QUOTE(white:) @ 2006 09 13, 18:27)
Nesutinku, kad pinigus ir kt. svajoniu atsakymus duoda Visata. Ir siaip atrode gana keista, kad zmogus cituoja Biblija, bet atmeta Dieva. Taigi visur kur Visata, as isistaciau Dieva
Man butent Jis gyvenimo pagrindas, tai jei Ji is po koju ismusus, nugriutu viskas
Siaip labai patiko, kad straipsnis nepersa savo nuomones, duoda paciam skaitytojui pasirinkti, privercia susimastyt ir net norint prie ko prisikabint nebutu prie ko
Manau, kad autorius tikrai labai protingas zmogus
Na, kiek supratau, jis atskiria Visata nuo Dievo... Man siuo metu labai priimtini jo zodziai apie tai, kad Visata duoda pagal tikejima. Sakyciau, Dievas duoda pagal doruma, vidini tyruma, o Visata pagal tikejima. Todel jei netiki, bet esi labai geras, vis tiek gali gauti. Bet jei esi negeras, bet teisingai nori, gausi taip pat...
Tai labai patvirtina man tai, ka matau savo aplinkoje...
QUOTE(Artemidė @ 2006 09 13, 15:55)
Labai geras straipsnis, plepute
Kažkur pasamonėj matyt pati tą nujaučiau.
Bet...
Man sėkmė paskutiniu metu neprisitraukia
Kur darau klaidą? Atrodo visai kaip toje citatoje užsirpogramuoju, net ruošiuosi pareiškimą į dabartinę darbovietę nešti, nes galvoju "ai, vis tiek kitur jau išeinu, tai dar kokią savaitę paatostogausiu', bet vis tiek niekur nepraeinu
Net visiems sakau(aišku ne įmonės darbuotojams) , kad jau tuoj išeisiu į kitą darbą, morališkai jau matau save dirbančią jau vienoje ar kitoje įmonėje ir rezultatas 0. Gal per daug to trokštu? Bet kaip išmokti norėti be troškimo?
QUOTE(J&J @ 2006 09 13, 19:47)
Louise L. Hay tai moterys labiausiai man patiko jos knyga "Mylėdamas save tu busi laimingas" mums ją univerė pasiūlė perskaityti vienas dėstytojas, ten rašoma apie tai apie ką tu ir rašai.
Iš esmės esu sėkmingas ir laimingas žmogus tik va šio metu kažkas ne tas
Kad problema mano galvoje tą ir aš suprantu. Bet nesuprantu kur
QUOTE(J&J @ 2006 09 13, 23:05)
Plepute, man reikėtų tavo konsultacijos,
būtent dėl to strateginio mastymo ( sėkmės programavimo).
Reikalas toks: radau labai įdomu darbo pasiūlymą, išsiunčiau CV, laikas iki kada galima siusti gyvenimo aprašymą buvo apie tris savaites aš išsiunčiau iškart ir man jau po poros dienu paskambino ir pasakė, kad dviejų savaičių bėgyje jie mane pakvies į pokalbį.
Tai va, šis pasiūlymas mane labai domina, dabar ruošiuos pokalbiui t.y. surinkau visa info apie įmonę , pasižiūrėjau jų tinklalapy, pasirošiau pranešimą apie save (kai paprašys papasakokite apie save )
Ką, tu, kaip šios srities profesionalas, galėtum man pasiūlyti dar padaryti, o ypač iš sėkmės psichologijos
O kad as zinociau recepta, kuris veiktu 100%... kad zinociau... bet galiu tik papasakoti kaip pati elgdavausi, kai pasiekiau visko ko norejau. Darbo paieskos situacijoje isskirciau kelis momentus, kurie taip pat buvo mano gyvenime:
1. Kai skelbimu yra labai mazai, nieks neuzkabina, tiesiog nera kur CV siusti.
2. Kai siuntineji CV daug, bet nieks nekviecia i pokalbius.
3. Kai dalyvauji pokalbiuose, bet nepraieini ju.
Papasakosiu apie kiekviena is ju daugiau:
1. Is pradziu reaguoji normaliai. Jei turi darba, tai ramiai vis paskaitai laikrasti, paziuri skelbimus internete, nera ir nera, vis tik ju bus. Jei tai tesiasi neplanuotai ilgai, pradedi nerimauti, nesupranti kas cia darosi, vis dazniau skaitai laikrasti ir po simta kartu per diena paziuri internetinius puslapius. Vis ieskai, ieskai idomiu pasiulymu. Kartais idomus pasiulymai pasirodo, bet juose yra isvardinami tokie reikalavimai, kad ...
tai sukelia dar daugiau liudesio. Jei tuo metu jau neturi darbo, tada sirdy isivyrauja tiesiog panika ir pesimizmas, kad Lietuvoje idomiu darbu nera ir reikia arba keisti sriti arba is viso vaziuoti is Lietuvos. Beje, del tokiu paskatu nemazai jaunimo jau isvyko is Lietuvos ir dar isvyks. Kiti keicia sriti, bando save kitur ir kai kurie is tiesu atranda. Dar kiti kantriai laukia issvajuoto darbo. As asmeniskai pazistu zmogu, kuris taip ieskojo darbo ilgiau nei vienerius metus. Turejo finansiniu galimybiu ir leido sau sulaukti savo pasiulymo.
