As nelabai suprantu tu visu lygu. Bet mano dukra persirgus mikoplazminiu plauciu uzdegimu koseja jau puse metu. Ji nedusta bet svilpauja taip kad girdziu kitame kambary. BA mums nepripazino, bet be salbutomolio ipurskimu nepraeina nei vienos dienos. Alergijos nerado, jokios. O dabar ziuriu ir kita jau taip pradejo svilpauti ir koset. Kazkokia nesamone.. Ir niekas man negali paaiskinti kas vyksta.
Mamytės, ar gali būti temperatūros esant BA ar alerginei slogai?
Na va nusipirkau jonizatorių, tikiuosi jis pagelbės valydamas namie orą.
epson, šiaip įdomu, kad nepripažįsta astmos, jei vaikas dūsta
gabrieleli, flexotido negalima nutraukt (pamiršus ar dėl ko kito) nes tai vaistas reikalaujantis pastovaus gydymo
šiaip jei turi galimybę pavežiok į druskų kamabrius
tik tegu pulmunologas ar pediatras paskiria kiek kartų reik. Maniškis 8 mėn ėjo 5 kartų kursą
o su juo buvo 2,2 metų mergytė - jai 8 kart teko lankytis
gabrieleli, flexotido negalima nutraukt (pamiršus ar dėl ko kito) nes tai vaistas reikalaujantis pastovaus gydymo
tik tegu pulmunologas ar pediatras paskiria kiek kartų reik. Maniškis 8 mėn ėjo 5 kartų kursą
QUOTE(Agatas1 @ 2006 04 24, 07:29)
Mums niekada nebūdavo, net kai kosėdavo kaip senis, ar snargliai upėm tekėdavo...
QUOTE(Silvute @ 2006 04 12, 11:42)
Beje ir Vaiciulioniene yra alergologe - nzn kaip jinai speja, bet jinai dar dirba ir centro poliklinikoje. Tik va valdiskai pas ja eiti sunku - dideles eiles, daug ka priima is savo senesniu pacientu be eiles, nes jie jai moka, todel net ir uzsirasius tenka prie kabineto ilgokai pasedeti.
taip, Vaiciulioniene alergologe ir klinikine imunologe; o va kad be respublikinio alergologijos centro ir to privataus centriuko dar ir Centro poliklinikoj dirba (mes beje jai priklausom ) tai tikrai naujiena, aciu, reikes susizinot. Privaciam centriuke ji dirba daugiausiai vakarais, bet mums tas kaip tik labai patogu. Pompa mes irgi issirasem pas pulmonologe, bet bendrai mano poziuris i juos nekoks - lankemes pas kelis, iskaitant Valiuli, bet su mikoplazmom ir ju padariniais susidorot mums padejo butent Vaiciulioniene ir jos auksiniu ranku sesute
QUOTE(Agatas1 @ 2006 04 20, 08:59)
Pasidalinkit patirtim, kiek laiko jūsų vaikučiai vartojo flixotide? Po kiek laiko pakeitėt į singulairą?
Mes vartojom abu vienu metu, tik singulaira vartojam jau metus, o flixotida puse metu. Dabar liko tik singulairas...
QUOTE(epson @ 2006 04 23, 09:53)
As nelabai suprantu tu visu lygu. Bet mano dukra persirgus mikoplazminiu plauciu uzdegimu koseja jau puse metu. Ji nedusta bet svilpauja taip kad girdziu kitame kambary. BA mums nepripazino, bet be salbutomolio ipurskimu nepraeina nei vienos dienos. Alergijos nerado, jokios. O dabar ziuriu ir kita jau taip pradejo svilpauti ir koset. Kazkokia nesamone.. Ir niekas man negali paaiskinti kas vyksta.
grynai ta pati situacija kaip pas mus, dusulio irgi nebuvo, tik naktiniai kosulio priepuoliai iki ziaukciojimo, ir visa ta dar lydedavo dazni infekciniai susirgimai
QUOTE(Agatas1 @ 2006 04 24, 07:29)
Mum tai pernai budavo pastoviai neauksta temperatura apie 37,2
Daktarai nieko nerado. Tuo metu buvo alergine sloga ir odele paberta.
Mes isirasem i "astminuku" kluba. Tikiuosi kartu sirgti bus smagiau
Papildyta:
QUOTE(DAISY @ 2006 04 24, 09:08)
Na va nusipirkau jonizatorių, tikiuosi jis pagelbės valydamas namie orą.
Mes tai turim 3 jonizatorius. Tikrai labai geras daiktas.
Zinau , del flixotido, stengiuos nepamirst...
Del drusku kambariu tai cia prisiskaiciau visokiu neigiamu atsiliepimu tai dabar bijau vest. Mamos raso kad sedi daug vaiku su visokiais plauciu uzdegimais ir kosti.
