Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

katuka pas ką tu eini, skmabink įkabinetą ir tarkis su gydytoju, sumokėsi jam wink.gif jei kas aš turiu kabineto tel. man davė, pasiskabint susitart kada ateit

ruta, sunku žodžiais ką pasakyt, bet labai labai tave užjaučiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DAISY: 13 gegužės 2006 - 08:23
QUOTE(ruta33 @ 2006 05 12, 22:05)
Žinoma skaudu.Vien perskaičius tuos žodžius ašaros pasipylė.Taip jis užduso, labai sunkus priepuolis, nespėjo greitoji atvažiuot, nepadėjo net vaistai.Baisu buvo, nenoriu prisimint, nebegaliu rašyt  cry.gif

Rutele,
atleisk, kad mes mamytes gal per daug kamentinejame tave. as zinau kaip tau buvo baisu, galiu isivaizduoti, nes mano sunui kai nakti uzejo priepulis su dusuliu, pati taip issigandau, taciau aciu dievui praejo. is isivaiduok, jis nuo mazens niekam niekam nebuvo alergiskas ir se tau. kosulys dusulys, nei is sio nei is to. o dabas jau ir asta turbut jau galutinai pripaisys verysad.gif siaubas... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(DAISY @ 2006 05 13, 08:22)
katuka pas ką tu eini, skmabink įkabinetą ir tarkis su gydytoju, sumokėsi jam  wink.gif jei kas aš turiu kabineto tel. man davė, pasiskabint susitart kada ateit
ruta, sunku žodžiais ką pasakyt, bet labai labai tave užjaučiu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

daisy, jei kalba eina apie pulmonologu kabineta klinikose, gal gali man parasyti kabineto numeri. atsitiko tokia problema, kad tuiu taloneli antradieniui ir negalesime ateiti noriu persitarti kitai dienelei paskambinus, labai dekui ir lauksiu telefoniuko.
o tu katuka, tikrai sumokek, idek kaip as 50 lt i kisene ir eilei laukti nereikes i ziures visai kitaip kaip i zmogu, tikrai patariu 4u.gif
Atsakyti
katyte - 32 63 25
Atsakyti
QUOTE(ruta33 @ 2006 05 12, 23:05)
Žinoma skaudu.Vien perskaičius tuos žodžius ašaros pasipylė.Taip jis užduso, labai sunkus priepuolis, nespėjo greitoji atvažiuot, nepadėjo net vaistai.Baisu buvo, nenoriu prisimint, nebegaliu rašyt  cry.gif

Aš labai atsiprašau, kad paklausiau verysad.gif

Daisy, Katyte, aš einu pas Kačinską, pas tą patį kaip tu, Daisy, man atrodo smile.gif Aš šiaip jo ir mobilų turiu, tai gal ir reiks paskambint...
Atsakyti
verysad.gif Katuka, nereik atsiprašinėti, kad klausi. Ką tik aptikau ASTMA
gal kam bus naudinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta33: 14 gegužės 2006 - 21:17
[quote=katuka,2006 05 12, 19:07]
Va šiandien skambinau į Klinikas, tai anksčiausiai talonas buvo birželio 20 d., ir net ne pas mūsų gydytoją, kur visada einam. sad.gif
Manau, ir mums laikas apsilankyti kur privačiai. O kur tu, gabrielėli, ėjai? Kiek mokėjai? Mane tik stabdo, kad privačim nežinos viso ligos vystymosi, o Klinikose viskas kortelėj yra, tik klausimas, ar jie ką nors žiūri į tą kortelę g.gif

Sveikute, Katuka,

Mes buvom privacioj klinikoj savanoriu prospekte, nepamenu pavadinimo nei tikslaus adreso. Radau tik telefona (pasilikus del visa ko). Klinikos tel 407827.
Reikia prasyt kad uzrasytu pas vaiku alergologa. Greiciausiai pas daktara pateksit arba ta pat arba sekancia savaite. Mum tai buvo tuo metu labai blogai. Tai as vos neverkianti pas ta daktare ejau, net nerisliai kalbejau nuo nervu. O ji tokia grieztoka, bet pamate kad mum tikrai blogai. Tai pasikviete pas save i valdiska darba ir net nemokamo elidelio israse. As mokejau 60lt.
Atrodo isigilino i musu problema, isklause.
As dabar gailiuos, kad anksciau su kudikeliu, nesugalvojau kreiptis privaciai. Vis tose klinikose verkdavau maldaudavau be eiles...
sekmes su daktarais bigsmile.gif
Atsakyti
Mano vaikai astmos neturi, tik alergiski, ypac mergaite buvo vaikysteje raudonzande. Jokiu pieno produktu ir tik hipoalerginiai misiniai. Bet isaugo. Dabar tik kai kosti, tai daznai jau reikia ne tik nuo kosulio, bet ir bronchus plecianciu, nes labai jau uzsikosti, kartais net neamu. Gerai, turime tokia gyd. Sulciene is Antakalnio buvusios specligonines vaiku skyriaus, visada padeda.
As dar ziurejau, yra dar naujas toks internetinis puslapis apie astma www.astmoskotrole.lt vyresniems vaikams ir jaunimui, bet visai fainas ir linksmas. Vis kazkokiu naujienu ideda. Jei idomu, paziurekit. thumbup.gif
Atsakyti
Na va pasipasakosim mes, buvom pas pulmonologą, jis iškart pasakė, kad pripažintų astmą reikia atlikt alergeninį tyrimą, atlikom mišrų, nei vienam komponentui nėra alergiškas - išvada astmos nėra, tik va pasirodo mum astmos priepuolius kelia ne alergenas, o infekcija, nes dabar gal peršalo ar infekciją pasigavo ir vėl dūsta, vėl salbutamolis doh.gif tarpinės neturim tai vis tuo pačiu ineralinio buteliu naudojamės doh.gif
Nu negaliu kaip pikta, pagal pulmonologą mes sveiki, bet, kad vaikas dūsta niekam neįdomu doh.gif
ką mokėjom tuos pinigus alergenam tirt geriau tarpinę būčiau nusipirkus doh.gif
bet kaip įdomiai, pamatė, kad alergenai neigiami, tai gal galvojo, kad išsigalvoju, kad sakė, pas jį nereik eit, viskas gerai. nebežinau
ai negaliu susinervinau ir tiek doh.gif kodėl nesigilino tada kas kelia priepuolius?
nes kiek pamenu visad dūsimas buvo kaip rimčiau susirgdavo g.gif
Atsakyti

