Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(gabrielelis @ 2005 12 15, 20:38)
Sveikos,

Dar viena liudna istorija.
Mes tai turim visa puokste: atopini dermatita , alerg sloga ir astma. Visa tai prasidejo vos keliu menesiu. Vaika bere net nuo mamos pieno.
Metu su puse patekom i reanimacija su astmos priepuoliu.
Bet dabar pradedu susitaikyt...Pritaikyti vaistai, sutvarkyti namai.
Bet ka toliau daryt? darzeliai nerekomenduojami? kur ji kist?
Kiekvienas eilinis persalimas eina su dusuliais?

na, mano gimineje tox berniukas buvo, su visa sita puokste. tai patys sukiausi buvo pirmieji trys metai. po to vis gerejo, ypac, kai suejo penki metai.
labai gerai(ik jei oma del odos)padeda baseinas, druskos kambario lankymas, verta pasidometi ir augaliniais preparatais.
del darzelio tai juk yra specializuoti, kaip tik pusynuose irengti.
Atsakyti
Ar Vilniuje yra koks darželis astmininkams?
Atsakyti
Aš čia anksčiau minėjau, kad žadame lankytis pas homeopatą - mano sūnui irgi buvo diagnozuota astma, gavom visokių baisių vaistų (kaip visos mamos čia rašo). Tai va, jau metai kaip lankomės pas homeopatą, geriam jo paskirtus vaistus ir jau metai nevartojame jokių cheminių preparatų, Ir, be abejo, NEKOSTIME. Tik vasarą buvo rinito priepuoliukas (turim alergiją žiedadulkems), bet ir jį įveikėm homeopatiniais vaistais.
Čia kazkuri mama minejo, kad homeopatinis gydymas tik uzslopina liga. Gal ir taip, negali žinoti. Nors homeopatas sako, kad vaikus pavyksta visai neblogai išgydyti. O kaip malonu naktį ramiai miegoti, o ne klausytis kosinčio vaiko thumbup.gif .
Dar gali būti ir taip, kad teigiamos įtakos turėjo persikraustymas. Anksčiau gyvenom rajone netoli betono mazgo ir gyd. sakydavo, kad musu kampe labai daug sergančių vaikų. Dabar gyvename užmiestyje, vaikas visą vasarą šėlo su dviračiu, riedlente, kamuoliu. Dabar daug laiko praleidžia su rogėmis ant kalnelio.
Kaip noriu tikėti, kad viskas bus gerai. Dabar turime dukrelę, tai mano pati didžiausia svajonė, kad jai netektų susidurti su šia (ir visokiomis kitokioms, be abejo) liga. Kol kas ji tik porą kartų slogavo ir viskas.
Visoms mamytėms linkiu laikytis ir tikėti.
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2006 01 19, 14:16)
Tas tyrimas, ku raidelė I yra - tai Imunoglobulino E  (IgE) nustatymas kraujyje. Pas mus jis buvo bene 3 kartus didesnis nei maksimalus leistinas sad.gif Dar daro tyrimus dėl aplinkos alergenų (mums darė tuo pačiu kraujo ėmimu)  4u.gif 

O mums IgE beveik norma, mėginiai į ranką neigiami, o astma yra. Tai mums daktarė išaiškino, kad mums ne atopinė astma, kur sukelia koks nors konkretus alergenas, o įvairūs aplinkos veiksniai tokie kaip šaltis, drėgmė, oro sudėtis ir pan. Vienu žodžiu įdomus atvejis...
Atsakyti
Norėjau pasiteirauti, kaip gyvenate šiomis dienomis? Ar nepaūmėjo astmos priepuoliai dėl šalčio ar sausesnio oro kambariuose? Mums prasidėjo kosuliai, nėra tipiški astminiai kaip anksčiau, tai įtariu, kad dėl pasikeitusių oro sąlygų.
Atsakyti
Mums irgi kažkokie kosuliukai unsure.gif Buvo persišaldžius, kosėjo, bet po to buvo nurimus, o dabar jau kelios dienelės kosėja sausai vėl unsure.gif Bet irgi netipiškai, tai yra, kosėja tik prabudus, ir dienos metu, naktį nekosėja... Gal vis gi tai yra persišaldymo kosuliukų tęsinys, o gal tikrai nuo sauso oro g.gif