Ruosiuos vaika prie juros vasara veztis. Teks sedet mum dviese Sventojoj puse vasaros vieniem. Liudna...(Gal norit kuri prisijungt su leliuku, nes vietos tam kambary dar bus. Tam kambari keturiese galima tilpt.)
Dar suzinojau kad yra tokios drusku pypkes. Panasus veikimas kaip drusku kambario. Tai dabar jieskau atsiliepimu kaip jos..
Gal rudeniop reiks toki dalyka isitaisyt.
Sakykit, gal jus zinot kaip "astminukams" drekintuvai? Kazkaip vieni daktarai sako kad gerai , o kiti atvirksciai. Tai nelabai suprantu.
QUOTE(gabrielelis @ 2006 04 29, 10:28)
Sakykit, gal jus zinot kaip "astminukams" drekintuvai? Kazkaip vieni daktarai sako kad gerai , o kiti atvirksciai. Tai nelabai suprantu.
Aš manau, kad kiekvienam individualiai. Pvz. mano mergaitei, jei labai kosti, visada geriau, kai kambary padrėkinam orą. O vyrui, priešingai, drėgnas oras provokuoja dusulius (jau prie jūros tai jis visada kenčia )
Sūnus pradėjo dusti 1,5 metukų.Darėm įvairiausius tyrimus ir niekam alergijos nerado.Gydėmės fliksotidu,singuleiru,o pasirodo jis duso nervinui pagrindu.Todėl nutraukėm visus vaistus,vartojam raminančius ir priepolių nebėra.
QUOTE(Atėnė V @ 2006 05 01, 17:20)
Sūnus pradėjo dusti 1,5 metukų.Darėm įvairiausius tyrimus ir niekam alergijos nerado.Gydėmės fliksotidu,singuleiru,o pasirodo jis duso nervinui pagrindu.Todėl nutraukėm visus vaistus,vartojam raminančius ir priepolių nebėra.
O kokiu būdu jums nustatė, kad dusuliai nervinio pobūdžio, nes mano vaikinui irgi jau porą metų iš eilės apie rugsėjo 1-ąją paūmėjimai buvo. Aš va irgi galvojau, kad gali taip būti, bet pulmonologė nesiūlė raminamaisiais gydytis....
QUOTE(gabrielelis @ 2006 04 29, 10:28)
Del drusku kambariu tai cia prisiskaiciau visokiu neigiamu atsiliepimu tai dabar bijau vest. Mamos raso kad sedi daug vaiku su visokiais plauciu uzdegimais ir kosti.
šiaip tai taip, tikrai daug vaikų po plaučių uždegimų, bet a jais galima užsikrėst nuo kito? kažkaip nesidomėjau nežinau
bent maniškiam tai skyrė druskų kamabrius, kaip labai efektyvią priemonę astmininkams
QUOTE(epson @ 2006 04 23, 10:53)
Labukas, Epson,
As lygiai taip pat kankinaus su tais svilpavimais kokius metus, nesusipratus. Kazkaip kai eidavom pas daktare pasirodyt tas svilpimas arba sumazedavo arba isnykdavo, ir ilgai nesupratau kodel daktare siulo mums nusipirkt salbutamolio ir isvis kaip ji supurkst leliukui. As kazkaip jau tiek buvau pripratus prie to svilpimo , kad galvodavau kad tai norma...iki tol kol patekom i reanimacija...Tada viskas issaiskejo. Paskyre gydyma. Praejo svilpimas.
Tik skirtumas tas kad mum tikra alergine astma. Ir papuolem i ligonine del alergenu (suniuko).
O tavo atveju siulyciau kreiptis i gydytojus kad jieskotu ligos ir skirtu gydyma. Kad nereiktu taip ilgai kankintis kaip mum. Gal pabandykit nueit pas skirtingus daktarus.
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2006 04 29, 11:45)
Kai mano vaikai duso (dukra kurį laiką tfu tfu tfu...), vandeniu supurkšdavau kambario užuolaidas.
O pas mus langas seniai be uzuolaidu....
Papildyta:
QUOTE(Atėnė V @ 2006 05 01, 17:20)
Ir as stebejau kelis tokius savo vaiko priepuolius. Kai ko nors negaudavo pradedavo dusti. Baisu kad taip ragiuku neuzsiaugintu...
O siaip idomus jusu atvejis. Nors man daktarai aiskino kad priepuolius gali provokuot stresas (nervai), virusiniai susirgimai ir alergenai.
Sveikutės, mamytės Grįžom po konsultacijų iš pulmonologo.Jau gavom vidutinę BA.Pridėjo singulair.Būtina sanatorija. Siūlo "pušyno kelią". Gal kas žinot kokia padėtis ten liepos -rugpjūčio mėn? Bandysim prašytis savo gydytojos, bet bus sudėtinga...Paskutinį kartą pareiškė, kad gydytojų vaikams Palangoj vietos nėra.Niekas ir nesiveržia į tą Palangą