Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Titia @ 2006 01 17, 21:14)
O gal kas man galetu paaiskinti kokias budais istiria: Bronchu tomografija (kazkas rase), kaip ji atliekama? Kokie dar yra budai? Ar jie tikslus esant tik labai pirminiams pozymiams (kurie gal ateity ir nepereis i astma)?

Pirminiam ištyrimui tomografija netinka. Tomografija gali parodyti bronchų patologiją ar esantį svetimkūnį, kas iššaukia nesibaigiančius kosulius.
Tai gali tikti tik ušurelu atveju, kai vaikas ištisai gauna antibiotikus, o pagerėjimo nėra. Panaši situacija buvo mano sūnui, kai pusę metų niekaip neišsikapstydavom iš ligų ir ligoninių. Tai padarius bronchų tomografiją paaiškėjo, kad 2 bronchų atšakos yra užsikimšusios sekretu, kuriame esančios bakterijos ir palaikė ištisinius kosulius ir ligas. Po to sekė bronchoskopija, kurios metu išvalė kamščius. Pagerėjimas buvo nerealus: vaikas lyg iš naujo gimęs, svoris pradėjo augti, kosulio visiškai neatsikratėm, bet sirgom žymiai rečiau.
Dar žinau atvejį, kai vaikas buvo užspringęs mažyčiu karoliukų ir ištisai kosėjo, o gydytojai girdė įvairias antibiotikais. Žinoma, pagerėjimo nebuvo. Ir tik padarius tomografiją išaiškėjo tikroji priežastis.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 01 17, 18:40)
...Dūsta nuo Kūčių ir galo nesimato... verysad.gif  verysad.gif

Gal tai gali būti susiję su puoštomis eglutėmis ar pušų šakomis? Gydytojai pastebėjo padidėjusį pacientų su astma antplūdį po Vėlinių ir Kalėdų. Mes tuo metu geriam Tavegyl mirksiukas.gif
Atsakyti
O štai aš turiu istoriją su laiminga pabaigą. Mano dukrai astmos diagnozė panaikinta. Džiaugsmui nėra ribų, beveik pusantrų metų gyvename be priešastminių vaistų. Mergaitė pradėjo eiti į pirmą klasė ir, kaip turbūt priklauso pagal amžių, ligos "atsitraukė".

Sėkmės ir Jums visoms.
Atsakyti
Mano dukrai astma pasireiškė gegužės mėnesį- staiga pradėjo dusti. Aš, kadangi esu jau patyrusi mama, nepasimečiau: iškart nunešiau dukrą pas gydytoją (kabinetas kitoje gatvės pusėje thumbup.gif ). Ir iškart gavom siuntimą pas alergologę. Atidžiai išklausius viską ir dar sužinojus, kad močiutė sirgo bronchine astma, gydytoja pasakė, kad mano dukrai bronchinė astma. Padarius mėginius paaiškėjo alergija katei, medžiams, žolei.
Bet aš taip ramiai reagavau į gydytojos diagnozę... Galvoju- klysta ji. Tris savaites pagėrėm priešalerginius vaistus ir visi dusuliai praėjo. Džiaugiausi iki spalio pirmų dienų. Dukra pradėjo sirgti. Atsirado kosulys, o su juo- ir dusulys...Duodavau klembuterolį ir padėdavo. Taip sirgo visą spalį, lapkritį. Į darželį tik kelias dienas nuėjo. Tik nueina į darželį, antrą ar ketvirtą dieną prasideda kosulys...
O nuo Kūčių ir prasidėjo. Iš pradžių dusulio nebuvo. Atrodė, eilinė virusinė infekcija. Oi, kokios tos ligos apgaulingos... doh.gif Kaip visada, gydžiau pati. Bet vieną dieną nusprendžiau, kad laikas pasitarti su gydytoja. Mano įprasti gydymo metodai neveikia. Ji paklausė bronchus ir liūdnu balsu man sako: astminiai spazmai...Ir gavom receptą salbutamoliui pirkti.
Dukra dūsta naktį ir ryte, kai tik pabunda.
Man pažįstama, kuri visą gyvenimą serga astma, patarė prieš miegą išplauti kambarį, viską šlapiai nuvalyti. Taip ir darau, ir dvi naktis ir rytus dukra neduso. Matyt, erzina dulkės.
Žiūrėsim, kaip bus toliau. Mano ramybė baigėsi... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Salbutamolis praplečia bronchus ir nuima spazmus, jo poveikis greitas (ypač jei turit purškiamą). Bet jis negydo pačio uždegiminio proceso. Tam tikslui skiriami hormoniniai vaistai arba Singulair.
Gali būti, kad tikrai erzina dulkės. Tai paaiškintu, kodėl greit suserga darželyje (maniškis 2-3 dienas nueina į darželį ir prasideda didžiulė sloga). O kokia patalynė namuose ir darželyje? Gal čia kabliukas...
O rudenį visiems astmininkams būna pablogėjimas po vasaros verysad.gif