Pati as tokioje situacijoje buvau du kartus. Viena karta panikavau ziauriai, depresavau, kad nerandu sau idomaus darbo, taip pasimeciau savyje, kad nezinojau ko as apskritai noriu... Tik kartais isgerus vyno kalbedama su drauge pradedavau pasakoti ka noreciau daryti (svajojau, nes tai tikrai atrode neimanoma), galiausiai apsiverkdavau ir vakaras baigdavosi liudnai. Taip troskau pakeisti darba, kad vos neisprotejau ir viena diena (po triju ar keturiu menesiu) viduje kazkas nutruko, nusprendziau, kad matyt nesu as to verta, nu ir gerai. Nustojau skaityti laikrascius, is viso neziurejau interneto, dirbau sau toliau ir apie darbo pakeitima net negalvojau. Tuo tarpu darbe man pekele atlyginima, dave daugiau atsakomybes, ale viskas buvo sudas ir as zinojau, kad sudu ir liks. Nieko nekeiciau, nes neturejau jegu....
O dar po keliu menesiu viena diena atsibudau ir supratau, kad taskas. I darba daugiau neesiu. Daugiau tikrai taip negaliu. Atejau ir parasiau prasyma del isejimo is darbo. Isejau, kelias savaites tik miegojau. Tuo tarpu ziurejau tik laikrasti ir vel nieko idomaus nemaciau. Na ir gerai, - sakiau sau, - taip ir turi buti. Tebunie.... Si karta tai tesesi pakankamai trumpai. Pamazu pradejau matyti vis daugiau skelbimu, siuntineti CV, dvi savaites nieks net nepaskambino, o po to kai pradejo skambinti (po kelis skambucius i diena), prisibendravau su darbdaviais, atsigavau ir dar po savaites jau atejau i nauja darba (istorijos pabaiga pasakoju greitai, nes ne joje dabar esme
).
O dabar idomiausia istorijos dalis: kai isidarbinau ir praejo dar kazkiek laiko, taip susikloste aplinkybes, kad man reikejo biski pastudijuoti Lietuvos Ryta. Prie progos perziurejau tuos leidinius, kuriuos skaiciau kazkada ieskodama darba (per tuos tris ar keturis menesius). O Dieve, kiek as idomiu skelbimu pamaciau!!!
Man pasidare elementariausiai geda pries save, apstulbus ziurejau ir negalejau suprasti KODEL AS JU TADA NEMACIAU. KODEL...??????
Bet nemaciau!!! Nemaciau, kaip tame aprasytame eksperimente apie sekminguosius ir nesekminguosius. Nemaciau, nes viduje buvo toks pesimizmas, ir nors noras buvo, jis buvo apauges visokiom baimem, nusivylimais, neaiskiais kriterijais. Blaskiausi ir, matyt, Visata nesuprato ko as is jos norejau, tai ir nedave nieko
O gal ji ir duodavo (juk skelbimai buvo), bet as vis tiek negalejau to nei pamatyti, nei pasiimti.
Dabar suprantu dar viena dalyka as suformulavau sau nora ir ji paleidau. Psichologai kalba apie tokia technika, kai reikia
issvajoti kazka, atsiduoti toms svajonem pilnai, o po to jas paleisti. Tai tas pats, kaip tame straipsnyje ivardinti labai noreti, bet netroksti. As norejau darbo, man jo reikejo, visa savo energija tam skyriau ir nieko neisejo, kol viena diena pavargau. Taip pavargau, kad nebuvo jegu nei troksti, nei geisti, nei galvoti apie tai. Liko tik plikas noras. Ir jausmas ne, tai ne. Ir zodziai Dievui: man to reikia, bet jei nenori man to duoti, tai ir neduok. Dzin man
Is tiesu tai buvo tas lemiamas momentas, pakeites situacija. Po tokio luzio darbai tiesiog pradejo patys pas mane eiti.
Apie kitus punktus parasysiu veliau, nes labai jau reikia dirbti. Isijauciau labai...