Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės :) konsultacijos

Varciau tema ir radau neatsakytus postus doh.gif

QUOTE(Yara @ 2006 10 27, 15:13)
laba, turiu klausimą dėl cv ax.gif

esu dirbus normaliai tik 2 m. vienoj darbo vietoje, bet ten būdama, ir prieš tai, dalyvaudavau įvairiuose mokymuose ir seminaruose. kai kurie jų vietiniai, yra ir tarptautinių. klausimas - kiek jų rašyt į cv? jau prabraukius turiu apie 10. nzn, ar labai svarbi yra tokia informacija, nenoriu be reikalo "išpūst" cv.

ačiū  4u.gif
Siulyciau rasyti tik tuos, kurie tau pades tavo darbo paieskose. Ta prasme, kurie is tos pacios srities. Ir tokie universalus - kurie pravercia bet kur. Specifiniu geriau nemineti. Dar jei buvo panasiu kursu skirtingu laiku, tuos laikus pamineti, bet kursu pavadinima reiketu pamineti tik viena karta. Kitu galima nemineti, tik parasyti " ir kt." smile.gif

Dar buvo postas apie manipuliavima. Manes daznai praso tokios literaturos ir as galvoju, galvoju, galvoju ir tikrai ne labai ka sugalvoju ka cia galima parekomenduoti. Gabaliukais ta informacija mano galvoj rinkosi g.gif Manipuliavimo klasika yra nlp. Gal nuo to galima pradeti. Bet kad ten sioks toks miskas, i tai rekia gilintis, nemazai laiko tam skirti. O lengvos knygos sia tema tikrai nezinau blink.gif Man patinka autorius Litvak, kuris rusiskai raso. Pvz., jo knygute "psichologicheskoje aikido" (rusiskai) yra apie tai, kaip spresti konfliktus, apie santykius. Ten patys bendravimo ir manipuliavimo pagrindai. Nereali knygute, man laaaabai patiko. Bet man. Is kitu girdejau ne tokius teigiamus atsiliepimus. Matyt, vis delto knygos kaip ir zmones - kiekvienam savo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 30 spalio 2006 - 22:29
o tai va ir aš klausimėlį sugalvojau..
radau keletą labai man mielų skelbimų.. na, ir visi paskelbti personalo atrankos įmonės.. o tai kaip dabar motyvacinį rašyt? rašyt tik į vieną skelbimą? ar nieko tokio atrodys, jei rašysiu keletui skelbimų? o gal siųsti tik vieną CV ir kelis motyvacinius iš kart? mm.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidairi @ 2006 11 01, 17:01)
o tai va ir aš klausimėlį sugalvojau..
radau keletą labai man mielų skelbimų.. na, ir visi paskelbti personalo atrankos įmonės.. o tai kaip dabar motyvacinį rašyt? rašyt tik į vieną skelbimą? ar nieko tokio atrodys, jei rašysiu keletui skelbimų? o gal siųsti tik vieną CV ir kelis motyvacinius iš kart? mm..  unsure.gif

Kiek supratau, visi skelbimai yra tos pacios personalo atrankos imones. O ar emailas nurodytas tas pats? Gali buti, kad imone ta pati, o atranka daro skirtingi konsultantai. Tokiu atveju tiesiog siusk atskirai cv ir motyvacini i kiekviena skelbima. O jei atrankas daro tas pats zmogus, galima atsiusti jam viena cv ir viena motyvacini, kuriame parasyti, kad tave domina kelios atrankos. Arba tiesiog velgi siusti atskirai cv ir motyvacini i kiekviena skelbima smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2006 10 31, 13:32)
Plepute as tau siunciau savo CV gal pries gera savaite, o neseniai gavau atsakyma su tais CV pavyzdeliais ir motyvaciniu laisku, o del mano CV rasei, kad kai gausi, paskaitysi, bet as jau tau pries tai buvau siuntusi  ax.gif  nu zodziu tokia makalyne gavosi, tai jei turesi laiko perskaityk mano CV, kuris turejo ateiti is meilo tuna eta bamba.lt
Buciau dekinga  4u.gif

Jo, radau tavo laiska su CV. Paskaitysiu ir atsakysiu tau butinai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Užsukau patarimo.

