Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

jalkamile, gali būt, kad taviškė alergiška, svarbu nustayt alergeną - gal patalynė, gal erkutės, gal tabako kvapąkas parneša, jei ir namie nerūko, bet rūko lauke, plaučiuose lieka alergeno, dėl šios priežasties, mano vyras metė rūkyt, nes ir po keik laiko iškvepiant, rūkančio žmogaus iškvepiamas oras gali erzinti. gali būt, kad net statybinėse medžiagose esantis kažkokie priedai gali erzinti, čia labai daug gali... gali...
Šiaip aš nusipirkau tokį daiktą - oro jonizatorių, jis LT kainuoja aipe 260 pigiausias, tokį pat DB aš pirkau už 100 lt. Jis naikina visokius "blogiukus" patalpoje.
Papildyta:
na paprašyk siuntimo pas pulmonologą ar alergologą, gal tau labiau padės wink.gif
mes čia galim patarinėt, bet kaip iš tikro yra gali nustatyt tik gydytojas
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2006 05 12, 09:10)
jalkamile, gali būt, kad taviškė alergiška, svarbu nustayt alergeną - gal patalynė, gal erkutės, gal tabako kvapąkas parneša, jei ir namie nerūko, bet rūko lauke, plaučiuose lieka alergeno, dėl šios priežasties, mano vyras metė rūkyt, nes ir po keik laiko iškvepiant, rūkančio žmogaus iškvepiamas oras gali erzinti. gali būt, kad net statybinėse medžiagose esantis kažkokie priedai gali erzinti, čia labai daug gali... gali...
Šiaip aš nusipirkau tokį daiktą - oro jonizatorių, jis LT kainuoja aipe 260 pigiausias, tokį pat DB aš pirkau už 100 lt. Jis naikina visokius "blogiukus" patalpoje.
Papildyta:
na paprašyk siuntimo pas pulmonologą ar alergologą, gal tau labiau padės wink.gif
mes čia galim patarinėt, bet kaip iš tikro yra gali nustatyt tik gydytojas

TAI VA KAD TA MUSU DAKTARE DAR LIEPIA PALAUKT,O MAN JAU STOGAS BAIGIA NUVAZIUOT,KAI MATAI 2-AS MENUO VAIKA KOSINTI IR NEZINAI KAIP PADET.BET JAU DABAR KARINGAI NUSITEIKSIU IR KITA SAVAITE PRASYSIU SIUNTIMO,O PAS KA GERIAU PULMONOLOGA AR ALERGOLOGA,NES JI TIKRAI PUSINES IR KLAUS TAI PAS KA NORIT SIUNTIMA.

GAL GALETUMET KA REKOMENDUOT,AR TIE TYRIMAI MOKAMI,AR GERIAU KUR PRIVACIAI LEKTI.MES ESAM IS JURBARKO,TAI NELABAI KA IR ZINOM blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2006 05 10, 08:10)
O mano dukrai nosis pradėjo bėgti  unsure.gif  Pernai taip nebuvo. Bet labai įdomiai ta nosis bėga: atsikėlus ryte po miego, trumpai, paskui apstoja, po to vėl po pietų miegelio, ir vėl apstoja, šiąnakt ir naktį bėgo gal valandą, paskui vėl apstojo  unsure.gif  Lauke nosis nebėga... Tai ir nežinau čia šienligei viską paišyti, ar ne?

Man tai kazkaip panasu, kad lovoj kazkas netaip. Gal perplauk patalyne.
Nes mano vaikinui tai kai buna nuo berzu alerg sloga, tai tik lauke arbai kai atviras langas, o namie praeina. O jum ziuriu atvirksciai.
Gal ciuzinukas netikes, gal dulkiu erkutes? Maniskis vis dar miega ant celofanu ivilkto ciuzinio, o patalyne vis dar skalbiu kas savaite...

Ech... sunku mums... pastoviai turim but "sekliai morkos"... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Katyte1977 @ 2006 05 10, 14:09)
As norejau jusu Mamyte paklasuti,
ar tikrai labai baisi liga yar ta bronchine astma?
bet svarbiausia, kad vaikui 8 metai ir mes niekada NIEKAM nebuvome iki tol alergiski. ir nezinau jei tai astma tai is kur ji islido ir kodel butent dabar?

Nezinau, ar baisi ta liga astma. Juk, kai pritaiko gydyma, tai dusulio visai nebuna.
Yra juk ir baisesniu ligu...
Ir is vis bronch. astma dabar tokia populiasi, tiesiog civilizacijos rykste...
Dabar labai daug vaiku ir vyresniu mokyklinumku suserga sia liga...
Bet kiek girdejau ir issikapsto (daznai).
Gal reiketu kazkaip naturaliom priemonem + dar pastiprint organizma...
Mes tai geriam alijosiaus sultis.

Papildyta:
QUOTE(ruta33 @ 2006 05 10, 22:02)
verysad.gif Iš manęs ši liga atėmė vaiką. Nors beveik visą gyvenimą gydėmės, buvome Palangos Gintaro sanatorijoje, daug kartų gulėjome renimaciniuose skyriuose. Kovojome su šia liga, tačiau ji mus įveikė. verysad.gif
Mano sesuo vaikystėje irgi sirgo astma, bet ji išgijo, kaip sakoma išaugo iš jos, aš taip pat alergiška.Man šienligė.Visą vasarą ašaroja akys, čiaudau, vartoju vaistus kurie man padeda.