Laikykitės, nepasiduokit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tara @ 2006 01 18, 11:54)
Salbutamolis praplečia bronchus ir nuima spazmus, jo poveikis greitas (ypač jei turit purškiamą). Bet jis negydo pačio uždegiminio proceso. Tam tikslui skiriami hormoniniai vaistai arba Singulair.
Gali būti, kad tikrai erzina dulkės. Tai paaiškintu, kodėl greit suserga darželyje (maniškis 2-3 dienas nueina į darželį ir prasideda didžiulė sloga). O kokia patalynė namuose ir darželyje? Gal čia kabliukas...
O rudenį visiems astmininkams būna pablogėjimas po vasaros verysad.gif

Laikykitės, nepasiduokit mirksiukas.gif

Žinau apie salbutamolį. Kadangi turiu tris vaikus, kurie jau sirgo visom įmanomom ligom, esu medicinos mokslų daktarė- praktikė. Naudoju jį ir geriamą, ir purškiamą. Bet naktį jis nelabai padeda...Kol kas bandysim apsieiti be rimtesnių vaistų...
Namuose patalynė sintetinė. Mano viduriniajam sūnui buvo obstrukciniai bronchitai, nes jis alergiškas plunksnoms ir pūkams, todėl namuose nėra jokių pūkų... O darželyje reikės paklausti. Kai sūnus lankė darželį, jis miegojo ant mano nupirktos pagalvėlės.. Jei reikės, ir dukrai nupirksiu. Nebrangi gi ta sintetinė patalynė.
Kai dusdavo sūnus, į karštą vandenį įpildavau AROMATOLIO ir duodavau kvėpuoti. Padėdavo. O dukra rėkia, nenori kvėpuoti.
Kai sūnūs sirgdavo, naktį prie jų galvų padėdavau bliūdą su į karštą vandenį ipiltu aromatoliu. Jiems labai tiko. thumbup.gif
Atsakyti
Internetinis puslapis tėvams (anglų kalba) apie vaikų astmą
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2006 01 17, 22:14)
O gal kas man galetu paaiskinti kokias budais istiria: Bronchu tomografija (kazkas rase), kaip ji atliekama? Kokie dar yra budai? Ar jie tikslus esant tik labai pirminiams pozymiams (kurie gal ateity ir nepereis i astma)? Siuo tarpu lygtai jokiu pozymiu nepastebiu, bet praeity buvo pora momentu, kai tikrai atrode, kad kazkas vyksta  verysad.gif  Uztat noriu likti budri ir nepradeti bereikalo (per anksti) naudoti vaistu.

Siandien issikvieciau gydytoja ir sake, kad del kosulio sius pas pilmonologa. Jinai sake, kad astma istiriama imant is venos krauja ir pagal kazkokia tai kraujo dalele (pavadinimo neatsimenu, is "I" raides) nustato vaikas yra linkes sirgi sia liga ar ne. tik maniske dar mazoka imtgi krauja is venos, bet, sake, jei labai pasistengs tai suras... verysad.gif Kai baigsis tie baisiai salciai reiks dumti pas ta pulmonologa. Kas blogiausia, as esu beveik isitikinusi, kad mano didziausios baimes pasitvirtins verysad.gif verysad.gif verysad.gif Tai itariu, kad busim pastovus sveciai cia (tai atrodo viena gera naujiena) thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Tas tyrimas, ku raidelė I yra - tai Imunoglobulino E (IgE) nustatymas kraujyje. Pas mus jis buvo bene 3 kartus didesnis nei maksimalus leistinas sad.gif Dar daro tyrimus dėl aplinkos alergenų (mums darė tuo pačiu kraujo ėmimu) 4u.gif

O tų internetinių puslapių apie astmą (anglų k. ) galima rasti be galo daug, aišku, juose informacija kartojasi ax.gif

