Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(DAISY @ 2006 03 24, 18:01)
Gal kuri isaugot ir parduodat inhaliatoriu, nes mum nekompensuoja kol kas, bet noriu turet su salbutamoliu namuose uzejus dusimui, kad suduot.

O kodėl jums nekompensuoja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2006 03 25, 13:32)
O kodėl jums nekompensuoja?  g.gif

todel, kad jam dar nera nustatyta atsma, kai susirgs 2-3 kartus dar taip kaip dabar serga, tada sius pas alergologus, tik tada jie israsys kompensuojama inhaliatoriu. O astma mano broliui diagnozuota, tad sake siuo atveju paveldeta, bet po pirmo sirgimo jos negali patvirtint.
Na kazkaip panasiai aiskino blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2006 03 25, 12:32)
O kodėl jums nekompensuoja?  g.gif

Mano sūnui išrašė kompensuojamą inhaliatorių, bet pasirodo jo dabar nekompensuoja, jei nori pirk už 80 lt, nors vaistus kompensuoja. Nesuprantama situacija g.gif , pasirodo dabar inhaliatorius išbraukė iš kompensuojamų sarašų. Gal patvirtins ligoninių kasos, bet neaišku kada.
Atsakyti
QUOTE(Rencike @ 2006 03 25, 19:31)
Mano sūnui išrašė kompensuojamą inhaliatorių, bet pasirodo jo dabar nekompensuoja, jei nori pirk už 80 lt, nors vaistus kompensuoja. Nesuprantama situacija g.gif , pasirodo dabar inhaliatorius išbraukė iš kompensuojamų sarašų. Gal patvirtins ligoninių kasos, bet neaišku kada.

O nuo kada cia taip?
Pati pirkau vaikui inhaletoriu (12.05). Kompensacija 100 procentu, primoketi nereikejo nieko, skiriamas vienas trims metams - tiktais, kad surasti tai tkrai sunkoka buvo, gal kokias 7 vaistines aplankiau, kol suradau.
P.S kompensuojama inchaliatoriu turi teise israsyti tiktais pulmonologas.

Ir kiek idomu pasidare, mums astma parase nuo vieno karto. Jeigu tiksliau, tai rugsejo menesi susirgo maniske kokliusu ( buvo neskiepyta), kas kartu issauke ir astmos priepuolius. Gydytojai kokliusa tiktai pagal kraujo tyrimus nustate, o del astmos papildomai beveik neabejojo, nes buvo labai tipiski dusuliai. Ligoneneje kvepavome su inchaliatoriumi, po to gereme ventolina + nuo kosulio vaistus. Lankemes pas alergologa. Kai kosuliai su dusumu ( ypac nakti) nepraejo ir per kelis menesius alergologas mums liepe apsilankyti pas pulmonologa ir gavome inchaliatoriu. Beje atrodo ir mes si malonuma paveldejome - belieka tiketis, kad ir isaugsime kaip kiti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 25 kovo 2006 - 19:02
[quote=Silvute,2006 03 25, 19:01]
O nuo kada cia taip?
Pati pirkau vaikui inhaletoriu (12.05). Kompensacija 100 procentu, primoketi nereikejo nieko, skiriamas vienas trims metams - tiktais, kad surasti tai tkrai sunkoka buvo, gal kokias 7 vaistines aplankiau, kol suradau.
P.S kompensuojama inchaliatoriu turi teise israsyti tiktais pulmonologas.

