Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Agatas1 @ 2006 05 30, 08:47)
Sveikos, mamytės 4u.gif Gal kuri žinot, ar galima būti alergišku kokosiniam čiužinukui?

jeigu vaikas alergiškas kokoso riešutams tai čiužinys vargu ar tiks doh.gif o šiaip svarbiausia, kad jame nesiveistų dulkių erkutės, štai kur pagrindinis alergenas 4u.gif
Atsakyti
mieli mamukai, turiu jums vieną nedidelį patarimuką, manau tai žino visi, gal ne visada kreipiama į tai dėmesį...prieš visokias alergijas ir BA reikia daug dėmesio skirti žmogiuko imuniteto stiprinimui, ir dar, kaip nekeista, svarbu palaikyti žarnyno mikroflorą, kad nebūtų disbakteriozės, todėl patartina vartoti acidofilus ir kt bakterijas profilaktiškai taip pat ir po antibiotikų vartojimo...
čia sakau iš asmeninės patirties, rašiau jau tikriausiai, kad man LT nustatė BA, o Izraelyje pasakė, kad mano pagrindinė problema alergija ir yra tik kai kurie BA simptomai. Tai va, praėjusi imuniteto stiprinimo procedūras ir išgėrusi bakterijų kursą, taip pat periodiškai vartoju vitaminus, tai jau pusę metų nė mažiausio simptomo nieko ir visiškai be vaistų, net peršalimo ligomis nesirgau, kas man didelė retenybė, nebereikia nė salbutamolio ar singulairo, gerai dar nesutikau hormonų vartoti, kuriuos norėjo skirti doh.gif taigi dar ir dar kartosiu, mūsų medikai toli gražu nėra tiek kompentatingi, kiek norėtūsi schmoll.gif ir jeigu turėtumėt galimybę nuvykti prie Negyvosios jūros, patikėkit manim, sulauktumėt tikrai puikių rezultatų ir palengvėjimo, kurio neįvertinsi jokia pinigine suma..tik susidūręs su tuo momentu, kai atrodo taip trūksta oro, kad tuoj gali uždusti, gali suprasti kiek daug reiškia normaliai laisvai kvėpuoti thumbup.gif

PS beje hormonai ir hormoniniai tepaliukai silpnina imunitetą, pati naudojau Celestoderm, dabar atpratinu savo odą po truputį nuo jo, reikia į paprastą nehormoninį tepaliuką įmaišyti lašelį Celestodermo, tada šiek tiek apgauname organizmą, rezultatas aišku ne momentinis, kaip pasitepus Celestoderm, bet po truputį oda atpranta nuo jo, tegu mokosi pati kovoti su alergija thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Euforija: 30 gegužės 2006 - 14:18
QUOTE(Agatas1 @ 2006 05 30, 07:47)
Sveikos, mamytės 4u.gif Gal kuri žinot, ar galima būti alergišku kokosiniam čiužinukui?

As tai savo vaikinui kokosini ciuzini del visa ko ivilkau i plastikata.
Dabar viesedami anglijoje atradom purskalus Fabreze ir antidast, kurie neutralizuoja dulkiu erkuciu kvapus, juos uzpurskus ant kilimu , minkstu foteliu uzuolaidu. Musu sunui tai tikrai veikia.
Papildyta:
QUOTE(gabrielelis @ 2006 06 06, 01:33)
As tai savo vaikinui kokosini ciuzini del visa ko ivilkau i plastikata.
Dabar viesedami anglijoje atradom purskalus Fabreze ir antidast, kurie neutralizuoja dulkiu erkuciu kvapus, juos uzpurskus ant kilimu , minkstu foteliu uzuolaidu. Musu sunui tai tikrai veikia.

Saunuole euforija, vis primeni kokiu geru dalyku.
Reiks vel pradet gerti bakterijas.
Imuniteta labai gerai stiprina alijosiaus sultys, zuvu taukai.
O kuo ta negyvoji jura tokia ypatinga? Ar musu jura netaip pat gerai gydo?
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
pasipasakosiu ir as. Mes taip pat turim bronchine astma, nustate ja mums, kai buvo 3.5 metuku, dabar jau 5.5.
o nustatem tai labai paprasatai, nes alergiskas vaikas buvo nuo pat gimimo, bet kai prasidejo siaubingi bronchitai, dusimai ir pan., tai su vyru tiesiog nebeistverem ir nuejom privaciai, nes musu gydytoja nuolat kartojo, kad jam alergija, reikia daryti tyrimus, bet kazkodel vis buvo ne laikas tyrimams.
Taigi nuvaziavom i Grybo gatve, padare visus reikiamus tyrimus ir iskart pasake, kad vaziuotume i Santariskes pasitivrtintume astma, gausime kompensuojamus vaistus.
Taigi apsilankem Santariskese, vaikui buvo padaryti tyrimai ant rankytes ir jie tiesiog nieko labai neparode, o pagal kraujo tyrimus, didziausia alergija, berods 4 klase, tiksliai nebepamenu, yra berzui, taip pat nemaza kambario dulkem ir dar keleta aplinkos veiksniu. O Santariskes tada tiesiog neturejo atskirai berzo, kad galetu nustatyti alergija jam, o tik lapuociu misinys buvo. Vienu zodziu, esu isitikinusi, kad geriausiai rezultatus parodo kraujo tyrimai.
Labai tikejausi, kad isaugsim ta astma, bet dabar vilciu jau mazai liko, nes pasirodo, jinai paveldeta verysad.gif
Labai nenoriu tu hormonu duot vaikui, todel siuo metu vaistu nuolat nebenaudojam, duodam tik tada, kai yra pablogejimas.
O kai nustate astma, tai tada visus metelius kiekviena diena gerem Singulair (ji tik pirmus tris menesius, po to pertrauka), Flixotida ir Salbutamoli.
Kazkaip susigyvenom mes su astma ir bandom su ja draugauti, nes daugiau nieko kito nebelieka
Tikiuosi aiskiai parasiau, nes minciu daug ir norisi viska kuo aiskiu ir issamiau parasyt ax.gif
QUOTE(Agatas1 @ 2006 05 30, 06:47)