Nebekenčiu darbo vietos, kurioje dirbu sad.gif ir jaučiu didžiulę trintį su kolegomis sad.gif
Jau keli metai galvoju apie darbo pakeitimą. Šioje darbo vietoje man dirbti yra tik patogu ( ištiesu dirbu per dvi vietas, tik kad darbo pobūdis tas pats) dėl laisvos popietės studijom
Nuo nemažo krūvio dažnai klystu darbe ir nesipriešinu, kai dėl to gaunu barti...bet tai baisiai vargina ir sukelia trintį man ir mano kolegom
Mano krūvis nemažas, nes dar, kaip minėjau, siekiu antrojo aukšto mokslo.
Kodėl nekenčiu? Todėl, kad ištiesu ėjau dirbti tik 1metam, o užsilaikiau jau 4. Nepatinka, nes iš miesto reikia toliausiai važinėti į užmiestį. Todėl, kad norėčiau visai kitką dirbti. Esu meninio išsilavinimo žmogus su magistru ir jau viena kartą ieškant darbo teko išgirsti, kad dėkui "Ne jūs norėsit didesnio atlyginimo ir šis darbas bus jum nuobodus" g.gif.

Tai va turiu senovišką CV, kuris rašytas prieš 1metus. Be jiokio motyvacinio.

Ir nežinau nuo ko pradėt ir kaip g.gif Labai bijau pokalbių, nes tik per savo gyvenimą keliuose buvau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zarija: 02 lapkričio 2006 - 00:07
QUOTE(zarija @ 2006 11 02, 01:00)
Sveikos  4u.gif

Užsukau patarimo.

Nebekenčiu darbo vietos, kurioje dirbu sad.gif ir jaučiu didžiulę trintį su kolegomis sad.gif
Jau keli metai galvoju apie darbo pakeitimą.  Šioje darbo vietoje man dirbti yra tik patogu ( ištiesu dirbu per dvi vietas, tik kad darbo pobūdis tas pats) dėl laisvos popietės studijom
Nuo nemažo krūvio dažnai klystu darbe ir nesipriešinu, kai dėl to gaunu barti...bet tai baisiai vargina ir sukelia trintį man ir mano kolegom
Mano krūvis nemažas, nes dar, kaip minėjau, siekiu antrojo aukšto mokslo.
Kodėl nekenčiu? Todėl, kad ištiesu ėjau dirbti tik 1metam, o užsilaikiau jau 4. Nepatinka, nes iš miesto reikia toliausiai važinėti į užmiestį. Todėl, kad norėčiau visai kitką dirbti. Esu meninio išsilavinimo žmogus su magistru ir jau viena kartą ieškant darbo teko išgirsti, kad dėkui "Ne jūs norėsit didesnio atlyginimo ir šis darbas bus jum nuobodus" g.gif.

Tai va turiu senovišką CV, kuris rašytas prieš 1metus. Be jiokio motyvacinio.

Ir nežinau nuo ko pradėt ir kaip g.gif Labai bijau pokalbių, nes tik per savo gyvenimą keliuose buvau.
Kadangi prasai patarimo, tau ji duosiu biggrin.gif - sutvarkyk CV, parasyk motyvacini, siusk juos i visas vietas, kurios tau bus nors kiek idomios. Vaiksciuok i pokalbius, kad ir kaip baisu bebutu. Pamazu igysi patirties ir susirasi toki darba, kuris tau patiks. Teoriskai viskas paprasta. Praktiskai taip pat, tik kartais ne taip greitai, kaip norisi. Svarbu noreti ir realiai kazka daryti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 02 lapkričio 2006 - 15:41
QUOTE(*plepute* @ 2006 11 02, 15:38)
Kadangi prasai patarimo, tau ji duosiu  biggrin.gif - sutvarkyk CV, parasyk motyvacini, siusk juos i visas vietas, kurios tau bus nors kiek idomios. Vaiksciuok i pokalbius, kad ir kaip baisu bebutu. Pamazu igysi patirties ir susirasi toki darba, kuris tau patiks. Teoriskai viskas paprasta. Praktiskai taip pat, tik kartais ne taip greitai, kaip norisi. Svarbu noreti ir realiai kazka daryti mirksiukas.gif

atrodo viskas taip paprasta, bet pas mane tiek baimės, kad siaubas scare.gif
Mokslus baigiau birželio gale, iki šiol dar nieko nepadariau, kad susirasti darbą doh.gif Pinigų nebeturiu, netrukus teks būti krikštamote, vėliau - dalyvauti vestuvėse doh.gif Dirbti noru, bet baimė yra nesvietiška, nes nieko nemoku, siaubingai bijau pokalbių, o blogiausia - net neįsisvaizduoju, kokio darbo noriu verysad.gif
Atsakyti
Sveiki,

Plepute norejau aisku padekoti uz rupesti mamomis pirmiausia, nu saunuole tu mergyt thumbup.gif

Norejau pasiteirauti, gal turi ideju kaip parasyti [B][B]spekuliacini lai[/B]ska[/B]. Va pribrendau pokyciams, labai noreciau dirbti absoliutiskai kitoje srityje (pagal specialybe), skelbimu i ta srity buna 1-2 per metus kitus, tad galvoju apie tai, kad galiu tiesiogiai siusti busimiems darbdaviams savo CV, gal tiesiog atkreipsiu demesi ir gausiu sansa.

