Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės :) konsultacijos

Na gerai, rusų kalba nebūtinai kliūtis įsidarbinant, bet juk galūtų būti pliusas. Ir norisi surinkti tų pliusų kuo daugiau. Ir tarkim man kiekvienas toks pliusiukas labai reikalingas. Darboi pradėsiu iešškoti tik po gero pusmečio, bet jau dabar labai nerimauju. Nes supratimo neturiu kokio darbo ieškosiu. Turiu aukštąjį, bet kas iš to? Pagal jį tikrai nedirbsiu (nes tokio darbo nėra), o jei ir rasčiau darba ( norėčiau būti vertėja), būtent ta kalba iš kurios ir į kurią mielai versčiau nesu tikra ar sugebėčiau..... Kad galėčiau versti ir iš kitų, neišmoksiu taip gerai..... Ir apskritai, nesijaučiu iš universiteto gavusi daug. "Popieriuke" parašyta, kad dar ir redaktore galėčiau dirbti, bet nepasitikiu savo sugebėjimais.
Turiu darbo patirties, gerus 1,5metu (na, kaip tik baigus mokslus visai normaliai), su žmonėm bendrauti sugebėčiau kiek tik reikia... Taigi, ieškoti administratorės?...... ech. Pašnekėjau poster_offtopic.gif , bet nerimauju labai blush2.gif
Atsakyti
Visi baige universiteta jauciames labai zali blush2.gif Bet juk visko ismokstama wink.gif Mano nuomone, puse metu visai nemazas laiko tarpas pasimokyt tos svajoniu kalbos smile.gif Ir palinkeciau ieskot tos srities ir darbo, apie kuri svajoji. Nesvarbu, kad dabar atrodo, kad nesugebesi. Juk galima pradet ir nuo padejejos darbo arba dirbti su lengvesnemis uzduotimis...
Atsakyti
Asimeli turiu. O ko prasyt rekomendacijos ? generalinio ar savo tiesioginio vadovo g.gif Dirbau UAB kuri suskirstyta i tokius ale departamentus, kurie turi savo direktorius...
Atsakyti
radau gera tinklalapi http://www.mindgasmic.com/ 4u.gif

ten rasoma apie NLP. NLP yra ir filosofija, ir požiūris, ir mokymo būdas, sukurtas tam, kad žmonės galėtų tapti efektyvesni ... ir laimingesni. NLP labiau moko "kaip mąstyti", o ne "ką mąstyti", ir nuo visų kitų metodologijų ir modelių skiriasi tuo, kad didžiausią dėmesį skiria tam, kas veikia, o ne tam, kad išsiaiškinti, kodėl ir kaip kažkas neveikia. Tai subjektyvių patirčių studija. Pagrindinė NLP tema -suprasti KAIP mes galvojame ir KAIP mes elgiamės. Su NLP nesunku suvokti, kas vyksta, kai mums kažkas išeina gerai, ir kas vyksta, kai mums kažkas išeina ne taip gerai, kaip norėtume. NLP leidžia geriau suprasti, kaip vieni žmonės pasiekia nepaprastų rezultatų, o kiti- ne. Tai skirtumų, kurie nulemia skirtumus, studija.

NLP naudoja taip pat ir O. Lapinas bei kiti Lietuvos bei pasaulio psichologai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vivjana @ 2006 11 14, 13:39)
Asimeli turiu. O ko prasyt rekomendacijos ? generalinio ar savo tiesioginio vadovo  g.gif Dirbau UAB kuri suskirstyta i tokius ale departamentus, kurie turi savo direktorius...

Nėra griežtų reikalavimų kas gali teikti rekomendacijas. Geriausia, jei gali, nurodyk tą asmenį, kuris vertino tavo darbą ir kuriam tu atsiskaitinėjai, nes jis daugiausia gali papasakoti apie tavo darbo rezultatus.
Atsakyti
o,pleputes nera ir viskas sustojo...
Turiu klausimeli...kokia nuotrauka reikai sisuti,kai Cv praso su nuotrauka.Visu ugiu ar uztenka tik veido?Koks fonas turetu buti?Ar tinka ir tarkim kur lauke?Aciu...manau atsakyma zino ne tik Plepute
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2006 11 16, 19:09)
o,pleputes nera ir viskas sustojo...
Turiu klausimeli...kokia nuotrauka reikai sisuti,kai  Cv praso su nuotrauka.Visu ugiu ar uztenka tik veido?Koks fonas turetu buti?Ar tinka ir tarkim kur lauke?Aciu...manau atsakyma zino ne tik Plepute