Esu isitikinusi, kad tikrai gali verysad.gif
Is musu patirties: vyro brolis astmininkas gali miegoti tik naturalioj avies kailio patalynej be jokiu uzvalkalu, o mums tokia patalyne yra didziausia tragedija blink.gif uztenka menkiausio prisilietimo, ir ismeto didziausiais plemais ir pan..
Atsakyti
Mano dukrai šiandien pripažino bronchinę astmą. Gavom ir Flixotidą. Iki šiol užtekdavo salbutamolio, bet šįsyk liga taip įsismarkavo, kad teko skubiai kreiptis į alergologą...Prieš metus jai nustatė alergiją katei, medžiams ir žolei. Tik pasilenkia mano panelė prie gėlės lauke - ir verysad.gif kosulys ...
Atsakyti
QUOTE(Gilaja @ 2006 06 06, 10:05)

Taigi apsilankem Santariskese, vaikui buvo padaryti tyrimai ant rankytes  ir jie tiesiog nieko labai neparode, o pagal kraujo tyrimus, didziausia alergija, berods 4 klase, tiksliai nebepamenu, yra berzui, taip pat nemaza kambario dulkem ir dar keleta aplinkos veiksniu.

o nebandei oro valytuvo, mes turim, aš visad galvojau, kad pas mus namie geras oras, nes gyvenam pamiškėje, toli nuo centro, kai po savaitės pamačiau filtrą, vos neprisėdau kur stoviu, koks jis baisus ir užsinešęs doh.gif tai kuom mes kvėpuojam doh.gif
Papildyta:
Vaižgante 4u.gif
Atsakyti
Buvom šiandien pas pulmonologę Karoliniškėse. Labai simpatiška gydytoja.
Nuliūdino, kad vaistus vartoti teks visą vasarą...
Gal kartais žinot gerą masažistę, atvažiuojančią į namus? Reikėtų mano panai masažų, nes per mažai kosti...
Atsakyti
O aš kažkurią dieną galvojau, kad nežinau, kokia yra pirmoji pagalba, užėjus priepuoliui unsure.gif Įsivaizdavau tokią situaciją: esame kur nors kaime, užeina priepuolis, labai stiprus, kokia nors gydytoja toli... Ką daryti, tarkim jei salbutamolis nepadeda unsure.gif Gal dar kokių vaistų reikia vežiotis, gal prednizoloną? Bet tada kokios jo dozės turėtų būti, gal adrenaliną? unsure.gif
Gal jūs žinot? Kažkaip vasarą vis palėksim kaiman kur nors, tai tokios mintys galvoj sukas...
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2006 06 12, 21:35)
O aš kažkurią dieną galvojau, kad nežinau, kokia yra pirmoji pagalba, užėjus priepuoliui  unsure.gif  Įsivaizdavau tokią situaciją: esame kur nors kaime, užeina priepuolis, labai stiprus, kokia nors gydytoja toli... Ką daryti, tarkim jei salbutamolis nepadeda  unsure.gif Gal dar kokių vaistų reikia vežiotis, gal prednizoloną? Bet tada kokios jo dozės turėtų būti, gal adrenaliną? unsure.gif
Gal jūs žinot? Kažkaip vasarą vis palėksim kaiman kur nors, tai tokios mintys galvoj sukas...

kai maniškiam buvo labai stiprus dūsimas, tai jam ligoninėje davė dvigubą salbutamolio dozę, po 20 min vėl dvigubą, po 20 vėl dvigubą. Bet čia buvo ligoninėje, kur kas 10 min jį "klausydavo"
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2006 06 12, 22:01)
kai maniškiam buvo labai stiprus dūsimas, tai jam ligoninėje davė dvigubą salbutamolio dozę, po 20 min vėl dvigubą, po 20 vėl dvigubą. Bet čia buvo ligoninėje, kur kas 10 min jį "klausydavo"

Na su salbutamoliu visus tuos fintikus žinau, Patricijai kažkada buvo stiprus priepuolis, tai buvo salbutamolis, prednizolonas ir vėl salbutamolis, taip kaip aprašei, kas 20 min. dvigubom dozėm su gydytojos priežiūra. Bet pagalvojus, o jei tuo tarpu esi kažkur toli...
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2006 06 13, 08:06)
Na su salbutamoliu visus tuos fintikus žinau, Patricijai kažkada buvo stiprus priepuolis, tai buvo salbutamolis, prednizolonas ir vėl salbutamolis, taip kaip aprašei, kas 20 min. dvigubom dozėm su gydytojos priežiūra. Bet pagalvojus, o jei tuo tarpu esi kažkur toli...

tai manyčiau taip ir darai ir tuo tarpu kuo skubiau į ligoninę veži g.gif
Na iš tikro ir aš niekad negalvojau apie tai g.gif
o prednizoloną kvėpavot? nes maniškiam tai geriamas buvo g.gif
Atsakyti
Patricijai leidžiamas prednizolonas buvo...
Atsakyti