Mums inhaliatorių išrašė vasario pabaigoj, pulmonologas, ir po poros dienų važiavom per vaistines, vienur nėra, o kitur užsakė, atvežė, bet jis atseit nekompensuojamas. Nors kai klausėm savo pediatro, tai sakė, kad ligonių kasos dabar keičia tvarką ir arba patvirtins inhaliatorių kompensuojamą arba ne. O kada tai konkrečiai nesakė, matyt kai norės. Tai vaistinės dabar kaip nori taip daro, mes pervažiavom, per nemažai vaistinių, bet nemokamo mums jo nedavė. Vienu žodžiu kažkokia nesamonė gaunasi. Piktumas tik ima ir viskas schmoll.gif .
Atsakyti
Sveikutės! Mane irgi šiek tiek nustebinot.Mes inhaliatorių taip pat pirkom gruodžio mėn, ir jį kompensavo.Iš to streso jau buvom pasiryžę pirkt patys, bet pulmonologė išaiškino, kad kompensuos.
Ir dar dėl tos diagnozės.Mums taip pat ją užrašė iš pirmo karto, nors pati gydytoja dar šiek tiek abejojo.Aš linkusi tikėt, nes giminėj tokius atvejus atkapsčiau, tik tikiuosi, kad iki baisiosios astmos neprisikapstysim, nes visiems lyg ir lengva forma.Tikiuosi....Bet kad turim paveldėję, tai tikrai...
Atsakyti
Mes inhaliatorių parsivežėm iš Prancūzijos dar tada, kai mažei nebuvo patvirtinta astma, o turėjo tik obstrukcinius bronchitus, bet kažkaip jautė širdis unsure.gif
O dabar noriu paklausti, ar jūsų mažiai eina į darželį? Ir į kokį - specializuotą vaikiukams su plaučių ligomis, ar paprastą? Aš noriu jau pradėti leisti į darželį, bet dabar truputį bijau beprasidedančio pavasario, kad neužeitų priepuoliai, tai galvoju pradėti leisti nuo vasaros.
Atsakyti
Mano dukra eina į paprastą darželį. Aš irgi bijau pavasario...
Atsakyti
maniskiai eina i paprasta.
Kol kas nepastebejau, kad jos bukle priklausytu nuo sezonu - na nebent sloga atsiranda ( alergine), bet jau dabar pradejau ja vaistais girdyti ,tai tikiuosi isvengti didelio skirtumo
Atsakyti
O mes dar nežinom ko laukti iš pavasario.Kai praeitą gegužę sūnui buvo 5mėn, aš buvau pastebėjus lyg ir švokštimą kvėpuojant, bet visi iš manęs juokėsi, kad prisigalvoju.Tikriausiai buvau teisi. Tad šiek tiek bijau to pavasario...

Į darželį dar neinam.Sakiau be 2m neleisiu, bet dabar žinant, kad turi BA, kaži ar pavyks nuo 2m.Ligoniukas jis pas mane... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 03 27, 17:07)
maniskiai eina i paprasta.
Kol kas nepastebejau, kad jos bukle priklausytu nuo sezonu - na nebent sloga atsiranda ( alergine), bet jau dabar pradejau ja vaistais girdyti ,tai tikiuosi isvengti didelio skirtumo

Silvute kikiais tu vaistais gydai alergine sloga, gal Nosanexu? nes mes saviski 5 metu gydome siuo purskalu ir musus pediatre sake kad po 1 menesio reiketu pas pulmonologa pasirodyti, atseit taip yra reikalinga panaudojus si vaista....
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2006 03 28, 09:36)
Silvute kikiais tu vaistais gydai alergine sloga, gal Nosanexu? nes mes saviski 5 metu gydome siuo purskalu ir musus pediatre sake kad po 1 menesio reiketu pas pulmonologa pasirodyti, atseit taip yra reikalinga panaudojus si vaista....

nea, mes tik zyrtek geriame.
Kol kas pavyksta tvarkytis ir su juo, o toliau ziuresime. Nes visu pirma vaistai i nosi yra skiriami tik vaikams nuo triju metu ( pagal gamintoju rekomendaciajs), nes jie turi ir kenksminga poveiki nosies gleivinei, o maniskei trys visai neseniai suejo.
Kol kas apsieiname su juros vandeniu ir neseniai nupirkau olynt su ramunelemis ir juros vandeniu.
Atsakyti