Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės :) konsultacijos

QUOTE(ievux @ 2006 09 26, 17:40)
Ieskausi darbo, bet man reikalingas darbas puse darbo dienos arba nepilnai savaitei, bet nesu maciusi skelbimo kad eiskotu darbuotojo ne pilnai darbo dienai...
Net nezinau ka cia daryti... Siunciant CV rasyti, kad eiskau darbo pusei dienos ar kaip? Nemanau, kad niekam nereikia darbuotojo pusei dienos, bet skelbimu tai nera.. sad.gif
Ka daryt..?  g.gif  g.gif  g.gif

Ir as labai noreciau darbo pusei dienos, bet kazkodel manau, kad tai neimanoma. Skelbimu tokiu esu maciusi tik keleta per kokius pora metu...
Atsakyti
QUOTE(extravaganza @ 2006 09 26, 08:34)
darbdaviai? man nieko ishskyrus tai kad atleidzia (manau kad taupymas personalo saskaita yra zema).
ir labai kvaila verysad.gif

QUOTE(greitute @ 2006 09 26, 11:01)
Miela plepute, noreciau ir as gauti tavo aukso vertes patarimu thumbup.gif . Esu pasimetusi visiskai doh.gif . Pernai istojau i Kauno kolegija, imoniu ir istaigu administravima,neakivaizdini skyr, paskaitos savaitgaliais. Turiu rastvedybos ziniu,zinau darbo kodeksa, tik anglu kalba abejoju,nors manau jog prispirta susikalbeciau,moku dirbt kompiuteriu MS Office. Darbo patirties kaip ir neturiu, tik tai jog teko individualioj imonej pildyt saskaitas fakturas,ziniarascius, vaztarascius, bet ten as nedirbau oficialiai,(padedavau tetai). Kaip manai kur galeciau pretenduoti su tokiais duomenimis? Siuntineju savo CV, taciau pakvietimu,net i pokalbius negaunu.  schmoll.gif Suprantu,jog minusu turiu nemazai ir patirties nebuvimas,ir vaikas 4m,nors ir lanko darzeli, ir anglu kalbos ziniu stoka. blush2.gif
Plepute tark zodi ar tikrai situacija tokia nepataisoma.Gal man CV rasyti jog anglu geros zinios?  g.gif Bet jei patikrins ir susimausiu  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif .

QUOTE(Artemidė @ 2006 09 26, 15:46)
Na aš ne plepute, bet irgi bandysiu pamąstyti apie tavosituaciją. Ji man neatrodo tokia jau bloga. 1. Esi baigusi mokslus, todėl būten tas žianas, kurias turi ir pabrėšk. 2. Su anglų kalba slidus dalykas, pvz aš irgi dėl jos visada kompleksuoju, nors kai reikia kalbėti susikalbu ir net pokalbiuose pagiria, kad neblogai kalbu, nors aš pati visada nedrįstu savęs gerai vertinti. Taip kad jei jau bent susišneki, manau rašyk, kad anglų kalba "gerai", puikiai gal nerašyk, bet gerai, manau tikrai gali. 3. Tą darbo patirtį įrašyk kaip praktikos atlikimo vietą ir būtent šioje dalyje labiausiai susikoncentruok ties funkcijom, kurias atlikinėjai ir net kurias ne visai atlikinėjai, o bent kartą teko daryti (pvz. aš įrašau ir tai, ką man tenka daryti ne tik savo pareigose, bet ir pavaduojant kitus asmenis, nes vis tiek tai atlieku, vadinasi ir sugebu). Taip pat pateik rekomendacijas iš tos darbovietės. Dėl to kur pretenduoti, tai aš visada  pretenduoju dvejopai: pirma, ten kur noriu, bet nebūtinai atitinku reikalavimus ir antra - ten kur juos atitinku. Jei rasi darbą kur šie du punktai sutampa - tai iš viso jėga.
Greitute, as labai pritariu kiekvienam Artemides zodziui del tavo situacijos. Dar galiu ja papildyti tuom, kad net nebutina tai irasyti kaip praktikos vieta, gali rasyti kaip darba. Nesvarbu, kad tai buvo neoficialus darbas, svarbu, kad esi ta darius. O kadangi dirbai pas teta, tai gali su ja susitarti ir pailginti savo darbo laika pas ja, kad atrodytu solidziau... Siaip CV nera oficialiu darbu sarasas, tai yra ziniu ir patirties sarasas. mirksiukas.gif As manau, kad siuo metu gali pretenduoti i administratores pareigas. Drasiai. Visada su CV siusk ir motyvacini, kuriame nurodyk priezastis kodel studijuoji neakivaizdiniam ir surasyk viska, ka moki. Del anglu sakyk, kad moki ja gerai (sis zodis del anglu kalbos maziausiai ipareigoja kandidata). O apie vaika CV nerasyk. Anksciau ar veliau ledai tikrai pajudes 4u.gif

