As norejau jusu Mamyte paklasuti,
ar tikrai labai baisi liga yar ta bronchine astma?
va uz poros valandu turesiu atsakyma, labai labai nerimauju
taciau vaiko naktiniai ir rytiniai kosuliai mane taip prigasdino ir prikankino, kad sakes. o va sianakt isgere singulatr, kuria dave pabandyti pulmonologe ir visa nakti ismiegojo, nekosejo.
bet svarbiausia, kad vaikui 8 metai ir mes niekada NIEKAM nebuvome iki tol alergiski. ir nezinau jei tai astma tai is kur ji islido ir kodel butent dabar?
QUOTE(Rencike @ 2006 05 10, 13:22)
Aš norėjau paklausti, kelinto laipsnio adenoidus siūlo operuotis, nes mūsų sūnui irgi rado II laipsnio, taip pat turim bronchinę astmą. Irgi siūlo operuotis.
zinok dukros, tai net nepaklausiai, kokio dydzio. Paprasciausiai gydytoja santariskese apziurejusi pasake, kad jai operacija yra butina, nes dar ir nosies pertvara pakrypusi yra. Tai as ir nesigincijau. Paskui dar pas pussesere patarimo paklausiau ( jinai pediatrija baige), ir kai jos atasakymas irgi buvo operuotis, tai ir nebesvarstau, o moraliskai ruosiuosi ligoninei, nes operacija darys abiems iskart
Iš manęs ši liga atėmė vaiką. Nors beveik visą gyvenimą gydėmės, buvome Palangos Gintaro sanatorijoje, daug kartų gulėjome renimaciniuose skyriuose. Kovojome su šia liga, tačiau ji mus įveikė.
Mano sesuo vaikystėje irgi sirgo astma, bet ji išgijo, kaip sakoma išaugo iš jos, aš taip pat alergiška.Man šienligė.Visą vasarą ašaroja akys, čiaudau, vartoju vaistus kurie man padeda.
Mano sesuo vaikystėje irgi sirgo astma, bet ji išgijo, kaip sakoma išaugo iš jos, aš taip pat alergiška.Man šienligė.Visą vasarą ašaroja akys, čiaudau, vartoju vaistus kurie man padeda.
sveika Ruta,
as labai labai tave uzjauciu...
taciau gal man gali papasakoti is patirties ka man reiketu zinoti apie sia liga. ka raso knygose, as zinau, taciau gal pasidalintum patirtimi, i ka reiketu atkreipti emesi, ko vengti. o nuo keliu metu tavo berniukas sirgo sia liga? kokius vaistus vartojote? pas kokia gydytoja gydetes?
dekui tau, atsakyk jei gali
as labai labai tave uzjauciu...
taciau gal man gali papasakoti is patirties ka man reiketu zinoti apie sia liga. ka raso knygose, as zinau, taciau gal pasidalintum patirtimi, i ka reiketu atkreipti emesi, ko vengti. o nuo keliu metu tavo berniukas sirgo sia liga? kokius vaistus vartojote? pas kokia gydytoja gydetes?
dekui tau, atsakyk jei gali
Labas Katyte, tikiuosi, kad tavo vaikui nenustatys šios ligos.Mano berniukas susirgo būdamas tryjų.Kai užeidavo priepoliai tai naudodavom Ventoliną arbą Salbutamolį.O vaistų tai naudojom daug, tikriausiai kokie atsirasdavo nauji tuos ir skyrdavo.Ir Flixotidą, seretidą ir dar visokių, nebeturiu kompensuojamųjų vaistų knygelės, neturiu kur pažiūrėt.Mano vaikui dažniausiai priepoliai būdavo kai jis peršaldavo. Na taip pat nuo rūkalų ir didesnio fizinio krūvio.Baisiausia buvo kai susirgo mažesnis vaikas ir pradėjo kvėpuot su cypimu, daktarė sakė, kad ir jam gali būt astma, bet kai buvo mažesnis.Galvojau išprotėsiu, kad abu vaikai serga ta pačia liga. Bet jau dabar kokius keturis metus viskas mažajam gerai, o šiemet net gripu nesirgo.
O vyresnysis tai labai dažnai sirgdavo plaučių uždegimais, bronhitais.Kažkada kai dar buvo mažas gydytojos prašiau į sanatoriją tai pasakė kodėl jam reiktų į ją, ir nedavė siuntimo.