taigi rašyta apie tai

citata:
Bet jei dedat nuotrauka, parinkite tinkama. Labiausiai tinka pusiau oficiali nuotrauka. Man asmeniskai patinka nuotraukos, kur yra tik veidas, nes jei jau ziuri i kito zmogaus atvaizda, pirmiausiai norisi atkreipti demesi i akis, i zvilgsni. Figura ir kuno sudejimas siuo atveju neturi visiskai jokios reiksmes.
Dar rekomenduoju juoda-balta. Nes kai spausdins CV, tikrai naudos nespalvuota printeri, todel parinkite nuotrauka, kuri graziai atrodo butent juoda-balta.
Ir dar - nuotrauka turi buti realistiska. Kartais grazuole is nuotraukos pasirodo esanti visai ne tokia jau grazuole, ir pan. Tokiais atvejais is karto kyla asociacija, kad jei nuotrauka pagrazinta, matyt CV taip pat...
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 11 16, 20:41)
citata:
Bet jei dedat nuotrauka, parinkite tinkama. Labiausiai tinka pusiau oficiali nuotrauka. Man asmeniskai patinka nuotraukos, kur yra tik veidas, nes jei jau ziuri i kito zmogaus atvaizda, pirmiausiai norisi atkreipti demesi i akis, i zvilgsni. Figura ir kuno sudejimas siuo atveju neturi visiskai jokios reiksmes.
Dar rekomenduoju juoda-balta. Nes kai spausdins CV, tikrai naudos nespalvuota printeri, todel parinkite nuotrauka, kuri graziai atrodo butent juoda-balta.
Ir dar - nuotrauka turi buti realistiska. Kartais grazuole is nuotraukos pasirodo esanti visai ne tokia jau grazuole, ir pan. Tokiais atvejais is karto kyla asociacija, kad jei nuotrauka pagrazinta, matyt CV taip pat...

- Nuotrauka turi buti kokybiska;
- joje neturetu matytis jokiu kitu asmenu;
- geriausiai atrodo nediduke nuotrauka CV kampe, sumazinkite, kad nebutu ketvirtadali lapo;
- jei nuotraukos nepraso, geriau nedekit.
Atsakyti
Turiu klausima.
Vienoje imoneje dalyvavau pokalbyje sia savaite, sake laukti atsakymo kokias 2-3 savaites. tas oki. vakar jie paskelbe konkursa i visiskai kitokia pozicija - beveik mano svajoniu darbo pobudis. Siandiena jiems nusiunciau cv ir stipria motyvacija. Is principo siai pozicijai tinku 100%.
Kaip man elgtis, kai (jei) dar karta pakvies i pokalbi ir bandys lyginti ankstesni pokalbi ir jo motyvacija bei sita ? Ar sakyti kad anoji pozicija manes nebedomina? Tiesa sakant ankstesnioji pozicija visiskai nebedomina, nes pasidomejus suzinojau kad skyriuje 7 moterims vadovauja baisi boba - silpnu nervu zmonems darbas pas ja nerekomenduotinas. Ir siai pmazai tobulejimo butu... O naujoji pozicija kiek girdejau yra LIUX. Gi pletku neperpasakosiu per pokalbi smile.gif g.gif
Atsakyti
Labas rytas, merginos smile.gif (na, gal kai kam jau ne rytas, man kaip tik rytas, nes ka tik atsikeliau blush2.gif )
Ar kada pagalvojote, kokia jusu misija gyvenime? As vat nusprendziau, kad gimiau tam, kad ismokinciau kitus kantrybes biggrin.gif - visur ir nuolat gyvenime manes laukia, laukia, laukia... doh.gif Ypac tai turejo pajusti tos merginos, kurios laukia mano atsakymu i meila...
Buvau isvykus. Isvykau anksciau, nei buvo planuota, ir atvaziavau veliau, nei buvo planuota. Tik dabar griztu prie reikalu, bandau susigaudyti kas kur vyksta. Visu pasiilgau ax.gif
Bandysiu palaipsniu atsakyti i jusu postus. Nezinau kaip greit... Wilidzai pasiseke, nes jos postas paskutinis, todel is karto atsakau jai biggrin.gif

