Geromedoje už tavo minėtus tyrimus mokėjau 35 Lt.
QUOTE(neras @ 2006 02 06, 17:59)
Betgi tai visai kas kita! Su tuo visiškai sutinku .
Tik man keista skaityti, kai rašo, atseit, sužinokit, kiek kartų reikia, kad vaikas dustų, gulėtų ligoninėje ir pan. (kad būtų pripažintas invalidumas), susirinkit visas pažymas ir t.t. Tai ką daryt, jei vaikas, tarkim gerai jautėsi? Fiktyviai dėl menko kosuliuko guldyt į ligoninę, klastoti dokumentus? Va šito tai niekaip nesuprantu
Tik man keista skaityti, kai rašo, atseit, sužinokit, kiek kartų reikia, kad vaikas dustų, gulėtų ligoninėje ir pan. (kad būtų pripažintas invalidumas), susirinkit visas pažymas ir t.t. Tai ką daryt, jei vaikas, tarkim gerai jautėsi? Fiktyviai dėl menko kosuliuko guldyt į ligoninę, klastoti dokumentus? Va šito tai niekaip nesuprantu
jei tu nesupranti elementariu dalyku, tai tik todel kad niekada nebuvai ligonio vietoje (tau reiktu pasidziaugti uz tai). Ir jei nori zinoti norint gauti invaliduma reikia 2 kartus per metus guleti ligonineje, 1 karta sanatorijoje ir kiekviena menesi, kad butu pediatres irasa kad ji ejo i namus ir mate dustanti zmogu!!!! O nuejes, su kontroliuojama asma (kaip ir turetu buti) is taves tik pasisaipys "jus taip graziai atrodoto, kad mes jums niekaip negalime rasyti invalidumo"!!!!!!!!Ir nebandyk gincytis, nes as tai patyriau ne viena karta ir ant nuosavo kailio!!!O graziai as atrodau ir antra diena po to, kai man buvo spogusio pusleeles ant plauciu (alveoles ar kaip ten jos vadinasi. Ir visus kliniku rezidentu tempe mane paciupineti bo tokie atvejai labai reti ir ne kiekvienas daktaras gali tai pamatyti savo akimis) ir as dar visa istinusi, nuo oro esancio po oda!!!Ir tokie teorinai tamstos isvedziojimai, dovanok, bet skamba mazu maziausiai kvailai!u nezinai ka reiskia 3 metus neiseiti is ligonines, kas menesi po savaite gyventi reanimacijoje ir gauti po 13 prednizolono tableciu 3 kartus per diana!Taip, tai buvo arkliskos dozes ir taikytos nedaug zmoniu, bet kitaip as buciau uzdususi! Dar ir dabar mane gyde gydytojai stebisi, kaip as netik gyva, bet dar ir sugebejau pasigimdyti vaika!
Atsiprasau uz pikta laiska, bet tokio kietakaktiskumo man retai tenka sutikti!
Dar karta atsiprasau uz savo issiliejima , bet mamos galit tureti vilties, kad net po baisiu proceduru, sveiku protu nesuvokiamu vaistu doziu vaikas gali uzaugti ir gyventi pilnaverti gyvenima. Tik jam reikai pastoviai vartoti vienokius ar kitokius vaistus.
As pati dabar bijau del savo duktreles sveikatos uz tai ir esu cia, bet negaliu suprasti tokio zmogaus uzsispyrimo kartoti, kad "tai pasipelnymo saltinis".
Kitaip sakant, tos, kurios pelnosi panasiais budais is savo vaiku bedu neslanako tokiuose puslapiuose ir nesirupina jais
As pati dabar bijau del savo duktreles sveikatos uz tai ir esu cia, bet negaliu suprasti tokio zmogaus uzsispyrimo kartoti, kad "tai pasipelnymo saltinis".
Kitaip sakant, tos, kurios pelnosi panasiais budais is savo vaiku bedu neslanako tokiuose puslapiuose ir nesirupina jais
Suprantu tave...
Kiek man yra tekę už savo vaikus pakovoti... prisiminti nesinori. Ateini pas vieną mediką,- sako vienaip; ateini pas kitą- sako priešingai... Todėl ir pasidariau pediatrijos mokslų daktarė...