O vyresnysis tai labai dažnai sirgdavo plaučių uždegimais, bronhitais.Kažkada kai dar buvo mažas gydytojos prašiau į sanatoriją tai pasakė kodėl jam reiktų į ją, ir nedavė siuntimo.
Dekui, Ruta, kad atsiliepei, na mes buvome pas gydytoja, lyg sake, kad vis delto astma
paskyre salbutamoli inhaliuoti 4 kartus dienoje 2 savaites paskui pasirodyti ir darys meginius alergijai nustatyti.
maniskis sportuoja, kaip tik po fizinio kruvio nieko, o aplamai jis persalimo ligom tik nuo rugsejo eme sirgti kai pradejo i mokykla eiti, daznai pakosedavo, bet pask savaite ypatingai. ypac naktimis ir ryte tik atsikeles.
o gal tu zinai kokiu gydytoju geru? ir aplamai ar tai yra pagydoma?
paskyre salbutamoli inhaliuoti 4 kartus dienoje 2 savaites paskui pasirodyti ir darys meginius alergijai nustatyti.
maniskis sportuoja, kaip tik po fizinio kruvio nieko, o aplamai jis persalimo ligom tik nuo rugsejo eme sirgti kai pradejo i mokykla eiti, daznai pakosedavo, bet pask savaite ypatingai. ypac naktimis ir ryte tik atsikeles.
o gal tu zinai kokiu gydytoju geru? ir aplamai ar tai yra pagydoma?
Skaudu skaityti, kad ši liga kartais būna tokia negailestinga.
mano sūnui taip pat diagnozuota BA, bet negalvojau, kad ji gali būti tokia baisi liga. Aš per daug nekreipiau dėmesio. Įdomu, kada reiktų stipriai sunerimti, kada ji gali pasidaryti pavojinga , nes dabar vartojam vaistus ir lyg viskas tvarkoj.
Beje dėl tos tarpinės dabar ji jau vėl kompensuojama, mums šiandien išrašė ir jau nusipirkom. Čia toji vaikiška, kur su kauke.
mano sūnui taip pat diagnozuota BA, bet negalvojau, kad ji gali būti tokia baisi liga. Aš per daug nekreipiau dėmesio. Įdomu, kada reiktų stipriai sunerimti, kada ji gali pasidaryti pavojinga , nes dabar vartojam vaistus ir lyg viskas tvarkoj.
Beje dėl tos tarpinės dabar ji jau vėl kompensuojama, mums šiandien išrašė ir jau nusipirkom. Čia toji vaikiška, kur su kauke.
QUOTE(DAISY @ 2006 05 11, 19:49)
ruta, labai užjaučiu
na mes ryt einam pas pulmonologą, įdomu ką pasakys dabar lyg geriau ... lyg...
Papildyta:
Katyte, ar jum tarpinę paskyrė kompensuojamą ? o gal didesniems nereik tarpinės?
na mes ryt einam pas pulmonologą, įdomu ką pasakys dabar lyg geriau ... lyg...
Papildyta:
Katyte, ar jum tarpinę paskyrė kompensuojamą ? o gal didesniems nereik tarpinės?
mes tarpines dar neturime, dar nepaskyre, tik liepe susikonstruoti patiems, tai pasidareme is jogurto buteliuko. nes sake po 2 savaiciu pasirodyti, tai kaip as supatau gal jos nereikes? dabar inhaliuojame 4 kartus per diena
QUOTE(Katyte1977 @ 2006 05 11, 22:31)
mes tarpines dar neturime, dar nepaskyre, tik liepe susikonstruoti patiems, tai pasidareme is jogurto buteliuko. nes sake po 2 savaiciu pasirodyti, tai kaip as supatau gal jos nereikes? dabar inhaliuojame 4 kartus per diena
Na mano sesuo vaikystėje sirgo, o dabar viskas gerai, kaip rašiau ji išaugo iš ligos.Kažkur girdėjau, kad paauglystėje, per brendimą jei išgyjama tai visam laikui.Aš turiu kažkur tą dūdą ar kaip ten ji, nu tą tarpinę ir dar lygtai spirometrą kur matuoti kvėpavimo stiptumą, galiu atiduoti, man vistiek nebereik .Gal kam padės astmos būklę kontroliuoti.