Man idomu kaip ta laiska pradeti, ka akcentuoti. Juk tiesa ta, kad jie jo nelaukia, tad reikia stipriai pasiruosti.
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2006 11 02, 16:59)
atrodo viskas taip paprasta, bet pas mane tiek baimės, kad siaubas scare.gif
Mokslus baigiau birželio gale, iki šiol dar nieko nepadariau, kad susirasti darbą  doh.gif  Pinigų nebeturiu, netrukus teks būti krikštamote, vėliau - dalyvauti vestuvėse  doh.gif  Dirbti  noru, bet baimė yra nesvietiška, nes nieko nemoku, siaubingai bijau pokalbių,  o blogiausia - net neįsisvaizduoju, kokio darbo noriu  verysad.gif
Sakyk, ko labiausiai bijai?

Papildyta:
QUOTE(rasyte @ 2006 11 02, 17:04)
Sveiki,

Plepute norejau aisku padekoti uz rupesti mamomis pirmiausia, nu saunuole tu mergyt  thumbup.gif

Norejau pasiteirauti, gal turi ideju kaip parasyti [B][B]spekuliacini lai[/B]ska[/B]. Va pribrendau pokyciams, labai noreciau dirbti absoliutiskai kitoje srityje (pagal specialybe), skelbimu i ta srity buna 1-2 per metus kitus, tad galvoju apie tai, kad galiu tiesiogiai siusti busimiems darbdaviams savo CV, gal tiesiog atkreipsiu demesi ir gausiu sansa.

Man idomu kaip ta laiska pradeti, ka akcentuoti. Juk tiesa ta, kad jie jo nelaukia, tad reikia stipriai pasiruosti.
Dekui, dekui 4u.gif Spekuliacini biggrin.gif laiska (is kur toki faina pavadinima sugalvojai? mirksiukas.gif ) reikia rasyti kaip ir motyvacini. Tik pradeti ne nuo to, kad pretenduoji i tam tikras pareigas, o nori dirbti ju imonej. Kadangi siuo atveju turi labai gerai zinoti, ko nori, ta turi parodyti ir laiske. Parasyti, ko nori, ir parasyti, ka gali jiems pasiulyti. Is tiesu tai skirtumo didelio nera, tik labiau akcentas kitoks - pristatai save ne pagal tam tikrus reikalavimus, o pagal tai, kas esi... Siuo klausimu puikiai gali Agotukas pakonsultuoti rolleyes.gif Agotuk, tark zodi, m? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 11 02, 16:04)

aš bijau pasirodyti nevykėle, apsižioplinti
ta savijauta po pokalbio - jaučiuosi kaip išdulkinta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 11 02, 16:07)

visko ..... doh.gif Bijau pokalbių, bijau pradėt dirbti, na žodžiu visko visko... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 11 02, 18:08)
aš bijau pasirodyti nevykėle, apsižioplinti
ta savijauta po pokalbio - jaučiuosi kaip išdulkinta doh.gif

Na nieko sau savijauta. g.gif
Šiaip ir aš labai bijau pokalbių. Ir po jų jaučiuosi ne labai gerai. Nes visada galvoju, kad galėjau pasiradoti geriau. Mano gyvenime pokalbių nebuvo labai daug.
Gal reikia į juos vaikščiuoti kartais dėl patirties, kad vėliau nebijoti. Bus ne labai smagu kai bus pasiūlytas svajonių darbas, o aš ten pasirodisiu nekaip.
Atsakyti
Aciu plepute, pati buvau nustebusi, bet butent pasirodo jis taip ir vadinasi, nors jau cv.lt tinklapyje butent taip apibudinamas kreipimosi laiskas, kai kreipiamasi ne pagal skelbima.

Mane labai traukia konsultacines firmos (verslo valdymo), pati esu baigus ir personalo vadyba (bakalauras), ir dalinai baigus (likes tik magistro darbas) kokybes vadyba. Tad isivaizduoju kad galeciau tokioje firmoje dirbti, nes man idomus tiek personalo valdymo sprendimai, tiek vadybos sistemu diegimas ir t.t. Taciau per 2 metus buvau radus tik 1 toki skelbima, kur nusiunciau CV ir buvau pakviesta pokalbiui, deja i tolimesni etapa patekti nepavyko. Jie ieskojo konsultanto asistento, o as butent ir isivaizduoju, kad karjera siame sektoriuje noreciau pradeti nuo sios pozicijos.
Atsakyti