QUOTE(neramioji @ 2006 09 26, 16:41)
Oi mergaites, vat tik ka paskambinau tam savo buvusiam direktoriui ir paaiskinau visa reikala, apie savo melagyste. Tai jis labai nuosirdziai sutiko mane palaikyti ir sake apie mane gali tik is geros puses kalbeti, nes niekada tipo nesu nieko blogo padariusi. Na, tai zinokit kaip akmuo nuo sirdies nukrito. Ir sako jei reiks kokiu rekomendaciju, visuomet gali i ji kreiptis. Ir dar paklause ar nenoriu pas ji grysti atgal, nes kaip tik iesko zmogaus.
Na, vat kaip viskas liuks  bigsmile.gif
Na stai matai, tuoj tau patiks "mieluoti" ir i savo aferas itraukti ir kitus asmenis biggrin.gif siaip juokauju, aisku. Dziaugiuosi, kad tai padarei ir pamatei, kad is tiesu buve darbdaviai yra linke duoti labai teigiamas rekomendacijas. Merginos, atkreipkite i tai demesi - juk nesitikejo neramioji is savo buvusio direktorio tokio "sutikimo", o jis vat koks geras... Labai linkiu, kad viskas kuo greciau paaisketu del sios patrauklios darbo vietos!

QUOTE(ievux @ 2006 09 26, 17:40)
Ieskausi darbo, bet man reikalingas darbas puse darbo dienos arba nepilnai savaitei, bet nesu maciusi skelbimo kad eiskotu darbuotojo ne pilnai darbo dienai...
Net nezinau ka cia daryti... Siunciant CV rasyti, kad eiskau darbo pusei dienos ar kaip? Nemanau, kad niekam nereikia darbuotojo pusei dienos, bet skelbimu tai nera.. sad.gif
Ka daryt..?  g.gif  g.gif  g.gif
Nezinau sad.gif Tikrai. Ne karta manes to klausinejo ir pati kazkada bandziau taip darbo ieskotis ir neradau. Kartais matau pasiulymus pusei dienai, bet laaaaabai retai.... Manau, kad tokie darbai surandami per pazistamus... g.gif
Atsakyti
Artemide, beda ta jog ir mokslai dar nebaigti,as tik 2 kurse ax.gif . Be to dar ir iskalbos neturiu,kuri padetu itikinti darbdavi mane priimti i darba. doh.gif

Papildyta:
Labai, labai aciu merginos uz padrasinimus ir patarimus, bigsmile.gif taip ir padarysiu ir paziuresiu ar kas pasikeis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(greitute @ 2006 09 26, 18:12)
Artemide, beda ta jog ir mokslai dar nebaigti,as tik 2 kurse  ax.gif . Be to dar ir iskalbos neturiu,kuri padetu itikinti darbdavi mane priimti i darba. doh.gif

Papildyta:
Labai, labai aciu merginos uz padrasinimus ir patarimus,  bigsmile.gif taip ir padarysiu ir paziuresiu ar kas pasikeis. g.gif

Uztat didelis privalumas, kad nereikes darbo metu i paskaitas begt wink.gif As tikrai pabrezciau sita smile.gif
Atsakyti
Labai gera,reikaling tema 4u.gif

mano klausimas butu toks: daznai siunciant savo CV darbo skelbimuose nurodoma kokiu el.pastu siusti. Pvz. :
"Savo CV BŪTINAI su nuoroda „TVG“ siųskite el. paštu: ausra@excelsio.lt arba faksu:8 (5) 278 42 55 " ir pan. Na kartais imones savo tinklapiuose skelbia personalo skyriaus el.pasto adresus, tai galima tiesiai personalo skyriui nusiusti.
1) Bet ka reikia daryti tokiu atveju kai zinomas tik direktoriaus ar kokio tai padalinio el. pastas (ne personalo skyriaus, o finansu ar pan.)
2) Ka tokiu atveju reiktu rasyti (t.y. i ka kreiptis) motyvac. laiske (arba kreipimosi laiske) ?

