikekit - suprask, siausk i jos nurodyta laboratorija ir mokek)?
Atsakyti
Sveikos mamytes,neturejau dar galimybes paskaityti visus 34psl ..
Sergam ir mes lengva asmos forma...
Prasidejo kosuliai kai mums buvo 3 men atsidurem su abstruksciniu bronchitu ligoninej,iskart vaikas pradejes koseti ir dusulys jautesi..Tai gydytoja pasake neaisku ar cia rimtas bronchitas del peršalimo ar alerginė reakcija..
Na ir prasidėjo mūsų ligelės ,sirgom kas menesį o gal ir keleta kart per menesį,kai kada kosulys su dusuliu kai kada be jo..Prigerta antibijotikų krūvos....Ir kai pagalvoji,gimėm neišnešioti,ir dar visokie antibijotikai imuniteta silpnino verysad.gif
Tai pries keleta mėnesių kai vaikas kosėjo be perstojo du mėnesius,o plaučiukai švarūs aš pasiprašiau siuntimo pas pulmonologa...
Papuolėm bent jau man atrodo pas šaunų daktariuką gyd Kačinska..
Jis iškart pasakė darom tyrimus ir žiūrėsim kam vaikas alergiškas..Mūsų tėvelis turi šienlige tai pasakė kad 50proc bus paveldėta..bet mažiems vaikams šienligės kiek supratau nebūna jiems būna astma...
Na jei klystu tai aš ne medikė....bet kiek daktaras aiškino tai lyg taip supratau...
Pasidarėm mokama tyrima,ir labai nustebom...
iš 34 alergenų mes tik keliems neesam alergiški..
Ta prasme kad alergija mums gali sukelti daug kas..
Šuo,katė arklys,triušis,jurų kiaulytė,žiurkėnai,visokios erkutės,daugumą augalų,dobiliukai atrodo tokie nekalti o ir tie gali mums sukelti alergija...Žodžiu daktaras sako turiu tik keleta tokių pacientų....kurie tokie alergiški..
Prirašė kasdien kvėpuoti Flexotida,jei užeina priepuoliai Salbutamolį ...
Vaikas prieš tyrimus kosėjo du mėnesius,prigėrėm visokių žolelinių syrupu,na žodžiu gydymės visokiom priemonem iki tyrimo..kai paskyrė gydyma Flexotidu,iškart pradėjo mažėti kosulys..Dar buvo būtent tuo monetu ir slogytė užsitesus irgi apie 2 mėn..kiek kankinomės tos nosytės neleidžia valyti,sunku kvėpuoti soskę čiulpti ir t.t Gyd pasakė jei nepadės po savaitės naudojimo Flexotidas dėl slogytės gerkit Zyrteco,tai ir buvo nepagelbėjo del slogos minėti vaistai,išgėrėm Zyrteco ..aš tokia nustebus buvau,po dviejų mėnesiu vargo vaikui dingo sloga.. thumbup.gif ..kosulys irgi dingo.. thumbup.gif .Flexotida kvėpuojam po šiai dienai,tai jau trečias mėnuo mes kaip ir sveiki,nesirgom dar iki šiol..Aišku nusispjaunu per kairį peti kad neprisišnekėčiau...BeT BE GALO DŽIAUGIUOSI KAD JAU KELETA MĖN NEREIKIA LANKYTIS PO LIGONINES...
Visoms mamytės linkiu stiprybės ir kad kuo mažiau sirgtu tie mūsų brangenybės wub.gif
Aš nežinau kas laukia mūsų ateityje,bet kaip pačios alergijos rodiklaiai sakė nėra dideli,tai arba alergija stipres arba mažės...Na labai norėtūsi kad tik mažėtų..
Nors gydytojas liepė bet kur kur tik vykstam i gamta ar šiaip kur į svečius vežotis salbutamolį kad maža kas ar koks priepuolis užeitu ar ka kad būtų po ranka...bet aciu Dievui dar nebuvo jokio tokio stipraus priepuolio nuo to karto..o iki tol buvo naktim keli priepuoliai kad kosi ir dusta ir neina atsikoseti,vaikas miego nori o nesupranta kas darosi kodel neina miegoti...
Na bet čia tik gėlytės prieš tai ka paskaičiau kaip kiti vaikučiai jau iškentėję...
Dar norėjau pasakyti kad mūsų vaiko pediatrė kas biškį iškart siūlydavo Prospan syrupą nuo kosulio...Tai gyd Pulmonologas liepė mesti tokius vaistus į šalį mums jie netinka absoliučiai nes daugeliui augalų mes alergiški..Ir išvis sako jau pripažinta mediciniškai kad prospanas jokio iš vis poveikio gydymui neturi...kai yra iš tiesų tai nežinau...
Aš tai kažkaip džiaugiuosi pasidarius mokamus tyrimus,darė keleta ir nemokamų...Dabar žinau ko mažduog reiktų vengti ,ko pasisaugoti..
Iš pradžių išsigandom to paskymo kad esam daug kam alergiški,bet dakatras mus nuramino negyvensit gi inkubatoriui,gyvenkit kaip gyvenot taip ir toliau,tik naumuos be jokiu žydinčių gėlių,na sako geriausia kaip kareivinėse lotuliukas.gif Bet tikrai nieko namuos nepakeitėm,turbūt tinkami vaistai tinkamas gydymas daro savo,o ne kazkokie daiktai..Bet aišku jei reiktų dėl sveikatos keisti kažka jei matytumem kad negerėja viska padarytum dėl savo mažiuko...
iš visos širdies noriu palinkėti
Bukim visi sveiki geriausias būtų palinkėjimas