QUOTE(Wilidza @ 2006 11 17, 14:56)
Turiu klausima.
Vienoje imoneje dalyvavau pokalbyje sia savaite, sake laukti atsakymo kokias 2-3 savaites. tas oki. vakar jie paskelbe konkursa i visiskai kitokia pozicija - beveik mano svajoniu darbo pobudis. Siandiena jiems nusiunciau cv ir stipria motyvacija. Is principo siai pozicijai tinku 100%.
Kaip man elgtis, kai (jei) dar karta pakvies i pokalbi ir bandys lyginti ankstesni pokalbi ir jo motyvacija bei sita ? Ar sakyti kad anoji pozicija manes nebedomina? Tiesa sakant ankstesnioji pozicija visiskai nebedomina, nes pasidomejus suzinojau kad skyriuje 7 moterims vadovauja baisi boba - silpnu nervu zmonems darbas pas ja nerekomenduotinas. Ir siai pmazai tobulejimo butu... O naujoji pozicija kiek girdejau yra LIUX. Gi pletku neperpasakosiu per pokalbi smile.gif g.gif

Klausi ar sakyti, kad anoji pozicija taves nebedomina. Taip, tai gali pasakyti. Tik nedaryk to kategoriskai - visiskai ne, noriu tik sito. Jei paaiskintum, kad antra pozicija tave domina labiau, nes ... ir ..., ir kad jei tu galetum rinktis, pasirinktum ta antra, to turetu uztekti. Tavo argumentai, kodel labiau patinka antra, turetu buti, be abejo, ne is tu gandu, kuriuos girdejai, o paremti pozicijos specifika. Pvz., jei pirma adiministratore, o antra vadybininke, tai aisku, kad tuomet antros privalumai - daugiau atsakomybes, galimybe taikyti daugiau ziniu, igudziu, tai labiau atitinka tavo issilavinima ir pan. Kazkas tokio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Micha @ 2006 11 05, 02:40)
Plepute Pleputyte... atsitebeti negaliu......  bigsmile.gif kaip jau buvo rasyta "esi tikras lobis".... va....  ax.gif turiu ir as pagalbos prasyma  ax.gif

Labai labai nenoriu pasikartoti, bet bent jau pirma dali iscyriai perskaisius nieko panasaus neradau, na lyg ir antroje nera.

Situacija tokia: praeitais metais pradejau studijuoti doktorantura uzsienyje (niekada nebuvo ir nera tikslas - daktaro laipsnis, nesiekiu akademiniu ausktumu, tikslas buvo pagyventi pastudijuoti uzsienyje ilgiau nei tik pusmeti). Taciau kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad buti taip toli (JAV) nuo Lietuvos yra pernelyg man sunku verysad.gif , tuo labiau zinant, kad studijos uztruks 4-5 metus. Na ir jau praktiskai apsiprendziau, kad anksciausiai sia ziema, veliausiai kita vasara griztu i Lietuva su visam metusi visus mokslus.

Kokie nerimai:
* Koks butu darbdaviu poziuris i tokius mano poelgius?

Viskas priklausys nuo to, kaip pateiksi jiems sia situacija mirksiukas.gif

* Kokios galimybes susirasti darba dar nebunant Lietuvoje? Sieksiu ji susirasti pries griztant. (JAV yra normalu telefoniniai interviu ir priemimas i darba zmogaus gyvai jo nematant, o Lietuvoje...... g.gif
Lietuvoj jie taip pat plinta. Kiek zinau, labiausiai jas praktikuoja cvonline smile.gif Butinai bandyk taip ieskotis, tik turek omeny, kad dazniausiai vis delto atrankos skelbiamos, kai darbuotojo reikia greitai ir darbdaviai tikisi ji surasti pakankamai greit. Tavo vietoj labiau gal but bandyciau rasyti laiskus i imones, kurios tau patrauklios, kur parasyciau kas esu, ko ieskau, ka galiu pasiulyti, kada griztu i Lietuva. Galima net rasyti imonems, kurios siuo metu iesko darbuotoju, bet rasyti pretenduojant ne tiek i sias pareigas, kiek apskritai pasiulant savo kandidatura ateiciai...