Vaižgante, tu kiek pastebėjau domiesi Lazarevo knygomis ir t.t. O ką apie vaikų astmą sako Lazarevas? Ar nebandei iš tos pusės spręsti dukrytės ligą? ax.gif
Atsakyti
Labai gaila, kad yra tokia liga kaip bronchinė astma, bet yra kaip yra.
Mano sūnui devyni metai, susirgo šienlige 2 metų ,astma ketverių.
Buvo bjaurus kosulys atibiotikai vienas po kito, pagerėjimo nėr,pradėjo dusti, gydytojos prašiau siuntimo, ta neduoda, pasakiau man tik išrašą surašykit,o
aš pinigus susimokėsiu, tai tada davė siuntimą į klinikas, gydytojas tuoj pat nuėmė antibiotikus, paskyrė ventoliną, atliko tyrimus.o jei nevažiavę atsidūrę būtume renimacijoje.Taigi gydėmės singulairu, flixotidu, flixonase+antihistaminiais.
Dabar jau treti metai hormonų nenaudojam, išskyrus į nosį.
Visus penkis metus intensyviai ieškau bet kokios naudingos informacijos apieBA.
Labai daug bendravau su sergančiais šia liga suaugusiais ir sergančių vaikų tėveliais, nor jokiem klubam nepriklausau.Tad norėčiau pasidalinti jų liaudiškais patarimais:
1)Asmatikams dažnai keisti gyvenamą vietą-žinau mergaitę , kuri sirgo taip sunkiai,kad penkiametę tėtis nešiodavo į tualetą , nes pati nenueidavo, uždusdavo, pakeitė jie apie keturis kartus. Nežinau ,kaip bet ji pasveiko dabar gyvena priemiesty pir pušyno, augina tris sveikus vaikus,liga pasitraukė( ilgalaikė remisija) vaistų nenaudoja dvidešimt metų.( gal buvo aplinkoj stiprus alergenas,o pakeitus aplinką, pasveiko)
2)Reabilitacija- Jaltos kurorte-ten oras kalnų susimaišęs su jūros, senieji astmos vilkai pabuvę mėn ar ilgiau be vaistų ir priepolių pragyvendavo penkis metus.Ne iš vieno pencininko asmatiko girdėjau.
3 )Druskų kasyklų gydyklose kažkur Lenkijoje, bet druskų kambariai neatstoja to poveikio.
4)leisti vaikams sportuoti lauke -dviračiai , riedučiai-patarimai tėvelio,turinčio sergančią 7 m dukrytę.
5)maistas -jokio parduotuvinių pusgaminių, jokių prieskonių mišinių, saldžių vaisvandenių-Amerikos patirtis, kur kas kelintas vaikas asmatikas,o maistas pačios žinote...skaityti etiketis maisto būtinai.

Na ir mano kuklios ir skaudžios patirties:
1)Visada turėti su savim bronchus plečiančių-salbutamolio-kelionėse-miške, kaime nenusipirksi, nor priepuolio nebuvo ir pora metų( mums naktį buvo taip ir mes vos neuždusom)
2)PO inhaliacijos ypač hormonų-skalauti burną vandeniu ir išsivalyti dantukus.( mes įpurkšdavom netoli vonios, iškart skalaudavom ir valydavom.
3)Vengti stresų ir neigiamų situacijų.
4)Jeigu alergiški medui ir žiedadulkėm, vengti rusiško guašo ir akvarelių , nes jie pagaminti medaus pagrindu
.

Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2006 01 19, 14:16)
Tas tyrimas, ku raidelė I yra - tai Imunoglobulino E  (IgE) nustatymas kraujyje. Pas mus jis buvo bene 3 kartus didesnis nei maksimalus leistinas sad.gif Dar daro tyrimus dėl aplinkos alergenų (mums darė tuo pačiu kraujo ėmimu)  4u.gif 

o kartais ne bendra alergijos lygi parodo tas tyrimas?
Mums irgi alergologas ji dare, todel, kad odos meginiai neparode jokios reakcijos.
Atsakyti
Radau, kad jei padidejes imunoglobulinas galima itarti sias ligas: alergijos (rinitai, sinusitai, odos reakcijos), anafilaksines reakcijos; Helmintin4s infekcijos; Eozinofilinis enteritas; Angioedema; Bronchine astma; sisteminiai vaskulitai; maisto alergijos; Atopin4s umios reakcijos; Skydliaukes hiperfunkcijos.
Sarasa pakankamai ilgas, tad jei jau randa padidejusi, tai manu kad gydytojas turi is ko issirinkti tongue.gif

user posted image
Atsakyti