Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Kazkas klause - ne, privaciai pas Vaiciulioniene eiliu minimaliai, realu pakliut ta pacia savaite kai rasaisi, nuejus dazniausiai tenka luktelt, bet ka padarysi...

QUOTE(gabrielelis @ 2006 04 29, 09:28)
Sakykit, gal jus zinot kaip "astminukams" drekintuvai? Kazkaip vieni daktarai sako kad gerai , o kiti atvirksciai. Tai nelabai suprantu.

turbut labai individualu; mums nuvaziavimas i pajuri, net ir prastu oru, turi tiesiog stebuklinga poveiki, bet naminis drekintuvas - nepasakyciau, nors aisku ziema, kai radiatoriai plieskia visu stiprumu, dalykas neblogas; Vaiciulioniene minejo, kad drekintuva turint, reikia ji daug dazniau nei pagal instrukcijas valyt ir keist filtra, nes jame ima veistis pelesis, galintis paastrint priepuolius, ypac vaikams, alergiskiems pelesiui.

QUOTE(DAISY @ 2006 05 02, 08:43)
šiaip tai taip, tikrai daug vaikų po plaučių uždegimų, bet a jais galima užsikrėst nuo kito? kažkaip nesidomėjau nežinau unsure.gif
bent maniškiam tai skyrė druskų kamabrius, kaip labai efektyvią priemonę astmininkams g.gif

paciu plauciu uzdegimu uzsikrest neimanoma, bet galima pasigaut bacila, kuri sukele ta plauciu uzdegima; musu ligsioline praktika su drusku kambariais nekokia - vis pasigaudavom kokia kvaraba, tai daugiau ten ir nebesilankom; be to, mano dukryte linkusi i laringitus, o tokiems vaikams aktualu dregninti kosuli, labai tinka karsti garai ir pan. (kaip zinia, druska dregme istraukia...). Nors siaip - be jokiu abejoniu, bronchai drusku kambariuose labai valosi
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 05 04, 09:02)
Pusyno kelias, tai cia Vilniuje baltupiuose?
Mes irgi galvojame tenais eiti. Tiktais savo planus ko gero nukelsime rudeniui, nes vasara nesinori vel su vaiku sanatorijoje atostogas praleisti. Man sanatorija vasara turi viena trukuma - maximumas vaiku: o tai ir eiles prie proceduru ( o kartais ir nelabai gausi ko noretumei), o ir pacios proceduros trumpesnes buna, nes gydytojai skuba.
Mes esame buve druskininkuose ir palangoje - nelabai traukia darkart tenai sugrizti.

mums tai atidėt nelabai išeis, nebent negautume kelialapio.Silvute, kaip manai, ar ten įmanoma būtų nusivežt du vaikus?Ar sudėtinga ten su procedūrom, kokios ten jos?
Atsakyti
Sveikos mamytes,
mano sunui 8 metai. nuo sausio menesio kosti kas menesi. kosulys pasireiskia nakti labai stiprus. paskutine nakti net iki amelynavimo kosejo. esu labai issigandus. gydytoja poliklinikoje sako "nieko tokio", "siauteja persalimo ligos " ir pan. bet jis nei persala nei ka. kai pasakiau kad kosti nakti taip lyg dusta israse Ventolin sirupa. labai issigandau paskaicius kad jis nuo astmos. tada paklausiau gyd ar jis serga astma - ji sako ne. tai kam tada tas ventolin? zadu siandien vesti privacai pas kita gyd o paskui jauciu alergini tyrima reikes daryti. ka patartumete? ir kaip jums atrodo ar tas naktinis kosejimas gali buti astmos pozymis? beje vaikas skindziasi, kad koseja, nes jam kutena gerkle...ir nakti koseja, verkia ir sako, kad kutena verysad.gif
Atsakyti
Na kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad naktiniai kosuliai yra vienas iš astmos simptomų, bet konkrečiai gali pasakyti tik alergologas-pulmonologas. 4u.gif Ventolinas praplečia bronchus, todėl kvėpuoti tampa lengviau. Sirupo formos Salbutamolis (Ventolinas) yra pasisavinamas lėčiau ir padeda lėčiau negu inhaliuojamas Salbutamolis.

Kažkas manęs klausė dėl oro valytuvo. Na, dulkių yra namuose mažiau, bet ar realiai jis padeda nežinau. Kol kas kol kvėpuojam flexotidą mums nei kosulių, nei priepuolių nėra, kaip būtų, jei nekvėpuotume - nežinau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuka: 05 gegužės 2006 - 15:49
ACIU DIEVUI!!! 4u.gif buvome su suneliu pas gydytoja. nustate, kad kosuliai nervinio pobudzio. israse melisos sirupo ir visa nakti ismiegojo nekosedamas...oi, net palengvejo...
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2006 05 01, 17:20)
Sūnus pradėjo dusti 1,5 metukų.Darėm įvairiausius tyrimus ir niekam alergijos nerado.Gydėmės fliksotidu,singuleiru,o pasirodo jis duso nervinui pagrindu.Todėl nutraukėm visus vaistus,vartojam raminančius ir priepolių nebėra.

O kokius jus raminancius naudojot?
Atsakyti
Mums skyre Melisan sirupa, taciau vel buvo du priepuoliai dusulio, tad buvome klinikose pasidareme imunoglobulino kraujo tyrima, ryt bus atsakymai tai labai nerimauju, kad tik nenustatytu astmos vis del to...labai bijau. man tai atrodo tokia baisi liga verysad.gif
Atsakyti
Katyte, o kur jūs buvot pas pulmunologą ar alergologą?
Atsakyti
O mano dukrai nosis pradėjo bėgti unsure.gif Pernai taip nebuvo. Bet labai įdomiai ta nosis bėga: atsikėlus ryte po miego, trumpai, paskui apstoja, po to vėl po pietų miegelio, ir vėl apstoja, šiąnakt ir naktį bėgo gal valandą, paskui vėl apstojo unsure.gif Lauke nosis nebėga... Tai ir nežinau čia šienligei viską paišyti, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(DAISY @ 2006 05 09, 15:19)
Katyte, o kur jūs buvot pas pulmunologą ar alergologą?

Vakar buvome pas pulmonologa, paeme krauja tyrimui. bet klausant ir puciant i kazkokia "duda" sake nepanasu i astma, taciau tie priepuoliai su dusuliu, na siaubas. prigasdino mane sunelis per pastaraja savaite juodai ....
Atsakyti
o mes birzeli gulames santariskese adenoidu operacijai. Loras guodzia, kad po operacijos ir su astma turetu buti lengviau gyventi, nes nuolatine sloga silpnina organizma, delto limpa ivairios infekcijos greiciau - o nuo ju ir astma paumeja.
Jau atrodo gyvenom tik su singulair, o dabar vel tenka ir ventolina ir flexotida kvepuoti, nes prasidejo naktiniai kosuliai.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 05 10, 12:12)
o mes birzeli gulames santariskese adenoidu operacijai. Loras guodzia, kad po operacijos ir su astma turetu buti lengviau gyventi, nes nuolatine sloga silpnina organizma, delto limpa ivairios infekcijos greiciau - o nuo ju ir astma paumeja.
Jau atrodo gyvenom tik su singulair, o dabar vel tenka ir ventolina ir flexotida kvepuoti, nes prasidejo naktiniai kosuliai.

Aš norėjau paklausti, kelinto laipsnio adenoidus siūlo operuotis, nes mūsų sūnui irgi rado II laipsnio, taip pat turim bronchinę astmą. Irgi siūlo operuotis.
Atsakyti