smile.gif
Atsakyti
Plepute, aš dar turiu vieną klausimą: ar gali atrankos kompanija ar šiaip įmonė sužinoti kada, kiek, kur dirbai ne tik paskambinusi į buvusią darbovietę, bet ir per Sodrą? Matai, vis dar tebegalvoju išeiti iš šito darbo, kad galėčiau sutelkti visą energiją naujojo darbo paieškoms, nes dabar tikrai tokia situacija, kad į pusę pokalbių negaliu vykti dėl savo dabartinio užimto grafiko, be to, kad ir dabar viena kompanija davė kaip ir užduotį parengti vieną, kai jau praėjau pirminį etapą. Taigi, man tampa labai sunku ieškotis darbo tebedirbant čia, o esu tikrai apsisprendusi, kad čia nenoriu likti. Na, jei greitai nesusirasiu kito darbo bus liūdniau, bet išgyvensiu, kurį laiką pabūsiu išlaikytinė tongue.gif ir pan. Bet bijau ne to - bijau, kad į mane neigiamai žiūrės, kai pasakysiu, kad iš senos darbovietės išėjau nesusiradusi kitos. Visiems logiškai piršis išvada, kad ten kažkokie konfliktai buvo ir pan, aišku galiu sakyti tai ką, dabar čia parašiau, bet manau dauguma netikės, nes tikrai nedaug kas išdrįsta mesti darbą su pakankamai geromis pareigomis ir nerti į nežinomybę. Todėl jei būčiau jau išėjusi iš dabarinės darbovietės ir su direktoriais susitarčiau (manau lengvai), kad jei kas skambina sako kad tebedirbu ir visaip mane giria, ar galėčiau taip truputėlį pameluoti, ar geriau nerizikuoti, nes užklausus sodros gali išaiškėti mano melagystė.
Atsakyti
Pakomentuosiu, nes išėjau iš buvusios darbovietės irgi nesusiradusi kito darbo. Išlaikytinė dabar doh.gif Bet tikrai negalvoju, kad į mane dėl to neigiamai žiūrės kitoj darbovietėj ar visiems logiškai piršis išvada, kad kažkokie konfliktai buvo. Nes to nebuvo.
Iš tavo postų matosi, kad žinai kokio darbo norėtum, turi tikslą, pasitiki savim smile.gif kam meluoti.
O Sodra taip paprastai duomenų nedalina. Pleputė, man atrodo apie tai jau rašė.
Atsakyti
QUOTE(Nikusha @ 2006 09 27, 08:37)
Pakomentuosiu, nes išėjau iš buvusios darbovietės irgi nesusiradusi kito darbo. Išlaikytinė dabar  doh.gif  Bet tikrai negalvoju, kad į mane dėl to neigiamai žiūrės kitoj darbovietėj ar visiems logiškai piršis išvada, kad kažkokie konfliktai buvo. Nes to nebuvo.
Iš tavo postų matosi, kad žinai kokio darbo norėtum, turi tikslą, pasitiki savim  smile.gif  kam meluoti.
O Sodra taip paprastai duomenų nedalina. Pleputė, man atrodo apie tai jau rašė.

Nežinau, kažkaip tvirčiau jaučiuosi, kai esu toje pozicijoje maždaug "darbą turiu, ką geriau man galite pasiūlyti", na taip nesakau per pokalbį, bet visada pasakau kiek gaunu, kad už mažiau neisiu ir t.t... Nes man atrodo, kad neturėdama darbo atsidursiu kitokioje pozicijoje, net dėl atlyginimo bus sunkiau derėtis.
Atsakyti
Taip taip, tu visiškai teisi.
Manau problema mąstyme. Kaip mastai, taip ir jautiesi, pati save kitaip pradedi vertinti, mažiau pasitikėjimo savimi ir t.t. O tai ir darbdaviai pastebi.
Atsakyti
As isejau is darbo tik susiradus kita...pasirasiau gera CV ir siuntinejau i ivairias imones pridedama jiems skirta motyvacini laiska...skambindavo ir kviesdavo i pokalbius...kartais paklausdavau salygu telefonu ir ar verta eiti...visada eidavau nieko nesitikedama...nes daznai apvilia...bet va radau ir esu labai patenkinta...nereikia pult i pirma pasitaikiusi, reikia rinktis ir ziuret ar tenkina poreikius...pokalbyje reikia labai galvot ka sakai ir jei uzduoda uzduociu mastyt logiskai...nes daznai taip zmones ir susivelia...
Atsakyti
QUOTE(Kijara @ 2006 09 26, 22:41)
Labai gera,reikaling  tema  4u.gif