Papildyta:
QUOTE(Katyte1977 @ 2006 05 11, 18:54)
Na ką aš galiu pasakyti, Žaliakalnio šeimos klinikoje dirba Rūtelė Kalasiūnienė, man ji patiko, bet ten mokama pas ją, ir nežinau ar dar dirba.Mes gydėmės klinikose pas V.Misevičienę, bet man tai ji nelabai Dar klinikose lygtai Vaidilienė tiksliai negaliu pavardės pasakyt, tai visai nebloga
QUOTE(ruta33 @ 2006 05 11, 23:44)
Na mano sesuo vaikystėje sirgo, o dabar viskas gerai, kaip rašiau ji išaugo iš ligos.Kažkur girdėjau, kad paauglystėje, per brendimą jei išgyjama tai visam laikui.Aš turiu kažkur tą dūdą ar kaip ten ji, nu tą tarpinę ir dar lygtai spirometrą kur matuoti kvėpavimo stiptumą, galiu atiduoti, man vistiek nebereik .Gal kam padės astmos būklę kontroliuoti.
o ta tarpinė su kaukute? tinkama mažam vaikui ?
jei mum nepaskirtų šiandien aš juos paimčiau nes mes per nupjautą didelį mineralinio butelį dabar kvėpuojam
SVEIKUTES
NORIU PAPASAKOT IR AS SAVO ISTORIJA,NET NEZINAU GAL IR MES SIOJ TEMOJ PRIKLAUSOM
JAU 2MEN MANO MAZOJI KOSEJA,IS PRADZIU BUVO PARAUDUSIOS TONZILES,TEMPERATURA.PASKUI ATSIRADO KARKALAI.JAU ISGEREM DVEJUS ANTIBIOTIKUS,BET NUO JU JOKIO PAGEREJIMO.NUEJAU I VAISTINE,VAISTININKAS PASAKE,JEI AB NEPADEDA GALETU BUTI ALERGINIS KOSULYS,TODEL IS KAMBARIO ISNESIAU KILIMA,UZUOLAIDAS,GAL PER ZIEMA KUR APSIGYVENO ERKUTES.JIS PASIULE PRIESALERGINIUS VAISTUS IR PAGERTI SINUPRETA,NESUPRANTU VIENA DIENA LYG BUVO PAGEREJIMAS,PASKUI VEL KOSULYS IR SLOGA.DAKTARE KIEK SUPRANTU PUSINEJA ,GREICIAU PATI ISSIAISKINSIU.PADARE KRAUJO TYRIMA,SIEK TIEK PADIDEJE LEUKOCITAI,BET NEDAUG IR DELTO LIEPE NELABAI KREIPTI DEMESIO,NES PLAUCIUKAI SVARUS.
BIJAU ,KAD NEISIVYSTYTU ASTMA,NES JI NUO MAZUMES ALERGISKA.
GAL SUSIDARET KOKI ISPUDI,PRASAU PAKOMENTUOKIT
NORIU PAPASAKOT IR AS SAVO ISTORIJA,NET NEZINAU GAL IR MES SIOJ TEMOJ PRIKLAUSOM
JAU 2MEN MANO MAZOJI KOSEJA,IS PRADZIU BUVO PARAUDUSIOS TONZILES,TEMPERATURA.PASKUI ATSIRADO KARKALAI.JAU ISGEREM DVEJUS ANTIBIOTIKUS,BET NUO JU JOKIO PAGEREJIMO.NUEJAU I VAISTINE,VAISTININKAS PASAKE,JEI AB NEPADEDA GALETU BUTI ALERGINIS KOSULYS,TODEL IS KAMBARIO ISNESIAU KILIMA,UZUOLAIDAS,GAL PER ZIEMA KUR APSIGYVENO ERKUTES.JIS PASIULE PRIESALERGINIUS VAISTUS IR PAGERTI SINUPRETA,NESUPRANTU VIENA DIENA LYG BUVO PAGEREJIMAS,PASKUI VEL KOSULYS IR SLOGA.DAKTARE KIEK SUPRANTU PUSINEJA ,GREICIAU PATI ISSIAISKINSIU.PADARE KRAUJO TYRIMA,SIEK TIEK PADIDEJE LEUKOCITAI,BET NEDAUG IR DELTO LIEPE NELABAI KREIPTI DEMESIO,NES PLAUCIUKAI SVARUS.
BIJAU ,KAD NEISIVYSTYTU ASTMA,NES JI NUO MAZUMES ALERGISKA.
GAL SUSIDARET KOKI ISPUDI,PRASAU PAKOMENTUOKIT