Kiek man yra tekę už savo vaikus pakovoti... prisiminti nesinori. Ateini pas vieną mediką,- sako vienaip; ateini pas kitą- sako priešingai... Todėl ir pasidariau pediatrijos mokslų daktarė...
gal zinot gera pulmonologa Vilniuje Antakalnio vaiku poliklinikoj?
Papildyta:
mielos mamytes.ar pasveiko nors vienas vaikutis kuriam nustatyta bronchu astma bet nealergine ? as taip nerimauju nes manajam astma sako nuo infekciniu ligu. pulmonologe sako kad sustipres bronchai nuo vaistu ir praeis. Pasidalinkit patirtimi.labai aciu.
Papildyta:
mielos mamytes.ar pasveiko nors vienas vaikutis kuriam nustatyta bronchu astma bet nealergine ? as taip nerimauju nes manajam astma sako nuo infekciniu ligu. pulmonologe sako kad sustipres bronchai nuo vaistu ir praeis. Pasidalinkit patirtimi.labai aciu.
QUOTE(ozka @ 2006 02 07, 10:25)
gal zinot gera pulmonologa Vilniuje Antakalnio vaiku poliklinikoj?
Papildyta:
Papildyta:
Violeta Radžiūnienė, super
Sveikutės, noriu ir aš į astmatikų būrį įsipaišyti
Mūsų vyresniajai astma nuo 3 metų, mažiukė kol kas bronchitu apsiriboja, bet manau kad ir BA ne už kalnų
Ai, dar mūsų tėtis "senas" astmatikas, o va jam kaip tik prie jūros važiavimas visada tragedija - nuo drėgno jūros oro viiiisada priepuoliai prasideda.
Va mūsų vyresniajai vis labai siūlo adenoidus operuoti, bet ne dėl slogos, o dėl ausų uždegimų (vis kelis kart per metus pasikartoja). Bet vis dar tempiu gumą, galvoju, kad po tos operacijos nepradėtų visi brudai greičiau į plaučius varyt.
Ozka, o dėl nealerginės astmos net nežinau, ką tau parašyti. Mūsiškei irgi dažniausiai paūmėjimai prasideda nuo virusų (slogos paniškai bijau). Bet (tfu tfu tfu) paskutiniu metu jau lyg ir geriau, nuo rudens gyvenam tik su singulair'u ir nepablogėjo (dar kartą tfu tfu tfu), nors prieš tai kelis metus Flixotid'ą kvėpavom. Gal iš tiesų "praeina"? Nors skaičiau, kad gali apsiraminti, o brendimo metu 13-14 m. vėl paūmėti
Mūsų vyresniajai astma nuo 3 metų, mažiukė kol kas bronchitu apsiriboja, bet manau kad ir BA ne už kalnų
QUOTE(lya @ 2006 02 01, 09:15)
nu, jei drusku kambarys mitas, tai tada ko prie juros vaziuoti?
Ai, dar mūsų tėtis "senas" astmatikas, o va jam kaip tik prie jūros važiavimas visada tragedija - nuo drėgno jūros oro viiiisada priepuoliai prasideda.
QUOTE(DykumuMoteris @ 2006 02 01, 22:00)
Jei vaikas turi polinki sirgti persalimo ligom, tai isoperavus adenoidus, dazniausiai sloga baigiasi angina. O kai dazna angina, tai gydytojai siulo operuoti angina, o ja isoperavus visi persalimai sliuozia tiesiai i bronchus ir tada jau buna "smagu"
Va mūsų vyresniajai vis labai siūlo adenoidus operuoti, bet ne dėl slogos, o dėl ausų uždegimų (vis kelis kart per metus pasikartoja). Bet vis dar tempiu gumą, galvoju, kad po tos operacijos nepradėtų visi brudai greičiau į plaučius varyt.