mano klausimas butu toks: daznai siunciant savo CV darbo skelbimuose nurodoma kokiu el.pastu siusti. Pvz. :
"Savo CV BŪTINAI su nuoroda „TVG“ siųskite el. paštu: ausra@excelsio.lt arba faksu:8 (5) 278 42 55 " ir pan. Na kartais imones savo tinklapiuose skelbia personalo skyriaus  el.pasto adresus, tai galima tiesiai personalo skyriui nusiusti.
1) Bet ka reikia daryti tokiu atveju kai zinomas tik direktoriaus ar kokio tai padalinio el. pastas (ne personalo skyriaus, o finansu ar pan.)
2) Ka  tokiu atveju reiktu rasyti (t.y. i ka kreiptis) motyvac. laiske (arba kreipimosi laiske) ?

smile.gif
Galima kreiptis gerb. pone / ponia, galima: gerb. direktoriau, o galima is viso nesikreipti smile.gif Rimtai, tiesiog pradeti laiska ir tiek, be kreipimosi…

Artemide, as galiu tau garantuoti 99%, kad per Sodra nieks nieko netikrins. Pirmiausiai, sie duomenys nera prieinami bet kam. Darbdavys negali surinkti apie tave informacija, neturi tam teises. Tokia informacija dazniausiai parduoda imones, uzsiimancios skolu ismusinejimu. Jos turi prieima prie visu Lietuvoje esanciu duomenu baziu ir gali surinkti apie tave bet kokia info. Bet darbdaviui jie tikrai darytu tai uz tam tikra mokesti (ir siaip tai nera legalu). Kadangi mokestis nemazas, darbdaviui visiskai neapsimoka investuoti pinigus i galimu kandidatu tikrinima. Kaip as dazniausiai sakau: jei patiksi, nebetikrins; jei nepatiksi, tuo labiau netikrins. Prieinamiausias budas yra paskambinti i imone ir pasiklausti vadovo kiek laiko ten dirbai. Jei sioj vietoj problemu nebus, vadinasi jie gali tai suzinoti nebent per koki atsitiktinuma (pazistami imonej dirba ir pan.).
Tavo situacijoj patarciau sakyti, kad vis dar dirbi (jei nuspresi iseiti is darbo). Taip jausis saugiau, uztikrinanciau. Del saves pacios taip padaryk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 09 27, 11:59)
Artemide, as galiu tau garantuoti 99%, kad per Sodra nieks nieko netikrins. Pirmiausiai, sie duomenys nera prieinami bet kam. Darbdavys negali surinkti apie tave informacija, neturi tam teises. Tokia informacija dazniausiai parduoda imones, uzsiimancios skolu ismusinejimu. Jos turi prieima prie visu Lietuvoje esanciu duomenu baziu ir gali surinkti apie tave bet kokia info. Bet darbdaviui jie tikrai darytu tai uz tam tikra mokesti (ir siaip tai nera legalu). Kadangi mokestis nemazas, darbdaviui visiskai neapsimoka investuoti pinigus i galimu kandidatu tikrinima. Kaip as dazniausiai sakau: jei patiksi, nebetikrins; jei nepatiksi, tuo labiau netikrins. Prieinamiausias budas yra paskambinti i imone ir pasiklausti vadovo kiek laiko ten dirbai. Jei sioj vietoj problemu nebus, vadinasi jie gali tai suzinoti nebent per koki atsitiktinuma (pazistami imonej dirba ir pan.).
Tavo situacijoj patarciau sakyti, kad vis dar dirbi (jei nuspresi iseiti is darbo). Taip jausis saugiau, uztikrinanciau. Del saves pacios taip padaryk mirksiukas.gif

Ačiū, plepute, man tavo šie žodžiai - aukso vertės, labai abejojau, ar čia nebus nepadoru taip meluoti, bet dabar jaučiuosi daug ramiau.
Atsakyti