QUOTE(ilja @ 2006 10 24, 12:37)
Plepute, šiandien buvau pokalbyje dėl pareigų, kurioms sklebime buvo parašytas reikalavimas kruopštumas. Pokalbio metu klausė manęs apie laisvalaikio užsiėmimus, atsakiau, kad mėgstu rankdarbius ir ypač siuvinėjimą. Kaip manai ar su atsakymu nenugrybavau
Nors iš tiesų toks ir yra mano hobis
Manau, kad tavo hobis kuo puikiausiai iliustruoja si reikalavima
QUOTE(neramioji @ 2006 10 24, 19:40)
Nu, vat buvau sian tame pokalbyje, bet jauciu vel kazka nugrybavau.
Mane kaip uzsipuole vadovas su tokiais klausimais, kuriu tu nedirbdamas toje srityje nelabai zinai visu subtilybiu. Tai bandziau kazka mykti, mastyti is savo pozicijos, bet nzn kaip ten bus viskas. Ir pats blogiausias sdalykas tas, jog manes klausia vadovas, kaip as tvarkausi tokiose stresinese situacijose ar man nebutu per sudetingas darbas, kai vienu metu reikia keleta darbu daryti ir tel sneketi ir kazka rasyti ir t.t.
Na tai as jo paklausiau, kad turbut sis klausimas iskilo jam, del to jog as labai ramiai sedziu pries ji ir ramiu tonu kalbu. Tai jis palingavo galva, kad taip jam ir pasirode.
Na bet as jam paaiskinau, kad tikrai nesijauciu reikalo siuo atveju dar sneketi telefonu, kazka uzsirasineti ir vaidinti labai energinga. Tai manu jis pats suprato, kad juokingai cia gavosi su tuo klausimu.
veliau pasakiau, kad esu tikrai labai aktyvus zmogus, pilnas energijos(nes jiems butent reikia labai aktyvaus zmogaus). O as is tikruju naturoje esu nuolat veikianti 100 darbu ir viska spejanti
tada dar man rode visokius reklaminius bukletus ir liepe komentuoti, tai zodziu po kiekvieno mano komentaro supratau, kad musu su vadovu nuomones nesutampa. Na, tai vat ir nebesuprantu nieko, nes jau man toks itarimas, kad tikrai busiu tuoj Luzere is didziosios raides.
Ta vieta, kuria padariau melyna, man labai patiko
O ta, kuri raudona, sunku vertinti, nes negirdejau tavo tono, bet atrodo, kad tas vadovui irgi turejo tikti. Siaip, reikia atsargiai vartoti zodzius "nesijauciu reikalo siuo atveju ... vaidinti labai energinga". Suprantu, kad akcentas buvo telefonas ir uzsirasinejimas, bet kai pasakoma stai taip, kartais vadovas vis tiek gali isgirsti "nesijauciu reikalo siuo atveju... pasistengti pasirodyti jums kuo geresne, pademonstruoti savo geriausias savybes ir pan." O labai paranojiskas vadovas gali tame isgirsti "nesijauciu reikalo siuo atveju... stengtis ir po to darbe taip pat stengtis"
Del to, kad jusu nuomones nesutapo... Ar jis kaip nors ta komentavo? Ar supratai tai is jo zodziu ar is mimikos? Labai svarbu sioj vietoj pasitikslinti. Kartais vadovai megsta "suvaidinti" labai rimtus ir tokius neprieinamus (tipo, jiems nieks nepatinka), o is tiesu viskas buna butent taip, kaip jiem patinka
QUOTE(neramioji @ 2006 10 24, 23:00)
Dar norejau paklausti: manes per pokalbi klause, jei paskambintu man klientas ir paprasytu uzsakyti lektuvo bilietus manes, ar as uzsakyciau. (nors tai ne kelioniu agentura). Labai pasimeciau del tokio kalusimo ir vat galvoju kaip reiktu sakyti tokiu atveju? As atsakiau, kad uzsakyciau(jei su klientu butu pakankamai draugiski santykiai)Bet keistas klausimas
Plepute, gal cia kokia paslepta mintis?
Sia vieta man sunku pakomentuoti, kai nezinau pareigu ir imones veiklos pobudzio... Siaip gali buti, kad lemiamas cia momentas buvo tai, kad jie norejo pamatyti, kad tu esi orientuota i klientu aptarnavima, bet ne firmos saskaita. Ta prasme, jei kazkas nereikalauja daug laiko ir nekainuoja pinigu, kaip bonusa padaryti galima, bet jei tai atimtu brangu tavo laika, o is kliento naudos jokios, tada jau nelabai reiketu tokius prasymus vykdyti. Ir pabrezti cia reikia ne tik gerus santykius, bet ir kliento naudinguma (kiek is jo dabar ar ateity galim uzsidirbti).
I tokius klausimus gal nebutinai netgi tiesiogiai atsakyti, galima ir siaip savo pozicija tokiu dalyku atveju pareiksti (panasiai kaip ka tik parasiau as
)