Uzjauciu. Kazkas baisaus . Pirma karta girdziu toki atveji. verysad.gif
Atsakyti
Na va mes grįžom iš pulmonologo, kol kas nieks neaišku; t.y. tiksliai neįvardino, kad maniškiam astma, padarė tyrimus, kitą savaitę pasakys, jei bus nors vienam iš 36 alergenų atsakymas teigiams iškart paišo astmą, nes mano giminėje yra astminikų.
O akd bus neabejoju, nes nuo ko tie dūsuliai, abejoju ar pas 10 mėn kūdikį jie gali būt nerviniai
Atsakyti
[quote=jolkamile,2006 05 12, 08:58]

JAU 2MEN MANO MAZOJI KOSEJA,IS PRADZIU BUVO PARAUDUSIOS TONZILES,TEMPERATURA.PASKUI ATSIRADO KARKALAI.

BIJAU ,KAD NEISIVYSTYTU ASTMA,NES JI NUO MAZUMES ALERGISKA.

mum tai buna sausas kosulys ir svilpimas toks... o pas gydytojus kreiptis reiketu.
Mes tai lankemes pas Kudzyte klinikose. Bet nepasakyciau kad man ji patiko. Ilgos eiles klinikose. Mum visus vaistus ir gydyma pritaike 3 ligoninej kaune.
Atsakyti
Klinikose mes laukėm 1,5 mėn. kol patekom pas gydytoją doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2006 05 12, 14:00)
Na va mes grįžom iš pulmonologo, kol kas nieks neaišku; t.y. tiksliai neįvardino, kad maniškiam astma, padarė tyrimus, kitą savaitę pasakys, jei bus nors vienam iš 36 alergenų atsakymas teigiams iškart paišo astmą, nes mano giminėje yra astminikų.
O akd bus neabejoju, nes nuo ko tie dūsuliai, abejoju ar pas 10 mėn kūdikį jie gali būt nerviniai

Musu panasi istorija. Astma nustate 1metu ir 4men . O iki to laiko man atrodo irgi buvo dusuliai, bet gerb medikai pasake kad tokio amziaus vaikams dazniausiai buna kaltas maistas. (O plauciu net nepaklause). O jam jau tada buvo kaltas ne maistas o visas ilgas sarasas ikvepiamu alergenu... liudna...
Papildyta:
QUOTE(DAISY @ 2006 05 12, 14:08)
Klinikose mes laukėm 1,5 mėn. kol patekom pas gydytoją doh.gif

Per tiek laiko ir numirt galima. Mes tai nelaukem isiprasem isiverkem anksciau.
Bet kas is to... Jei jie taip aplaidziai ziuri.
Mes tai ir privaciai ejom neapsikente.
Atsakyti
QUOTE(gabrielelis @ 2006 05 12, 13:45)
Musu panasi istorija. Astma nustate 1metu ir 4men . O iki to laiko man atrodo irgi buvo dusuliai, bet gerb medikai pasake kad tokio amziaus vaikams dazniausiai buna kaltas maistas. (O plauciu net nepaklause). O jam jau tada buvo kaltas ne maistas o visas ilgas sarasas ikvepiamu alergenu... liudna...
Papildyta:
Per tiek laiko ir numirt galima. Mes tai nelaukem isiprasem isiverkem anksciau.
Bet kas is to... Jei jie taip aplaidziai ziuri.

na taip, klinikose eiles nezmonskos, bet kaip idedi 50 lt (kaip mes) i kisene, tai staigiai be eiles pasikviecia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2006 05 12, 07:15)
o ta tarpinė su kaukute? tinkama mažam vaikui ?
jei mum nepaskirtų šiandien aš juos paimčiau 4u.gif nes mes per nupjautą didelį mineralinio butelį dabar kvėpuojam  doh.gif

Ta tarpinė be kaukutės, leliukam netinka.Ji skirta didesniems, per vieną pusę purški vaistus, o kitą apžiojęs kvėpuoji. verysad.gif
Atsakyti
NIU TAI JEIGU TOKIOS EILES g.gif ,TAI SAKES,JAU 2MEN PRALAUKEM DABAR DAR DU LAUKT,TAI TIKRAI VAIKUI GALI LIGA PRISAUKT JAU RIMTESNE verysad.gif

IR KOKIOJ MES VALSTYBEJ GYVENAME doh.gif BAISU sad.gif
Atsakyti
QUOTE(gabrielelis @ 2006 05 12, 14:45)

Va šiandien skambinau į Klinikas, tai anksčiausiai talonas buvo birželio 20 d., ir net ne pas mūsų gydytoją, kur visada einam. sad.gif
Manau, ir mums laikas apsilankyti kur privačiai. O kur tu, gabrielėli, ėjai? Kiek mokėjai? Mane tik stabdo, kad privačim nežinos viso ligos vystymosi, o Klinikose viskas kortelėj yra, tik klausimas, ar jie ką nors žiūri į tą kortelę g.gif

Ruta33, labai užjaučiu dėl netekties. Jei tau skaudu, gali neatsakyti, bet tavo vaikutis užduso? Ta prasme, kaip stipriai astma jam pakenkė?
Atsakyti
Žinoma skaudu.Vien perskaičius tuos žodžius ašaros pasipylė.Taip jis užduso, labai sunkus priepuolis, nespėjo greitoji atvažiuot, nepadėjo net vaistai.Baisu buvo, nenoriu prisimint, nebegaliu rašyt cry.gif
Atsakyti