ojei prirašiau didžiausia paklodę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lijara @ 2006 09 06, 23:13)
Mes pakliuvom pas Goluboviene, gal ir nieko, bet jos sprendimai tokie abejotini sad.gif

Turėjom ir mes su šia gydytoja liūdnos patirties. Galvojau, kad čia tik man su ja kokie nors biolaukai nesutampa verysad.gif
Atsakyti
Nu va, dar vienas akmuo i Golubovienes darza sad.gif Pasiskambinu as i laboratorija del kraujo tyrimo ir man sako, kad, jei iseina apsieiti be salbutamolio, tai jo nekvepuoti, nes tyrimus itakoja. Mano dukryte NEDUSTA, tik truputi kosti, galim mes apsieiti isvis be jokiu vaistu! Goluboviene liepe eiti pasidaryti tyrima ir tuo paciu 4 kartus kasdien kvepuoti salbutamoli...
Dar norejau paklausti gal kas susidure - kai pradejo kvepuoti salbutamoli mano mergaite pasidare super jautri - vos kas ir verkia istisai, del visko. Net darzelyje stebejosi kas jai pasidare. Ar gali buti susije dalykai? O gal tik sutapimas.
Atsakyti
bent aš nepastėjau ryšio su irzlumu ir salbutamolio vartojimu (nors maniškis mažas gal dėl to g.gif)
Atsakyti
QUOTE(lijara @ 2006 09 07, 17:39)
Nu va, dar vienas akmuo i Golubovienes darza sad.gif Pasiskambinu as i laboratorija del kraujo tyrimo ir man sako, kad, jei iseina apsieiti be salbutamolio, tai jo nekvepuoti, nes tyrimus itakoja. Mano dukryte NEDUSTA, tik truputi kosti, galim mes apsieiti isvis be jokiu vaistu! Goluboviene liepe eiti pasidaryti tyrima ir tuo paciu 4 kartus kasdien kvepuoti salbutamoli...
Dar norejau paklausti gal kas susidure - kai pradejo kvepuoti salbutamoli mano mergaite pasidare super jautri - vos kas ir verkia istisai, del visko. Net darzelyje stebejosi kas jai pasidare. Ar gali buti susije dalykai? O gal tik sutapimas.

as tai nepastebejau jokio tokio pazymio...bet velgi kiekvienas individualus tai kas cia zino kaip musu vaikiukus jie veikia...
Atsakyti