Kodel bijau, kad nepateisinsiu reikalavimu?QUOTE(Aidairi @ 2006 11 03, 23:03)
tikrai bijau labai..
1. neturiu sugebėjimų save girti... ir jei kiti giria, kažkaip nesijaučiu to verta..
2. pasakius, kad moku dirbti wordu, galiu gauti užduotį, ir iš netikėtumo ar šiaip susijaudinimo, bijau kad ir paprasčiausios užduoties nepadarysiu..
1. Sita, matyt, reikia priskirti prie baimes pasirodyti prastai per pokalbi
Ar teisingai suprantu, kad bijai, jog jei saves nepagirsi, darbdavys ir nepastebes tavo privalumu ir geru savybiu?
2. Reali baime. Taip buna. 99% kandidatu iseje is pokalbio viska apmasto ir supranta, kad zymiai geriau galejo atsakyti, uzduoti isspresti
Sis faktas turetu tave siek tiek paguosti. Na, truputi. Nors siek tiek
visi panasiai klaikiai jauciasi
Ir sia baime reikia mokytis nugaleti. Labai noreciau, kad ir kitos pasidalintu kaip su ja tvarkosi, bet jauciu, kad teks man vienai
Taigi, papasakosiu, kaip pati to mokiausi:
Dar studiju laikais, kai mokinausi psichologijos ir ypac psichoterapijos metodu mane i nevilti varydavo tylos pauzes. Dieve, kaip as ju bijodavau
Esu plepute, bet kokia tustuma uzpildydavau savo zodziais, pasakojimais, blogiausiu atveju kalbejimu apie nieka, nes tyleti buvo baisu. Neajauku. Nedrasu... O psichoterapijoj tylos pauzes reikalingos, kai klientas masto, apgalvoja tavo klausima, galvoja apie savo atsakyma, galiausiai isijaucia i tai. Taigi, teko to mokintis. Is pradziu issededavau 10 sekundziu, po to 15, po to 20. Ir tos 20 man atrode kaip 2 minutes
Labai letai man sekesi vis daugiau tyleti. Zmones man aiskindavo, prasydavo, kad patyleciau
Galiausiai ismokau. Pradejau jaustis gerai ir dabar galiu laukti nors ir 10 minuciu. Net 15 galiu, jei reikia
Jei tik matau, kad siuo metu zmogus galvoja, masto, o ne tusciai sedi, galiu buti su juo tyloje...
Kodel apie tai pasakoju? Todel kad si buda panaudoju dabar visur. Kai tik jauciu, kad ziauriai parinuosiu, kad pasimeciau, kad nezinau ka sakyti ir ka daryti, prasau laiko pagalvoti. Kelias minutes nusiraminu, po to pradedu mastyti. Leidziu sau galvoti nors ir 15 minuciu. Kiti dazniausiai ta tyla nutraukti bijo (jie gi kuklesni, nei as mokslu pradzioj buvau
), o man tai padeda susikaupti.
Niekada niekas man nepriekaistavo del to, kad prasiau sau daugiau laiko!!! Ta buda panaudojau, kai laikiau vairavimo egza. Policininkas sedi salia, man reikejo atbulai vaziuoti ir visa laika susimaisydavau, i kokia puse vaira sukti. Suku, ziuriu masina vaziuoja ne ten, kur man reikia. Stop. Bandau vel, vel ne ten. Nesuprantu, kodel. Tada atsisukau i ji ir sakau: "O galiu siek tiek pagalvoti?". Jis ziuri i mane
ir sako: "Taip, aisku". Ir as galvoju sau
galvoju, galvoju... niekaip nesuprantu, ko ta masina vaziuoja ne ten. Na sakes. Nusprendziau, kad kol nesuprasiu kodel, tol vaziuoti nepradesiu
Praejo 5 minutes. Policininkas: "na, ar pagalvojote?" Sakau: "Aga, beveik. O galima dar siek tiek?" Jis paziuri i mano blondiniskus plaukus, atsidusa ir sako: "Taip, aisku, galvokite kiek tik norite"
Dar po 5 minuciu sumasciau, kad teisingai suku vaira, o jei ta masina vaziuoja ne ten, kur reikia, cia jos problemos
Pradejau vaziuoti ir is tiesu masina tik viena milimetra ne ten vaziavo, o po to pasisuko kur jai reikejo
Rezultatas: po to padariau dvi klaidas, bet policininkas vis tiek egza uzskaite. Matyt, daugiau streso nenorejo. Girdejau, kad dar ilgai apie mane pasakojo
Prie ko as cia? Prie to, kad tokiose situacijose kartais labai pravercia paprasyti laiko pagalvoti, susikaupti. Dazniausiai viska mokame, tik skubame, neleidziame sau giliai ikviepti ir minute pailseti. Kokia minute apie nieka negalvoti, o tada ir mintys teisingos ateina. Zinau, kad tai sunku. Labai sunku. Bet i tai verta savo energija investuoti
Aidairi, del kitu tavo posto daliu atsakysiu rytoj.
Lijanuska Butinai parasyk kaip tau seksis naujam darbe