Va mes dar atopinį dermatitą turim, tai šiom dienom suaktyvėjo labai stipriai unsure.gif
Atsakyti
Mes atopiniu dermatitu "džiaugiamės" nuo pirmųjų savaičių...Tubūt astma ir atopinis dermatitas yra brolis ir sesuo... Ir tas broliukas visai nebijo priešalerginių vaistų... Teko labiausiai nukasytas vietas tepti tepalu su prednizolonu...Trissyk patepiau ir bėrimas dingo...
Atsakyti
na lyg ir musu tema pajudejo i prieki, vis daugiau zinuciu pradejau gauti el. pastu, nes sia tema esu uzsisakiusi gauti i savo pasto dezute g.gif Beje Jums pritariu panasu kad salciai daro savo, nes musiskiui berniukui taip pat padaznejo kosulys dienos metu ir siek tiek sloga. Nakti meiga gan ramiai, tad labai bijausi astmos priepolio. O kas tai yra per vaistas Artromolis, ar jo galima nuspirkti vaistinese ir ar nebus nuo sio vaistuko ar aliejuko ar blogesnes reakcijos schmoll.gif
Mes jau tuoj ipuses 3 menuo kaip gerime Singuliara, tad manau kad vaziuosime po menesio pasirodyti gydytojai. Dar turiu toki klausimuka, gal jis cia ir ne vietoje, bet mes easme nepatenkitinti gydytoja kuri dirba Kaune Dainavos poliklinikoje alergologe, beje ji ten viena su vaikuciais dirba-is tiesu labai jau nemaloni, gal Jus mielosios zinote kokia nebloga daktariuke Kaune, patarkite parasau, nes i Dainava nesinori vaziuoti verysad.gif
Atsakyti
Gal apie mano minėtą Aromatolį klausi? Tai eteriniai aliejai. Manau, kad astmininkams reikėtų atsargiai...Aš pati jį naudoju ne tik inhaliacijoms. Jį tinka gerti, kai skauda galvą (dar juo išsitepi kaktą ir kaklą) ar virškinimas streikuoja. Tinka kompresams. Jo labai stiprus kvapas...Astmininką gali ir suerzinti...
Atsakyti
oi per skubejima net pavadinima sumaisiau blush2.gif aciu vaizgante kad mus perspejei nes kazkaip man vis norisi ir liaudisku priemoniu imtis, nes gaila vaikiuko vis su ta chemija gydyti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 23, 10:25)
Mes atopiniu dermatitu "džiaugiamės" nuo pirmųjų savaičių...Tubūt astma ir atopinis dermatitas yra brolis ir sesuo... Ir tas broliukas visai nebijo priešalerginių vaistų... Teko labiausiai nukasytas vietas tepti tepalu su prednizolonu...Trissyk patepiau ir bėrimas dingo...

Atopinį ir mes turim nuo 2 mėnesių sad.gif Bet šiuo metu apmažėjęs, tfu tfu tfu, tikiuosi pasitrauks iš viso unsure.gif

O netradiciniai gydymo metodai mane irgi labai traukia, apskritai man įdomi ezoterika, net. gydymas, Reiki ir t.t. tik aš niekaip nesurandu laiko giliau pasikapstyti šiuose dalykuose, visgi manau, kad padėtų ax.gif
Atsakyti
Sveikutės!Mano sūneliui 1,2m. Prieš 2mėn. nustatė lengvos formos bronchinę astmą.Kol kas didelių dusulio priepuolių nebuvo,bet nuo menkiausios slogos vystosi kosulys.Labai jau greit ta sloga prilimpa verysad.gif Mamytės, kaip gydot tą slogą?Gal kokiom liaudiškom priemonėm galima palengvinti vaikui gyvenimą?
Atsakyti