Ozka, o dėl nealerginės astmos net nežinau, ką tau parašyti. Mūsiškei irgi dažniausiai paūmėjimai prasideda nuo virusų (slogos paniškai bijau). Bet (tfu tfu tfu) paskutiniu metu jau lyg ir geriau, nuo rudens gyvenam tik su singulair'u ir nepablogėjo (dar kartą tfu tfu tfu), nors prieš tai kelis metus Flixotid'ą kvėpavom. Gal iš tiesų "praeina"? Nors skaičiau, kad gali apsiraminti, o brendimo metu 13-14 m. vėl paūmėti
Sveikos mamytes skaitau ir galvoju kiek pas mus prisikaupę pykčio. Kai mano sūneliui prasirgus 2 metus sunkia astmos forma pasiūlė neįgalumą aš labai supykau ant gydytojos. Sakiau skirkit neįgalumą tikrai neįgaliems vaikams, o mano juk sveikas, nesvarbu kad priepoliai kartojasi kas savaitė ir dar dažniau. Mane į vietą pastatė viena kolegė, kai pasipasakojau gal po metų, kai jau darbe nebegalėjau vesti paskaitų nuo naktinio nuovargio, nes dirbau didžiūliu kruviu. Praėjus beveik dviems metams po gydytojos pasiūlymo aš nuėjusi atsiprašiau savo vaiko pulmonologės ir sutikau su vaikui skiriamu neįgalumu. Ieškokit galimybės, nes mūsų valdžia ne tiek apgauna, o tie pinigėliai nors nedideli, bet vis tiek jie skirti mūsų vaikams, nes sveikiems jų niekas neskiria. Sėkmės mielosios.
QUOTE(ozka @ 2006 02 09, 13:23)
aciu uz parama. tai jums kraujo tyrimas alergijos nerodo? mus dabar bert pradejo tai pradejau jau panikuoti kad nebutu alergine astma. gal kas panasaus jums buvo. ka tik darem kraujo tyrimus bet alergijos nerode. gal zandus ir ruryte siaip raudonais plemais nukele.
Rodo, yra ji alergiška visokiems dalykams, tik kad nuo to astma paūmėtų - nepastebėjom. Vat vyrui visai kitaip - tik įeina į namus, kur katė laikoma, jau po kelių minučių plaučiai "cypt" pradeda, arba prie jūros be vaistų negali niekaip O Viltei kitaip, jei koks virusas puola - sloga, po to po truputį kosulys, o dar po dienos kitos jau ir bronchai "streikuot" pradeda.
Sveikos , nustatant sūnui BA rado alergiją kiaušiniui - 3 klasė, pienui ir žuviai 1. Patarkite kaip daryti, kiaušinį visiškai išbarukiau iš maisto gaminamo namie, o pvz. sausainiai pirkti, batonas ir kiti produktai, negalima visiškai duoti. Ir pienas su žuvim, mes jų vengiame, bet sūnus labai mėgsta olandišką sūrį, jogurtą ar akrtais juos valgant nepadidnsime alergijos. O kaip su tais produktais kurie nerodo alergijos, citrusiniai, bananai, sultys. Jų vengti, ar nieko tokio, kad naudosime. Patarkite kas susidūrę ? Gydytoja patarė bendrai vengti visų produktų, kurie galėtų alergizuoti, nors organizmas reakcijos nerodo.
QUOTE(ozka @ 2006 02 07, 11:08)
[tai kraujo tyrimai jums alergijos nerodo? kodel tada sako kad astma?mums tai sake kad silpni bronchai ir kai jie sustipres ir praeis. bet parase kad misri bronchine astma.pasidalinkit mintimis.aciu/
Mums taip pat mišri BA. Ir taip pat kraujo tyrimas alergijos nerodo. Nustatant diagnozę pakanka dažnai sirgti bronchitais ir pan. tikėkimės išaugti O dėl alergijų mums gydytoja sakė, kad padarius tyrimus mums dar liktų 3000 alergenų, kuriems galbūt esam alergiški, bet nesuprasim kam per visą gyvenimą.
Oi,merginos,kaip visą savaitę mes visa šeimynėlė sirgom... Temperatūra nukrisdavo geriausiu atveju iki 38 laipsnių. Taip prisikankinom...Ir, aišku, be antibiotikų neapsiėjo nei dukra, nei sūnus, turintis BA.
Ar dažnai naudojat antibiotikus? Kaip jų išvengiat? Pulmonologė liepė vengti, o pediatrė juos tuoj pat skiria. Jei virusas iššaukia paūmėjimą, aukšta temperatūra, ar pakaktų tik flixotido ir salbutamolio?
Ar dažnai naudojat antibiotikus? Kaip jų išvengiat? Pulmonologė liepė vengti, o pediatrė juos tuoj pat skiria. Jei virusas iššaukia paūmėjimą, aukšta temperatūra, ar pakaktų tik flixotido ir salbutamolio?