doh.gif doh.gif doh.gif
Absurdų absurdas...
Mūsų didžioji pvz. alergiška beržams, bet jai niekad jokių pablogėjimų net per patį beržų žydėjimą nebūna, net alerginės slogos... O kosulius ir plaučių "cypimą" visada sukelia virusai. Dabar kažkaip mažiau, bet anksčiau dėl menkiausios slogos "dėdavau į kelnes".
Jai astmą pripažino po to, kai persirgo stipriu plaučių uždegimu, o po mėnesio vėl atsirado plaučiuose karkalų. Tada darė tik kraujo tyrimą IgE nustatyti (jei gerai atsimenu blush2.gif ) ir to pakako. Alergenams tyrimą darė tik po to.
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2006 05 23, 09:43)
Na va pasipasakosim mes, buvom pas pulmonologą, jis iškart pasakė, kad pripažintų astmą reikia atlikt alergeninį tyrimą, atlikom mišrų, nei vienam komponentui nėra alergiškas - išvada astmos nėra, tik va pasirodo mum astmos priepuolius kelia ne alergenas, o infekcija, nes dabar gal peršalo ar infekciją pasigavo ir vėl dūsta, vėl salbutamolis  doh.gif  tarpinės neturim tai vis tuo pačiu ineralinio buteliu naudojamės doh.gif
Nu negaliu kaip pikta, pagal pulmonologą mes sveiki, bet, kad vaikas dūsta niekam neįdomu doh.gif
ką mokėjom tuos pinigus alergenam tirt geriau tarpinę būčiau nusipirkus  doh.gif
bet kaip įdomiai, pamatė, kad alergenai neigiami, tai gal galvojo, kad išsigalvoju, kad sakė, pas jį nereik eit, viskas gerai. nebežinau
ai negaliu susinervinau ir tiek  doh.gif kodėl nesigilino tada kas kelia priepuolius?
nes kiek pamenu visad dūsimas buvo kaip rimčiau susirgdavo g.gif

Astmos rūšys:

A. Alerginė astma (extrinsic asthma).
- Genetiškai disponuotų atopiškų kvėpavimo takų sensibilizavimasis aplinkos alergenais.
B. Nealerginė astma (intrinsic asthma)
- Infekcijos sukelta astma.
- Cheminių arba fizinių faktorių sukelta astma, pvz.,dulkių, šalto oro, gastroegzofaginio refliukso.
- Krūvio astma ypač vaikams ir jaunuoliams.
- Analgetikų sukelta pseudoalerginė reakcija PAR ; analgetikų netoleravimas, analgetinė astma.
C. A ir B formų derinys.

Keista, kad pulmonologas verčia daryti alergenų testą. Bet matyt jiems to reikia. Mes irgi darėm iki astmos diagnozės patvirtinimo ir tuo metu, pagal juos, alergijos nebuvo, t.y. mišraus testo stulpelyje "klase" buvo nuliai. Tačiau stulpelis "LU" (mes tyrimus darėm Alergologijos centre) rodė jautrumą tam tikriems alergenams. Tuo metu sūnus buvo metų amžiaus, o dabar 3 metų ir toks alergiškas viskam pasidarė doh.gif
O astmos diagnozę gavom dėl dažnų bronchitų ir plaučių uždegimų, ir dūsdavo tik pasigavęs kokią infekciją. O šį pavasarį prasidėjo alergija žiedadulkėms, tai dūsta labai dažnai.
Atsakyti
Na va mum nealerginė astma, tai kodėl pasakyta, kad viskas gerai doh.gif
ai nesvarbu gavau šiandien inhaliatorių - gydysimės efektyviau.
Turbūt po 3 kartų pripažins astmą jei infekcinė ji. Mum jau 2 kartai.
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif Gal kuri žinot, ar galima būti alergišku kokosiniam čiužinukui?
Atsakyti