Pati meginu atsakyti i klausima del mano poelgio istoti/isvaziuoti/mesti/grizti:
Kaip tai bebutu, pasiryzimas pakeisti gyvenamja vieta - drasa (plius, isvykau visiskai viena), patirtis uzsienio universitete, manau, gali buti traktuojamas tik kaip pliusas, vien anglu kalbos patobulinti sugebejimai (tenka ir destyti)... Toliau visas istojimas buvo savarankiskas, nepriklausomas, tai ne pasikeitimu programa ir ne univeristeto suorganizuotos studijos.
Su bendravimu problemos neturiu - kruva internacionalu draugu, mokslai - egzaminu ivertinimai auksciausi, darbai klostosi normaliai. Tad vienintelis dalykas del ko ryztuosi mesti ka pradejau - savijauta (kitaip - psichologine sveikata) ir, kad ne mokslai juk gyvenime svarbiausi. Bet kaip tai ivardinti darbdaviau, ka as esu pastovus zmogus ir, kad tiesiog zmogus padares klaida, norintis ja istaisyti. 
Visi tavo pamineti pliusai yra is tiesu pliusai. Dar papildomai pabrezciau ten studijuotus dalykus, patirti, kuria gavai. Gal atlikai kokia praktika? Tuomet gali drasiai ja rasyti i savo darbo patirti.
Del savijautos - jei jautiesi blogai, to nepaslepsi ir todel to per pokalbi siulyciau neslepti. Taciau taip pat pagalvok, kaip dar galetum pateikti sia situacija - butu labai gerai, jei paminetum, kad pasikeite tavo tikslai ir tau nebeprasminga studijuoti. Ar nusprendei uzsimineti kuo kitu. Jei nori dirbti pagal savo specialybe, tada taip pat turetu buti kazkokia priezastis, kodel verta isvaziuoti. Ta prasme, kad priezastis nebutu tik psichologine savijauta. Pagalvok, kaip pateikti sia situacija, kad joje atrodytum racionaliu, viska apgalvojanciu zmogum ir nusprendusiu, kad nebestudijuoti ir grizti i Lietuva tau apsimoka labiau. Galima gal net pasakyti, kad galvoji, jog galetum grizti i lietuva, o testi mokslus neakivaizdziai (po to nebutinai to daryti mirksiukas.gif ).
Nezinau ar aiskiai parasiau, bet esme tame, kad reikia stengtis pateikti viska, kad priemei si sprendima, o ne darai tai is nevilties ar kokiu kitu nelabai maloniu jausmu...
Atsakyti
QUOTE(jolančiukas @ 2006 11 05, 09:44)
o kaip įtikinti? Bandžiau kartą, bet man nepavyko verysad.gif
Bandei tik karta? bigsmile.gif Pasakyti, kad nepavyko, galima tik po to, kai pabandei 10 kart tongue.gif
Apie tai, kaip save pagirti siek tiek rasiau pirmoj temoj
Dar daugiau kalbant apie tai, vis daugiau galvoju, kad gal verta pradeti vartoti kitus terminus mirksiukas.gif As manau, kad jei girti save mums reiskia siek tiek nepagristai gerai apie save pasakoti, pristatyti save tokiomis kokiomis nesame, tai tada girti saves nereikia. Bet jei jus tik norite papasakoti kas esate, ka mokate, kiekviena savo zodi pagristi, tada tai yra butent toks saves pristatymas, kurio nori darbdavys. Jei yra dalykai, kuriu pagristi nelabai imanoma (kaip pvz., asmenybes bruozai), tada galima tiesiog ramiai pasakyti, kad "As manau, jog moku bendrauti su zmonemis. Bent jau iki dabar man tai sekesi neblogai."

Rasyte, http://www.consult.svv.lt - siame puslapyje gali parinkti konsultacines kompanijas, teikiancias verslo valdymo paslaugas ax.gif
Atsakyti