QUOTE(extravaganza @ 2006 09 26, 08:34)
darbdaviai? man nieko ishskyrus tai kad atleidzia (manau kad taupymas personalo saskaita yra zema).
ir labai kvaila
QUOTE(greitute @ 2006 09 26, 11:01)
Miela plepute, noreciau ir as gauti tavo aukso vertes patarimu
. Esu pasimetusi visiskai
. Pernai istojau i Kauno kolegija, imoniu ir istaigu administravima,neakivaizdini skyr, paskaitos savaitgaliais. Turiu rastvedybos ziniu,zinau darbo kodeksa, tik anglu kalba abejoju,nors manau jog prispirta susikalbeciau,moku dirbt kompiuteriu MS Office. Darbo patirties kaip ir neturiu, tik tai jog teko individualioj imonej pildyt saskaitas fakturas,ziniarascius, vaztarascius, bet ten as nedirbau oficialiai,(padedavau tetai). Kaip manai kur galeciau pretenduoti su tokiais duomenimis? Siuntineju savo CV, taciau pakvietimu,net i pokalbius negaunu.
Suprantu,jog minusu turiu nemazai ir patirties nebuvimas,ir vaikas 4m,nors ir lanko darzeli, ir anglu kalbos ziniu stoka.
Plepute tark zodi ar tikrai situacija tokia nepataisoma.Gal man CV rasyti jog anglu geros zinios?
Bet jei patikrins ir susimausiu
.
QUOTE(Artemidė @ 2006 09 26, 15:46)
Na aš ne plepute, bet irgi bandysiu pamąstyti apie tavosituaciją. Ji man neatrodo tokia jau bloga. 1. Esi baigusi mokslus, todėl būten tas žianas, kurias turi ir pabrėšk. 2. Su anglų kalba slidus dalykas, pvz aš irgi dėl jos visada kompleksuoju, nors kai reikia kalbėti susikalbu ir net pokalbiuose pagiria, kad neblogai kalbu, nors aš pati visada nedrįstu savęs gerai vertinti. Taip kad jei jau bent susišneki, manau rašyk, kad anglų kalba "gerai", puikiai gal nerašyk, bet gerai, manau tikrai gali. 3. Tą darbo patirtį įrašyk kaip praktikos atlikimo vietą ir būtent šioje dalyje labiausiai susikoncentruok ties funkcijom, kurias atlikinėjai ir net kurias ne visai atlikinėjai, o bent kartą teko daryti (pvz. aš įrašau ir tai, ką man tenka daryti ne tik savo pareigose, bet ir pavaduojant kitus asmenis, nes vis tiek tai atlieku, vadinasi ir sugebu). Taip pat pateik rekomendacijas iš tos darbovietės. Dėl to kur pretenduoti, tai aš visada pretenduoju dvejopai: pirma, ten kur noriu, bet nebūtinai atitinku reikalavimus ir antra - ten kur juos atitinku. Jei rasi darbą kur šie du punktai sutampa - tai iš viso jėga.
Greitute, as labai pritariu kiekvienam Artemides zodziui del tavo situacijos. Dar galiu ja papildyti tuom, kad net nebutina tai irasyti kaip praktikos vieta, gali rasyti kaip darba. Nesvarbu, kad tai buvo neoficialus darbas, svarbu, kad esi ta darius. O kadangi dirbai pas teta, tai gali su ja susitarti ir pailginti savo darbo laika pas ja, kad atrodytu solidziau... Siaip
CV nera oficialiu darbu sarasas, tai yra ziniu ir patirties sarasas. As manau, kad siuo metu gali pretenduoti i administratores pareigas. Drasiai. Visada su CV siusk ir motyvacini, kuriame nurodyk priezastis kodel studijuoji neakivaizdiniam ir surasyk viska, ka moki. Del anglu sakyk, kad moki ja gerai (sis zodis del anglu kalbos maziausiai ipareigoja kandidata). O apie vaika CV nerasyk. Anksciau ar veliau ledai tikrai pajudes
QUOTE(neramioji @ 2006 09 26, 16:41)
Oi mergaites, vat tik ka paskambinau tam savo buvusiam direktoriui ir paaiskinau visa reikala, apie savo melagyste. Tai jis labai nuosirdziai sutiko mane palaikyti ir sake apie mane gali tik is geros puses kalbeti, nes niekada tipo nesu nieko blogo padariusi. Na, tai zinokit kaip akmuo nuo sirdies nukrito. Ir sako jei reiks kokiu rekomendaciju, visuomet gali i ji kreiptis. Ir dar paklause ar nenoriu pas ji grysti atgal, nes kaip tik iesko zmogaus.
Na, vat kaip viskas liuks
Na stai matai, tuoj tau patiks "mieluoti" ir i savo aferas itraukti ir kitus asmenis
siaip juokauju, aisku. Dziaugiuosi, kad tai padarei ir pamatei, kad is tiesu
buve darbdaviai yra linke duoti labai teigiamas rekomendacijas. Merginos, atkreipkite i tai demesi - juk nesitikejo neramioji is savo buvusio direktorio tokio "sutikimo", o jis vat koks geras... Labai linkiu, kad viskas kuo greciau paaisketu del sios patrauklios darbo vietos!
QUOTE(ievux @ 2006 09 26, 17:40)
Ieskausi darbo, bet man reikalingas darbas puse darbo dienos arba nepilnai savaitei, bet nesu maciusi skelbimo kad eiskotu darbuotojo ne pilnai darbo dienai...
Net nezinau ka cia daryti... Siunciant CV rasyti, kad eiskau darbo pusei dienos ar kaip? Nemanau, kad niekam nereikia darbuotojo pusei dienos, bet skelbimu tai nera..
Ka daryt..?
Nezinau
Tikrai. Ne karta manes to klausinejo ir pati kazkada bandziau taip darbo ieskotis ir neradau. Kartais matau pasiulymus pusei dienai, bet laaaaabai retai.... Manau, kad tokie darbai surandami per pazistamus...